Co z tym Ruchem?
-
- Kontakt:
Re: Co z tym Ruchem?
E, ruchow akcjonariuszy nie bedzie, oni beda czekac az ta spolka sama umrze... ja to chyba wole byc w tej samej du*** z mniejszym dlugiem i z udzialem miasta na poziomi 75%. Wówczas jestesmy grubo do przodu jesli chodzi o dlug no i miasto jest podmiotem, które moze finansować Ruch w ramach jakiegos buzdetowania. Tak wiem ze oni wcale tego nie chca, ale to jedyny sposob, poza calkowita upadloscia.
Ruch Ruch HKS!
- KevinMitnick
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Hm... ile tej pożyczki ma miasto przekonwertować 200tys 2mln czy 16mln ??
Druga sprawa co z resztą pozerów Bik i Kurczyk czy całość pożyczek przekonwertują wraz z układem.
Druga sprawa co z resztą pozerów Bik i Kurczyk czy całość pożyczek przekonwertują wraz z układem.
-
- Kontakt:
jeśli chodzi o konwersję zobowiązań akcjonariuszy na akcje tych z układu, to zmieni się struktura akcjonariatu i nie jest pewne czy urząd miasta będzie miał większość.
urząd miasta będzie musiał tez podstawić jakąś spółkę miejską do tego ,
na chwilę obecną nie widać woli żadnej ze stron ani do ogłoszenia upadłości ani planu finansowania spółki w dalszym okresie
najsilniejszy trzymający władzę w klubie to jest Bik, zarząd rada nadzorcza są w jego dyspozycyjności No i na chwilę obecną nikt nie podskoczy
urząd miasta będzie musiał tez podstawić jakąś spółkę miejską do tego ,
na chwilę obecną nie widać woli żadnej ze stron ani do ogłoszenia upadłości ani planu finansowania spółki w dalszym okresie
najsilniejszy trzymający władzę w klubie to jest Bik, zarząd rada nadzorcza są w jego dyspozycyjności No i na chwilę obecną nikt nie podskoczy
- MLeko
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
18mln, żeby zwolnić zastawy na nieruchomościachKevinMitnick pisze: ↑22 sie 2019, o 14:17Hm... ile tej pożyczki ma miasto przekonwertować 200tys 2mln czy 16mln ??

- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
E pisze: ↑22 sie 2019, o 13:52No i w takim wypadku głównym akcjonariuszem stałby się podmiot publiczny, który lada chwila ogłosi, że stadion nie powstanie natomiast pozostałych dwóch kombinatorów stwierdzi, że nie mogą nic bo większość ma miasto i będziemy w takiej samej czarnej du*** jakiej jesteśmy teraz tyle, że z trochę mniejszym długiem.
B już przerzuca wszystkie działania na innych i zmusza UM do ustępstw a sam pożycza co najwyżej kasę spółce.
K nie robi nic.
Chcą nas wyruchać jeszcze bardziej i mocniej niż do tej pory, nie czekamy na ruch miasta tylko pozostałych akcjonariuszy.

Cos jak w deseń z Smagorowiczem tylko idioci chwycą się na ten myk jeszcze raz.
Miasto jest jak najbardziej potrzebne ale przy założeniu ze jest nowa nie obciążona zaległościami spółka, a ratowanie trupa kosztem stadionu to już nawet szkoda komentować takie pomysły.
-
- Kontakt:
Tych zastawów już nie ma. Zniknęły dziwnym trafem.MLeko pisze: ↑22 sie 2019, o 15:1318mln, żeby zwolnić zastawy na nieruchomościachKevinMitnick pisze: ↑22 sie 2019, o 14:17Hm... ile tej pożyczki ma miasto przekonwertować 200tys 2mln czy 16mln ??
Druga sprawa co z resztą pozerów Bik i Kurczyk czy całość pożyczek przekonwertują wraz z układem.![]()
- E
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
To co proponujesz jest na ten moment wbrew stanowisku kibicówTomasz pisze: ↑22 sie 2019, o 14:02E, ruchow akcjonariuszy nie bedzie, oni beda czekac az ta spolka sama umrze... ja to chyba wole byc w tej samej du*** z mniejszym dlugiem i z udzialem miasta na poziomi 75%. Wówczas jestesmy grubo do przodu jesli chodzi o dlug no i miasto jest podmiotem, które moze finansować Ruch w ramach jakiegos buzdetowania. Tak wiem ze oni wcale tego nie chca, ale to jedyny sposob, poza calkowita upadloscia.
a) albo zdrowy Ruch Chorzów S.A. bez długów, albo brak Ruchu Chorzów S.A.,
b) takie rozwiązanie to definitywny koniec tematu stadionu na następne lata.
Tylko umarli widzieli koniec wojny
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
18 milionów nie dało miasto tylko spóła miejska i nie wiem czy może być udziałowcemMLeko pisze: ↑22 sie 2019, o 15:1318mln, żeby zwolnić zastawy na nieruchomościachKevinMitnick pisze: ↑22 sie 2019, o 14:17Hm... ile tej pożyczki ma miasto przekonwertować 200tys 2mln czy 16mln ??
Druga sprawa co z resztą pozerów Bik i Kurczyk czy całość pożyczek przekonwertują wraz z układem.![]()
- pRedatoR
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- ryszardczaban
- Kontakt:
Powiem krótko zwala całą winę na PIS.pRedatoR pisze: ↑23 sie 2019, o 12:28Wywiad z Kotalą.
"Warto posłuchać"..
https://www.radiopiekary.pl/2019/08/20/ ... -kotala-7/
Według mnie to głównie po stronie miasta leży wina takiego stanu klubu w jakim jest on obecnie i to zarówno pod względem finansowym,sportowym czy infrastrukturalnym.
Przecież to Ruch Chorzów,a nie Ruch Kurczyk więc to na miastu ciąży główna odpowiedzialność za to co z Ruchem działo się na przestrzeni od 1989 roku.
Ruch reprezentował Chorzów przez całe lata i dzięki temu Chorzów jako miasto mógł być rozpoznawalny w Polsce,w świecie czy w Europie.
Teraz,kiedy bieda jest w klubie miasto najzwyczajniej umywa ręce,a w swoim czasie zrzekło się prawa do tego,by Ruch był klubem miasta,anie paru biznesmenów,którzy doją klub.
Mój pierwszy mecz Ruchu 25 września 1977 roku Ruch Chorzów-Górnik Zabrze 1-1 (0-1) na Stadionie Śląskim.
Mój pierwszy mecz na Cichej 6 2 września 1979 roku Ruch Chorzów-Legia Warszawa 3-2(0-1)
I jak tu nie kochać takiej drużyny,która po 50 minutach przegrywa 0-2,a wygrywa mecz 3-2
Wygrywanie wpisane jest w DNA Ruchu Chorzów i moje.
Pierwszy wyjazd 3 maja 1980 Górnik Zabrze-Ruch Chorzów 1-1 (1-0).
Pierwszy mecz europejskich pucharów oglądany na Cichej 6 1 października 1979 roku Ruch Chorzów-BFC Dynamo Berlin 0-0 I runda Pucharu Europy Mistrzów Krajowych edycji 1979/80.
Mój pierwszy mecz na Cichej 6 2 września 1979 roku Ruch Chorzów-Legia Warszawa 3-2(0-1)
I jak tu nie kochać takiej drużyny,która po 50 minutach przegrywa 0-2,a wygrywa mecz 3-2
Wygrywanie wpisane jest w DNA Ruchu Chorzów i moje.
Pierwszy wyjazd 3 maja 1980 Górnik Zabrze-Ruch Chorzów 1-1 (1-0).
Pierwszy mecz europejskich pucharów oglądany na Cichej 6 1 października 1979 roku Ruch Chorzów-BFC Dynamo Berlin 0-0 I runda Pucharu Europy Mistrzów Krajowych edycji 1979/80.
-
- Kontakt:
Panie Kotala, a to, ze masz Pan zamiast mozgu galerete to tez wina pisiorow i pewnie Jaroslawa, kto tego dekla wybrol na drugo kadencja?
OFICJALNY KLUB ŚLONZOKÓW/R\, NIY GOROLI, NIY LWOWIOKÓW
- KOSTA
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
10 wrzesnia gromy w PP na katowickij Podlesiance:)
od bajtla po grob zawsze KS RUCH
Kattowitz Boerschachte
Kattowitz Boerschachte
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Jo już kumplowi z Podlesia w formie żartu napisoł że wpadna przed szpilem z pięcioma stówami kumpli na browara do niego na chata 

-
- Kontakt:
Podlesianka, którą Fortuna Wyry pozbawiła awansu w zeszłym sezonie.