jak zagra dobry turniej, na ktory jedzie jako kapitan kadry to czemu nie.Rickenn10 pisze: ↑31 mar 2025, o 10:12Szwoch to jest boiskowy cwaniak, lubi prowokować ale z jednej strony to dobrze. Ostatnio trochę obniżył loty ale jest w miarę pewny.Elmer pisze: ↑31 mar 2025, o 10:01Turk może swoją wartość podnieść podczas młodzieżowego Euro.
Szwoch ma opcję przedłużenia o sezon, więc zostanie.
Cykało jak ładnie zaczął z bramkami, tak z każdym meczem widać, że popełnia proste błędy i nie wiem czy jest sens na niego wykładać dodatkowe pieniądze.
Cykało jest himeryczny strasznie coś jak Dadok, albo ma przebłyski geniuszu albo robi dziecinade więc ciężko powiedzieć czy będzie na plus czy nie.
Na pewno Myszor i Karaś byliby w porządku do pozostania. Myszor jest zaangażowany zawsze i ciśnie do przodu grę a Karaś ostatnio prezentuje się coraz lepiej. No i to są chłopaki, którym myślę że charakteru nie brakuje i nie braknie.
Reszta z listy powyżej do odpalenia.
A Ty myślisz, że my tego Turka za milion euro sprzedamy czy co?![]()
Z czego bym chciał wziąć?
- transfer Bogusza do Cruz ( prawie 1mln)
- transfer Helika do Oxford (jakos chyba 300k zł)
- Puchar Polski (podawałem zarobek do etapu 1/2 - jakoś 500k)
- Mecz z Wisła za który podobno mieliśmy zarobić 2mln
![]()
Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
Patrząc na jego rozwój, to po mistrzostwach nie liczył bym więcej niż na transfer do jakiejś Danii za 500-600 tysięcy euro. Chyba że zagra jakiś turniej życia.
-
- Kontakt:
A ja wam gadam że na euro21 niczym się nie wyróżni,i chętnych na nie niego nie będzie
-
- Kontakt:
absolutnie trzeba podziękować następującym graczom (na koniec sezony):
Szczepan, Novotny, Moneta, Starzyński, Lukić, Ventura, Kozak, Konczkowski, Sadlok,Turk.
Awansu nie będzie- absolutnie nierealne jest, żeby ci gracze weszli na 2 poziomy wyżej i zaczęli wszystko wygrywać do końca. Bez szans.
Tu potrzeba rewolucji. I nowego dyrektora sportowego- z doświadczeniem oraz nowego trenera. Starszego i co za tym idzie- z pokaźnym doświadczeniem.
Fornalik? Czemu nie.
Szczepan, Novotny, Moneta, Starzyński, Lukić, Ventura, Kozak, Konczkowski, Sadlok,Turk.
Awansu nie będzie- absolutnie nierealne jest, żeby ci gracze weszli na 2 poziomy wyżej i zaczęli wszystko wygrywać do końca. Bez szans.
Tu potrzeba rewolucji. I nowego dyrektora sportowego- z doświadczeniem oraz nowego trenera. Starszego i co za tym idzie- z pokaźnym doświadczeniem.
Fornalik? Czemu nie.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
- Slawko
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ja bym zaczał budowe od Bieleckiego, który powinien zostać kapitanem. Jako jedyny pokazał charakter wychodząc z gównianej sytuacji. Do tego utozsamia sie z Ruchem.
Zastanowiłbym sie nad Mo i Lukicem.
Reszta won.
Zastanowiłbym sie nad Mo i Lukicem.
Reszta won.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Sprawy personalne to bym zostawił nowemu szkoleniowcowi jak sobie wybierze tak będzie miał i za to odpowiadał .
- Rickenn10
- Kontakt:
Preisler!
To jedyny gość, który potrafi myśleć i nie boi się być odważnym.
Nie wiem czy widzieliście ile razy angażował się do przodu. Dużo widzi i pewnie jeszcze więcej potrafi ale nie do końca może to pokazać bo ma kolegów pół inwalidów.
Ale na pewno jest mocnym punktem z tyłu. On i Szymański i ew Lukic. Reszta jest do wymiany.
Mezghrani musi grać w środku bo wtedy daje najwięcej. Prócz niego nie ma obecnie nikogo. Sikor jak wróci to też sorry ale nie.
Z przodu wiadomo nie mamy nic od wielu miesięcy. Szczepan wygląda jak amator z ligi okręgowej.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
I to też jedyny chłop co nie przygotowywal się z zespołem. W zeszłym roku MO nie przygotowywał się z zespołem i był naszym najlepszym chopem, teraz na takiego aspiruje ten Czech. Może mi ktoś na serio wytłumaczyć czym różni się podejście naszych sztabów i piłkarzy obojętnie czy stoi na ich czele Miś czy Szulczek, że drugi raz jest to samo, że gracz dołączony praktycznie po rozpoczęciu sezonu i przygotowujący się gdzieś indziej wygląda o wiele lepiej.Rickenn10 pisze: ↑3 kwie 2025, o 10:09Preisler!
Nie wiem czy widzieliście ile razy angażował się do przodu. Dużo widzi i pewnie jeszcze więcej potrafi ale nie do końca może to pokazać bo ma kolegów pół inwalidów.
Ale na pewno jest mocnym punktem z tyłu. On i Szymański i ew Lukic. Reszta jest do wymiany.
Mezghrani musi grać w środku bo wtedy daje najwięcej. Prócz niego nie ma obecnie nikogo. Sikor jak wróci to też sorry ale nie.
Z przodu wiadomo nie mamy nic od wielu miesięcy. Szczepan wygląda jak amator z ligi okręgowej.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
I to jest BARDZO DOBRE PYTANIE.heli pisze: ↑3 kwie 2025, o 10:18I to też jedyny chłop co nie przygotowywal się z zespołem. W zeszłym roku MO nie przygotowywał się z zespołem i był naszym najlepszym chopem, teraz na takiego aspiruje ten Czech. Może mi ktoś na serio wytłumaczyć czym różni się podejście naszych sztabów i piłkarzy obojętnie czy stoi na ich czele Miś czy Szulczek, że drugi raz jest to samo, że gracz dołączony praktycznie po rozpoczęciu sezonu i przygotowujący się gdzieś indziej wygląda o wiele lepiej.Rickenn10 pisze: ↑3 kwie 2025, o 10:09Preisler!
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Popieram, kibice nie są od ustalania kadry. Oczywiście mogą mieć swoje sympatie ale to już inna sprawa.
Te sympatie to też są jak wiatr zawieje - przypomnę że dwa lata temu mieliśmy Św. Szczepana a teraz część mówi o nim gorzej jak o psie sąsiada. Bielecki był rok temu nazywany tłuściochem i królem fast fooda a teraz chcecie od niego zaczynać ustalanie kadry Ruchu. Szymański sprzed kilku miesięcy podobno zrobił największe postępy a teraz nazywany jest pseudoobrońcą.
Co jeden tutaj to lepszy fachowiec i znający się na ludziach

- Darth Kabut
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ale i tak wszystko weryfikuje boisko.gerhat pisze: ↑3 kwie 2025, o 18:25Popieram, kibice nie są od ustalania kadry. Oczywiście mogą mieć swoje sympatie ale to już inna sprawa.
Te sympatie to też są jak wiatr zawieje - przypomnę że dwa lata temu mieliśmy Św. Szczepana a teraz część mówi o nim gorzej jak o psie sąsiada. Bielecki był rok temu nazywany tłuściochem i królem fast fooda a teraz chcecie od niego zaczynać ustalanie kadry Ruchu. Szymański sprzed kilku miesięcy podobno zrobił największe postępy a teraz nazywany jest pseudoobrońcą.
Co jeden tutaj to lepszy fachowiec i znający się na ludziach![]()
A jak na razie, jest gorzej niż sobie każdy wyobrażał.
Więc nie chodzi tylko o sympatie…
Każdy z nas stara się pomóc na swój sposób.
-
- Kontakt:
Jeżeli już brać kogoś z legii to nie Adkonisów na półroczne wypożyczenia, ale wyciągać takich jak Szczepaniak, którym się kończy kontrakt, dać mu szanse na regularnie granie i spieniężyć w niedalekim czasie...
-
- Kontakt:
jak już tak lubimy powroty to może tym razem się weźmiemy za dzieciaki byłych graczy? 
https://weszlo.com/2025/04/08/syn-grazv ... HWGG1PlYsw

- Rickenn10
- Kontakt:
Miki Miki Miki Miki gooooooltynbydziedobry pisze: ↑8 kwie 2025, o 22:18jak już tak lubimy powroty to może tym razem się weźmiemy za dzieciaki byłych graczy?

Chciałoby się znowu zaśpiewać

-
- Kontakt:
Kto odpalił Szura do zwolnienia,w Polonii W. Wszyscy się śmieją co za interes Ruch zrobil biorąc za niego tabun paralityków