Może taki, że był klub, który chciał wyłożyć kasę i mieć Barańskiego już od teraz i wtedy Lech zostałby z niczym. A tak zagwarantował sobie, że Barański trafi do nich.HullCityFC pisze: ↑12 sty 2025, o 14:40Jaki interes ma Lech w placeniu za kogos i wypozyczaniu go z powrotem za 100k jesli za pol roku moze miec go za darmo. Wytlumacz mi to.South pisze: ↑12 sty 2025, o 13:34Całkiem realna. Nie wiem skąd stwierdzenie głupia, nie mierz wszystkiego swoją miarą
#3 Lech Poznań: Czy przyjdzie B. Baranski?
12 sty 2025 - 12:42 godzina
Dawid Dobrasz z portalu Meczyki.pl przekazał, że „Kolejorz” dogadał się już w kwestii warunków współpracy z ofensywnym graczem. To tylko połowa sukcesu, gdyż kluczowa dla całej operacji będzie zgoda od jego klubu. Trzeba zatem czekać.
Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
-
- Kontakt:
Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
-
- Kontakt:
Właśnie do tego biłem. Chcąc pierwszeństwo muszą zaoferować coś dla obecnego klubu...
Napisane jest również, że na tą chwilę 50% sukcesu za Lechem - dograny kontrakt z zawodnikiem, drugie 50 % to dogadanie się z Ruchem. Więc czytaj uważnie co pisał Ferens i co m.in. dziennikarze ustalili.
Podbijamy do pytania o Sikorę. Ktoś zorientowany wie jak ma się jego sprawa / kontrakt?
Napisane jest również, że na tą chwilę 50% sukcesu za Lechem - dograny kontrakt z zawodnikiem, drugie 50 % to dogadanie się z Ruchem. Więc czytaj uważnie co pisał Ferens i co m.in. dziennikarze ustalili.
Podbijamy do pytania o Sikorę. Ktoś zorientowany wie jak ma się jego sprawa / kontrakt?
Ostatnio zmieniony 12 sty 2025, o 15:19 przez South, łącznie zmieniany 1 raz.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Z tym, że gdyby to była tylko klauzula wykupu, to Amica mogłaby podpisać umowę od 1 lipca i taki np. Motor kupując teraz Bibiego miałby go na 5 miesięcy.
Także albo są inne klauzulę, o których nie wiemy, doszło do cichego przedłużenia z nową klauzula.
Może też Bibi się chcieć pożegnać z klasą.
Jest jeszcze jedna kwestia. Nie wiem na ile Bibi może sobie jeździć na badania itp. bez naszej zgody. Może dlatego Amica chcę żebyśmy w ich stronę spoglądali przychylniej a nie np. w stronę Motoru. I może są za to skłonni zapłacić.
Także albo są inne klauzulę, o których nie wiemy, doszło do cichego przedłużenia z nową klauzula.
Jest jeszcze jedna kwestia. Nie wiem na ile Bibi może sobie jeździć na badania itp. bez naszej zgody. Może dlatego Amica chcę żebyśmy w ich stronę spoglądali przychylniej a nie np. w stronę Motoru. I może są za to skłonni zapłacić.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
Wejdzie Jakubas do gry i przebije Amicę 

-
- Kontakt:
Pytanie czy ta klauzula była już wcześniej, czy właśnie Bartek podpisał szybko kontrakt, aby klub nie był stratny. Tak czy tak w przypadku uruchomienia klauzuli i tak oba kluby mogą wtedy rozmawiać, a jakby Bibi wolał ofertę Lecha to sam Lech nie musi nic dorzucać- byle przekonać piłkarza. A pada hasło o licytacjach i to jest trochę zastanawiające.jajo pisze: ↑12 sty 2025, o 14:58Z tym, że gdyby to była tylko klauzula wykupu, to Amica mogłaby podpisać umowę od 1 lipca i taki np. Motor kupując teraz Bibiego miałby go na 5 miesięcy.
-
- Kontakt:
Sikora ma kontrakt do czerwca 2025 i już nie ma w nim opcji na automatycznie przedłużenie ze strony Ruchu.
Taka opcje Ruch wykorzystał już rok temu w marcu.
Więc Ruch jeśli chce przedłużyć umowe musi usiąść do rozmów z agencja Patryka czyli BMG Sport
Ktoś jeszcze jest pod tą agencja z Naszych?
Więc Ruch jeśli chce przedłużyć umowe musi usiąść do rozmów z agencja Patryka czyli BMG Sport

- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
A wnlicytacjach nie chodzi już stricte o negocjacje kluby-Bartek?
Ja w ogóle myślę o dwóch wątkach.
1) ciche przedłużenie. Ruch się nie chwalił, bo liczył że uda się pełnoprawnie przedłużyć, np. jakieś 2+1.
Wg tego przedłużenia kontraktu się przedłużył o pół roku/rok i jest tam klauzula.
2) Bartek chce odejść z klasą. I nie odejdzie 1 lipca za darmo, a np. 20 czerwca za kasę.
Choć w tej opcji Tomek Ferens nie mógłby niczego gwarantowac.
Ja w ogóle myślę o dwóch wątkach.
1) ciche przedłużenie. Ruch się nie chwalił, bo liczył że uda się pełnoprawnie przedłużyć, np. jakieś 2+1.
Wg tego przedłużenia kontraktu się przedłużył o pół roku/rok i jest tam klauzula.
2) Bartek chce odejść z klasą. I nie odejdzie 1 lipca za darmo, a np. 20 czerwca za kasę.
Choć w tej opcji Tomek Ferens nie mógłby niczego gwarantowac.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Myszor19JeRRy20 pisze: ↑12 sty 2025, o 15:09Sikora ma kontrakt do czerwca 2025 i już nie ma w nim opcji na automatycznie przedłużenie ze strony Ruchu.
Więc Ruch jeśli chce przedłużyć umowe musi usiąść do rozmów z agencja Patryka czyli BMG Sport![]()
-
- Kontakt:
Wcześniej Wójtowicz...
Ok., faktycznie jeżeli uruchomiona zostanie klauzula to żadna licytacja na plus dla Ruchu nie ma sensu...
Bardziej mnie zastanawia brak klauzuli np. taki Motor daje np. 200k € my akceptujemy ale rozumiem, że na nic to, bo i tak dany piłkarz (agencja) ma ostatnie słowo?
Ok., faktycznie jeżeli uruchomiona zostanie klauzula to żadna licytacja na plus dla Ruchu nie ma sensu...
Bardziej mnie zastanawia brak klauzuli np. taki Motor daje np. 200k € my akceptujemy ale rozumiem, że na nic to, bo i tak dany piłkarz (agencja) ma ostatnie słowo?
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dokladnie tak jest. Jesli Baranski sie uprze na Lecha to nawet milionowe oferty Motoru nie maja sensu..
Jak odchidzil Stepinski do Nantes to lepsza oferta byla z Rosji ale Mariusz tam nie chcial isc.
Dla mnie tranafer plus wypozyczenie to nonsens. Baranski bedzie albo w Lechu teraz za kase albo w lipcu za darmo.
Chyba, ze Baranski przedluzyl o rok by dac klubowi zarobic.
Jak odchidzil Stepinski do Nantes to lepsza oferta byla z Rosji ale Mariusz tam nie chcial isc.
Dla mnie tranafer plus wypozyczenie to nonsens. Baranski bedzie albo w Lechu teraz za kase albo w lipcu za darmo.
-
- Kontakt:
Przecież zadeklarował, że do końca sezonu zostaje.HullCityFC pisze: ↑12 sty 2025, o 15:33Baranski bedzie albo w Lechu teraz za kase albo w lipcu za darmo.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Wiem, ze zostaje. Jedynym logicznym.wytlumaczeniem, ze bedziemy mieli i kase i Baranskiego wiosna to przedluzenie kontraktu przez niego.Elmer pisze: ↑12 sty 2025, o 15:48Przecież zadeklarował, że do końca sezonu zostaje.HullCityFC pisze: ↑12 sty 2025, o 15:33Baranski bedzie albo w Lechu teraz za kase albo w lipcu za darmo.
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
No mógłby w ten sposób dać klubowi zarobić, a nie podpisywać nowej umowy, Amice uspokoić że jest bezpieczna + to co pisałem: Ruch nie będzie robił przeszkód w wyjeździe na badania itp.HullCityFC pisze: ↑12 sty 2025, o 15:33Dokladnie tak jest. Jesli Baranski sie uprze na Lecha to nawet milionowe oferty Motoru nie maja sensu..
To ta jedna wersja. A druga, że koniec kontraktu w czerwcu 2025 nie jest aż tak bardzo definitywny jak nam wiadomo.
-
- Kontakt:
Jeżeli odejdzie za hajs to też będzie w jego przyszłym klubie presja żeby grał, a on gdziekolwiek w ekstraklasie by miał ciężko o regularną grę.
- Rickenn10
- Kontakt:
Jedno jest pewne.
Dawno takiego zamieszania i tak zawiłej sytuacji wokół zawodnika nie było
Przynajmniej coś się dzieje. Liczę że ciśnienie zacznie powoli wzrastać jak zacznie się zgrupowanie i sparingi. Trzeba powoli ruszać ten licznik na mecz mistrzów
Dawno takiego zamieszania i tak zawiłej sytuacji wokół zawodnika nie było

Przynajmniej coś się dzieje. Liczę że ciśnienie zacznie powoli wzrastać jak zacznie się zgrupowanie i sparingi. Trzeba powoli ruszać ten licznik na mecz mistrzów