Zimowe Transfery...
-
Działacze Ruchu chcą pozyskać dwóch zawodników wycofanego z II ligi Zawiszy Bydgoszcz. Marzył się chorzowianom transfer Vuka Sotirovicia (króla strzelców rundy jesiennej drugiej ligi)‚ ale ten ma ofertę z Groclinu Grodzisk. Na liście życzeń pozostają jednak Rafał Lasocki i Damian Staniszewski. Ci piłkarze pojawią się na Cichej‚ jeśli nie uda się sfinalizować kontraktów z Arielem Jakubowskim i Remigiuszem Jezierskim. Pierwszy stawia na razie zbyt wygórowane żądania. Mniejszy problem jest z Remigiuszem Jezierskim. – Chcę
grać w Ruchu. Przede mną oczywiście rozmowy kontraktowe‚ ale wiem, czego mogę się spodziewać– przyznaje.
Jakubowski jeszcze nic nie pokazal a juz za wysokie wymagania.
grać w Ruchu. Przede mną oczywiście rozmowy kontraktowe‚ ale wiem, czego mogę się spodziewać– przyznaje.
Jakubowski jeszcze nic nie pokazal a juz za wysokie wymagania.
- Simone
- Kontakt:
My naprawde mamy kim grac ...
Ten Jezierski sprawial bardzo kozystne wrazenie , imponowala jego zadziornosc i walecznosc Takich ludzi potrzeba w Ruchu
Jakubowski jest poprostu solidny wiec albo niech dostanie jakas przecietna pensje albo ja bym podziekowal
Na dobre zarobki trzeba sobie zasluzyc : Baran , Ludzinski , Pulkowski , Mikulenas , Grzyb czy Makuch moga zarabiac wiecej ale napewno nie koles ktory chyba dwa lata nie gral , nic ciekawego nie pokazal i mysli ze jedzie na nazwisku
Co do zawodnikow Hydrozagadki to jedynie zainteresowalbym sie mlodymi : Rackiewicz , Truszczynski
Nam potrzeba prawego obronce jako zmiennika dla Makucha i mysle ze mimo wszystko srodkowego obronce ...
Skrzydla Ludzinski , Pepe bardzo ladnie funkcjonuja i sadze ze to idealna para zmiennikow dla doswiadczonych Grzyb , Sokolowski
A jest jeszcze uniwersalny Domzalski i mogacy grac na lewej pomocy Nykiel
Tak wiec z tych co jeszcze moga podpisac to : Peskovic , Jezierski , Haftkowski , jakis obiecujacy prawy obronca
oraz ten srodkowy ale nie mam pojecia kto
Kadra wtedy bedzie szeroka i zrownowazona
Ja widze to tak :
Peskovic ( Nowak ) - Makuch (Truszczynski ) Baran ( nima:( ) Klaczka( Adamski) Nykiel (Osinski) - Grzyb(Domzalski)Pulkowski(Jikia)Gesior(Bonk)Sokolowski(Cwielong)-Miki(Janoszka)Jezierski(Ludzinski)
Ten Jezierski sprawial bardzo kozystne wrazenie , imponowala jego zadziornosc i walecznosc Takich ludzi potrzeba w Ruchu
Jakubowski jest poprostu solidny wiec albo niech dostanie jakas przecietna pensje albo ja bym podziekowal
Na dobre zarobki trzeba sobie zasluzyc : Baran , Ludzinski , Pulkowski , Mikulenas , Grzyb czy Makuch moga zarabiac wiecej ale napewno nie koles ktory chyba dwa lata nie gral , nic ciekawego nie pokazal i mysli ze jedzie na nazwisku
Co do zawodnikow Hydrozagadki to jedynie zainteresowalbym sie mlodymi : Rackiewicz , Truszczynski
Nam potrzeba prawego obronce jako zmiennika dla Makucha i mysle ze mimo wszystko srodkowego obronce ...
Skrzydla Ludzinski , Pepe bardzo ladnie funkcjonuja i sadze ze to idealna para zmiennikow dla doswiadczonych Grzyb , Sokolowski
A jest jeszcze uniwersalny Domzalski i mogacy grac na lewej pomocy Nykiel
Tak wiec z tych co jeszcze moga podpisac to : Peskovic , Jezierski , Haftkowski , jakis obiecujacy prawy obronca
oraz ten srodkowy ale nie mam pojecia kto
Kadra wtedy bedzie szeroka i zrownowazona
Ja widze to tak :
Peskovic ( Nowak ) - Makuch (Truszczynski ) Baran ( nima:( ) Klaczka( Adamski) Nykiel (Osinski) - Grzyb(Domzalski)Pulkowski(Jikia)Gesior(Bonk)Sokolowski(Cwielong)-Miki(Janoszka)Jezierski(Ludzinski)
Ostatnio zmieniony 5 lut 2007, o 23:08 przez Simone, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
W mojej głowie wygląda to tak, bramkarze: myślę że na dzień dzisiejszy będziemy mieć 2 równorzędnych bramkarzy czyli Nowak i Peškovič nie mnie już oceniać który będzie tym nominalnym numerem 1 ale myślę że o tą pozycję nie będziemy się martwić.Obrona- zacznę od lewej strony tu myślę że jednak Nykiel będzie szusował ale alternatywą do niego jest Osa który także spisywał się przyzwoicie więc ta pozycja jest bezpieczna, środek wiadomo Baran bezapelacyjnie piłkarz pierwszego pokładu naszego zespołu a kto koło niego chyba Klaczka zdarzały mu się lepsze czy gorsze mecze ale pokazuje przyzwoity poziom Adamski dla mnie zbyt wolny i nieustabilizowany z formą, prawa strona dla mnie oczywiście Makuch ale jako zmienik Jakubowski wszystko zależy od jego wymagań finansowych ogólnie brakuje mi jakiegoś drugiego Baranka na środek obrony i by było 5+ a tak jest 4.Pomoc znów zacznę od lewej strony Pepe i Sokół ciężki wybór wszystko zależy od dyspozycji dnia, Środek tu także nie można narzekać na niedostatki Pulo Bonk Gęsior Jikija Brzoza może jeszcze Haftkowski więc jest w czym wybierać,prawa strona Grzybek bezapelacyjnie jako jego zmienik Mały i myślę że będzie tutaj dobrze.Napastnicy Łudziński Mikulenas Jezierski może jeszcze Ecik tu także wygląda ciekawie mam nadzieje że będzie komu strzelać gole, a Misiura myślę że nie ma zbytnich szans ale kto wie.Ogólnie myślę że będzie dobrze, skład wygląda dobrze kto wie czy jeszcze nie dojdą jakieś chopcy z hydrotworu, jeszcze zostaje Babiarz który jak na swój wiek wygląda bardzo dobrze i reszta zdolnej młodzieży.Tylko czekać na pierwszy mecz.
- Simone
- Kontakt:
Czyli podsumowujac brakuje nam co najmniej jednego srodkowego obroncy na wysokim poziomie ...
Wyobrazmy sobie ze kontuzje lapie Grzesiu Baran i srodek obrony wyglada : Klaczka , Adamski (mizernie) i nie ma praktycznie zadnego nominalnego zmiennika
Moze ten Wojcik z Zawiszy ale on jakis nieruchawy ?
Reszta jest bardzo obiecujaca , widac to bylo z Belchatowem , jak ich docisnelismy to nie mieli nic do powiedzenia : bramka , wypracowany rzut karny i kilka dobrych sytuacji
Pozniej jeden glupi juniorski blad w kryciu i robi sie 1:1 zamiast 2:0 (2:2)
Nie mozemy sobie na takie cos pozwolic jak chcemy walczyc o awans i Puchar Polski
Przez jeden slaby punkt wysilek druzyny idzie ... psu w dupe
Mam nadzieje ze dzialacze to widza
Wyobrazmy sobie ze kontuzje lapie Grzesiu Baran i srodek obrony wyglada : Klaczka , Adamski (mizernie) i nie ma praktycznie zadnego nominalnego zmiennika
Moze ten Wojcik z Zawiszy ale on jakis nieruchawy ?
Reszta jest bardzo obiecujaca , widac to bylo z Belchatowem , jak ich docisnelismy to nie mieli nic do powiedzenia : bramka , wypracowany rzut karny i kilka dobrych sytuacji
Pozniej jeden glupi juniorski blad w kryciu i robi sie 1:1 zamiast 2:0 (2:2)
Nie mozemy sobie na takie cos pozwolic jak chcemy walczyc o awans i Puchar Polski
Przez jeden slaby punkt wysilek druzyny idzie ... psu w dupe
Mam nadzieje ze dzialacze to widza
- wolfik
- Kontakt:
Obrona w sumie jest ok, ale jak cos sie stanie z Baranem czy Makuchem to bedzie zle. Adamski specjalnego zaufania nie wzbudza. Ale ta czwórka Makuch, Klaczka, Baran, Osiński wyglada bardzo porzadnie.
W pomocy wiadmo po bokach Grzybek, Sokół, nasze motory napedowe, a jakby co to calkiem niezle zastapia ich Domżalski i Pepe, na srodku wiadomo Pulkowski i Gęsior albo Bonk, mysle ze Darek jak bedzie zdrów to spokojnie wygryzie Bonka z pierwszej jednastki. A jeszcze mamy Jikie, Brzozowskiego i Babiarza, ci mlodzi chlopcy juz calkiem sporo potrafia.
W ataku mamy niesamowite kłopoty bogactwa Miki, Pepe, Łudziński, Jezierski, Janoszka, Misiura, Sobiech, w ataku moga tez grac Domżalski, Sokół i Brzozowski. A biedny Wlecial musi wybrac dwoch. Takze mysle, ze Misiura out, Sobiech pogra sobie w juniorach, Janoszka tez chyba sobie za wiele nie pogra, ale sezon dlugi, takze kto wie.
Na papierze wyglada to rewelacyjnie, teraz solidnie przepracowac okres przygotowawczy i moze byc pieknie. Cieszy to ze mamy solidnych zmiennikow prawie na kazdej pozycji
W pomocy wiadmo po bokach Grzybek, Sokół, nasze motory napedowe, a jakby co to calkiem niezle zastapia ich Domżalski i Pepe, na srodku wiadomo Pulkowski i Gęsior albo Bonk, mysle ze Darek jak bedzie zdrów to spokojnie wygryzie Bonka z pierwszej jednastki. A jeszcze mamy Jikie, Brzozowskiego i Babiarza, ci mlodzi chlopcy juz calkiem sporo potrafia.
W ataku mamy niesamowite kłopoty bogactwa Miki, Pepe, Łudziński, Jezierski, Janoszka, Misiura, Sobiech, w ataku moga tez grac Domżalski, Sokół i Brzozowski. A biedny Wlecial musi wybrac dwoch. Takze mysle, ze Misiura out, Sobiech pogra sobie w juniorach, Janoszka tez chyba sobie za wiele nie pogra, ale sezon dlugi, takze kto wie.
Na papierze wyglada to rewelacyjnie, teraz solidnie przepracowac okres przygotowawczy i moze byc pieknie. Cieszy to ze mamy solidnych zmiennikow prawie na kazdej pozycji
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
http://www.90minut.pl/news.php?id=507261
no to Lasocki odpada
no to Lasocki odpada
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!
-
- Kontakt:
Lasocki? a po co nam zawodnik na pół roku?
w DZ pisze że wczoraj na treningu pojawił sie Adrian Woźniczka (ostatnio Polonia Warszawa), boczny obrońca
wydaje się że albo Ariela nie będzie albo chcą działacze pokazać że Ariel nie jest jedyną opcją i że nie zapłacą tyle ile żąda
w DZ pisze że wczoraj na treningu pojawił sie Adrian Woźniczka (ostatnio Polonia Warszawa), boczny obrońca
wydaje się że albo Ariela nie będzie albo chcą działacze pokazać że Ariel nie jest jedyną opcją i że nie zapłacą tyle ile żąda
nigdy nie jest za późno
-
- Kontakt:
- west72
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jak na razie Jakubowski to tylko nazwisko.Jak chce jeszcze coś w piłce osiągnąć,to powinien zejść z ceny ,odbudować formę i w razie awansu renegocjować kontrakt .
Po tym co narazie zaprezentował we sparingach,dla mnie jest tylko uzupełnieniem a nie wzmocnieniem.Bardziej przydał by sie Jezierski!
Po tym co narazie zaprezentował we sparingach,dla mnie jest tylko uzupełnieniem a nie wzmocnieniem.Bardziej przydał by sie Jezierski!
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA
-
- Kontakt:
Wczoraj na zajęciach Ruchu po raz pierwszy pojawił się Adrian Woźniczka. 24-letni boczny obrońca jesienią grał w Polonii Warszawa, a wcześniej urodzony w Tarnowie piłkarz występował m.in. w MSP Szamotuły, SV Tasmania 73 Neukölln, Stomilu Olsztyn i Zawiszy Bydgoszcz (2).
- W tym tygodniu będziemy finalizować sprawy kadrowe, bo przed zaplanowanym na niedzielę wyjazdem na zgrupowanie do Grecji chciałbym wiedzieć na kogo mogę liczyć. Bardzo bliski podpisania umowy z Ruchem jest Dariusz Gęsior. We wtorek powinna rozstrzygnąć się sprawa gry w naszym klubie Remigiusza Jezierskiego i Borisa Peškovicza, którymi jestem bardzo zainteresowany. Kwestia pozostania w Chorzowie Ariela Jakubowskiego i Michała Haftkowskiego jest w rękach działaczy prowadzących z nimi rozmowy kontraktowe - powiedział trener Ruchu Marek Wleciałowski.
90min.pl
- W tym tygodniu będziemy finalizować sprawy kadrowe, bo przed zaplanowanym na niedzielę wyjazdem na zgrupowanie do Grecji chciałbym wiedzieć na kogo mogę liczyć. Bardzo bliski podpisania umowy z Ruchem jest Dariusz Gęsior. We wtorek powinna rozstrzygnąć się sprawa gry w naszym klubie Remigiusza Jezierskiego i Borisa Peškovicza, którymi jestem bardzo zainteresowany. Kwestia pozostania w Chorzowie Ariela Jakubowskiego i Michała Haftkowskiego jest w rękach działaczy prowadzących z nimi rozmowy kontraktowe - powiedział trener Ruchu Marek Wleciałowski.
90min.pl
NIEBIESCY BYTKÓW
-
- Kontakt:
sam najeżdzałem na Adamsa ale dziś sie dopiero dowiedziałem że grał z gorączką (39 stopni)
żeby było śmiesznej to chyba z 6 zawodników jest na zwolnieniu lekarskim
a co do nowych zawodników to przed wyjazdem do Grecji na pewno bedzie paru nowych pełnoprawnych zawodników Ruchu
żeby było śmiesznej to chyba z 6 zawodników jest na zwolnieniu lekarskim
a co do nowych zawodników to przed wyjazdem do Grecji na pewno bedzie paru nowych pełnoprawnych zawodników Ruchu
nigdy nie jest za późno
- L.G
- Kontakt:
Jo tam najyżdzać niy mom zamiaru, ale stracony tor w Krakowie bardzo boł podobny do tych bramek traconych z Bełchatowym, w Bielsku tyż mie niy zachwycioł, a Janikowo co prowda przegrali wszyscy ale pochlebnego świadectwa tyz mu to niy wystawio.
Na dziyń dzisiejszy para Klaczka-Baran jest zdecydowanie lepszo.
A jak tam Jeziorny ?
Szybkego powrotu do zdrowio zycza
Na dziyń dzisiejszy para Klaczka-Baran jest zdecydowanie lepszo.
A jak tam Jeziorny ?
Szybkego powrotu do zdrowio zycza
słowym - jesteśmy klubym zmarnowanych szans :-(
- Simone
- Kontakt:
Goraczka nie goraczka nie zmienia to faktu ze brakuje nam jeszcze jednego pozadnego srodkowego obroncy ...
Jak jest na rynku problem z doswiadczonym to niech poszperaja po nizszych ligach i jakiegos utalentowanego chlopka sprowadza
A noz bedzie to drugi Baranek , nawet jak bedzie poczatkowo troche slabszy a w mlodym wieku to warto na niego stawiac a nie na np : Klaczke
Jak jest na rynku problem z doswiadczonym to niech poszperaja po nizszych ligach i jakiegos utalentowanego chlopka sprowadza
A noz bedzie to drugi Baranek , nawet jak bedzie poczatkowo troche slabszy a w mlodym wieku to warto na niego stawiac a nie na np : Klaczke
- Goscioo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt: