[27 kolejka] Ruch Chorzów - Lech Poznań 12.03.16 20:30

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
marek79
Kontakt:

Re: [27 kolejka] Ruch Chorzów - Lech Poznań 12.03.16 20:30

#181 Post autor: marek79 » 14 mar 2016, o 09:57

Wiesiek ale dla kogo bezpiecznie? Czemu jak mial watpliwosci to nie gwizdnal karnego? Bo co skrzywdzilby Lecha? A moze bramka dla nas to tez takie "bezpiecznie" bo bal sie ze mu napierdola jak nie uzna 3 bramki?

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

hornet
Kontakt:

#182 Post autor: hornet » 14 mar 2016, o 10:16

Nikt nie jest idealny,trener też.Trudno oceniać go systemem zero-jedynkowym.Ja mimo tego,że niektórych jego decyzji nie rozumiem (ostatnia zmiana z Efirem)
to jednak ufam i wierzę w jego fachowość. Wydaje mi się,że ma na treningu przegląd chłopaków,wie kto w jakiej jest dyspozycji i wyciąga z tego składu najwięcej,
jak może. Pamiętam,jaki był lament przed sezonem...sam się bałem,że będzie walka o utrzymanie.
Koledzy pisząc,że gramy solidnie i równo,cytując ekspertów itp. nie mają na myśli tego,że lepiej żeby drużyna grała ładnie i przegrywała,tylko odpowiadają tym,którzy
narzekają i piszą "szrot" o naszych chłopakach,albo wyrzucają ze składu po jednym błędzie.Zagraliśmy w sobotę bez rażących błędów,szkoda tego wyniku.
Z drugiej strony na forum cieszymy się po zwycięstwach i żalimy po porażkach,po prostu "dyskutujemy". Więcej szacunku do siebie Panowie,kibicujemy tej samej
drużynie i wszyscy chcemy dla niej jak najlepiej.

viperR
Kontakt:

#183 Post autor: viperR » 14 mar 2016, o 10:23

hornet pisze:Nikt nie jest idealny,trener też.Trudno oceniać go systemem zero-jedynkowym.Ja mimo tego,że niektórych jego decyzji nie rozumiem (ostatnia zmiana z Efirem)
to jednak ufam i wierzę w jego fachowość. Wydaje mi się,że ma na treningu przegląd chłopaków,wie kto w jakiej jest dyspozycji i wyciąga z tego składu najwięcej,
jak może. Pamiętam,jaki był lament przed sezonem...sam się bałem,że będzie walka o utrzymanie.
Koledzy pisząc,że gramy solidnie i równo,cytując ekspertów itp. nie mają na myśli tego,że lepiej żeby drużyna grała ładnie i przegrywała,tylko odpowiadają tym,którzy
narzekają i piszą "szrot" o naszych chłopakach,albo wyrzucają ze składu po jednym błędzie.Zagraliśmy w sobotę bez rażących błędów,szkoda tego wyniku.
Z drugiej strony na forum cieszymy się po zwycięstwach i żalimy po porażkach,po prostu "dyskutujemy". Więcej szacunku do siebie Panowie,kibicujemy tej samej
walka jeszcze sie nie skonczyla..

wiesiek1
Kontakt:

#184 Post autor: wiesiek1 » 14 mar 2016, o 10:24

Ogolnie przyjelo sie, ze jak sedziowie nie maja pewnosci to nie gwizdza.Zgodze sie, ze najbardziej glupio postapil w przypadku bramki Grodzickiego.Tam nie mial a gwizdnal.
Piękne w życiu są tylko szpile ...

Con cantera y afición, no hace falta importación

miechowiner13
Kontakt:

#185 Post autor: miechowiner13 » 14 mar 2016, o 10:25

To, że się mylą to trudno się zdarza, tylko, że w kluczowych momentach czy jak wynik jest jeszcze nie rozstrzygnięty to jakoś dziwnie głównie się mylą dla jednych i tych samych.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#186 Post autor: jajo » 14 mar 2016, o 10:34

zakopane pisze:Kolego Jajo to co pisałem o grę dwoma napastnikami to są fakty 110 procentowe 15 lat z hakiem lub 23 lata temu jak ktoś przyjechał na Ruch to się bał najmniej dostać w ciągu 20 min najmniej dwóch bramek takich mieliśmy napastników A dzisiaj jest 70 min meczu a my oddajemy drugi strzał na bramkę u siebie i pierwszy w światło bramki celny cała europa gra dwoma napastnikami i dobrymi szybkiemi pomocnikami którzy też potrafią strzelać na bramkę już nie mówię tutaj o bayernie czy barcelonie bo to inna liga i nie do porównania z polską kopaniną zobacz tam ten potecjał ile ci napastnicy mają oddanych strzałów na bramkę a jak to u nas wygląda nasze mecze na legii lechu czy jagielloni od kilku lat wyglądają że jesteśmy o dwie klasy słabsi od rywali zobacz sobie nasze sparingi z tego roku jeden strzelony gol to o czym my tu mówimy i nie chodzi mi o obronę ale o atak o baaaardzo mało skuteczność i przewidywalność naszą jak gramy w ataku i te słynne zmiany Elfira na 2 lub trzy minuty do końca meczu przy złym wyniku dzisiaj u siebie gramy bardzo zachowawczo przez to każdy to wykorzystuje I na koniec drogi kolego piszesz że podawanie dwóch napastników jako duetu jako ponury żart to ci przypomnę że ten ponury żart jak go określiłeś to razem dla ruchu strzelili 158 bramek razem Śrutwa 100 bramek ligowych a Bizacki 58
I co nam przyszlo z tych ich bramek? Tak jak napisałem wcześniej, obu szanuję, ale przez ok. dekadę gry w Ruchu raz stanęliśmy na podium. Teraz osamotniony Piech czy Kuświk szybciej to osiągnęli.
Biza 227 meczów - 57 goli, statystyki ok ale wcale nie zachywcają. Dobry jeden sezon (14 goli), kiedy robiliśmy podium. Ja też mam sentyment, ale patrzmy na efekty. My wtedy grając tą mityczną dwojką napastników często broniliśmy się przed spadkiem, a teraz w głowie został jeden udany sezon i jest to stosowane jako lek na całe zło.

A przede wszystkim to futbol się po prostu zmienia. To co było skuteczne 20 lat temu, nie jest już teraz. W tym m.in. upatruję spadku Żaboli z Żurkiem na ławce, dlatego tak wyglądał Śląsk Szukiełowicza. My natomiast taktycznie jesteśmy najlepiej ułożoną drużyną w kraju. Jeśli przegrywamy to rzadko kiedy z powodu błędów taktycznych, tylko dlatego że przeciwnik na prawie każdej pozycji ma lepszego zawodnika. najwięcej bramek strzelaliśmy w latach 30 i grali wtedy ustawieniem 1-2-3-5. Czy to jest argument za tym, żeby teraz do niego wracać?
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

hornet
Kontakt:

#187 Post autor: hornet » 14 mar 2016, o 10:54

viperR pisze:
hornet pisze:Nikt nie jest idealny,trener też.Trudno oceniać go systemem zero-jedynkowym.Ja mimo tego,że niektórych jego decyzji nie rozumiem (ostatnia zmiana z Efirem)
walka jeszcze sie nie skonczyla..
Słusznie.

ruchfans
Kontakt:

#188 Post autor: ruchfans » 14 mar 2016, o 11:22

Mnie najbardziej wkurza to, że nasz stadion od zwycięstwa z Koroną nie jest żadnym atutem. Zlała nas Jaga, Cracovia i teraz Lech, w międzyczasie remis z Zagłębiem. Fajnie, że wygrywamy w Zabrzu, w Szczecinie czy Niecieczy, gdybyśmy to tego dołożyli ze 2 zwycięstwa u siebie już byśmy się cieszyli z ósemki.

Gra ewoluuje od początku sezonu. Waldek z uporem maniaka powtarza wszystkim, że jeszcze daleko do stabilizacji. Widać to po Mazku, który jest dosyć chimeryczny. Widać to również po Konczkowskim, który ostatnio słabiej broni (patrz bramka na 0:2 i krycie na 5 metrów w Szczecinie). Nawet jeśli nie obronimy miejsca w ósemce to wydaje mi się, że nie będziemy walczyć do ostatniej kolejki o utrzymanie więc należy już mocno myśleć o przyszłym sezonie.

Najbardziej boję się, że będziemy świadkami cyrku licencyjnego. Szczewa jak sportowo spadną zrobią wszystko żeby w tej lidze zostać. Z racji stadionu (który generalnie szpeci obraz Ekstraklasy jako całości, dodatkowo często pokazywany w eurosporcie) i szeroko pojętej biedy jesteśmy dla całej ligi piątym kołem u wozu. Wizerunkowo przez C6 w aktualnym stanie nie pasujemy do ekstraklasy i zrobią co tylko będzie w ich mocy żeby nas z niej wy***ać.
-----=====NA ZAWSZE Z RUCHEM=====-----

Lukas89
Kontakt:

#189 Post autor: Lukas89 » 14 mar 2016, o 11:31

ruchfans pisze:Wizerunkowo przez C6 w aktualnym stanie nie pasujemy do ekstraklasy i zrobią co tylko będzie w ich mocy żeby nas z niej wy***ać.
Jeśli utrzymamy się sportowo, a Smagorowicz nie zaszaleje z ewentualnymi zaległościami to powinno być ok. Jakimś tam pocieszeniem dla nas są stadiony w Szczecinie i Łęcznej, które wizerunkowo też arcydziełami nie są i prezentują się nawet podobnie. Gdyby się uwzięli "na stadion" to Pogoń i Górnik są w podobnej sytuacji.

___

edit:

viperR - Nie obrażam Łęcznej, tylko napisałem, że wizerunkowo ten stadion też nie wygląda cudownie. A to, czy jest na miarę tego miasta to już osobna sprawa. Patrzę na ten stadion technicznie: Też nie ma dachu, nie ma nowych krzesełek, nie ma wszystkiego co mają stadiony w Ekstraklasie poza stadionami Ruchu, Pogoni czy właśnie Górnika. Tyle.

A to, że im taki stadion pasuje, na taki ich stać to ich sprawa. Nic mi do tego.
Ostatnio zmieniony 14 mar 2016, o 11:39 przez Lukas89, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

viperR
Kontakt:

#190 Post autor: viperR » 14 mar 2016, o 11:33

Lukas89 pisze:
ruchfans pisze:Wizerunkowo przez C6 w aktualnym stanie nie pasujemy do ekstraklasy i zrobią co tylko będzie w ich mocy żeby nas z niej wy***ać.
Jeśli utrzymamy się sportowo, a Smagorowicz nie zaszaleje z ewentualnymi zaległościami to powinno być ok. Jakimś tam pocieszeniem dla nas są stadiony w Szczecinie i Łęcznej, które wizerunkowo prezentują się nawet podobnie. Gdyby się uwzięli "na stadion" to Pogoń i Górnik są w podobnej sytuacji.
nie obrazaj lecznej, to ze to 5 tys stadnion nie znaczy ze mozesz go porownac z C6. 2 kryte trybuny... od biedy 3cia mozna na szybko zadaszyc...
na BayArena tez nie ma 4tej trybunu w klasycznym wydaniu...

Awatar użytkownika
Bartorus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#191 Post autor: Bartorus » 14 mar 2016, o 12:01

Nie mieliśmy nadzoru infrastrukturalnego w tym sezonie więc za stadion nas nie spuszczą. Jeśli uregulujemy zaległości związane z kontraktami to spełniamy wszystkie wymogi licencyjne.

viperR
Kontakt:

#192 Post autor: viperR » 14 mar 2016, o 13:02

Lukas89 pisze:
ruchfans pisze:
viperR - Nie obrażam Łęcznej, tylko napisałem, że wizerunkowo ten stadion też nie wygląda cudownie. A to, czy jest na miarę tego miasta to już osobna sprawa. Patrzę na ten stadion technicznie: Też nie ma dachu, nie ma nowych krzesełek, nie ma wszystkiego co mają stadiony w Ekstraklasie poza stadionami Ruchu, Pogoni czy właśnie Górnika. Tyle.

A to, że im taki stadion pasuje, na taki ich stać to ich sprawa. Nic mi do tego.
otoz ten stadion ma 2 trybuny zadaszone :) stare bo stare ale ma.

Lukas89
Kontakt:

#193 Post autor: Lukas89 » 14 mar 2016, o 13:30

viperR pisze:
Lukas89 pisze:
ruchfans pisze:

otoz ten stadion ma 2 trybuny zadaszone :) stare bo stare ale ma.
SODA (jeśli dobrze pamiętam) już od dawna pisze o tym, żeby zadaszyć prostą blachami. :P

Poza tym dwie trybuny, to nie cały stadion, w Zabrzu mają 3 z dachem. Ale dobra, kończę ten temat bo to nie jest o meczu z Lechem.
Obrazek

Witek46
Kontakt:

#194 Post autor: Witek46 » 14 mar 2016, o 15:39

Pytam poważnie, bo nie znam zasad. Karę za pokaz z racami, którą PZPN nałoży na klub płaci UN?
Wolność słowa nie może zwalniać z odpowiedzialności za słowo

Awatar użytkownika
karol fryna
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#195 Post autor: karol fryna » 14 mar 2016, o 16:40

Witek46 pisze:Pytam poważnie, bo nie znam zasad. Karę za pokaz z racami, którą PZPN nałoży na klub płaci UN?
przeciez na to zbiyrali w sobota ! :mur:

Zablokowany