Z kim baraże?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
19r20
Kontakt:

#151 Post autor: 19r20 » 9 cze 2005, o 11:55

tak jak napisał Radzion:
ostatnia kolejka:
Górnik Polkowice - Szczakowianka Jaworzno ?
GKS Bełchatów - Radomiak Radom 1
Piast Gliwice - RKS Radomsko 1
Korona Kielce - Ruch Chorzów 1

i tabela
13. Ruch Chorzów 34
14. Szczakowianka Jaworzno 33
15. Piast Gliwice 33
16. Radomiak Radom 31

więc przy remisie lub zwycięstwie Szczakowianki spadamy na 15 miejsce i gramy z Polonią Bytom czego nam wszystkim życze!!!
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com

Awatar użytkownika
rubin
Kontakt:

#152 Post autor: rubin » 9 cze 2005, o 16:31

hehe widza ze wszyscy do Bytomia by sie wybrali :-) Jo tysz :-)

kolend

#153 Post autor: kolend » 9 cze 2005, o 16:46

Slawko pisze:Moim zdaniem na dzis to kazda z tych druzyn 3 ligowych nie bedzie miala najmniejszego problemu z wygrana z nami..
Watpie czy bysmy dali rade nawet takiemu np Ślaskowi Świetochlowice w 4 lidze....
ogladam Śląsk regularnie... w sparingach swego czasu Ruch przewaznie ich lal, ale teraz... mogloby byc zaciete spotkanie;)

stinker1920

#154 Post autor: stinker1920 » 9 cze 2005, o 16:47

rubin pisze:hehe widza ze wszyscy do Bytomia by sie wybrali :-) Jo tysz :-)
A jo widza ze w nastypnym sezonie przijedziecie na Rozwoj :lol: . Do Ruchu jako klubu(pomijajac niekierych jego debilnych kibicow) nic nie mom , szanuja go jak kozdy Slonski klub .
Pzdr Starzik z "Blaszoka"

Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#155 Post autor: Goscioo » 9 cze 2005, o 16:54

ciekawe czy jakby polonia i piast sie spotkali w barazach czy to by nie zniszczylo ich sztamy

TIMI Z BATOREGO

#156 Post autor: TIMI Z BATOREGO » 9 cze 2005, o 23:24

BOJETNIE Z KIM BYLE WYGRAC TO JEST NAJWAZNIEJSZE

POZdro TiMi :P

ENDZA
Kontakt:

#157 Post autor: ENDZA » 9 cze 2005, o 23:29

Goscioo pisze:ciekawe czy jakby polonia i piast sie spotkali w barazach czy to by nie zniszczylo ich sztamy
tak jak kiedys nasza z Wisla i Lechia

m88/14

#158 Post autor: m88/14 » 10 cze 2005, o 00:08

pozdrowienia i szacunek dla was: kibiców ruch Chorzów

to przykre patrzeć jak kolejny sląski klub stacza sie w dół, mam nadzieje że spotkamy sie w nowym sezonie na 2 ligowym froncie... polonia pod względem kibicowskim chciała by zagrać z wami w barazach ale widmo gdy wasz klub bedzie gospodarzem nie wpuszczenia nas na stadion powoduje że nie chcemy sie z wami spotakać choć zgodzimy sie że to by było najwieksze wydarzenie piłkarskie na śląsku. my polonia chcemy awansować ale ciężko to sami widzimy... mamy ciężki wyjazd i sami pewnosci nie mamy czy zagramy w barażach. z całego serca i szczerze życze wam utrzymania sie i ndzieji na lepszy dzień. sztama z piastem sie utrzyma pomimo tego zebyśmy zagrali ze soba.

jeszcze raz pozdrowienia

IRRIDUCIBILI POLONIA BYTOM

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#159 Post autor: Scypion » 10 cze 2005, o 07:45

dzięki za pozdroweinia, nazwa naszegu klubu pisze sie z wielkich liter.

Poczytejcie sie na główny artykuł z GW jak wszyscy panikujom przed Janikowym wszyscy chcom sfalic w ostatnim szpilu zeby ino nie grac z bohaterami 4000 tys miasta. Gańba.

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#160 Post autor: jajo » 10 cze 2005, o 09:10

Tomaszewski: Skazujemy się na sobotę cudów

PZPN potrafi! Tak pospieszył się z losowaniem par barażowych o II ligę, że jutro trzy śląskie kluby stoczą bój, jak nie wygrać w ostatniej kolejce. Bukmacherzy już wycofują ich mecze z obstawiania – informuje „Gazeta Wyborcza”.

Jeszcze przed sezonem władze związku zdecydowały, że losowanie par barażowych (drużyny z miejsc 13-16 zagrają z wicemistrzami czterech grup III ligi) odbędzie się jak najpóźniej, by skazani na baraż drugoligowcy nie "układali" meczów pod najsłabszego teoretycznie przeciwnika z niższej klasy. Ale PZPN nie wytrzymał, losowanie przeprowadzono w poniedziałek i... od razu zaczęła się walka o zajęcie - tak zadecydował los - jak najniższej lokaty.

Środowa kolejka wyjaśniła, że w barażach zagrają: Ruch Chorzów, Szczakowianka Jaworzno, Piast Gliwice i Radomiak. Spośród wicemistrzów trzecich lig teoretycznie najsilniejsza jest Unia Janikowo (tak oceniają zgodnie wszyscy zainteresowani), która zajęła drugie miejsce w grupie drugiej. Najsłabszy wydaje się być wicemistrz pierwszej grupy, czyli ktoś z grona: Znicz Pruszków, ŁKS Łomża, Ceramika Paradyż - zagra z nim 14. zespół II ligi. I właśnie o to miejsce zabiegają: Ruch, Szczakowianka i Piast. Radomiaka ta rywalizacja nie obchodzi, bo jest szczęśliwy, że zajmuje 16. miejsce, a w ostatniej kolejce zagra na wyjeździe ze świętującym awans do ekstraklasy Bełchatowem. Ale z 16. miejsca wpada się w barażach na Tłoki Gorzyce lub Motor Lublin. Trener Mieczysław Broniszewski nie ukrywa, że cieszy się z takiego rywala.

- Sprawa losowania to nawet nie jest gol samobójczy - grzmi Jan Tomaszewski, szef komisji etyki PZPN. - Nie wiem, jak to nazwać, skoro związek sam naraża się na korupcję i cwaniactwo. Skazujemy się na sobotę cudów. Przecież wiadomo, że nikt nie będzie chciał grać z Unią. Nie wiem, czy zdążę jeszcze w tej sprawie coś zrobić, ale tak tego nie zostawię. Przecież można było zrobić losowanie w niedzielę po zakończeniu rozgrywek.

Więcej w "Gazecie Wyborczej"
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

COBRA

#161 Post autor: COBRA » 10 cze 2005, o 09:24

Ja pi***ole to jo myslol ze lepiej bedzie byc jak najwyzej w tabeli i wtedy trafi sie na teoretycznie slabszego przeciwnika a tu wylazom hocki klocki ,Janikowo nie,Polonia nie no to do hu** do 3 ligi jak sie boi lub nieumi wygrac z 3 ligowcem.Juz mnie to pi***oli z kim zagrajom mom to oficjalnie w du***!!!

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#162 Post autor: gerhat » 10 cze 2005, o 09:25

wg mnie powinni anulowac losowanie i je powtórzyć po ostatniej kolejce
tak chyba jest na całym świecie

Co innego z barazem o I ligę, gdzie sprawa jest oczywista i nie ma żadnego losowania, a co innego jak w barażach maja grać 4 wicemistrzowie III ligi, którzy startują z równej pozycji i oni nie mają zadnego wpływu na to z kim zagrają, tylko los, natomiast II ligowi barażowicze mają wpływ z kim zagrają.

Po kuriozalnych decyzjach pzpn ws. Kujawiak-ŁKS, odwołaniu Szczakowianki mamy kolejny pasztet.
Cała nadzieja w Janku, który teraz ma duże możliwosci zmiany tych decyzji.

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#163 Post autor: Patton » 10 cze 2005, o 10:23

Gerhat - w "Spoconym Tomku"?? ( Pozdro Kiju - piekne haslo hehe ). Przeciez to jest czysty demagog, duren skonczony i tyle. :roll:
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#164 Post autor: gerhat » 10 cze 2005, o 10:51

to że to dureń to ja wiem,
ale nie zaprzeczysz że obecnie mo taki posłuch że jak cos będzie chciao zmienić to to zrobi, bo listek mu z ręki je.

Abo zdąży zrobić to przed tą kolejką, albo jak cała czwórka przegra ostatni mecz, a Piast podłozy się Radomsku, to haja będzie na cało Polska. Tomek trzyma teraz z listkiem i bedzie wolał ten pierwszy wariant, bo przy tym drugim może się zrobić taki dym, że zmiecie listka.

kerafat

#165 Post autor: kerafat » 10 cze 2005, o 11:54

Jestem kibicem Widzewa i wiem jak boli to że drużyna musi grać w 2 lidze, na szczęscie być może Widzew awansuje do 1 ligi i bedzie prawie wszytko OK, a dlaczego prawie ?
Jak taki klub jak Ruch Chorzów może spaśc do 3 ligi po prostu nie moge sobie tego wyobrazić. Mam nadzieje że po kryzysie jaki ten klub przeżywa po pierwsze wygracie baraż o 2 lige , a po drugie jak najszybciej wrócicie do 1 ligi.
Chyba zgadzacie sie że w Polskiej 1 lidze podstawowe miejsce powiny mieć taki kluby jak Widzew, Ruch, Górnik Zabrze, Legia.
A takto grają jakieś Amiki , Wisły Płock ( które co sezon zmieniają nazwe klubu ), czy Groclin. Kluby które mają bogatych sponsorów a kibiców tylko tyle co u siebie na wsi.
Ok, Ruch Chorzów pokażcie jak sie gra w piłke i wygrajcie chodźby 6:1 jak z ŁKSem z zespołem o pozostanie w 2 lidze, a za maximum 2 lata widzimy sie w 1 lidze ;-)

Zablokowany