Smutny debiut...

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Dzyn

#16 Post autor: Dzyn » 23 lut 2003, o 12:09

Niestety Jakub puscil znow bramke a Werder przegral u siebie mecz ze slabym Energii
No ja bym nie napisał że te Energie takie słabe w tej rundzie, chociaż wskazuje na to pozycja w lidze, 13 punktów w rundzie wiosennej budzą respekt.

Co do Jakuba przy bramce nie miał szans, a ile Werder zmarnował sytuacji to lepiej nie pisać

AndRe
Kontakt:

#17 Post autor: AndRe » 23 lut 2003, o 12:58

Wlasnie widzialem skroty z tego meczu.
Topic robil z obrona Werderu co chcial.Mial jescze jedna sytucja identyczna do tej po ktorej strzelil bramke ale spudlowal.

Ale nic nie przebije sytuacji z meczu Schalke - BVB jak Lehmann na srodku boiska bije sie z kolega :wink: z druzyny Amoroso. Rozbawilo mnie to do lez :lol:

niebieski78

#18 Post autor: niebieski78 » 23 lut 2003, o 15:41

szkoda ze chwile wzesniej sedzia nie uznal bramki dla Schalke

Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#19 Post autor: L_M » 24 lut 2003, o 21:22

Idzie ku lepszemu. Kuba niedlugo powolanie dostanie, bo debiut smutny, ale teraz sie rozkreci

Bramkarz Werderu Brema, Jakub Wierzchowski, był najlepszym polskim piłkarzem podczas 22. kolejki Bundesligi. Tak przynajmniej wynika z not przyznanych zawodnikom przez dziennikarzy fachowego magazynu "Kicker".

Polski golkiper, dla którego był to dopiero drugi występ w karierze na boiskach Bundesligi, otrzymał notę 3 (1-klasa światowa, 6-występ poniżej krytyki).

Noty pozostałych Polaków w Bundeslidze:

Artur Wichniarek (Arminia) - 5
Andrzej Kobylański (Energie) - 4
Jacek Krzynówek (Nuernberg) - 5
Radosław Kałużny (Bayer) - 3,5
Tomasz Hajto (Schalke) - 4
Tomasz Wałdoch (Schalke) - 4

Noty Polaków w 2. Bundeslidze:

Mirosław Spiżak (Alemannia) - 3,5
Paweł Wojtala (Oberhausen) - 5

KUBA KIBCE W CHORZOWIE TRZYMAJA KCIUKI ZA CIEBIE

AndRe
Kontakt:

#20 Post autor: AndRe » 1 mar 2003, o 19:09

Za onetem

Negatywnych bohaterem meczu Bayeru Leverkusen z Werderem Brema był Jakub Wierzchowski. Gospodarze wygrali 3:0, a broniący bramki Werderu Wierzchowski miał „udział” przy dwóch bramkach dla gospodarzy.

Co prawda Polak przy stanie 1:0 obronił rzut karny wykonywany przez Schneidera w 14. minucie, jednak po przerwie popełnił dwa błędy po, których gole zdobyli zawodnicy Bayeru.

W 50. minucie na bramkę Werdeu strzelał z ostrego kąta Babic, Wierzchowski odbił piłkę przed siebie, a głową gola zdobył Schoof. 11 minut później nasz bramkarz popełnił błąd przy dośrodkowaniu z prawej strony i mijającą go piłkę do bramki skierował Juan.

Przed chwila widzialem skroty z tego meczu w RANie
Fakt Kuba sie nie popisal w w/w sytuacjach ale to co robila obrona Werderu wola o pomste do nieba (nie pierwszy raz).

Dzyn

#21 Post autor: Dzyn » 1 mar 2003, o 19:49

Jak już broni karnego, to idzie w dobry kierunku, za długo siedział na ławie, aby teraz grać z dnia na dzień, jak zespół dobrze nie gra, traci bramki, to i bramkarz nie pomoże

Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#22 Post autor: L_M » 2 mar 2003, o 11:27

z tego co wiem to Kuba i tak zostal wybrany najlepszym zawodnikiem swojej druzyny meczu z Bayerem ( DPA ). Janas jedz do Bremy ;)

fuhr
Kontakt:

#23 Post autor: fuhr » 2 mar 2003, o 13:50

z tego co widzialem w tv to Kuba zawalil conajmniej 2 bramy....z taka dyspozycja to mu nie wroze najlepiej....ale mam nadzieje ze sie myle
born and bred Blue!

KS RUCH CHORZOW

Górny Śląsk

Dzyn

#24 Post autor: Dzyn » 2 mar 2003, o 15:32

z tego co widzialem w tv to Kuba zawalil conajmniej 2 bramy....z taka dyspozycja to mu nie wroze najlepiej....ale mam nadzieje ze sie myle
No ja też oglądałem i musze po raz drugi napisać, że z taką obroną to Werder ma szczęście, że na razie jest ta wysoko w lidze,

Widzieliście w tv reakcje Kuby w stronę kibiców Werderu, widać napięta atmosfera tam panuje, Werder traci punkty mecz za meczem, oby naszych ukochanych Niebieskich to nie spotkało :?

stan01

#25 Post autor: stan01 » 2 mar 2003, o 21:45

Mam pytanie do przeciwników Jakuba-co robili w tych 3 ostatnich meczach zawodnicy Werderu z pola (obrona, srodkowa linia i napastnicy)? Przeciez to wolalo o pomste do nieba niewykorzystanie tylu sytuacji pod bramka przeciwnika, szczegolnie w meczu z Leverkusen. Obarczanie Jakuba za porazki to kompletny nonsens.
stan
:)

fuhr
Kontakt:

#26 Post autor: fuhr » 4 mar 2003, o 15:53

ja nei jestem przeciwnikiem Kuby....poprostu pomietam go w calkiem innej formie, a narazie mu do niej daleko.

a to za onetem:

Werder szuka bramkarza

Werder Brema potwierdził, że jest na etapie poszukiwania bramkarza - poinformowała jedna z niemieckich agencji.

W tym sezonie w bramce bremeńskiej "11" stało dwóch bramkarzy: Pascal Borel i Polak Jakub Wierzchowski, jednak według działaczy, obaj zawodzą.

W dotychczasowych sześciu spotkania rundy wiosennej Werder jeszcze nie odniósł zwycięstwa, zaś w kilku spotkaniach głównymi winowajcami porażek byli właśnie bramkarze.
born and bred Blue!

KS RUCH CHORZOW

Górny Śląsk

ecik

#27 Post autor: ecik » 4 mar 2003, o 22:11

Łoglondom prawie szpil Lautern-Bremen...Stoi 3-0 :(
Komentator na ard trocha sie na Kubie Wierzchowskim wyżywo,ale Klaus Allofs w przerwie pedzioł,że niy idzie ino bramkarza obwiniać za stracone bramki...Kaj była obrona-pyto...

AndRe
Kontakt:

#28 Post autor: AndRe » 6 mar 2003, o 10:10

za serwisem "pilka nozna"

Wierzchowski znów na rezerwie

Jakub Wierzchowski od najbliższego weekendu znów będzie tylko rezerwowym bramkarzem Werderu Brema. Były reprezentant Polski może mówić o pechu, bowiem po półtorarocznym okresie oczekiwania na szansę występów w Bundeslidze otrzymał ją w momencie gdy jego zespół znalazł się w absolutnym dołku i jego kariera w pierwszym składzie potrwała zaledwie trzy tygodnie. Sam Wierzchowski choć niewiele był w stanie pomóc tak fatalnie grającej drużynie też popełniał błędy i swoimi występami nie mógł przekonać do siebie trenera Thomasa Schaafa.

Szkoleniowiec Werderu po kolejnym katastrofalnym występie tym razem w półfinale Pucharu Niemiec postanowił powrócić do ustawienia, w którym Werder spisywał się jesienią rewelacyjnie i między innymi dlatego między słupki powróci Pascal Borel.

Ciezko bedzie Kubie juz w tym sezonie dostac sie do bramki Werderu :( chyba ze Borel bedzie bronil katastrofalnie.A chodza sluchy ze w przyszlym sezonie miedzy slupkami Werderu byc moze stanie Robert Enke.

Awatar użytkownika
THOMY
Kontakt:

#29 Post autor: THOMY » 6 mar 2003, o 20:13

jak borel tyn kalon tera przeciwko nom w sobota 08.03. trzimac bydzie to licza ze posci jakos kroma i VFL piyrszy roz w brymie WYGROOOOOOOO!!!!!!!
Pozdrowiynia do wszyskich NIEBIESKICH!!!

ukasz77
Kontakt:

#30 Post autor: ukasz77 » 6 mar 2003, o 20:36

Szkoda Kuby to był nasz najlepszy torman i długo nie bydzie lepszego.
Myśla jednak że jakos mu się tak kariera w końcu ułoży.Trzymom kciuki!!

ODPOWIEDZ