PRAWDA O BIEDZIE

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#16 Post autor: Scypion » 1 paź 2003, o 18:30

Rogala :
2/3 spadki
0/14 mistrzow
1/3 puchary
niezbyt chwalebne...
obok zlego zarzadzania klubem boli takze materialistyczna mentalnosc graczy ale nawet Wojtek Grzyb nie gralby w Ruchu z samej milosci jak ktos tam zabawnie argumentuje...
nie ma sensu odwolywac sie do tradycji ona jest nam obecnie przeszkoda niz pomoca ( kazdy kto daje kase chce suwerennie nia rozporzadzac np. groclin płock wronki a Ruch ŁKS Śląsk maja kibicow ktorzy skutecznie utrudniliby wszelkie zmiany w obliczu klubu ,slusznie zreszta ...
podobno stadion pogoni jest utrzymywany przez miasto i wynajmowany klubowi za 1 zet my musimy oczywiscie podobno ;) placic 1 mln zeta rocznie ... tak sie nami opiekuja

co zrobic zeby w Ruchu bylo lepiej ? tak naprawde chyba nikt nie wie...

Marek Nowak
Kontakt:

#17 Post autor: Marek Nowak » 1 paź 2003, o 19:25

Przez 9 lat oklamuje i zwodzi swoimi obietnicami kibicow , a to juz nie pierwszy raz widzi jakies swiatelka w tunelu ..
Nie wierze mu - on sie po prostu do tej funkcji nie nadaje.
Czesto mysle jaki by byl RUCH gdyby nie " prezesura" rogali i jestem prawie pewien , ze nie spadlibysmy 2 razy z ligi , a w tabeli wszechczasow bylibysmy tam gdzie jest nasze miejsce, czyli 1 ( a juz niedlugo i Wisla nas przegoni ) .
A on z legendy robi 2 ligowa pipidowe i jezeli porazka ze "sciekiem" miala by sie przyczynic do jego odejscia jak ktos pisze to przebole to ,chociaz postawilem na nasza wygrana .
P.S. rogala nalezy do ludzi na ktorych sie pluje a on godo ze deszcz leci- cos jak mandrysz ktory jest do dupy trenerem ale jak sie utopic to z okretem ( RUCHem )...

Darek

#18 Post autor: Darek » 1 paź 2003, o 19:49

SZCZERZE MÓWIAC TO MAM JUZ DOSC TEJ SAMEJ GADKI NIBY WIEKSZOSC JEST ZA WYWALENIEM ROGALI ALE JAK ON SAM NIE ODEJDZIE TO NIGDY STAD NIE ODEJDZIE BO CO Z TEGO ZE SIE PODA DO DYMISJI A ZARZAD W KTÓRYM SA JEGO KOLESIE DYMISJI NIE PRZYJMNIE!! I TAK WKOŁO. PANIE ROGALA!! JAK PAN NAPRAWDE TAK KOCHA TEN KLUB TO NIECH PAN WEZMIE SWOJE MANELE I NIECH SIE WYNOSI!!! BO INACZEJ TO CHYBA BEDZIE PANU TRZEBA POMOC WYPROWADZCE POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH NIEBIESKICH

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#19 Post autor: wojt » 1 paź 2003, o 23:16

"(Dziennikarz o Rogali)Zachęca natomiast każdego kogo uzna za poważnego kandydata do objęcia prezesury w Ruchu. Nie trzyma się rękami i noga mi swojego stołka"(Dziennik Zachodni).
Takich tekstów juz się nie da zdzierżyć. Ile on płaci tym dziennikarzom za takie peany na swoja czesć?

DjMaciar
Kontakt:

#20 Post autor: DjMaciar » 2 paź 2003, o 06:49

Nie jestem zwolennikiem tego co sie dzieje w RUCHU jak i prezesa
ale mysle z do puki nie bedzie spolki akcyjnej to ...uja z tego bedzie
a nowy prezes i tak nic nie zmieni jeli nie bedzie mial kasy
i taka jest naga prawda bez szmalu nawet jak by prezesa zamienic p.na
GUCIA czy SRUTWE tozostana tylko dobre checi i nic pozatym
a takie dupcenie ze na slasku nie ma kto inwestowac w sport
to glupota jest spor firm ktorym moze jednak nie pasuje prezes
dlatego nie inwestuja??
ku*** niech cos koncu drgnie na tej cichej bo mnie juz szlak tafia jak
widze jak to wszystko sie pierdli i nasz RUCH tonie a sternicy udaja ze jest git
[b]Fan Club Deutschland 🇩🇪 [/b]

Awatar użytkownika
Wilus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#21 Post autor: Wilus » 2 paź 2003, o 09:18

Godomy tu ciagle o prezesie, wszyscy doszlismy do wniosku, ze czas zmian jest nieublagalny. Jednak zadziwia mnie jedna sprawa. Jak trener stwierdzil, niektorzy gracze przeszli obok spotkania z Tlokami, ze wzgledu na......( zaleglosci finansowe miedzy innymi ). I wlasnie jedna rzecz mnie zastanawia jak Katowice 2 lata temu gdzie byli w takim dolku finansowym potrafily grac tak ofiarnie, walecznie i osiagac super wyniki ? W nagrode zalapaly sie do UEFA ( niewazne z jakim skutkiem ), niektorzy zawodnicy sprzedali sie do lepszych klubow za porzadna kasa np. Gajtek do Lecha, Sznaucer do Salonik. Czy nasi kopacze nie mogliby w ten sam sposob poprzez gre wypromowac sie i jak im Ruch nie zaplaci odejsc do innych klubow, ktore sa wyplacalne ? Wiem, ze nas kibicow Ruchu to boli, ze jestesmy przecietniakiem nawet w 2 lidze, ale na pewno idac na mecz chcemy aby nasi gryzli trawe i walczyli, a jak odejda z przyczyn finansowych zostawiajac na Cichej troche serca i potu to na pewno nie bedziemy miec im tego za zle. Moze to nasi pilkarze powinni przemyslec.

Wilus

Ganol
Kontakt:

#22 Post autor: Ganol » 2 paź 2003, o 11:43

Zgadzam sie z Wilusiem w 100% wystarczy aby nasi grajkowie wykazywali sporo ambisju i juz bedzie lepiej
Zawsze wieRni ŚWIĘTOCHŁOWICE

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#23 Post autor: gerhat » 2 paź 2003, o 12:00

Kolejne bzdury z wypowiedzi Rogali w Sporcie:
Utrzymanie drużyny w II lidze jest droższe, niż w I lidze, bo jest więcej wyjazdów - :lol:, chyba się gościu czegoś naćpał, a gdzie obozy, odżywki, transfery na poziomie I ligowym, zgrupowania przed meczami, Puchar Polski (odpuszczamy od lat ze względu na koszty). Przecież Ruch od lat nie wydaje na to złotówki. A jeżelei juz tak to sobioe Rogala liczy, to mógł utrzymać druzynę w okrojonej lidze, to by mu się liczba wyjazdów zmniejszyła o jeden. Albo inne rozwiązanie, zniszczyć ten klub całkowicie, spuscić do IV ligi, zero dalekich wyjazdów - ale oszczedności!!!
2. Rogala przyznaje ze te 250.000 PLN netto zawodnicy dostali w czerwcu! czyli kasa za zeszły sezon (brawo, należało im się), a od 4 miesięcy nie dostali nic. Czyli Kundra, Zajdel, Bajera żyją z wody mineralnej, którą klub im zapewnia.

Jr

#24 Post autor: Jr » 2 paź 2003, o 12:47

Teroz to już mi sie niechce ani czytać ani pisać ten temat jest już męczący i tak to nic nie zmienia AMEN

stan01
Kontakt:

#25 Post autor: stan01 » 2 paź 2003, o 19:50

Wszyscy jestesmy zgodni co do tego, ze Pan Prezes, mimo Jego "zaslug" powinien, delikatnie mowiac, ODEJSC.
Proponuje powolac, stworzyc, nie wiem jak to nazwac, grupe sympatykow Niebieskich, ktorzy do meczu z Polarem zredagowaliby pismo czy apel do wszystkich kibicow Ruchu nawolujacy do zrzekniecia sie Prezesury Pana Rogali. Zrobic odbitki, przed meczem to rozdac, zebrac sie przy bramie wejsciowej na 1 i tam powiedziec o co chodzi - jesli bedzie komu.
Do tej grupy inicjatywnej, ktora by zredagowala ten apel proponuje:
gerhata, Pattona, wojta, hanysa1920, Konrada, KK, radziona, viro.
Tresc apelu niech bedzie redagowana na PW wymienionych kolegow powyzej.
(inaczej bedzie bajzel). Do odbitek sie przylacze.
Pomysl moze durny, ale cos trza robic.
stan :(

ruchfans
Kontakt:

#26 Post autor: ruchfans » 3 paź 2003, o 16:38

Nie ma żadne delikatne odejdź - W Y P I E R D A L A J, za grosz honoru ten człowiek nie ma. Nie wiem, który to już jest tego typu temat, ale szlag mnie trafia jak słysze krystian rogala (wielkość liter nie jest przypadkowa) A teraz powiem Wam jaki bedzie dlaszy scenariusz tego wszystkiego, być może już w nastepnym meczu albo za 2 tygodnie nasza drużyna zacznie wygrywać (wciąż w to wierzę) i znów na Cichej padnie ryk wiwatu w strone pana prezesa Rogali, mnie się wydaje, że i nam czasem w naszych postulatach co do jego odejścia brakuje konsekwencji. Przebojem spuścił nas na zaplecze ekstraklasy a my tu remisujemy mecz za meczem jak doświadczony drugoligowo średniak. Niektórzy muszą w końcy zrozumieć, że RUCH to nie jest drużyna typu Amica albo Groclin co tradycje ma z przestrzeni ostatnich piętnastu lat tylko jeden z najbardziej zasłużonych dla polskiej piłki KLUB. I wieci dobrze, że bez nas cała ta kopanina nie ma sensu. My tu odgrywamy również bardzo ważną rolę
-----=====NA ZAWSZE Z RUCHEM=====-----

wicheRUCH1920

#27 Post autor: wicheRUCH1920 » 7 paź 2003, o 15:42

BRAWO WILUŚ
prezesik prezesikiem, ale to że ci pseudopiłkarze przechodzą obok meczu najbardziej mnie wku.... Dla mnie to nie jest wytłumaczenie że nie ma kasy żeby tak h... grać. Jak komuś zależy i jest profesjonalistą to gra, a nie marudzi

pozdrowienia dla wszystkich niebieskich i h.. w dupe grabarzom Ruchu

ODPOWIEDZ