RUCH - Piast 3-1

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Wilus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#16 Post autor: Wilus » 13 sie 2003, o 23:23

Teraz kolej na moje opinie pomeczowe.
Na poczatek minusy :

- 1 polowa slaba w wykonaniu obu zespolow, 2 duzo lepsza, ciekawsza, lecz jakbym mial to oceniac, to IMO Ruch gra tylko troche lepiej niz w 1 lidze. Obecnie na takich ogorasow jak Piast to wystarcza, ale obawiam sie, ze jak bedziemy grac z Belchatowem czy Lubinem to moze byc ciezko. Jednak mamy trenera i wydaje mi sie, ze bedziemy grac z meczu na mecz jeszcze lepiej. Generalnie ilosc zmarnowanych szans w 2 polowie to wolalo o pomste do nieba ( nonszalacja nie do przyjecia ), no i bramka w 90 minucie, gdzie wszyscy zawodnicy byli juz w szatni. Byla to koncowka cos ala z Garbarnia czy Groclinem, tam potracilismy punkty, teraz na 2 froncie prowadzilismy na szczescie 3:0 a nie 1:0. Pamietajmy, ze nie mozna grac tak frajersko w koncowych minutach :)
- zachowanie kibicow ( czesci chuliganow ) tragiczne. Na meczu okolo 6 tys ludzi wspaniala oprawa ( brawo dla organizatorow ) a tutaj przez grupe nieodpowiedzialnych ludzi napisza, ze w Chorzowie strzelali z gladkolufowki i zamiast na nastepnym szpilu coraz wiecej ludzi, pojawi sie 2, 3 tys. Szkoda pracy prawdziwych kibicow, netowcow, ultrasow, zeby przez takich glupoli ich praca poszla na marne. Sam jestem ciekawy czy Dz...... lu He....... nie potrafi nad ta dzicza zapanowac.

Teraz czas na plusy :)))

- 2 szpile, 6 flekow i mamy lidera
- od niepamietnych czasow mamy nabytki, ktore od poczatku graja, sa wzmocnieniem i na dodatek jak dzisiaj strzelaja wazne bramki. Jak sie nie myle ostatnim dobrym zakupem byl Radek Gilewicz, potem nasze "wzmocnienia" co najwyzej ogrywaly sie w rezerwach. Teraz widac, ze Wyrobek wybral grajkow, ktorzy dobrze sie prezentuja i potrafia zagrac efektownie i efektywnie. Brawo Kundra, Bajera i Zajdel.
- wielkie brawa dla ludzi, ktorzy dzisiaj zaprezentowali oprawe godna czolowki ultras. Wygladalo to za***iscie i ....az przyjemnie bylo przyjsc na stadion zobaczyc pilkarski spektakl
- brawa dla druzyny, ktora widac tworzy kolektyw, ktora chce grac i walczy o powrot w szeregi ekstraklasy. Nas kibicow to bardzo cieszy.

PS Chce tutaj podziekowac redakcji, za bilet, ktory udalo mi sie wygrac na dzisiejsze spotkanie ( konkurs Wygraj bilet ). Dzieki bardzo :)

Wilus

ADI

#17 Post autor: ADI » 13 sie 2003, o 23:26

WojtekO : Ciężko się z twoim zdaniem nie zgodzić ...

Gość

#18 Post autor: Gość » 13 sie 2003, o 23:46

Mecz z poczatku nie ukaldal sie po naszej mysli. Ktos powiedzial juz na forum ze Piast ma zawsze lepsza 1 polowe. Rzeczywiscie sie to sprawdzilo. W drugiej Niebiescy zagrali swietna pilke. Bizak strzelil piknego tora. 2 polowa ulozyla sie po naszej mysli. Jak zwykle jednak nasi w koncowce odpuscili.
Co do oprawy to byla za***ista. Dawno tego tutaj nie bylo. Poza strzalami naszych snajperow mielismy tez inne strzaly :D

PS. Pozdro od Panewnik dla calego Ultras oraz dla internautow

NP07
Kontakt:

#19 Post autor: NP07 » 14 sie 2003, o 00:03

Kilkoma słowami Mecz super :!: oprawa super :!: Oby tak dalej :D

Pula

#20 Post autor: Pula » 14 sie 2003, o 00:09

Napisze tylko tyle ekstraklasa jest juz nasz lepiej byc nie moglo :D :D

Tomasz_W

#21 Post autor: Tomasz_W » 14 sie 2003, o 00:13

MECZYK za***isty !!!
ale wrazenie zaciera bardzo przecietna 2 polowa i kilku debili oraz pierdolnieta policja ktora na wszystko uzywa broni gladkolufowej.
Zaraz uruchomie stronke i w czesci 47 bedzie 236 fotek - niektore slabej jakosci - nie mialem czasu zrobic odsiewu....
Bramka Bizaka - majstersztyk !!!
Kudra zagral bardzo dobrze oraz strzelcy pozostalych bramek - Bajera i Zajdel. Oprawa znakomita - rowniez ze strony Piasta. Ludzi na stadionie wg mnie ok 6-7 tys - bardzo dobre posuniecie to te bilety po 5 zeta - wreszcie mlyn jak i centralne sektory byly pelne !!!
Szkoda tylko tej braki straconej na koniec - ktora zaciemnia obraz meczu - gdyz powinnnismy wygrac 4-5 do zera.

BRAVO NIEBIESCY !!!

Awatar użytkownika
wojt
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#22 Post autor: wojt » 14 sie 2003, o 00:21

Chciałem cos napisać o meczu i o "atrakcjach po meczowych" ale Wiluś ujął juz wszystko tak, że podpisuje sie pod jego postem obiema rekami.

P.S.Fatalnie było jescze z wejsciem na stadion. Stałem prawie godzine w kolejce i nie obejrzalem wiekszosci pierwszej połowy. Pani w "budce" zepsuł sie komputer( juz drugi raz w tym roku). Wiem że po takim meczu grzechem jest biadolic wiec juz koncze. Teraz wszyscy na Craxe!!

Dorota

#23 Post autor: Dorota » 14 sie 2003, o 00:25

brawo niebiescy!!! mecz za***isty a oprawa godna podziwu!

Viro

#24 Post autor: Viro » 14 sie 2003, o 00:40

mam nadzieje ze wszyscy , ktorzy wplacaja kase widza , ze nie idzie ona na marne i dalej tak chetnie beda pomagac pozdRawiam

ruchfans
Kontakt:

#25 Post autor: ruchfans » 14 sie 2003, o 01:04

Było po prostu za***iście, już dawno nie widziałem naszych grajków tak walczących o każdy metr boiska, bedzie dobrze, wrócimy do ekstraklasy
-----=====NA ZAWSZE Z RUCHEM=====-----

19PABLO20

#26 Post autor: 19PABLO20 » 14 sie 2003, o 08:19

A więc czytając was ręce opadaja (nie wszystkich) nie moge juz tego słuchac tu na forum jak i w komentarzach na stronie ruchu piszecie banda bandytów a tu chwalicie tych co zrobili oprawe ultras to wy chyba nie wiecie ze to sa prawie te same osoby ale skad wy to mozecie wiedziec :):):):) teraz dalej to co bylo w 1 polowie to piast zaczol przynajmniej tak to wygladalo a my nic innego nie robimy tylko bronimy barw i nie damy aby jakies PYNDZLE żadzili nam na stadionie to tak jak by ktos mi w domu zaczol kozaczyc a na to nie pozwole i jeszce z tymi barwami jakby nie my to kto by je obronil bo chyba nie te osoby co nazywaja nas debilami??????oni by to pierdolili czy za***ia nam sektorówke czy nie bo on chce zobacz tylko mecz a wiec wy zajmujcie sie soba a my soba i bedzie git

niebieski78

#27 Post autor: niebieski78 » 14 sie 2003, o 08:36

kolowrotki naliczyly 4 tys sprzedanych biletow ale moi kumple wlazili za darmo bo bilety sie skonczyly :twisted:
oprawa extra ,wynik ... po meczu nie cieszy to byl szpil na 5 0
wazne sa 2 sprawy jest atmosfera na trybunach i na boisku
Dalej mam w oczach jak Mariusz wyklada pile Malinowskimu ten nie trafia do pustej budy i pierwszym ktory go pociesza jest Srutwa

Juz sie nie moge doczekac Cracovii
8)
Ostatnio zmieniony 14 sie 2003, o 09:47 przez niebieski78, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Wilus
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#28 Post autor: Wilus » 14 sie 2003, o 08:46

19Pablo20 : jakos nie moge sie zgodzic z Toba juz od dluzszego czasu. Twoja postawa jest troche irytujaca.
Jakos na poczatku meczu IMO to Piast wcale nie zaczal tylku "nasi" podeszli pod plot, powyskakiwali na murawe i sie zaczal caly bajzel, ale to nie jest wazne. Trzeba nie dac sie prowokowac i dac w inny sposob do zrozumienia burakom gdzie jest ich miejsce ( np teks Bogdana Kalusa na temat poloni lwow ups sorki bytom, ktory moim zdaniem byl bardziej dobijajacy ich niz cale te zamieszanie z kibolami ). Chcecie sie lac to walczcie poza stadionem a nie odstraszajcie normalnych ludzi ze stadionu.

Poza tym wiekszosc ludzi na tym forum mysli innymi kategoriami i meczu nie podnieca sie zamieszkami itp i od tego typu atrakcji klasifikuje czy mecz byl dobry czy nie. A co do tekstu, ze kazdy ma zajac sie soba i bedzie git, to nie chcemy aby normalni zajeli sie soba w domu i zrezygnowali z chodzenia na Cicha, gdyz oni tez stanowia czesc chorzowskiej rodziny :)

Wilus

Awatar użytkownika
Mikoruch
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#29 Post autor: Mikoruch » 14 sie 2003, o 08:46

Oprawa - fantastyczna, gra - bardzo dobra.

Tylko ta banda debili ....

Ludzi 6-7 tysięcy a 50 tych, którzy chcą to popsuć.

Róbcie to po meczu albo przed. Wystraszyliscie niektórych ludzi i na taką frekwencję juz nie ma co liczyć.

Awatar użytkownika
radzion
Kontakt:

#30 Post autor: radzion » 14 sie 2003, o 09:36

wilus w pewnuym sensie musze sie zgodzic z pablo!w 1 polowie tozaczal piast!to oni razem z gwizdkiem sedziego ruszyli na plot!moze ci sie wydawalo ze od nas grupa ruszyla przezplot!ok bylismy tam ale w zu[pelnie innym celuy!zauwaz ze chwilepozniej rozijalismy sektorowki itd,i wlasnie do tego tam poszlismy!!zreszta tak jest wszedzie gdzie sa pastuchy,chcieli zakozaczyc ze co to oni nie sa!!!zgoda ze tak nie powinno byc!ale tak jak napisal pablo,wielu z nas nie pozwoli nigdy na to zeby jakies wsioki nam rzadzily na stadionie!!
dalej!po meczu podobnie!!
szkoda rzeczywiscie ze tak sie stalo!ale naprawde musicie sie zgodzic z tym ze na kazdym stadionie w polsce byloby w takiej sytuacji podobnie!!!kazda akcja wywoluje reakcje!nikt nie bedzie stal i czekal az mu za***ia barwy albo da po mordzie!!!
jedno co mnie denerwowalo!to jak stalem przy mlnie to widzialem jak wpierniczaly sie tam i lecialy w strone piasta dzieci!!ktore jeszcze w pieluchy robia!!i to wlasnie przez wiekszosc dzieciakow zrobilo sie takie zamieszanie!!

Zablokowany