Transfery 2010/2011

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Niebieski baRtek
Kontakt:

Re: Transfery 2010/2011

#1441 Post autor: Niebieski baRtek » 31 lip 2010, o 16:09

Chcieli byście aby do nas przyszedł Radzewicz z Bytomia albo Tomasz Wróbel z Bełchatowa?Bo jak Ecik tak dobrze radzi sobie w ataku to niech tam gro.A w jego miejsce na lewej flance zajoł by właśnie Radzewicz który jest jednym z najlepszych skrzydłowych, no i niebyłby drogi bo za rok wygasa mu kontrakt z Polonią.Za rok Grzybek kończy karierę a jego zastępcy nie widać. :|

19aRtuR20
Kontakt:

#1442 Post autor: 19aRtuR20 » 31 lip 2010, o 16:12

Niebieski baRtek pisze:Chcieli byście aby do nas przyszedł Radzewicz z Bytomia albo Tomasz Wróbel z Bełchatowa?Bo jak Ecik tak dobrze radzi sobie w ataku to niech tam gro.A w jego miejsce na lewej flance zajoł by właśnie Radzewicz który jest jednym z najlepszych skrzydłowych, no i niebyłby drogi bo za rok wygasa mu kontrakt z Polonią.Za rok Grzybek kończy karierę a jego zastępcy nie widać. :|
jo bych wolol Ribery'ego lub Sneijder'a

to nie koncert zyczen... to temat na forum Ruchu "transfery 2010/2011"
tak na przyszlosc, bo widza, ze nowy jestes ;) w tym temacie nie wolno pisac kogo by sie chcialo, bo jakby kazdy napisol kogo chce to masakra - co nie znaczy, ze zawodnicy nie sa ciekawi

a Grzyb nikaj nie pedziol, ze konczy kariera - ino konczy mu sie kontrakt, a przy taki grze (jak w poprzednim sezonie, tego sezonu nie oceniom, bo tak naprowdy sie nie zaczal) to pewnie mu daleko do zakonczenia kariery

bogas1985

#1443 Post autor: bogas1985 » 31 lip 2010, o 16:20

A czego wymagaliscie od tegom szczewa sobiecha? ch** mu na imie i tyla.

Witek46
Kontakt:

#1444 Post autor: Witek46 » 31 lip 2010, o 16:25

LigotaRuch pisze:Powiedzcie mi co my za sponsora chycili,tyla było godki,że tera bydzie lepi i co?Po przyjściu do klubu Taurona stracili my czterech podstawowych zawodników, a co my zyskali? szkoda godać.Sponsor to mo działać tak jak w gejksie,która sie mocno wzmocniła choć zoboczymy jakie bydą tego efekty- patrz Odra.Waldek sie wypowiado ,że ciężko bydzie znalezć takiego napastnika,a jo godom tak: zarobiliście trocha pieniędzy to szukejcie dwóch dobrych ofensywnych pomocników bo wszystkie mecze w LE pokozały,że tam momy największy problem!!!!!!!!!!! nie mo kto te piłki rozgrywać!!!!!!!!
Zapomniołech coś przecież przybyła nom maskotka Tauronek!!!!!
Wyraźnie mylą Ci się pojęcia, funkcje i zadania. Nie rozróżniasz też roli sponsora, zarządu i właściciela. Szkoda gadać. :orany:
Wolność słowa nie może zwalniać z odpowiedzialności za słowo

19aRtuR20
Kontakt:

#1445 Post autor: 19aRtuR20 » 31 lip 2010, o 16:41

Sobiech - najważniejszy transfer Polonii

Dziś zaczynamy traktować Polonię jako zespół, który może namieszać w naszej pierdołowatej ekstraklasie. Do tej pory czegoś nam tam brakowało, a Euzebiusza Smolarka traktowaliśmy jak piłkarza, który zostanie rzucony sam przeciw wszystkim i ostatecznie sobie nie poradzi. Ale z Arturem Sobiechem... Możecie nas wziąć za wariatów, ale mamy wrażenie, że ci piłkarze idealnie do siebie pasują i że będzie to ulepszona wersja ataku Sobiech - Niedzielan.

Po prostu nie było dotąd w Polonii piłkarza, który potrafi zagrać świetną, prostopadłą piłkę. Sobiech "to" ma. Jest to zawodnik, którego nie należy oceniać tylko przez pryzmat zachowania pod bramką, bo najwięcej dobrego robi te kilkanaście/kilkadziesiąt metrów wcześniej - kiedy podejmuje decyzje wpływające na to, jak dalej toczy się akcja. Ze wszystkich napastników w polskiej lidze, najwięcej myśli i ma ten instykt, dzięki któremu podejmuje dobre decyzje. To znaczy - jak trzeba podać, to poda. Jak na lewo, to na lewo. Jak ma uderzyć, to uderzy. To go różni od całej rzeszy zawodników, którzy - jak to mawiają trenerzy - mają "odwrotną filozofię". I niby sporo potrafią, ale przyjdzie co do czego, to bramkarz broni. Mieli walić dołem, walnęli górą. Miał być lob, próbowali między nogami. Tego wyuczyć się nie da. I to chyba cecha ważniejsza niż umiejętności same w sobie.

Wraz ze sprowadzeniem Sobiecha zwiększyły się więc szanse Euzebiusza Smolarka, by naprawdę w naszej lidze zaistnieć. To jest napastnik, który ewidentnie żyje z podań i teraz ma szanse je dostać.

Zwariowaliśmy, co?
weszlo.com

zeqqq
Kontakt:

#1446 Post autor: zeqqq » 31 lip 2010, o 16:47

Z takim składem, to polonia powinna w Premier League grać a nie w ekstraklasie polskij :hyhy: :hyhy: :hyhy:

Awatar użytkownika
DingChavez
Kontakt:

#1447 Post autor: DingChavez » 31 lip 2010, o 16:54

Swego czasu kiedy było gorąco na linii Mediolan-Madryt słynny Brazylijczyk Kaka twierdził że chce się zestarzeć w Milanie.Jak się skończyło każdy wie :] Chciałbym jednak wrócić na nasze podwórko.Wiadomość o pozyskaniu Sobiecha przez Discopolo wcale nie wpływa na mój pozytywny nastrój.Z faktem odejścia Abdula trzeba się mimo wszystko pogodzić i podziękować za jego grę na Cichej 6.Bardzo chciałem aby Artur został z nami i choć jego forma ostatnio nie zachwycała wierzyłem że potrafi się zmobilizować do lepszej i skutecznej gry.Co by o nim nie pomyśleć trzeba szczerze napisać że z Chorzowa odszedł aktualnie jeden z najlepszych i kolejny piłkarz z podstawowego składu.To mnie właśnie niepokoi że na Cichej jesteśmy świadkami takich faktów.Nam w Chorzowie dosyć ciężko przychodzi zdobywanie piłkarzy którzy potem prezentują swój talent do gry.Na obecnym etapie jakim jest Ruch według mnie nie jest właściwe sprzedanie Sobiecha.Pieniądze za niego są naprawdę konkretne ale nie jest to czas na odcinanie kuponów.Jeżeli już jakieś zmiany mają być w składzie to takie które będą polegały na kończeniu współpracy z tymi najsłabszymi.Wiem jesteśmy biedni i pieniądze są potrzebne ale z drugiej strony działacze Ruchu są w stanie wykrzesać z siebie więcej chęci do działania.Dlaczego tak nie robią?Boję się tego że pieniądze za Sobiecha zostaną przepuszczone i w ostatecznym rozrachunku nic specjalnego nie dadzą w przyszłości.Dlatego też włodarze z Cichej 6 którym nie odmawiam tego co zrobili dla Ruchu wcześniej biorą na siebie ogromną odpowiedzialność sprzedając Sobiecha.Przyszłość wcale nie musi być gorsza dla Ruchu ale najbardziej myślę będzie ona zależała od kolejnych posunięć ludzi którzy siedzą za sterami na Cichej 6.Cały czas też twierdzę że nie można zadowalać się 3 miejscem w tabeli i to też działacze Niebieskich powinni brać sobie do serca.Mam nadzieję że słowa Fornalika się spełnią i pieniądze z ostatniej transakcji wykorzystane zostaną na spłatę długów i wzmocnienia.Nie boję się wymagać od działaczy.Zrobili już nie raz coś dobrego ale cały czas muszą z..........ć.W końcu kierują Wielkim Ruchem :)
Bo w Chorzowie i Łodzi jest wiara która łączy kibiców obu miast Ruch i Widzew zawsze razem

Obrazek

Rudebwoy
Kontakt:

#1448 Post autor: Rudebwoy » 31 lip 2010, o 16:57

DingChavez pisze:Z faktem odejścia Abdula trzeba się mimo wszystko pogodzić i podziękować za jego grę na Cichej 6.
KONIEC KROPKA ! :padam:

Awatar użytkownika
Kulka.
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1449 Post autor: Kulka. » 31 lip 2010, o 16:59

smiechu warte ten transfer :)

Awatar użytkownika
Kulka.
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1450 Post autor: Kulka. » 31 lip 2010, o 17:00

a propo Sadloka za pol roku to tez odejdzie zobaczycie

Witek46
Kontakt:

#1451 Post autor: Witek46 » 31 lip 2010, o 17:06

Kulka. pisze:smiechu warte ten transfer :)
Rozwiń myśl, bo… nie zrozumiałam… Przepraszam :(
Wolność słowa nie może zwalniać z odpowiedzialności za słowo

Awatar użytkownika
ObeRschlesien
Kontakt:

#1452 Post autor: ObeRschlesien » 31 lip 2010, o 17:16

Sie dziwia ze nikt nie tego Smektaly nie wyciagnol z Piasta synek dobrze gro...
Obrazek

Awatar użytkownika
gzeslaw
Kontakt:

#1453 Post autor: gzeslaw » 31 lip 2010, o 17:19

a propos Sadloka:
"Polonia Sadloka też kupi - jest wstępna umowa"

http://www.futbol.pl/artykul/90584.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"Jesteśmy pasjonatami i dużo rzeczy robimy dla choćby satysfakcji."
JUMPING IS NOT A CRIME!

Obrazek

Lukas89
Kontakt:

#1454 Post autor: Lukas89 » 31 lip 2010, o 17:40

Na wstępie sorry,że nie czytam kilku stron tematu ale troche się tego nazbierało od mojej ostatniej wizyty :zawstydzony:

widzę,że powoli DyskoPolo robi się kolonią dla byłych Niebieskich..

najpierw odszedł Brzytwa,teraz Sobiech.. jak przeczytałem te wiadomość w telegazecie to mnie troche zszokowało bo pisało się a nawet chyba sam Sobiech mówił,że nic nie wie w temacie transferu do Warszawy a tu myk i nagle odszedł.

Kiedyś była mowa o ubogim krewnym wielkiej czwórki.. i chyba niestety tak jest bo widać co się robi... wykupują Nam zespół tylko po to aby dostać kase... później ta kasa się pewnie rozpłynie bo ciągle jest gadka o zaległościach, Niedzielan odszedł to mówił,że nie płacą, Sobiech odszedł i też mówi,że zalegają..

Niech jeszcze ktoś 'potajemnie' dogada się z Pilarzem i Nam wykupi kapitana..

ciekawe kto odejdzie następny.. chociaż w sumie z dwójki Sadlok/Sobiech lepiej,że odszedł Sobiech bo napastnika jeszcze da się jakoś zastąpić innym a dobrego obrońce już ciężko znaleźć.. chociaż pewnie Maćka też ktoś kupi a My się nagle o tym dowiemy..

--
sorry za troche chaotyczny post i może na tematy które były już poruszane,ale tak jak pisałem we wstępie.

to szykuje się atak Olszar i .... Piech ? w sparingach nieźle współpracowali, może na ligę też się dotrą..
Obrazek

19_kRzysiek_20
Kontakt:

#1455 Post autor: 19_kRzysiek_20 » 31 lip 2010, o 17:50

Sadlok po słowie z DyskoPolo brawo zjeby z zarządu sprzedajcie wszystkich

Zablokowany