Remont stadionu
- vahanara
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Więc ja to widzę tak. Po pierwsze pRoblem o którym mowa naRazie nie jest pRoblemem, bo fRekwencja jest jaka jest i dla każdego wystaRczy miejsca żeby usiąść w górnych rzędach, więc płoty czy flagi nie powinny przeszkadzać, ale patRząc do pRzodu, popRawia sie gRa, są lepsze wyniki, wspaniała atmosfeRa na tRybunach, Roznosi się wieść o ulgowych i daRmowych biletach, rośnie fRekwencja i ............
pRawda jest taka, ze większość osób, które przychodzą na mecz, chcą zobaczyć mecz, a nie niebieskie płótno przed oczami. Patton, akuRat osobom, które przyszłyby na piknik flagi by nie przeszkadzaly, wystarczyłaby kiełbaska, jakiś napój i towarzysz do pogawędki, a to co dzieje się na boisku na 100% by go nie inteResowało. Zgadzam się jednak z Tobą, że stadion bez flag wygląda baRdzo smutno, ale tak być nie musi. Nie oRientuję się za baRdzo jak jest to rozwiązane np. w Niemczech, Anglii czy Francji, te ligi jakoś mnie nie ruszają, ale nie sądzę żeby kluby te miały metRowe płoty, a tym bardziej, że jest na tych stadionach szaRo i smutno, odnoszę inne wRażenie.
Może można by te flagi Rozwiesić np. na płotach za sektoRami, lub spróbować zamocowac je tam w inny sposób. To skłoniłoby osoby, stojące na koRonie do wchodzenia na sektoRy, a dzięki temu, te szybciej by się zapełniały. Dodatkowo niskie płotki też można by wykorzystać na jakieś wąskie flagi. Czy tak nie byłoby ładnie sektoR pełen kibiców, ubRanych w niebieskie baRwy, z dwóch stRon zamknięty flagami. Wiem, że w życiu nie kiwnęłam palcem jeśli chodzi o opRawę meczu, po pRostu na tym się nie znam i nie będę udawać, że jest inaczej. Wiem też, że wszystko Rozbija sie o kasę. Nie wiem natomiast czy jest to do Realizacji, dziś, jutRo, czy wcale, daję tylko pRopozycję do Rozważenia, pRzedyskutowania, w gRonie osób, któRe opRawą się zajmują.
Wydaje mi się, że pRędzej czy później te wysokie płoty będą musiały zniknąć i dobRze.
PS. KK dzięki za odpowiedzi, odpowiedziałeś mi w zasadzie na wszystkie pytania z wyj. jednego czy infoRmacja o nowych zasadach wchodzenia na stadion pojawi się również w pRasie, no cóż, pożyjemy zobaczymy.
pRawda jest taka, ze większość osób, które przychodzą na mecz, chcą zobaczyć mecz, a nie niebieskie płótno przed oczami. Patton, akuRat osobom, które przyszłyby na piknik flagi by nie przeszkadzaly, wystarczyłaby kiełbaska, jakiś napój i towarzysz do pogawędki, a to co dzieje się na boisku na 100% by go nie inteResowało. Zgadzam się jednak z Tobą, że stadion bez flag wygląda baRdzo smutno, ale tak być nie musi. Nie oRientuję się za baRdzo jak jest to rozwiązane np. w Niemczech, Anglii czy Francji, te ligi jakoś mnie nie ruszają, ale nie sądzę żeby kluby te miały metRowe płoty, a tym bardziej, że jest na tych stadionach szaRo i smutno, odnoszę inne wRażenie.
Może można by te flagi Rozwiesić np. na płotach za sektoRami, lub spróbować zamocowac je tam w inny sposób. To skłoniłoby osoby, stojące na koRonie do wchodzenia na sektoRy, a dzięki temu, te szybciej by się zapełniały. Dodatkowo niskie płotki też można by wykorzystać na jakieś wąskie flagi. Czy tak nie byłoby ładnie sektoR pełen kibiców, ubRanych w niebieskie baRwy, z dwóch stRon zamknięty flagami. Wiem, że w życiu nie kiwnęłam palcem jeśli chodzi o opRawę meczu, po pRostu na tym się nie znam i nie będę udawać, że jest inaczej. Wiem też, że wszystko Rozbija sie o kasę. Nie wiem natomiast czy jest to do Realizacji, dziś, jutRo, czy wcale, daję tylko pRopozycję do Rozważenia, pRzedyskutowania, w gRonie osób, któRe opRawą się zajmują.
Wydaje mi się, że pRędzej czy później te wysokie płoty będą musiały zniknąć i dobRze.
PS. KK dzięki za odpowiedzi, odpowiedziałeś mi w zasadzie na wszystkie pytania z wyj. jednego czy infoRmacja o nowych zasadach wchodzenia na stadion pojawi się również w pRasie, no cóż, pożyjemy zobaczymy.
bardzo proszę o głosy: http://kfotoksiazka.nazwa.pl/fotokniha1 ... e=0000.jpg, za każdy głos bardzo dziękuję głosować można raz dziennie do końca października
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ludzie którzy są w młynie i tak w ciągu meczu nie siedzą. Poza tym trzeba pamiętać że sektory 8 i 9 nie mają krzesełek, więc fany można wieszać na płotach w sektorach 7, 8, 9. Jakieś pole manewru jest. Problemy zaczną sie jak zostaną zmniejszane ogrodzenia, ale na to jeszcze pewnie troche poczekamy
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!
- Patton
- Kontakt:
Juz pisze
Droga Niebieska - na zachodzie nie ma stadionow takich jak u nas. Luki to rzadko spotykany model na zachodnich stadionach. Chyba, ze maja lekkoatletyke tez. Sa zrobione ogrodzenia po bokach sektorow, jest wylewka wysoka pod trybuna, sa pietrowe trybuny itd. Zobaczcie sobie jak pieknie wyglada mecz taki jak z KSZO. 0 dopingu, 0 flag, 0 ultras. Wiem, ze 80% forum to nie przeszkadza. Bo kupia slonecznik, op***dola nie tych co trzeba i ida do domu. Dla mnie Ruch to czesc zycia, to kumple, imprezy, mecze, wyjazdy, adrenalinka itd. Jak mam jechac na mecz, to nie potrafie sie doczekac. Gdzie jest atmosfera z lat 80-tych, ktorej ja nie pamietam, ale chociaz z 2000r roku? Gdzie caly mlyn dopingowal tak, ze az ciarki przechodzily. Nie ma tego, wiekszosc to zlewa, a niektorzy pisza, ze flagi beda przeszkadzac w ogladaniu meczu. To czlowieku idz na okregowke - tez masz pilke i to blisko, nikt nie przeszkadza. Ja chce swieta takiego jak na zachodzie, gdzie cale miasto zyje meczami. U nas najblizej tego ma Lech. I zazdroszcze im podejscia do kibicow, akcji w mediach, propagowania klubu itd. Zaraz ktos wyjedzie, ze tutaj jest wiecej klubow, ze Ruch biedny itd. Zgoda, ale czy Lech ma takie tradycje jak my? Czy Lech ma wszedzie w polsce rozpoznawalny herb jak my i Legia? Czy oni maja 14 mistrzow? Czy oni maja wspanialych reprezentantow Niemiec i Polski? I tak dostane riposte, ze fajnie mi sie pisze, latwo sie gada itd. Ja nie mieszkam w Chorzowie, a staram sie utrzymywac u mnie milosc do klubu. Dlaczego ta milosc to fan-cluby? Dlaczego nawet dzialacze i radni Chorzowa leja na ten klub? Krzeselka? To jest czysta kpina!!! Ja stalem tyle lat w mlynie i bede dalej tam stal! Bo ja nie mam czasu siedziec, ja dopinguje klub i robie to na stojaco. Jak bede stary, to pojde na trybune usiasc. Zreszta o jakiej ja trybunie mowie? Jak to bedzie obiekt wpisany na liste zabytkow Unesco. Na Ukrainie sa lepsze obiekty. I sam zloze bukiet kwiatow temu, co dopusci projekt przebudowy stadionu naszego z zachowaniem lukow. Bo to juz bedzie tragiczne. Mozna miec ciezkie chwile, ale ambicje powinien miec kazdy kibic Ruchu. A wielu z nas juz pokochalo ta 2 lige i cieszy sie z kilkuset krzeselek, ktore sa dla mnie obraza jako kibica. PozdRawiam

Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...
Patton dokladnie !!;] jo na szpil nieprzylaza siedziec ino stac i spiewac i wkurza mnie jak ktos z gory godo "te siednij sie bo nic niewidza" . Ale na ostatnich meczach moga to zrozumiec bo kibice byli wymieszani . Zoboczycie bedzie doping jak otworza "7" . Jo juz sie doczekac nieumia bo narazie jest lepszy doping na wyjazdach niz u siebie !!
-
- Kontakt:
ja sie zgadzam w 100% z Pattonem
i wk***ia mnie tez to jak ktos mi gada ze mam se siednac czy cos
chcesz siedziec to mogles zostac w doma
krzeselka to dla mnie calkowicie poroniony pomysl i mydlenie oczu zeby odwlec remont stadionu na nastepne 50 lat to smieszne i zarazem tragiczne
co z remontem stadionu, co z wladzami miasta, ktore powinny scisle wspolpracowac z klubem bo dzieki temu klubowi miasto Chorzow cos znaczy i jest rozpoznawalne
mimo wielu staran dalej nic , mimo zwracania na to uwagi wladza klubu i miasta dalej cisza i bezsensownie wydawane pieniadze
co z pomocami uninymi na ktore podobno zlozyl wnioski urzad miasta na modernizacje stadionu???
a co do fan mamy ich tak duzo, ze nie jestesmy wstanie wywiesic wszystkich wlasnie skuli malego plotku
z checia pgladam foty kiedy caly stadion byl oflagowany
i wk***ia mnie tez to jak ktos mi gada ze mam se siednac czy cos
chcesz siedziec to mogles zostac w doma
krzeselka to dla mnie calkowicie poroniony pomysl i mydlenie oczu zeby odwlec remont stadionu na nastepne 50 lat to smieszne i zarazem tragiczne
co z remontem stadionu, co z wladzami miasta, ktore powinny scisle wspolpracowac z klubem bo dzieki temu klubowi miasto Chorzow cos znaczy i jest rozpoznawalne
mimo wielu staran dalej nic , mimo zwracania na to uwagi wladza klubu i miasta dalej cisza i bezsensownie wydawane pieniadze
co z pomocami uninymi na ktore podobno zlozyl wnioski urzad miasta na modernizacje stadionu???
a co do fan mamy ich tak duzo, ze nie jestesmy wstanie wywiesic wszystkich wlasnie skuli malego plotku
z checia pgladam foty kiedy caly stadion byl oflagowany
- Patton
- Kontakt:
Viro - jakos mamy podobny tok myslenia. Latwiej powiedziec w czym sie nie zgadzamy chyba
A fundusze z UE to byla propaganda przed naszym wejsciem, poprostu czyms musza mydlic oczy. A my jak "ci***" we wszystko im wierzymy. Teraz sobie siade w mlynie i bede plewil ten caly sektor nr. 7... Bo co innego mi zostalo? :lol:

Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Nic dodac i nic ujac z tego co napisal Patton.
A co do montazu stolkow do sypiacej sie kupy gruzu powiem krotko: PROWIZORKA.
Teraz to fajnie bedzie wygladalo dla oka, a za 10 lat te stolki beda wisiec w powietrzu bo sie nie beda mialy czego trzymac.
To tak jakby sie wybudowalo dom, wprowadzilo do niego a potem dopiero kopaloby sie fundamenty. No ale widocznie to jakas nowa technologia?
Proponuje tez konstrukcje i dach trybuny, oraz nasze "swieczki" pomalowac hamerajtym- niedrogo kosztuje a jest ku***sko dobry na rdza.
A co do montazu stolkow do sypiacej sie kupy gruzu powiem krotko: PROWIZORKA.
Teraz to fajnie bedzie wygladalo dla oka, a za 10 lat te stolki beda wisiec w powietrzu bo sie nie beda mialy czego trzymac.
To tak jakby sie wybudowalo dom, wprowadzilo do niego a potem dopiero kopaloby sie fundamenty. No ale widocznie to jakas nowa technologia?
Proponuje tez konstrukcje i dach trybuny, oraz nasze "swieczki" pomalowac hamerajtym- niedrogo kosztuje a jest ku***sko dobry na rdza.
- 19r20
- Kontakt:
ten kij ma 2 końce
ja się zgadzam z Pattonem i Viro bo ja to widzae w ten sam sposób
ale widze z 2 strony ze dla większości kibiców którzy przychodzą na mecz cała otoczka, min flagi nie mają żadnego znaczenia tylko właśnie przeszkadzają
najgorsze jest to że nie ma tu kompromisu bo dla jednych to całe życie a dla drugich to nic nie znaczy
wieszanie nad sektorami - nierealne, likwidacja pozostałych płotów - wg mnie to złe posunięcie i tak już ich niewiele zostało....
ja się zgadzam z Pattonem i Viro bo ja to widzae w ten sam sposób
ale widze z 2 strony ze dla większości kibiców którzy przychodzą na mecz cała otoczka, min flagi nie mają żadnego znaczenia tylko właśnie przeszkadzają
najgorsze jest to że nie ma tu kompromisu bo dla jednych to całe życie a dla drugich to nic nie znaczy
wieszanie nad sektorami - nierealne, likwidacja pozostałych płotów - wg mnie to złe posunięcie i tak już ich niewiele zostało....
GKS Katowice to klub, który był jednym z najaktywniejszych w procederze korupcyjnym - http://pilkarskamafia.blogspot.com
- Patton
- Kontakt:
- wolfik
- Kontakt:
bezsensowne pi***olenie z tymi fanami, jeszcze w tym sezonie nie wisiały, a juz sie robi z tego problem, nawet jakby wisiały na prostej na tych metrowych płotkach to nikomu nic nie zasłonią, chyba, ze ktos chce oglądać chłopców podajacych piłki:), a miejsca na stadionie jest dość, więc każdy se siądzie tam gdzie chce. A w młynie czy nawet na 10 nikomu fany nie powinny przeszkadzać. No a co tu dużo mówic oflagowany stadion wygląda dużo lepiej.