Piast-RUCH

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Schlesien
Kontakt:

#121 Post autor: Schlesien » 22 mar 2004, o 20:22

Bezdomny88 pisze:A chuligani sa zawsze ze swoim klubem wiec chyba sobie moga czasami pozwolic na male CIN & CIN na stadionie
To jest wg. ciebie przywiazanie do klubu!? Walnij sie synek w leb!!

Gość

#122 Post autor: Gość » 22 mar 2004, o 22:01

Kozdy jest jakos przywiazany do klubu. Nawet kajzerka. On to je nawet przyspawany :lol:
Na meczu sa potrzebni wszyscy. nawet chuliganka. wiadomo ze chlopcy czesto robia niepotrzebne zadymy ale bez nich nie liczylibysmy sie w kraju. chodzi tutaj o ochrone nas na stadionach. w gliwicach PF pokazalo ze potafia trzezwo myslec i nie zepsuli nam sobotniego widowiska.

Niebieska czasami lepij sie nie mieszac w sprawy o ktorych nie wiele sie wie poniewaz mozna sie wtedy niepotrzebnie narazic. Nie ograniczaj jednak swoich wypowiedzi na forum bo jestes narazoe jedyna kobieta tutaj ktora sie angazuje
PozdRawiam

gregor
Kontakt:

#123 Post autor: gregor » 22 mar 2004, o 22:17

Buri dobrze to powiedziałeś :!:
Ja na tym meczu byłem dumny z naszych kibiców w dwóch sytułacjach pokazali że można na nich liczyć.
1 raz jak nas zaatakowano to pokazali tym pajacom gdzie ich miejsce i ich reakcja była była błyskawiczna :twisted:
2 raz to jak pajace zaczeli zadymę nasi pokazali klasę nie wdając się w nie potrzebną awanturę. :twisted:
[img]http://republika.pl/zamkowa/Ruch/69.gif[/img]

Niebieska
Kontakt:

#124 Post autor: Niebieska » 23 mar 2004, o 09:24

[quote="Oberschlesien"]NIEBIESKA,z ciebie to baba jak czytam te forum i twoje wpisy to wszedzie pełno ciebie ,i twych wypowiedzi ,i wiesz troche one sa dymne ale spoko kazde ma swoje zdanie ,i te wypowiedzi sa sto lot za murzynami np:jak sie wypowiedziałąs o fanie Oberschlesien to nima ober cos tam ino Oberschlesien widza jako z ciebie fanka niebieksich jak nawet nie wiesz jako jest fana z takim napisym

a wiec pozdro dla ciebie <piwo> za nim napiszesz pomysl jeszcze 10 razy czy dac "wyslij" post ,[/quote]

A więc tak, dla Ciebie zrobię wyjątek i odpowiem Ci na forum.
1. że jestem babą, to akurat wiedzą wszyscy, chyba nie facetem.
2. nie jest mnie wszędzie pełno, tylko w niektórych tematach, tych w których mam coś do powiedzenia, [i]może nie zawsze mam rację ale piszę to co czuję i chyba mam do tego prawo, nie upieram się, że wiem najlepiej, są to tylko moje subiektywne odczucia i spostrzeżenia [/i](to kursywą to częściowo odpowiedź na Twój post BURI - PozdRawiam).
3. uważam, że Twój post obraził nie tylko mnie, ale wielu innych Forumowiczów lub członków ich rodzin. Czemu? Pewnie nawet nie zdajesz sobie sprawy, ilu ludzi przyjechało na Śląsk w poszukiwaniu pracy i chleba z różnych zakątków kraju, północy, Polski Centralnej, wschodu, zachodu, tu zakotwiczyło, zwiazało się z tym regionem, z RUCHEM, a Ty im mówisz, żadni z Was kibice, nie jesteście Ślązakami więc nie macie takiego prawa. Tak to zrozumiałam, popraw mnie jeśli się mylę. Tym bardziej, że Ruch ma kibiców, nie tylko na Śląsku, ale w całym karaju i poza jego granicami.
4. Jeśli nie wiem co coś znaczy, czy czegoś nie rozumiem to o tym mówię wprost, a nie udaję, że wiem wszystko i jestem Alfą i Omegą. Pewne rzczy nie mają dla mnie znaczenia, jestem Polką i tak też się czuję, uroziłam się w Chorzowie, ale to niczego nie zmienia, jeśli ktoś czuje się Ślązakiem czy Niemcem, to wolno mu, nie mam nic przeciw temu i nie dzieliłabym ludzi w ten sposób: jesteś hanysem to jesteś dobry, gorolem to zły. Może nawet nie zdajesz sobie sprawę ilu ludzi z Twojego otoczenia (pracy, szkoły, meczu) to osoby, które nie są rdzennymi Ślązakami.
5. a wiec pozdro dla ciebie <piwo> za nim jeszcze raz napiszesz coś takiego pomysl jeszcze 100 razy czy dac "wyslij" post.
6. Tak jak mówił Doboszek i Volek, jeśli masz jeszcze jakieś pytania wątpliwości, chcesz mnie poznać i porozmawiać odezwij się na pryw lub gg i nie ma sprawy. Jeśli nie to OK, potrafie to uszanować.

[b]A wracając do tematu głównego, niestety tym razem Niebieska może mieć rację, że za wcześnie wszyscy dopisali sobie 3 punkty. Tym razem bardzo chciałabym sie mylić :) [/b]
http://www.90minut.pl/news.php?id=126371

USH
Kontakt:

#125 Post autor: USH » 23 mar 2004, o 09:58

jak nie bedzie walkowera to bedzie przekret na max. :evil:

gregor
Kontakt:

#126 Post autor: gregor » 23 mar 2004, o 10:39

Już kilka krotnie nas w warszawie przekręcono. Teraz przepisy są po naszej stronie nasi kibice zachowali się wzorowo więc jak tym razem znowu nas przekręcą to osobiście pojade do warszawy ro***erdolić tem bajzel. :evil:
[img]http://republika.pl/zamkowa/Ruch/69.gif[/img]

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#127 Post autor: gerhat » 23 mar 2004, o 12:58

lysy, zmień kesywke na zaślepiony :))))
sa takie dzielnice jak Zalęze w Katowicach, Bobrek w Bytomiu gdzie trudno znaleźć gorola a większość stanowi dziś margines społeczny, z tym że to nie te "hoteloki" o których piszesz. Na ślasku zawsze był rdzenny margines społeczny, kiedyś mówiono na nich elwry.
Możesz nie lubić goroli, przyjezdnych ale idol większości tu piszących Srutwa też ma korzenie nie stąd, a nie pisałes chyba o nim.

ps
moi pradziadkowie byli ze śląska, a skad byli ich rodzice nie wiem

alieu
Kontakt:

#128 Post autor: alieu » 23 mar 2004, o 15:22

Weź Lysy wyluzuj, nie bierz wszytkiego tak powaznie. Zjebałeś laske bo nie kocha Śląska tak jak Ty, a co musi? Mi wystarczy, że kocha RUCH. A Ty sie czasem podniecasz jakby Cie ktoś skrzywdził w dzieciństwie. Bez urazy.

Gość

#129 Post autor: Gość » 23 mar 2004, o 15:52

te synek... som wyluzuj.. Ślonsk = honor jakby Ci wto Ruch obrazil tyz bys sie wkurwil no chyba ze mosz to w zadku

reden
Kontakt:

#130 Post autor: reden » 23 mar 2004, o 16:21

Niy gorszcie sie, poradza czytać i widza jaki je tymat postu ale musza taki yno geszynk do Niebieskiej jeszcze puścić.
To je taki "COŚ TAM RAD".

Obrazek

Mie niy ma złośnik ale myśla sie co ty by sie dzioło jakby tako fana we roztomajtych jenzykach my namalowali?
III wojna.

Niebieska
Kontakt:

#131 Post autor: Niebieska » 23 mar 2004, o 17:00

[quote="reden"]Niy gorszcie sie, poradza czytać i widza jaki je tymat postu ale musza taki yno geszynk do Niebieskiej jeszcze puścić.
To je taki "COŚ TAM RAD".[/quote]

Dzięki za geszynk, bardzo mi się podoba :D , nazwa też nie gorsza :wink:

Awatar użytkownika
L_M
Kontakt:

#132 Post autor: L_M » 23 mar 2004, o 17:21

Podpisuje sie pod slowami Lysego 2 rekami sto procent racji chopie bo to byla po prostu beszczelnosc... czuje sie Polakiem i Slazakiem niezaleznie od tego ze babcia pochodzi ze Lwowa a pradziadkowie ze strony ojca to rodowici Niemcy. Ale Ober...costam to jest po prostu obraza i tyle to tak jakby tobie powiedziec jestes z Pol...costam itd. moze ty bys sie nie oburzyla ja czuje sie tak samo urazony. Fakt nie lubilem czytac twoich postow ale zawsze byly one na poziomie teraz mnie troche zaskoczylas. pozdRawiam

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#133 Post autor: Scypion » 23 mar 2004, o 17:43

a moze kogo innego łobrazi pisownia Oberschlesien ?. Np. jak jego dziadka wywieźli do Buchenwaldu za powstania?a kto wywioz?
Łysy i calo reszta proponuja niy miyszac do fusbalu tak drazliwych tematow bo z tego ino haja jest...mogecie mi wciepywac zech niy jest prawdziwym Ślonzokiem bo to bo tamto ....a tak na trzezwo to wszyscy na lokolo robiyli nos zawsze wciula wiela wlazło i jeden pieron niymiec polok czech , angol francuz czy italianiec(kto wie ten wie o co chodzi sam som same znawcy lostatnio ) ... . pozdrawiam ;)

reden
Kontakt:

#134 Post autor: reden » 23 mar 2004, o 17:53

Lysy pisze:Jest dobrze tylko po co angielski???Jeśli już to tylko w tych językach ,które reprezentują mieszkańców tego najbardziej odjazdowego miejsca na ZIEMI!
Bo fajfaklokowi nic niy powjy "Gůrny Ślůnsk" a podejrzewom że mało tyż "Oberschlesien".
Co do reprezentacji miyszkańców...
Gůrny Ślůnsk jak wiycie leży na terenie trzech państw. Żyjom sam tyż potomkowie Francuzów, Italoków, Greków, Morawianie, Żydzi, Łemkowie, nawet Kaszubi... Tak to sie już dzioło na tym najbardziej odjazdowym miejscu na ziemi że kogel mogel je sam piyroński.
Idealne podłoże do ćwiczenio tolerancji...

damank
Kontakt:

#135 Post autor: damank » 23 mar 2004, o 20:10

WITAM WSZYSTKICH... :) Ciesza sie ze moga byc w tak pięknej niebieskiej rodzinie.
Dobrze ze na Ślasku jest tak pięknie...
Ludzie tu żyjący nigdy nie mieli łatwo zawsze znalozła sie jakos franca co sam mieszala. ludzie tyż byli wymieszani ale szczęsliwi bo ich szczęściem jest RUCH :D

Rózne wałki sie zdarzaly ale teraz to może byc tylko 0:3
:!!!!:

ODPOWIEDZ