Budżet i zarządzanie

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
milanos
Kontakt:

#121 Post autor: milanos » 6 wrz 2009, o 18:26

Ciekawy ranking klubów które zarobiły najwięcej w 2008 roku
Ruch przed Górnikiem ;)

Obrazek

http://www.tvn24.pl/12694,1618118,0,1,n ... omosc.html
Ostatnio zmieniony 6 wrz 2009, o 18:35 przez milanos, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

19_kRzysiek_20
Kontakt:

#122 Post autor: 19_kRzysiek_20 » 6 wrz 2009, o 18:32

Chętnie bym sie zamienił miejscami z Wisłą Płock :oczami:

Awatar użytkownika
Biszkopt
Kontakt:

#123 Post autor: Biszkopt » 6 wrz 2009, o 19:00

19_kRzysiek_20 pisze:Chętnie bym sie zamienił miejscami z Wisłą Płock :oczami:
Chciałbys spuścić Ruch do I ligi ? :hyhy:

Cwajka
Kontakt:

#124 Post autor: Cwajka » 6 wrz 2009, o 20:15

na czym Bełchatów tak zarobił?
UN'08

Awatar użytkownika
Rly
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#125 Post autor: Rly » 6 wrz 2009, o 20:33

19Cwajka20 pisze:na czym Bełchatów tak zarobił?
dostali większość kasy od kopalni

i to nie jest zysk
"Uganda? To są jakieś jaja. Albo te inne afrykańskie drużyny, pełętają się tam po buszu, ale w rankingu są przed nami. To jest zabawa! "

marek79
Kontakt:

#126 Post autor: marek79 » 6 wrz 2009, o 20:44

Rly pisze:

i to nie jest zysk
to jest zysk bo to kasa sponsora a nie kasa wlasciciela

dlatego zabole maja mniej od nas bo maja bogatego wlasciciela a malo od sponsorow

Awatar użytkownika
Rly
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#127 Post autor: Rly » 6 wrz 2009, o 21:14

marek79 pisze:[

to jest zysk
przychód a zysk to raczej coś innego , takie mieliśmy przychody , wydatki 14 , a zysk ( w naszym wypadku stratę ) - 4 mln
"Uganda? To są jakieś jaja. Albo te inne afrykańskie drużyny, pełętają się tam po buszu, ale w rankingu są przed nami. To jest zabawa! "

popey
Kontakt:

#128 Post autor: popey » 6 wrz 2009, o 21:15

marek79 pisze:
Rly pisze:

i to nie jest zysk
to jest zysk bo to kasa sponsora a nie kasa wlasciciela

dlatego zabole maja mniej od nas bo maja bogatego wlasciciela a malo od sponsorow
to jest bilans
my mało kupowali bo niy było za co
a np żabole dużo kupowali a i tak mają zysk
niy ma sie z czego cieszyć że som za nami

marek79
Kontakt:

#129 Post autor: marek79 » 6 wrz 2009, o 22:08

no wlasnie miolech napisac przychod

jedno slowo a zmiynio syns wypowiedzi :hyhy: :hyhy:

scaneRboy
Kontakt:

#130 Post autor: scaneRboy » 21 wrz 2009, o 09:10

"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

bluefil
Kontakt:

#131 Post autor: bluefil » 1 paź 2009, o 08:59

Ludzie, jak dla mnie to w klubie dzieje sie coraz gorzej. Bierzemy pozyczki na biezaca dzialalnosc liczac juz tylko na pieniadze z canal+. Niestety Canal nie jest w stanie zapewnic nam budzetu na powaznym poziomie. Tracimy sponsorow (fasing), a w mediach wypowiadaja sie pseudo prezesi, niedoszli wlasciciele jak to sytuacja sie poprawia i juz za tydzien, a w zasadzie praktycznie juz teraz splacilismy zaleglosci wobec pilkarzy. Dzial marketingu to najwieksza zalosc. Wszyscy czepiaja sie Sobstylowej, a Mrozik jakos tak po cichu unika krytyki pogrywajac konkretnie w ciu.a! Zabrali prawo Frontalowi do produkcji pamiatek z logo R twierdzac, ze wplywy byly za male. Oczywiscie ja to rozumiem, bo kazdy patrzy swojego interesu i kantuje na obrotach, zeby jak najmniej tantiemow zaplacic! Pieknie, ale ja sie pytam gdzie sa nasze pamiatki? A jak juz beda pamiatki, to zaleja nas chlamem z Chin, ktorego nikt nie bedzie chcial kupowac i bedzie kolejna wtopa! Wspomnicie moje slowa! Dlaczego sa u nas tylko 2 budy z zarciem? Kazda chetna firma, chcaca robic u nas katering powinna takie pozwolenie dostac i za kilkaset zlotych za szpil otwierac bude. Powinno ich byc 10, bez kolejek, dodatkowo przed kasami powinny stac rolbary z piwem! Juz wlasciciele by sie o pozwolenie na taka sprzedaz postaraly, a klub tez z tego moglby cos miec! Skoro jest tak zle, to trzeba szukac pieniedzy wszedzie, a rownoczesnie szukac oszczednosci! Po cholere trzymac nieudolny marketing, ktory nie robi kompletnie nic? Po co nam prezeska, ktorej wiecznie nie ma? Nawet jesli oni nie zarabiaja wiele, to sa kompletnie zbetni, bo jesli juz nie przeszkadzaja, to nic pozytywnego nie robia!
Dla mnie to sa sztuczne etaty! Gwarantuje wam, ze u nas na stadionie jest wiele osob, ktore 1000razy lepiej poradza sobie w dziale marketingu niz Mrozik, za mniejsze pieniadze, a co najwazniejsze klub zacznie wreszcie zarabiac na pamiatkach!
W tym skladzie personalnym (chodzi mi o administracje) nie mamy szans na nic ponad przecietnosc, a o sponsorze mozna zapomniec!
w zadnej lidze RUCHu sie nie wstydze!

scaneRboy
Kontakt:

#132 Post autor: scaneRboy » 1 paź 2009, o 09:12

bluefil pisze:Ludzie, jak dla mnie to w klubie dzieje sie coraz gorzej. Bierzemy pozyczki na biezaca dzialalnosc liczac juz tylko na pieniadze z canal+. Niestety Canal nie jest w stanie zapewnic nam budzetu na powaznym poziomie. Tracimy sponsorow (fasing), a w mediach wypowiadaja sie pseudo prezesi, niedoszli wlasciciele jak to sytuacja sie poprawia i juz za tydzien, a w zasadzie praktycznie juz teraz splacilismy zaleglosci wobec pilkarzy. Dzial marketingu to najwieksza zalosc. Wszyscy czepiaja sie Sobstylowej, a Mrozik jakos tak po cichu unika krytyki pogrywajac konkretnie w ciu.a! Zabrali prawo Frontalowi do produkcji pamiatek z logo R twierdzac, ze wplywy byly za male. Oczywiscie ja to rozumiem, bo kazdy patrzy swojego interesu i kantuje na obrotach, zeby jak najmniej tantiemow zaplacic! Pieknie, ale ja sie pytam gdzie sa nasze pamiatki? A jak juz beda pamiatki, to zaleja nas chlamem z Chin, ktorego nikt nie bedzie chcial kupowac i bedzie kolejna wtopa! Wspomnicie moje slowa! Dlaczego sa u nas tylko 2 budy z zarciem? Kazda chetna firma, chcaca robic u nas katering powinna takie pozwolenie dostac i za kilkaset zlotych za szpil otwierac bude. Powinno ich byc 10, bez kolejek, dodatkowo przed kasami powinny stac rolbary z piwem! Juz wlasciciele by sie o pozwolenie na taka sprzedaz postaraly, a klub tez z tego moglby cos miec! Skoro jest tak zle, to trzeba szukac pieniedzy wszedzie, a rownoczesnie szukac oszczednosci! Po cholere trzymac nieudolny marketing, ktory nie robi kompletnie nic? Po co nam prezeska, ktorej wiecznie nie ma? Nawet jesli oni nie zarabiaja wiele, to sa kompletnie zbetni, bo jesli juz nie przeszkadzaja, to nic pozytywnego nie robia!
Dla mnie to sa sztuczne etaty! Gwarantuje wam, ze u nas na stadionie jest wiele osob, ktore 1000razy lepiej poradza sobie w dziale marketingu niz Mrozik, za mniejsze pieniadze, a co najwazniejsze klub zacznie wreszcie zarabiac na pamiatkach!
W tym skladzie personalnym (chodzi mi o administracje) nie mamy szans na nic ponad przecietnosc, a o sponsorze mozna zapomniec!
Z tymi pożyczkami możesz nie mieć racji, być może jest tak, że dług zostanie zamieniony na część akcji z nowej emisji.
Co do marketingu to się zgadzam, na codzień nie robią kompletnie nic. WDŚ raz w roku to za mało-teraz nawet tego nie będzie.

grhoak
Kontakt:

#133 Post autor: grhoak » 1 paź 2009, o 09:24

Dobre wyniki piłkarzy zasłaniają trwający gnój w zarządzaniu. Najgorsze jest to, że alternatywą jest jeszcze większy gnój, bo zamiana Sobstylowej na Patermana inaczej nie będzie można nazwać :cwaniak:
PSYCHO FANS SŚ

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#134 Post autor: Ozor » 1 paź 2009, o 09:33

nie będzie Pattermana wspomnicie moje słowa ,chyba że jako jeden z mniej liczących sie udziałowców ,cos jest grane z tą firmą Króla i Cetrozapem ale jak na tym wyjdziemy :zdegustowany:

scaneRboy
Kontakt:

#135 Post autor: scaneRboy » 1 paź 2009, o 09:34

bluefill&grhoak - ja wszystko rozumiem, ale po co to napisaliście?

noc się nie udała? ulżyło Wam?
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

ODPOWIEDZ