Puchar Polski 2012/2013

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Duszello
Kontakt:

Re: Puchar Polski 2012/2013

#1141 Post autor: Duszello » 16 kwie 2013, o 20:37

Fanatyk z Rudy pisze:
Duszello pisze:za***ista gra'.........no trudno ze nie w finale.........ale taki Ruch chca ogladac

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

a jo nie bardzo . Fakt ze bylo zaangazowanie , chopcy chcieli zagrac w tym finale , ale biciem bali na afera do przodu to my meczow nie bedziemy wygrywac
Mosz racja ale z taka gra to mogemy w lidze ogrywac wszystkich......i tez sie dziwia ze kuswika daje jak niedzielan ok zmiana daje

Elmer
Kontakt:

#1142 Post autor: Elmer » 16 kwie 2013, o 20:38

karny z d..., dla Ruchu nie wiem, ale mógł być. Kartka dla obrońcy Legii (czerwona) za faul na Jankowskim (dlaczego Jankes się nie przewrócił).

Gdyby grali z takim zaangażowaniem to by spokojnie byli w szóstce. Niestety PP to gra od święta i od święta oglądamy Ruch walczący. Obawiam się, że w sezonie taki zespół zobaczymy jeszcze 1-2 razy (z Pogonią i z Legią)

Od dzisiaj zero szacunku dla Musiała. Wyraźnie pewnego rodzaju sodówa mu odwala, skoro błąd zaczyna naprawiać błędem, juz nie mówiąc o wspomnianej wcześniej czerwonej

PS. W przyszłym sezonie trzeba założyć temat o PP: Puchar Legii 2013/2014
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

MNCH
Kontakt:

#1143 Post autor: MNCH » 16 kwie 2013, o 20:38

NA LATE NARZEKALI ZA BOŃKA TAKIE WAŁY W 1 SEZON JAK PO NAROBIŁO ZA 2 KADENCJE.
Kiedys to piesci decydowaly kto jest najlepszy a nie kto ulozy lepiej karteczki albo pojedzie w wiekszej liczbie na wyjazd

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1144 Post autor: Ozor » 16 kwie 2013, o 20:40

oni nawet wydrukować meczu nie umieją to zwykłe nieudaczniki są ,ku*** sędziowskie :wsciekly:

TomSky
Kontakt:

#1145 Post autor: TomSky » 16 kwie 2013, o 20:40

najlepszy nasz mecz z Legią od dłuższego czasu - dawno nie widziałem żeby nie wyszli z pełnymi galotami juz z autokaru,

dzieki za walke!!!
Niedzielnym kierowcom stanowcze NIE

cheapgun
Kontakt:

#1146 Post autor: cheapgun » 16 kwie 2013, o 20:41

14 vs 11 z reguly koncza sie porazka tych w mniejszosci.. Na pewno zagrali o niebo lepiej niz z TSP, moze lepiej niz z Belchatowem ale to znow byl kolejny mecz nieskutecznosci z naszej strony. Jestem zwolennikiem gry Starzynskiego w pierwszej druzynie ale dzis ewidentnie zawalil kilka bramkowych sytuacji. Jankes to samo a Janoszka, Panka i Smektala to juz szkoda gadac... Widac tez bylo zmeczenie (chyba) Djokica ktory wyjatkowo rzadko biegal po calej dlugosci boiska z prawej strony. Tym razem jednak jest typowa sportowa zlosc bo to bylo do wygrania (w sensie chociazby utrzymania remisu). Teraz to juz tylko gdybanie, byl karny, nie bylo - nieistotne. Wazne ze, o dziwo, ta druzyna jakos zaczyna grac momentami z pomyslem i z impetem. Tylko ta, ku***, skutecznosc...
Niebieski Chropaczów

sebaro
Kontakt:

#1147 Post autor: sebaro » 16 kwie 2013, o 20:42

Właśnie takie mecze chcemy oglądać - brawo Niebiescy, Legia miała ciepło a jaworznicka parówa miała minę nietęgą pod koniec szpilu.
Jak zawsze błyszczał Stawarski ("genialne" krycie na 5 metrowy radar Gruzina w polu karnym) i jeszcze kilka sytuacji gdzie Legioniści mijali go jak tyczkę, brak przeglądu sytuacji i wiecznie spóźniony - nie tam gdzie powinien być - niech Skuter wraca...
Szkoda, że Jankes nie poszedł do końca w sytuacji sam na sam, a pociąganie za koszulke przez Jędrzejczyka (to był?) to w myśl przepisów czerwona, a boczny tego "nie widział"....
Kamiński - genialny mecz...
Dużo pozytywów przed Polonią, mogliby by podać info za jakie miesiące im uregulowali....
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2013, o 20:45 przez sebaro, łącznie zmieniany 2 razy.
[quote="buli19R20"]...7.To mnie najbardziej wzruszyło jada w banie a tu wlazi chop z dzieckiem (5/6 lat) bajtel koszuleczka Ruch-u na czole R lica wymalowane na bioło-niebiesko. POPROSTU COS PIEKNEGO. ...
[/quote]

19gorek20
Kontakt:

#1148 Post autor: 19gorek20 » 16 kwie 2013, o 20:43

1-Dobre wejscie Kikuta
2-Zienczuk/Niedzielan tragedia z tym drugim jak najszybciej rozwiazac kontrakt
3-Brak czerwonej dla Jodlowca
4-Dobry mecz w naszym wykonaniu
5-Stawarczyk= gdyby nie pierwsza bramka bylby dobry mecz a tak nie wiem co myslec
6-Teraz Polonia a pozniej WDS (Najwazniejszy mecz tej rundy )

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1149 Post autor: Ozor » 16 kwie 2013, o 20:45

6-Teraz Polonia a pozniej WDS (Najwazniejszy mecz tej rundy )
jak do kogo, najbardziej chyba do KREPLI derbowych :kwasny:

heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1150 Post autor: heli » 16 kwie 2013, o 20:46

no i stało się finał miał być w Warszawie i będzie no w końcu trzeba budować jego atrakcyjność, a jak by to było jakby drugi mecz był na Cichej. Tak właśnie budowana jest atrakcyjność piłki nożnej w Polsce. Brawo. Kolejnym punktem Ryżego będzie wprowadzenie za wszelką cenę Zawiszy do ekstraklasy, jak się nie uda piłkarsko to się znajdzie ktoś kto licencji nie dostanie.

A co do meczu szkoda, bo grali pierwszą połowę bardzo dobrze,
drugą trochę brakło w końcówce przyciśnięcia, Kikut Niedzielan nie wnieśli ożywienia.

Jednak jako drużyna pokazali, że są w stanie walczyć oby tak co mecz.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Tomasz
Kontakt:

#1151 Post autor: Tomasz » 16 kwie 2013, o 20:47

Mi sie Niedzialn dzis podobol, moze kondycyjnie slabo u niego? niy wiem o co chodzi ale walczyl i to jest taki karlus co nogi niy cofo! Jankes im tam fest mieszol... mozna indywidualnie ich oceniac roznie...ale ogonie druzyna dzis walczyla i to jest wazne tako porazka po dobrym meczu mniej boli. Karnego dla Legii raczej nie bylo on sie obalil bo tam to idealnie pasowalo... i trafiol! baszczu tam wcis noga dopiero jak synek juz byl z balem za nim. a Tyminski niy zdarzyl... teraz zagrac tak we wszystkich meczach do konca rundy i wksakujemy na 3 miejce:)

O dziwo Kikut i Niedzialn dobre zmiany. Bylo trocha gry na afera ale w tej sytuacji nie bylo inny opcji. Stawar jak zwykle... no moze trocha lepi niz zwykle... ale te jego krycie....
Ruch Ruch HKS!

19katowice20
Kontakt:

#1152 Post autor: 19katowice20 » 16 kwie 2013, o 20:47

dobra dosyć już pisania na sędziów Ruch przynajmniej walczył miał swoje sytuacje i ich nie wykorzystał trudno a teraz mecz z Polonią u siebie i wszyscy na mecz wiem, że poniedzialek ale pora dobra bo 18 30 a na Ruch nie włazi się godzina a wstyd już z tą frekwencja..... Chopy na Gejkse zaczynaja chodzic ludzie jak im zrobili promocja a my nie umiemy prosza was WIEM ŻE NA PEWNO KTOŚ USUNIE TEN KOMENTORZ BO NIE PISZE TU O WAŻNYCH SPRAWACH ALE CO NIE JEST WAZNE JAK NIE NASZO ILOSC NA STADIONIE PAMIETEJCIE BEZ KIBICOW NIE MA KASY A BEZ KASY EKSTRAKLASY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WSZYSCY NA POLONIE
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2013, o 20:48 przez 19katowice20, łącznie zmieniany 2 razy.
JEDNO MIASTO JEDEN KLUB KATOWICE KS RUCH!!!!!!!!!!!!

Elmer
Kontakt:

#1153 Post autor: Elmer » 16 kwie 2013, o 20:48

Niedzielan nie grał źle. Akcję sam na sam zwalił, ale wyszedł brak ogrania. Smektała ostatnio gra więcej i widać, że jak gra to jest coraz lepiej. Wolę Niedzielana niż Kuświka, który sprawia wrażenie obrażonego na wszystkich.

Ktoś pyta co zapłacili. Raczej nic, ale oni wiedzieli, że przy awansie do pucharów UEFA kontroluje finanse i mają szansę szybciej zobaczyć kasę.

Cóż, pozostało gonić w lidze :P
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
Raul22
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1154 Post autor: Raul22 » 16 kwie 2013, o 20:50

tez to powiem, ze najlepszy mecz w sezonie. Spodziewalem sie obrony Czestochowy i wybijania pilek na oslep, a jednak nie ustepowalismy jakos szczegolnie Legii, madrze pare kontr wyprowadzilismy, spokojnie gralismy swoje, jak zwykle druzyny na wyjezdzie graja. Sedziowanie dramat. Juz nie mowie o karnym dla nas i Legii. Dla nas watpliwy, dla nich smiech na sali, ale te zahaczenie Jankowskiego sam na sam przez Jodłowca i pare innych takich fauli na Jankowskim jak gral tyłem do bramki w ogole nie gwizdane. Wychodzi na to ze lepiej byc cwaniakiem i sie przewracac, niz jak Jankowski walczyc o pilke do konca. Swoja droga tez mogl sie spokojnie przewrocic. drugi raaz po Lubinie mozna naszych pochwalic, teraz pytanie dla tych co pisali po 3:0 z Bełchatowem, czy jednak lepiej nic nie grac a wygrac, niz fajnie grac a przegrac? Ja wole wygrywac jakkolwiek by tego nie robic. Oczywiscie najlepiej ladnie grac i wygrywac, ale ... wiadomo:)
a i jeszcze odnosnie Niedzielana, mi osobiscie nie przypadl do gustu. Pilkarz z jego doswiadczeniem taka pilke powinien przyjac lepiej i z jego gazem uciec obronie i strzelic, a nie gdzies wyjezdzac z boku pola karnego, gdyby to zrobili "ulubiency" forum to niektorzy by ich tu krzyzowali :]
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2013, o 20:52 przez Raul22, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Michalik85
Kontakt:

#1155 Post autor: Michalik85 » 16 kwie 2013, o 20:50

19gorek20 pisze: 2-Zienczuk/Niedzielan tragedia z tym drugim jak najszybciej rozwiazac kontrakt
5-Stawarczyk= gdyby nie pierwsza bramka bylby dobry mecz a tak nie wiem co myslec

no Niedzielan tragedia, już lepij dować szansa jakiemuś młodemu
a nie wiem czemu jakoś jak widza Stawarczyka przy bali to zawsze sie boja o jego interwencja, jak do mie też powinien sie już dać spokój...

a co do Starzyńskiego - koleś jest dobry ale dziś dużo akcji zjebol, zamiast dośrodkowywać to powinien podawać!
i Zieńczuk... jak sie mo wolny to można spróbować wciepnąć bal a nie 3 razy strzelać w mur....

ale i tak całość na + !!
dzieki za walke!
Obrazek

Zablokowany