Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

#316 Post autor: robbo2k » 29 sie 2019, o 13:00

Pan S i Pan P nadal sa akcjonariuszami Ruch Chorzów S.A wiec panie Wela ciagle pan finansujesz tych panów
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

Awatar użytkownika
Siwy82
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#317 Post autor: Siwy82 » 29 sie 2019, o 13:12

DaReQ93 pisze:
29 sie 2019, o 11:02
I żeby nie być gołosłownym, to tylko wczoraj byłem na spotkaniach i rozmawiałem z firmą ubezpieczeniową z Krakowa, z browarem Waszczukowe z Podlasia i z hotelarzami w Brennej.
To jest ten pański rodzaj humoru,ten lekki język, tak? :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Bo jakoś nie wierza, że z kilkuset małych browarów zgłosił się czy pan, wybrał akurat ten ze słowem waszczuk w nazwie :padam: :rotfl:

Jeszcze głupi kibic jest w stanie uwierzyć, że to pański biznes i swoje pieniądze pan wsadza w klub ;)
A ja z kolei pracuje w branży usług dla sektora ubezpieczeń i bankowości i nie znam żadnego poważnego TU ktory miałby siedzibę w Krakowie, są tylko oddziały tych największych. Chyba że rozmawiasz Wela z jakimś brokerem / multiagencja na mały sponsoring. Czy tak to wygląda, proszę o odpowiedź.
"Bronić Śląskiej ziemi gotów każdy z nas"
[img]http://www.xif.pl/podpis/podpisy/grzyb.jpg[/img]

TheEnd2
Kontakt:

#318 Post autor: TheEnd2 » 29 sie 2019, o 13:30

@scaneRboy wiem jakie są zasady , wywołanie ogólnego podziału, taki to ma cel!!! podzielic kibiców, zasiać zamęt, zdusić - musimy być czujni bo Wela wyciąga wątki i miesza... i dzieli a nie łączy!
@thoth mamy prawo i jestesmy wkur...ni , ale po co sie obrażać wulgaryzmami?
ulży nam ? hmm nie wiem,
szkoda tylko że np taki potencjał jak Robbo2k i wielu innych jest pacyfikowany przez Wele i krytykowany,
w zamian mamy przypowieść o 3 kolejkach....
i inne pierdoły pisane przez Wele ,
zero konkretów i oficjalnych dokumentów zarządu , masakra!

Thoth
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#319 Post autor: Thoth » 29 sie 2019, o 14:33

TheEnd2 pisze:
29 sie 2019, o 13:30
szkoda tylko że np taki potencjał jak Robbo2k i wielu innych jest pacyfikowany przez Wele i krytykowany,
Waszczuk nikogo nie pacyfiuje bo jest na to za krótki tylko pi***oli ciulstwa to taka drobna różnica.
Wielkość Ruchu jest tak wielko że nie do sie jej wyrazić w kilku słowach!

Tomasz
Kontakt:

#320 Post autor: Tomasz » 29 sie 2019, o 15:46

Fajnie sie przejechac do Krakowa Panie Waszczuk i zobaczyć co w trawie piszczy, albo do Brennej :) też bym chętnie skoczył. Ja nie wiem ile potrwa ten czas, w którym opowiada Pan co to się dzieje i co się dzieje do okoła i kiedy zobaczymy jakieś efekty. Ja się bardzo ciesze, że zaległosci wracają do pracowników, że drużyna wciąż gra w rozgrywkach, nawet nowe koszulki mamy. CIeszę się, że Pani Renia ma robotę. Mi to niestety wszystko wyglada tak. Przyszedł pan tu jako hydraulik i chcą, żeby pan naprawił rurę, rura jest pęknieta, zardzewiała i trzeba ją wymienić. Ta wymiana, może się odbyć tylko wtedy, gdy wodociągi miejskie ( czytaj akcjonariusze) powiedzą, ok wymieniamy, inwestujemy i GWARANTUEJMY, że woda znów tędy popłynie. Pan nie ma zadnych narzędzi jako wiceprezes, ani środków na działalność, ani perspektyw na inwestycje. Więc pożycza pan obejmy, trochę kitu do okien, jakieś stare szmaty, łata się te rurę z której i tak cieknie i za moment braknie tych pozyczonych elementów, a na dodatek, ktoś kto pożyczył przyjdzie i zamiast jednej obejmy poprosi o dwie. Ja już nie wiem jak bardziej obrazowo to Panu pokazać. NIE DA SIĘ uratować statku, który tonie, jest na środku oceanu, bez załogi, bez pomocy i bez kapitana i jeszcze jest otrzeliwany przez wrogie armie. Został Bosman Wela i próbuje coś zrobić, nie odbieram Panu chęci, ale JEŚLI PAN NIE MA NA STOLE DEKLARACJI - Bika - Ratujemy to, spłacimy długi, jestem gotowy kisić w tym biznesie przez kolejne 10 lat i odzyskać to co wyłożyłem czyniąc Ruch znów topowym klubem w Polsce( nie teraz tylko za 5 lat, gdy RUCH znów będzie w ekstraklasie), to może Pan nawet jechać do Honolulu szukać tych sponsorów.

Jak była ekstraklasa czy 1 liga, to jeszcze było do uratowania, przy milionowych przychodach, z transferów, czy praw TV. Teraz szorujemy twarzą poniżej dna i jeśli nie ma Pan konkretnego PLANU, Zakładajacego zestaw akcji, wsparcie akcjonariuszy, wsparcie ZEWNETRZNYCH inwestorów, to serio lepiej zabrać herb z okrętu, dać się odholować do brzegu, zbudować nową NIEBIESKĄ łódz, a potem karawele, a potem niszczyciela, niż dryfować na desce od kibla do B klasy.

Ja jestem ostatni, który by tego chciał, w moich marzeniach Ruch odradza się już, awansuje do 2 ligi, potem rok po roku wraca do ekstraklasy i gra o mistrzostwo Polski, a potem w fazie grupowej ligi mistrzów. Tylko, że to nie jest futbol manager tylko prawdziwe życie. Kibice NIC tu nie pomogą! Proszę nas nie mieszać w polityczne gierki Kotali, Żbika, Ku...ka, czy Pata. Kibice chodzący na mecze nie są w stanie dziś uratować tego tworu, który PAŃSCY POPRZEDNICY doprowadzili do stanu nędzy i rozpaczy. Gdybyśmy zaczeli teraz dokładać do tego interesu, dajemy do ręki kase na malowanie rzeczonej deski od kibla, albo kupienie szmat w lumpeksie na zatkanie dziury w rurze, która zamiast na załatanie, pójdzie na konto akcjonariuszy i to prywatne...

Pan sobie to teraz elegancko zwizualizuje i chętnie przeczytam, kwiecisty komentarz do tego, tylko taki, żeby zawierał jakieś konkrety, zamiast opowieśći o Bogu, wojnie i niebieskiej rodzinie.
Ruch Ruch HKS!

mendel
Kontakt:

#321 Post autor: mendel » 29 sie 2019, o 16:01

Wela pisze:
29 sie 2019, o 00:42
Niybiescy!

Z uporem maniaka, ale ja w to wierzę, że jest MILION bardziej skutecznych powodów aniżeli bojkot, żeby mieć kontrolę nad klubem, chronić Ruch przed ciulami oszustami, razem walczyć o nowy stadion i razem cieszyć się, kiedy będziemy doprowadzać klub do normalności! Nie jest jeszcze za późno!
Panie Wela,
te ci*** i oszusty to pańscy mocodawcy, akcjonariusze. Bik i Kurczyk. To przed takimi ludźmi trzeba chronic ten klub.

I mam próbę, niech pan pokaże fakturę za badania piłkarzy. Znam ceny rynkowe takich usług, bedzie okazja porównać ceny u K.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#322 Post autor: Ozor » 29 sie 2019, o 16:02

szczęśliwy traf sprawił ze nie ma herbu który może zabrać ;)

Dorcia
Kontakt:

#323 Post autor: Dorcia » 29 sie 2019, o 16:30

robbo2k pisze:
28 sie 2019, o 22:41
@Dorcia ja nie chcę kłaść spółki skąd ten pomysl. Tam są moje pieniadze. Ja chcę by akcjonariusze i zarząd opracowali pierwszy w historii tej spółki Biznes Plan oraz sfinansowali Plan Naprawczy. Jestem gotów brać w tym udział i wyłożyć proporcjonalnie pieniądze do posiadanych udziałów. Biznes Plan opracowuje zarząd i chciałbym na WZA rocznym go zobaczyć ocenić i zagłosować za.
Sam plan nic nie da. Papier przyjmie wszystko. A tak naprawde plan jest taki, że za moment wpadną pieniądze/transze za Grabarę czy Bogusza i będzie można je rozdysponować... między siebie. tzn. spłacić dług względem siebie.
A o sfinansowanie najbliższego sezonu prosił Simon i jak sie to skończyło wszyscy wiemy.
Szkoda twojej kasy na SA.

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#324 Post autor: grzej » 29 sie 2019, o 16:39

Ozor pisze:
29 sie 2019, o 16:02
szczęśliwy traf sprawił ze nie ma herbu który może zabrać ;)
a kto wie, co się jeszcze kryje w cypryjskich czeluściach ...

PS. nie ma szans, żeby mieć czas aby wertować poprzednie strony, których wczoraj było w pytę mniej.
historiaruchu.pl

Awatar użytkownika
niebieski19962
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#325 Post autor: niebieski19962 » 29 sie 2019, o 17:30

Dziś w nocy przejrzałem na oczy! Marcin Waszczuk jest nasz, to jest nasz człowiek. Jeździ mnóstwo kilometrów, aby zdobyć sponsora który sypnie kasą w nasz zbankrutowany i bez perspektyw klub! To jest Wielki człowiek i mogący to załagodzić. Bik jest na pewno w głębi chętny jego dług skonwertować na akcje - to samo inni! Na sto % ludkowie niebiescy i frelki ! Tak jak mówił generał trzeba walczyć o klub ! Napełnijmy kabzy Bikowi i innym złodziejom. Przyjdziemy wszyscy i robimy mobilizacja na mecz, każdy kupuje karnet i robimy zbiórka! Dorzućmy się i ratujmy interes tych Panów którzy mieli nas gdzieś ! 5 września nie przychodźmy nawet na manifestację, bo stadion w przeciągu kilku lat będzie! Kotala nas nie oszukuje i wszystko prężnie działa na odbudowę 14-krotnych mistrzów!

:wstyd: :wstyd: Tak własnie Wela się na Ciebie patrzy z boku. Oprócz tych końcowych zdań bo wiem że o stadion chcesz walczyc. Poza tym nic; Udzielając się tu odstraszasz wszystkich i utwierdzasz, że ten klub trzeba zaorać i budować na zdrowych ludziach. CZEMU TEGO NIE WIDZISZ tylko brniesz w odbudowę klubu w 3 lidze z zerowymi przychodami?

Zacznijmy jak Widzew i nie duś tego klubu... PROSZĘ :padam: :padam:

Ustosunkuj się do mega mądrych słów kilka postów wyżej "Tomasz » 29 sie 2019, 15:46 "
Pierwszy mecz: Ruch Chorzów - Jagiellonia Białystok 4:0 10.05.2008
https://www.youtube.com/watch?v=bTE1ru0GVD4 --> ;)

scouser
Kontakt:

#326 Post autor: scouser » 29 sie 2019, o 17:42

hotelarzami z brennej? :szok:

tam jedynymi hotelarzami w spółce są polityk platformy (zapomniałem nazwiska) i młoda dupa z Kochłowic. nie wierzę że rozmawiali z Welą . chyba że chodziło o pensjonat "u Zosi" ale pani Zosia ostatnio zainwestowała w nową pościel więc nie ma szans.

Awatar użytkownika
DaReQ93
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#327 Post autor: DaReQ93 » 29 sie 2019, o 18:36

scouser pisze:
29 sie 2019, o 17:42
hotelarzami z brennej? :szok:

tam jedynymi hotelarzami w spółce są polityk platformy (zapomniałem nazwiska) i młoda dupa z Kochłowic. nie wierzę że rozmawiali z Welą . chyba że chodziło o pensjonat "u Zosi" ale pani Zosia ostatnio zainwestowała w nową pościel więc nie ma szans.
Wela to tylko pachołek, za to Kotala jest z po

viperR
Kontakt:

#328 Post autor: viperR » 29 sie 2019, o 19:10

może w Brennej będzie obóz przygotowawczy przed sezonem w 4 lidze ? zamiast Rybnika

Awatar użytkownika
somebody_correct
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#329 Post autor: somebody_correct » 29 sie 2019, o 19:37

Mialem ignorowac i nie czytac. Ostatni post tutaj. Prezesiku rosumiesz ty ze niedlugo zarty z Ciebie zamienia sie w nienawisc. Nie robisz nic konkretnego bysmy do eksy wrocili. Nic. W dodatku godzisz sie na to ze S. A. bedzie tak czy tak jakby co wegetowac. Ty sie kuwa mienisz kibicen Ruchu. Wiesz ze robisz nam krzywde godzac sie na to i samemu w to grajac? Moze w swietle ostatnich wydarzr. Strikte kibicowskich jestes wyslannikiem jakichs sluzb do inwigilacji grup kibicowskich ze tak ciagle podkreslasz o tych Ultrasach i ustawkach. W koncu w Armii byles a niedaleko pada jablko od jabloni. Pracowalea dla Panstwa moze nasal to robisz. Oczywiscie pisze to pol zartem. Ale tylko pol gdyz jestes tak dziwna postacia ze wydaje mi sie wszystko mozliwe nawet to ze na noc sciagasz skore i zamieniasz sie w jakiegos "ludka" prezesem powaznym nigdy nie byles i nie bedziesz. Za to pajacem jak najbardziej. Ale to do cyrku prosze pojsc. Pamietaj czlowiek sie zmienia jak i jego nastawienie.. Smiech zmienia sie w gniew.
Wszyscy - #wspieram WR - WIELKI RUCH
Kto nie daje ten z policji hej!

Awatar użytkownika
_BiADACZ_
Kontakt:

#330 Post autor: _BiADACZ_ » 30 sie 2019, o 00:11

Wela żodnego stadionu nie chce, bo to oznaczo odcięcie finansowania Ruchu z kasy miejskiej.
Ci co mają mózgi to widzą w jako strona to idzie.
Obrażać Cie niy byda, bo to mimo wszystko słabe, szkoda jedynie, że dupisz ciulstwa na zawołanie swoich "pryncypałów".
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."

Zablokowany