Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
South
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#20716 Post autor: South » 19 sie 2019, o 19:11

grzej pisze:
19 sie 2019, o 18:43
Tylko jak wywrzeć presje na nich, mam wrażenie, że wszystko spływa po nich... nawet nasz bojkot. Mijają dni, tygodnie, miesiace a tu nadal bez zmiany. P. Bik w mojej ocenie ma ważniejsze sprawy, z przymusu pojawi się raz na kwartał w klubie chwilę zabawi fajną śpiewaką (że przy starcie kopalni Ruch wiecej dostanie, że Kotala z nim gra, dużo już sam dał... itd).

Warto ugrać coś z Kurczykiem, on jest na miejscu, wycyckal nas (RUCH) więc niech oddaje akcje. Po tym fakcie ruch miasta i Bik przy najbliższej okazji będzie zmuszony dołożyć (na biednego nie trafiło, a przy faktach pewnie będzie sklonny dołożyć coś od siebie).

Według mnie trzeba jak najszybciej zrobić wszystko, aby większość przejęło miasto i wtedy jest to do wyciągnięcia. Nie mamy na co czekać, juz wstyd by bylo Kurczykowi po tych wszystkich wałach jak badania, transfery nadal trzymać akcje bez pokrycia i doprowadzić do upadku. Chociaż z drugiej strony to tez jest rozwiązaniem, tylko kiedy za rok a może pięć lat? Tak to sie moze rozgrywać i nie będziemy mieli na to wpływu... skoro teraz nie mamy. Panowie sobie ręce podadzą dopiero po ukończeniu restrukturyzacji.

Elmer
Kontakt:

#20717 Post autor: Elmer » 19 sie 2019, o 19:16

Stalowa Twarz i wstyd 😂 Wycycka do dna.

Podobno w celu nabicia frekwencji sz.p. Wela rodzinę i znajomych na mecz ściągnął 😶
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

fcb1920
Kontakt:

#20718 Post autor: fcb1920 » 19 sie 2019, o 19:17

No ok jesli tak jak glos wiekszosci to nic tylko sie dostosowac. W moje skromne zdanie jest takie ze jakos trzeba wymuszac ich reakcje.. Wela tez powinnien wiedziec ze mozemy chciec jego odwolania za to jak dziala.. na pytania odpowiedzi brak.. ale stac razem mozna mimo ze to reprezentant tych co maja Ruch w 4 literach. Chyba ze zle odbieram przekaz na temat bojkotu?

South
Kontakt:

#20719 Post autor: South » 19 sie 2019, o 19:26

Elmer pisze:
19 sie 2019, o 19:16
Stalowa Twarz i wstyd 😂 Wycycka do dna.

Podobno w celu nabicia frekwencji sz.p. Wela rodzinę i znajomych na mecz ściągnął 😶
Olejcie juz tego Wele, nawet niech oddział wojska ściganie. W du*** go mam i jego gadanie. Wy tylko podlapujecie i nakręcacie spirale a on sie cieszy, że jest w kręgu zainteresowań. Ma swój temat, pytania zadane jak dziecku, niech odpowiada merytorycznie.

Olejcie go a zainteresujcie się Ruchem bo to już człowieka do depresji doprowadza...

Awatar użytkownika
E
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20720 Post autor: E » 19 sie 2019, o 19:35

Od portalu niebiescy.pl można się domagać ignorowania spółki dopiero w momencie kiedy grupy kibicowskie podejmą całkowity i totalny bojkot S.A.
Póki co my tylko na domowe mecze nie chodzimy. Sami bojkotujecie spółkę w ograniczonym zakresie a od innych wymagacie żeby bojkotowali ją całkowicie.
Najpierw podejmijcie decyzję o olaniu wszystkich meczy Ruch Chorzów S.A., potraktowaniu piłkarzy, pracowników jako naszych przeciwników ograniczających nasze działania a potem domagajcie się tego od od tych którzy współpracują ze spółką.
Tylko umarli widzieli koniec wojny

TheEnd2
Kontakt:

#20721 Post autor: TheEnd2 » 19 sie 2019, o 19:56

Fakt, Wele trzeba ignorować tak jak wyżej napisano , ma swój wątek niech odpowiada treściwie....
Co do presji na akcjonariuszy mam wrażenie , że są zaskoczeni naszym działaniem, tym bardziej że jesteśmy nieprzewidywalni w akcjach i działaniach popartymi jednoscią i konsekwencją.
Wycofali się trochę, bo Wela próbuje działać na różnych frontach i mają nadzieję, że to pochyto.
Musimy poczekać do czasu że aż sie tak wyłoży że sie nie pozbiera i go wymienią lub sam zrezygnuje :hurra:
Dalej trzeba nagłaśniać bojkot, tępić SA gdzie sie da i nie pozwolić im dychnąć ani na chwilę,

Morris
Kontakt:

#20722 Post autor: Morris » 19 sie 2019, o 21:51

Vince1974 pisze:
19 sie 2019, o 17:27
Ps. informacja o odkrytym archiwum Ruchu właśnie byla w telexpressie.
Oby niy w "Galerii ludzi pozytywnie zakrynconych" ;)

Awatar użytkownika
pRedatoR
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20723 Post autor: pRedatoR » 20 sie 2019, o 09:52

gipcu
Kontakt:

#20724 Post autor: gipcu » 20 sie 2019, o 10:20

Nowinki z Tweetera:

Awatar użytkownika
RNK95
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#20725 Post autor: RNK95 » 20 sie 2019, o 10:35

to ten Kalus w końcu chce by kibice wrócili na sektory i kibicowali, czy że tą spółkę należy zaorać, bo już się pogubiłem ;) ?

Awatar użytkownika
DaReQ93
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20726 Post autor: DaReQ93 » 20 sie 2019, o 10:53

Jak już coś udostępniacie z tej gazetki to wklejajcie cały tekst

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20727 Post autor: robbo2k » 20 sie 2019, o 11:01

Bogdan Kalus, aktor, były spiker, a przede wszystkim wielki fan Ruchu Chorzów jest przeciwny bojkotowi kibiców. Jednocześnie uważa, że działającego dziś na Cichej klubu ratować nie warto.

– Gdybym był w ostatni weekend na Śląsku, to na pewno poszedłbym na mecz Ruchu. Tak samo poszedłbym z kibicami na manifestację w sprawie budowy, a właściwie „nie budowy” nowego stadionu. Wiem, że po raz kolejny narażę się na falę hejtu ze strony bojkotujących klub fanów, ale moim skromnym zdaniem nie można być z Ruchem na dobre i na złe, wyśpiewywać, że Ruch to całe nasze życie, a jednocześnie obracać się do niego plecami. Jestem przekonany, że ze wsparciem fanów Ruch ograłby w sobotę zespół z Gaci. Bojkot tak naprawdę nie uderza bowiem w klub, tylko w piłkarzy. To ci – w przeważającej liczbie młodzi chłopcy – zostali teraz pozostawieni sami sobie. Żaden piłkarz nie chce grać przy pustych trybunach. Oni też na to nie zasłużyli – mówi Kalus.

Bojkot uderza w piłkarzy Ruchu Chorzów
Były spiker czternastokrotnego mistrza Polski jednocześnie uważa, że obecny Ruch powinien odejść do przeszłości. – Że nie ma w tym logiki? Moim zdaniem jest. Zdaję sobie sprawę, że siedzę trochę okrakiem na barykadzie, ale tak to już jest. Prawda nigdy nie leży po jednej stronie. Nawoływałem do likwidacji klubu, gdy wylały się wielomilionowe długi. Teraz też uważam, że trzeba to wszystko zaorać. Cały czas są jednak osoby, którym jest to nie na rękę. Chcą odzyskać pieniądze, które rzekomo w ten klub zainwestowały. I to właśnie te osoby są najbardziej zainteresowane tym, żeby ten klub trwał. Bojkot kibiców nic tu nie zmieni. Jak widać, klub może dostać pieniądze z miasta za promocję nawet w czwartej lidze i nawet przy pustych trybunach. No to komu kibice robią naprawdę na złość? – pyta aktor.

Likwidacja klubu i budowa nowego Ruchu w oparciu o nowe struktury będzie oznaczała, że niebiescy nie będą mogli już się odwoływać do historii i tradycji stulatka? – Pewnie znajdą się argumenty za tym, że to jednak ten sam klub. Przyznam jednak, że będzie z tym trochę gimnastyki. Na pewno nie wszyscy to kupią. A już na pewno nie ci, którzy są Ruchowi nieprzychylni. Jeżeli do tego dojdzie, to wiele osób będzie czuło wielką krzywdę i żal. Gdyby wciąż żył Gerard Cieślik, to na pewno byłyby dziś razem z drużyną i z tym klubem. Nie wiem, jakbym starał się mu wytłumaczyć, że ratowanie obecnego Ruchu nie ma sensu... Trudna sprawa – przyznaje Kalus.

Kto prezesem Ruchu Chorzów?
Aktor przyznaje, że najlepsza byłaby trzecia droga. – Ruch to nie są ludzie, którzy doprowadzili ten klub do upadku. To właśnie te osoby powinny odpowiedzieć personalnie za to, co się wydarzyło na Cichej. Powinny być wymienione z imienia i nazwiska. Niektórym na pewno można postawić zarzut niegospodarności. Gdyby Ruch udało się oczyścić z wszelkich mętnych postaci i oddać go w ręce ambitnych i majętnych ludzi, to historię tego klubu udałoby się kontynuować pod obecnym szyldem. Ruch mogą też rzecz jasna przejąć kibice. Powtarzam: kibice, a nie chuligani. Tylko, że w dzisiejszych czasach prezesem klubu musi być osoba majętna. Taka, która w trudnym czasie sięgnie do własnej kieszeni. Nie interesuje mnie rozwiązanie: dajcie mi pięć milionów, a ja to pociągnę. To za mało. Nawet jeżeli za stery złapie mądry i oddany Ruchowi człowiek – podkreśla Kalus.
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20728 Post autor: robbo2k » 20 sie 2019, o 11:04

Pan Kalus nie odróżnia roli prezesa, Rady Nadzorczej, akcjonariusza. To nie prezes ma mieć kasę a akcjonariusze. Spółki piłkarskie z definicji skazane sa na "wsparcie" właścicielskie dotyczy to zarówno Manchester City jak i Ruch Chorzów. Jeśli właściciele nie chcą finansować klubu to klub zawsze upadnie lub znajdzie nowego właściciela. I nie ma tu znaczenia czy to Wisła Kraków, Manchester United czy Foto Higiena Gać.

Apropo PALENIA PIENIĘDZMI W PIECU w Chorzowie i artykule o Gaciach.

Trudno dziś przesądzić, jakim budżetem będzie dysponował Ruch. Załóżmy jednak, że będą to dwa miliony złotych. Wystarczy?
– To żart? Mój prezes mówi, że gdyby miał milion, to w cuglach zrobilibyśmy drugą ligę. Dwa miliony to byłby kosmos w porównaniu z innymi klubami. Budżety większości mogły wahać się pomiędzy 500 a 600 tysięcy złotych. To był max. My mieliśmy około 400 tysięcy do wydania. Poszło na kontrakty, premie meczowe. Na wszystkie wyjazdy jeździliśmy bez noclegów. Nie spaliśmy nawet przed meczem w Gorzowie. Ale to nie jest norma. Są i tacy, których było na taki luksus stać.

Tymczasem Ruch przepierdolił w zeszłym sezonie 9mln...... 400tys to jedna rata układowa a w roku są 4. Każdy rozumny potrafi liczyć?
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

Awatar użytkownika
DaReQ93
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20729 Post autor: DaReQ93 » 20 sie 2019, o 11:20

Nie interesuje mnie rozwiązanie: dajcie mi pięć milionów, a ja to pociągnę. To za mało. Nawet jeżeli za stery złapie mądry i oddany Ruchowi człowiek – podkreśla Kalus.
I dlatego w tym miejscu siedzi gołodupiec w moro bez planu? :cenzura:

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20730 Post autor: Ozor » 20 sie 2019, o 11:50

Jestem za a nawet przeciw -ten cytat pasuje do tego wywiadu.

ODPOWIEDZ