Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#20701 Post autor: robbo2k » 19 sie 2019, o 09:22

Waszczuk nie rozumie "dyskusji" "wymiany pogladów" czy "różnicy zdań" .... on jest trepem na rozkaz.
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

Awatar użytkownika
czoRny
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20702 Post autor: czoRny » 19 sie 2019, o 09:27

Kolejny z postulatów kibiców spełniony, przedstawiciel kibiców w zarzadzie :hyhy:
19.11.1947-24.10.2012 R.I.P
http://www.youtube.com/watch?v=DHz_RYOoWo4

Buger

#20703 Post autor: Buger » 19 sie 2019, o 10:08

@Wela

Merytoryczna dyskusja, wymiana poglądów i argumentów ludzi którzy chodzą na Ruch od czasu gdy nie miałeś pewnie pojęcia o istnieniu tego klubu nie powinny Cię w żaden sposób angażować. Masz swój temat w którym zadane zostały konkretne pytania.

Swoją drogą znowu wyjeżdzasz z górnolotnymi frazesami o zgodzie, jedności, pojednaniu itd zamiast skupić się na konkretach.

Zamykając temat serwisu, mam swoje zdanie którego nie zmienię, niestety ale nie jesteś dla mnie partnerem do merytorycznej rozmowy na ten temat.

Awatar użytkownika
ZYGa91
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20704 Post autor: ZYGa91 » 19 sie 2019, o 10:09

Panie Wela, nie pomylił Pan wątków na forum? Włazi Pan tu między wódkę a zakąskę, a jeden temat niżej wciąż pozostał bez odpowiedzi, bo tam - zamiast pierdolenia o du*** Maryni - jenerał musiałby przyznać, że ch*** może, ch*** wie i ch*** będzie ze spółki, jeśli nie uda się wyżebrać od kibiców i miasta $$$. :cisza:
jestem faszystą każdy to wie
przecież wyborcza wciąż tak pisze
mam swe poglądy, więc jestem cham
w tym widzą problem, że myślę sam

miechowiner13
Kontakt:

#20705 Post autor: miechowiner13 » 19 sie 2019, o 10:39

Czy naprawdę każdy musi być tak przewrażliwiony, że jakiekolwiek inne zdanie musi być stawiane w kategorii jakiegoś śmiertelnego wroga. Wiele osób będzie miało różne pomysły, ale jak widać tylko nie którzy są w stanie wprowadzać je w czyn, a nie tylko prowadzić dyskusję nawet przerzucając się merytorycznymi argumentami.

Też uważam, że niebiescy mogło podać, że ilość rozprowadzonych biletów to tyle, a ilość obecnych na meczu to szacunkowo tyle i nie byłoby żadnego problemu, a post miałby nadal wyłącznie charakter informacyjny.

Natomiast to nie znaczy, że w jakikolwiek sposób mam zamiar kogolwiek zamykać, uciszać czy torpedować, bo ktoś uważa inaczej.

Tak samo próbowano mówić jak to źli kibice będą blokować wejścia czy cokolwiek takiego miało miejsca? Oczywiście, że nie, bo od razu było to powiedziane. Kto chciał przyjść przyszedł, a jak się okazało była to taka, a nie inna ilość.

Nadal bardzo wielu z nas liczy, że bojkot będzie zawieszony, ale niestanie się to z powodu obietnic. Może akcjonariusze w końcu zaczną traktować tą spółkę jak klub i promocję ich interesów, a nie tylko jako sposób przepuszczenia/wyciągnięcia pieniędzy. Jeżeli nie to bojkot będzie trwać, a zadłużenie rosnąć, aż w końcu upadnie, może przy uporze i próbie wyciągnięcia jeszcze jak najwięcej będzie to trwać, ale i tak i tak się to tak będzie musiało skończyć.

fcb1920
Kontakt:

#20706 Post autor: fcb1920 » 19 sie 2019, o 11:33

Jest tylko jedna droga czyli bojkot i walka z tymi co nie chca silnego Ruchu. A tylko chca odzyskac lub tylko czerpac pieniadze z S.A. Wela jesli jestes po naszej stronie to postaw ultimatum Bikom i reszcie ze maja np tydzien na spelnienie tego czego chca kibice no i oczywiscie Ty bo przeciez jestes po naszej stronie jak sam zapewniasz jako wielki kibic Niebieskich. Wiec dawaj swoja energie i piekne mowy w druga strone a nie do Nas. Jesli bojkot bedIe trwal miesiacami to i tak dojdzie do sytuacji KTO nie znami przeciwko NAM ! Tak mi sie wydaje. Bojkot pewnie tez trzeba bedzie zaostrzac i szukac innych mozliwosci na dopiecie swego. No chyba dojdzie do cudu i gora peknie.

Awatar użytkownika
KevinMitnick
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20707 Post autor: KevinMitnick » 19 sie 2019, o 12:05

@Wela weź skończ chłopie pisać te cykliwe elaboraty, bo ino fałsz od nich bije. Zamiast siedzieć na forum czytać i opowiadać swoje baje weź odpowiedz na zadane Tobie pytania.
Sponsor?? Jestem pewien że to nie sponsor tylko Crowfuding szukacie Jelenia który spłaci pożyczki, faktury Bika i Kurczyka z układu i jeszcze jakby odkupił od nich akcje oczywiście ani Kurczyk ani Bik nie zamierzają włożyć ani złotówki tylko doić ile się da.
Ostatnio zmieniony 19 sie 2019, o 12:32 przez KevinMitnick, łącznie zmieniany 2 razy.

Morris
Kontakt:

#20708 Post autor: Morris » 19 sie 2019, o 12:14

Krótko:
- frekwencja na sobotnim meczu to myślę duży sukces kibiców. Trochę obawiałem się że przy dobrej porze rozgrywania meczu, świetnej pogodzie i akcji z darmowym wejściem oraz przy niewiadomej postawie mniej zaangażowanych kibiców, więcej osób pojawi się na Cichej. Wyszło dobrze, jest jedność i tak trzymać.

- wynik potwierdza w jakiej du*** jest klub i co z nim w ostatnich latach zrobiono.

- Jenerał Waszczuk nie zna słowa dyskusja, nic dziwnego, w służbach z których się wywodzi, takie słowo nie istnieje. Zamiast tego, metodycznie sieje ferment i dezinformację oraz notorycznie łamie drugie przykazanie ;)

- myślę jednak, że trzeba z radością i otwartymi ramionami przyjąć propozycję Jenerała dotyczącą umieszczenia informacji o bojkocie na oficjalnej stronie Ruchu. Pozwolę sobie zaproponować treść : "W związku z upodleniem klubu przez jego właścicieli i dalszą chęcią żerowania na nim jedynie poprzez wysysanie pieniędzy z budżetu miasta Chorzów oraz brakiem jakiejkolwiek wizji finansowej i sportowej akcjonariuszy, wszyscy którzy dobrze życzą Ruchowi proszeni są o niewspieranie klubu poprzez uczestnictwo w domowych meczach oraz zakup gadżetów, wykup transmisji itp. do czasu przywrócenia mu normalności".

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20709 Post autor: gerhat » 19 sie 2019, o 13:24

Morris :ok:

South
Kontakt:

#20710 Post autor: South » 19 sie 2019, o 15:11

Czy w takiej sytuacji nie możemy zmusić np. Kurczyka (skoro nie ma kasy a nic nie włożył a miliony wyciągnął) do oddania akcji do miasta? Wtedy miasto przejmuje klub dokłada tak jak to miejsce w Zabrzu, Gliwicach, Katowicach, Bielsku-Białej, Tychach itd. dodatkowo p. Bik jako drugi udziałowiec dokłada, my jako kibice wracamy i dokładamy swoje? Maszyna rusza przy równoległej budowie stadionu! Dlaczego nie możemy tego tak rozwiązać, komu zależy na upodlaniu nas?

Jeżeli nie ma możliwości jw. to niech Panowie poddadzą się i uciekają jak najdalej od Chorzowa a my w przyszłym roku ruszamy od 5 poziomu rozgrywkowego z nowym rozdaniem… Oczywiście z budową stadionu!

W innym przypadku za rok znajdziemy się na 5 szczeblu rozgrywkowym bez perspektywy stadionu z ok. 35 mln. długiem (29 mln na dziś + doliczmy stratę ok. 6 mln w najbliższym okresie). W między czasie wp***dol od Gaci, pogrom od drugiej drużyny miasta na Z itd. Kabarecik leci…

Pamiętajcie konkurencja nie śpi, a sytuacja będzie tylko dla nas gorsza przy biernej postawie (aspekt kibicowski na FC)… To co u nas ma miejsce przebrało jakąkolwiek skale to nie jest dno to jest poziom depresji (nadal pogłębianej). Szczerze ciekaw jestem czy inny klub tak "silnie" odbierany także popadłby w taką dupowatość....

orbiter
Kontakt:

#20711 Post autor: orbiter » 19 sie 2019, o 17:07

Nie dajmy się manipulować Weli. To co on tu wyprawia to taka mała woja hybrydowa. Zielone ludziki, dezinformacja, próba skłócenia Nas i zręczne omijanie tematów najistotniejszych.

Dla tych co najezdżaja na Niebiescy.pl , że piszą o S.A.. Chcę kurna przypomnieć, że przecież oficjalnie tej drużynie kibicujemy. Na wyjazdach!!! Bojkot dotyczy nieudolności akcjonariuszy, a nie drużynie.

Sam się dziwię, że ktos tu neguje prace chłopaków z tej strony. To jakaś dywersja lub zakamuflowana opcja L\g/BT.
Ruch Chorzów - Górny Śląsk - Polska

Arena C6

Vince1974
Kontakt:

#20712 Post autor: Vince1974 » 19 sie 2019, o 17:27

Spokojnie. Nikt sie tu nie wadzi, a forum to miejsce dyskusji. Nikt tez nie najezdza tu na chlopakow od niebiescy.pl. Robią od wielu lat dobrą robotę. Różnica zdań polega jedynie na tym żeby przynajmniej równomiernie rozkładać akcenty. Poszła informacja o biletach na gacie, to równocześnie powinno pójść info o bojkocie. Poszedł w mojej opinii beznadziejny felieton Kalusa to obok powinien być wywiad z reprezentantem kibiców tłumaczący bojkot. Rozumiem, że niektórzy chepiom wszechobecną propagandą ale żeby ludzie mogli wyciągnąć wnioski muszą mieć pełną informację.
Ps. informacja o odkrytym archiwum Ruchu właśnie byla w telexpressie.

fcb1920
Kontakt:

#20713 Post autor: fcb1920 » 19 sie 2019, o 17:39

Jutro mecz wiec moze i ultimatum od grup w strone Weli. Konkretne odpowiedzi w jego temacie albo kluturalne wyproszenie z sektora jutro jesli znow bedzie chcial sie pojawic i macic na naszych sektorach. Bo co pozniej ma myslec malo doinformowany kibic jesli ten szanowny Pan stoi z Nami... A widac ze stara sie byc wszedzie zeby sluchac i potem macic.. zamiast isc tam gdzie zrodlo problemu czyli do swoich szefow.

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20714 Post autor: grzej » 19 sie 2019, o 18:43

South pisze:
19 sie 2019, o 15:11
Czy w takiej sytuacji nie możemy zmusić np. Kurczyka (skoro nie ma kasy a nic nie włożył a miliony wyciągnął) do oddania akcji do miasta? Wtedy miasto przejmuje klub dokłada tak jak to miejsce w Zabrzu, Gliwicach, Katowicach, Bielsku-Białej, Tychach itd. dodatkowo p. Bik jako drugi udziałowiec dokłada, my jako kibice wracamy i dokładamy swoje? Maszyna rusza przy równoległej budowie stadionu! Dlaczego nie możemy tego tak rozwiązać, komu zależy na upodlaniu nas?

To jest realny scenariusz, ale najpierw muszą akcjonariusze zamiast gadać - działać w tym zakresie

Jeżeli nie ma możliwości jw. to niech Panowie poddadzą się i uciekają jak najdalej od Chorzowa a my w przyszłym roku ruszamy od 5 poziomu rozgrywkowego z nowym rozdaniem… Oczywiście z budową stadionu!

Przynajmniej do końca roku nie ma takiej możliwości
historiaruchu.pl

grzej
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20715 Post autor: grzej » 19 sie 2019, o 18:45

fcb1920 pisze:
19 sie 2019, o 17:39
Jutro mecz wiec moze i ultimatum od grup w strone Weli. Konkretne odpowiedzi w jego temacie albo kluturalne wyproszenie z sektora jutro jesli znow bedzie chcial sie pojawic i macic na naszych sektorach. Bo co pozniej ma myslec malo doinformowany kibic jesli ten szanowny Pan stoi z Nami... A widac ze stara sie byc wszedzie zeby sluchac i potem macic.. zamiast isc tam gdzie zrodlo problemu czyli do swoich szefow.
Nikt nikomu nie będzie zabraniał pojawiać się na meczach.
historiaruchu.pl

ODPOWIEDZ