Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
heli
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#20491 Post autor: heli » 16 sie 2019, o 17:18

Ludzie dejcie sie spokój z tym banowaniem wyzywaniem itd. kto chce czytać kolejny raz to samo to sie czyto, kto nie chce może przewinąć, albo dodać do ignorowanych, jaki wy akurat w tym problem widzicie to nie mom pojęcia.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke

Awatar użytkownika
DaReQ93
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20492 Post autor: DaReQ93 » 16 sie 2019, o 17:20

to z umowy z miastem nie stracimy 20 %, a wtedy będę walczył o to, żeby te pieniądze przekazać na Artura
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Ty ciulu, nie mosz kasy teraz na pensje dla pracowników a już dzielisz kolejno rata? I to jeszcze rzucasz takie słowa? Pojebało kolejnego od tego dobrobytu w Ruchu.

Antykumaty
Kontakt:

#20493 Post autor: Antykumaty » 16 sie 2019, o 17:51

Jeszcze takiego obrzydliwego obłudnika, fałszywego kłamcy jak wela, w życiu nie spotkałem. Obrzydliwość! A za to granie na emocjach z chorym chłopakiem - w piekle się będziesz gnoju smażył!

Wela

#20494 Post autor: Wela » 16 sie 2019, o 18:34

TheEnd2 pisze:
16 sie 2019, o 16:45
Panie Prezesie krótko po wojskowemu:
tylko 2 pytania:
1. dlaczego nie mamy odpowiedzi na zadawane pytania?

2. jakie jest stanowisko: zarządu , rady nadzorczej i akcjonariuszy w sprawie stadionu?

Odpowiedzi powinny być na stronie Ruchu Chorzów.
Tak aby nie były pisane pod pseudonimami,
Powinno być to tak napisane jak szkalująca i nieprawdziwa informacja na temat pana Szymona Michałka , a także nie prawdziwej sytuacji finansowej klubu.
wtedy daliście radę napisać te pierdoły , a teraz tak ciężko?????
The End2,

Ad.1. Odpowiem na pytania Kibiców. Proszę po raz kolejny, odblokujcie stary mój wątek i tam wrzucajcie tylko pytania, bez dyskusji. Tutaj niech trwa dyskusja, a tam będzie pytanie i odpowiedź. Nie unikam odpowiedzi.
Ad.2. Moje stanowisko, czyli de facto ZARZĄDU - jest jednoznaczne - NOWY STADION DLA RUCHU MUSI POWSTAĆ - I BEZ ZBĘDNEJ ZWŁOKI! To jest warunek SINE QUA NON - żelazny warunek, żeby Ruch mógł się rozwijać!

Nie wiąż mnie z tym oświadczeniem wobec Simona, bo po pierwsze to nie ma żadnego związku z zarządem od kiedy ja jestem, a po drugie byłem przeciwny temu oświadczeniu, bo wiedziałem, że przyniesie wiele złego!
Ponadto ja przeprosiłem Simona i publicznie i face to face, a na ostatnim spotkaniu trójstronnym, tydzień temu Zdzisław Bik w obecności Kibiców także przeprosił za to oświadczenie. Mogło wtedy nie być Simona, bo dojechał do nas później, zaraz po spotkaniu w sprawie stadionu.

pyRsk!

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20495 Post autor: Ozor » 16 sie 2019, o 18:37

heli pisze:
16 sie 2019, o 17:18
Ludzie dejcie sie spokój z tym banowaniem wyzywaniem itd. kto chce czytać kolejny raz to samo to sie czyto, kto nie chce może przewinąć, albo dodać do ignorowanych, jaki wy akurat w tym problem widzicie to nie mom pojęcia.
coś z tym jest kłopot bo znowu mi się pojawił :kwasny:

Awatar użytkownika
DaReQ93
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20496 Post autor: DaReQ93 » 16 sie 2019, o 18:41

1. Panie Prezes miłościwie nam panujący, do tej pory zebrałbyś Pan już wszystkie pytania i otworzył nowy wątek pt. "Odpowiadam na pytania kibiców", każdy użytkownik może otworzyć nowy temat. Nie unikasz odpowiedzi przecież.

2. To nie jest oficjalne stanowisko zarządu, każdy może pisać głupoty w internecie pod pseudonimem :)

Pyrsk zielony ludku

Awatar użytkownika
aciubiciabiciba
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20497 Post autor: aciubiciabiciba » 16 sie 2019, o 19:00

Czyli Zdzisław Bik przeprosił za oświadczenie, w którym postawili Szymona w złym świetle, pod nieobecność Szymona? :D Przeprosiny zaoczne?
"A Panowie skauci, dyrektorzy i działacze do roboty. Szukać tych, którzy wymienią swoją krew na tę o Niebieskim zabarwieniu." Bogdan Kalus

Awatar użytkownika
Neo
Kontakt:

#20498 Post autor: Neo » 16 sie 2019, o 19:02

milanos pisze:
16 sie 2019, o 17:13
fRoś pisze:
16 sie 2019, o 13:11
1. @milanos, @neo, to jak z tą stroną niebiescy.pl, jest pro kibicowska czy pro złodziejska?
2. czemu godzina konferencji WR została zmieniona ze "sprytnej godziny meczowej" na 15:00?
Ja nie mam nic wspólnego z niebiescy.pl, ja jestem adminem tylko tego forum. Ja oczywiście jestem tak jak wszystkie grupy kibicowskie, WR, UN itd za bojkotem, bo tylko razem możemy coś osiągać a nie robić podziałów.

Co do niebiescy.pl to w sumie nie ma się co dziwić, że są bardziej pro zarządowi, mają wspólny kanał na YouTube "Tv Niebiescy dla Ruchu" i i chyba razem z niego czerpią korzyści z reklam. Wejść pewnie mniej na stronie bo Ruch coraz niżej w lidze, wiec zyski z reklam z stronki też pewnie poszły mocno w dół wiec być może też klub płaci im za osobną reklamę? Jak było to postępowanie restrukturyzacyjne ponad rok temu to jednym z wierzycieli był serwis niebiescy.pl wiec jakaś współpraca tam jest od dawna
Jestem w szoku, widząc to, co się tutaj wypisuje. W jakim celu Milanos piszesz swoje domysły, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością?

W żadnym wypadku nie jesteśmy pro zarządowi Ruchu Chorzów i nigdy nie byliśmy, bo niestety w ostatnich X latach nie było w tym klubie normalności. Osoby bardziej zaangażowane wiedzą, że niektórzy działacze byli wręcz na nas często obrażeni i było im z nami nie po drodze. Dodam, że z obecnym zarządem, czyli panem Waszczukiem nie mamy nawet żadnego kontaktu.

W kwestii telewizji - jak pewnie niektórzy pamiętają, po latach działania jako kibicowski kanał, klub zaproponował nam, byśmy dodatkowo zajęli się telewizją klubową, która kiepsko wyglądała. Stworzyliśmy osobny kanał "TV Niebiescy dla Ruchu", na którym mogliście już zobaczyć prawie 750 filmów. Cały czas istnieje też drugi kanał, na którym publikujemy filmy z dopingu, opraw i różnych innych akcji.

Prawda jest taka, że klub praktycznie w ogóle nie wspierał rozwoju telewizji, a ponadto od samego początku nie wywiązywał się z umowy. Zapytacie, to po co to robiliśmy? Dla kibiców, bo widzieliśmy, że te filmy się po prostu podobają i tworzymy coś, co oglądają ludzie w całej Polsce, a także poza nią. Wkładaliśmy w to prywatne pieniądze tylko po to, żeby telewizja istniała i funkcjonowała. Dodam, że telewizja była tak traktowana przez klub zawsze. Niezależnie od władz w klubie, czy to był Smagorowicz, Paterman, Kurczyk, Bik czy jeszcze ktoś inny. Niezależnie od tego, czy to była Ekstraklasa, pierwsza czy druga liga. Zawsze było to samo chore podejście.

Milanos wspomniał o restrukturyzacji. To akurat jest prawdą, zostaliśmy w nią włączeni i nie jest to żadną tajemnicą - można było o tym przeczytać np. na Twitterze. A są to długi klubu za SIEDEM MIESIĘCY tworzenia kanału klubowego. Tak, przez ponad pół roku klub nie dał złotówki na TV, a mimo to ją tworzyliśmy za własne środki. Wielokrotnie mogliśmy napisać o tym, jak jesteśmy traktowani, ale nie chcieliśmy dokładać Ruchowi w i tak tragicznej sytuacji. Może to było naiwne, ale takie są widocznie realia kibicowania i robienia czegoś dla Ruchu.

W dalszym etapie byliśmy namawiani przez klub, żeby dalej robić telewizję. Mówili, że jest przecież jedną z najlepszych w Polsce i po co z tego rezygnować? Zaproponowano nam, że Asceto dostanie w klubie umowę i dzięki temu będzie miał regularną wypłatę, jako pracownik. Asceto wyraził zgodę. Jak doskonale wszyscy już wiedzą, było to kolejne kłamstwo. Fakty są takie, że Asceto łącznie przez PONAD ROK nie dostał wypłaty, a mimo to praktycznie na każdym meczu u siebie oraz na wyjeździe mogliście widzieć jego oraz innych ludzi zajmujących się telewizją.

W ostatnim czasie po raz kolejny zapadła decyzja, by jeszcze raz spróbować działać z telewizją i dzięki temu nadal ukazują się filmy.

Milanos pisze: "być może też klub płaci im za osobną reklamę". BĄDŹMY POWAŻNI! W tym klubie nie ma pieniędzy nawet na podstawowe rzeczy jak woda czy środki czystości, a co dopiero na jakąkolwiek reklamę. Coś takiego nigdy nie występowało i nie występuje.

Odnośnie uwag w kwestii artykułów w ostatnim czasie. Staramy się publikować informacje o tym co się dzieje, pokazywać zdania różnych ludzi, różnych stron. Zresztą robimy to od lat. Przez kilka tygodni w głównym oknie była widoczna informacja o bojkocie, regularnie o nim informujemy, przekazujemy komunikaty, piszemy o meczach UKS-u itd. Równocześnie publikujemy też informacje o tym, co się dzieje przy Cichej, byście mieli pełny obraz. Nawet w artykułach o cenach karnetów zawarliśmy informację, że trwa bojkot. Staramy się to po prostu robić obiektywnie. Piszemy i o Ruchu i o UKS-ie, gdyż uznaliśmy, że tak będzie najuczciwiej.

Jest nam przykro, że pojawiły się takie a nie inne komentarze, że ludzie niepotrzebnie się czegoś we wszystkim doszukują. My chcemy, tak jak wszyscy kibice, normalności w Ruchu, żeby nasz klub wrócił na szczyt. Żebyśmy jako wszyscy kibice mogli cieszyć się grą, zwycięstwami, pełnymi trybunami, dopingiem, oprawami, a nie zajmować się tym, co tak naprawdę nie powinno do nas, kibiców należeć, czyli kwestiami organizacyjnymi, finansowymi klubu. Tego wszystkim życzę. Niech ludzie odpowiedzialni za sytuację w klubie (akcjonariusze, działacze itd.) pokażą wreszcie jaja i naprawią to, do czego doprowadzili.

TheEnd2
Kontakt:

#20499 Post autor: TheEnd2 » 16 sie 2019, o 19:03

Panie Prezesie, jest to odpowiedz ale bardzo wymijająca, taka jak większość pana odpowiedzi,
może to taka taktyka? natomiast w wypowiedziach używa pan słów, honor, szczerość , uczciwość, wiara... hmmm to też taktyka lecz te słowa tam nie są na miejscu,

Awatar użytkownika
milanos
Kontakt:

#20500 Post autor: milanos » 16 sie 2019, o 19:13

Neo pisze:
16 sie 2019, o 19:02
milanos pisze:
16 sie 2019, o 17:13
fRoś pisze:
16 sie 2019, o 13:11
1. @milanos, @neo, to jak z tą stroną niebiescy.pl, jest pro kibicowska czy pro złodziejska?
2. czemu godzina konferencji WR została zmieniona ze "sprytnej godziny meczowej" na 15:00?
Ja nie mam nic wspólnego z niebiescy.pl, ja jestem adminem tylko tego forum. Ja oczywiście jestem tak jak wszystkie grupy kibicowskie, WR, UN itd za bojkotem, bo tylko razem możemy coś osiągać a nie robić podziałów.

Co do niebiescy.pl to w sumie nie ma się co dziwić, że są bardziej pro zarządowi, mają wspólny kanał na YouTube "Tv Niebiescy dla Ruchu" i i chyba razem z niego czerpią korzyści z reklam. Wejść pewnie mniej na stronie bo Ruch coraz niżej w lidze, wiec zyski z reklam z stronki też pewnie poszły mocno w dół wiec być może też klub płaci im za osobną reklamę? Jak było to postępowanie restrukturyzacyjne ponad rok temu to jednym z wierzycieli był serwis niebiescy.pl wiec jakaś współpraca tam jest od dawna
W jakim celu Milanos piszesz swoje domysły, które nie mają nic wspólnego z rzeczywistością?
No od tego w sumie jest forum by również pisać tutaj swoje domysły. Napisałeś jak jest więc przyjmuje to do wiadomości ;)

Dużo osób ostatnio błędnie uważa, że Ja działam w niebiescy.pl wiec staram się to demontować. Podobnie jak mój hobbytyczny serwis Niebiescy.tv nie ma nic wspólnego z niebiescy.pl czy TV.niebiescy ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
niebieski19962
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20501 Post autor: niebieski19962 » 16 sie 2019, o 19:56

darmowy mecz nie ma służyć rozbijaniu bojkotu, choć w tej materii nie zgadzam się z Wami, ale TYLKO po to, żebyście dali doping Niebieskim
Nie, jest drugie dno a mianowicie spełnienie frekwencji dla wymagań miasta. Wymyślając to mógł Pan to przemyśleć, a nie robić cyrki i mieszać kibiców. MOCNE NIE dla finansowania tego syfu.

- brak perspektyw i wizji naprawy. Są tylko pomysły zarobku na kibicach, składkach i dotacjach z miasta..
- ludzie którzy od lat doprowadzili do upadku (3 spadki z rzędu, burdel w płatnościach, brak kasy na grzybek, akademie czy chociażby teraz wychodzi na media) nie poczuwają się do odpowiedzialności. Zatrudnienie Patermana i innych to wina zaufania oraz braku kontroli akcjonariuszy. Dlaczego kibice i inni mają na to płacić?

Co do niebiescy.pl nie zauważyłem żeby byli pro zarząd. Starają się obiektywnie to wszystko ująć i są głosem kibiców od lat. Może ostatnio był sygnał felietonem bez sensu, ale myślę że jest to nasza strona cały czas.

Bez postawnych kroków i zasad odbudowy klubu nie ma sensu wkładać jakiejkolwiek złotówki. Obserwując moje posty miałem do Ciebie Wela chodz trochę nadzieji. MIAŁEM. Jesteś typowym bajkopisarzem i krętaczem. Zamiast fachowo dążyć do zakończenia bojkotu (odpowiadanie kibicom, argumenty, organizowanie spotkań akcjonariusze-zarząd-kibice) robisz z siebie poraz kolejny błazna. To pokazuje że nawet jakby kibice byli z Tobą to była by dalej błazenada. Świadczy o tym Twoje zachowanie, chaotyzm, brak mówienia o problemach, dupcenie wykładów o Bogu itd. To jest dramat Twoja postawa. :wstyd: Tyle razy Ci się powtarza konkrety. Konkrety. Nie dupc. Nie pi***ol głupot na forum. Ty zato za każdym razem to samo.. :wstyd:

To musi upaść i musi zostać budowane na nowo na normalności. Nie ma wyjścia Panie Wela. Tak będzie w perspektywie czasu lepiej! Już na pewno nie z ludźmi którzy są wyżej i nie poczuwają się do odpowiedzialności.
Pierwszy mecz: Ruch Chorzów - Jagiellonia Białystok 4:0 10.05.2008
https://www.youtube.com/watch?v=bTE1ru0GVD4 --> ;)

Awatar użytkownika
DaReQ93
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20502 Post autor: DaReQ93 » 16 sie 2019, o 20:03

Obrazek

Ktoś miał to w rękach?

Awatar użytkownika
WolnyLogin
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20503 Post autor: WolnyLogin » 16 sie 2019, o 20:15

Tego Weli serio nie da się czytać.
Propozycja: otworzyć mu, zgodnie z jego życzeniem, temat na forum, wrzucić pytanie robbo2k dotyczące planu na wyjście Ruchu z kryzysu (konkrety, same cyfry/liczby) i dać 24h na odpowiedź. A później zablokować go w pi***.

TheEnd2
Kontakt:

#20504 Post autor: TheEnd2 » 16 sie 2019, o 20:17

no to jest efekt- dzieło po sesji zdjęciowej, jest info na www Ruchu, że sesja była
promocja na potrzeby dotacji , chyba...

Awatar użytkownika
Darth Kabut
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20505 Post autor: Darth Kabut » 16 sie 2019, o 21:26

WolnyLogin pisze:
16 sie 2019, o 20:15
Tego Weli serio nie da się czytać.
Propozycja: otworzyć mu, zgodnie z jego życzeniem, temat na forum, wrzucić pytanie robbo2k dotyczące planu na wyjście Ruchu z kryzysu (konkrety, same cyfry/liczby) i dać 24h na odpowiedź. A później zablokować go w pi***.
Dokładnie.
Pytania od robbo2k i szlus.
Niech odpowiado!

ODPOWIEDZ