Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
NiebieskieSeRce1986
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#20431 Post autor: NiebieskieSeRce1986 » 15 sie 2019, o 04:23

Pewna prawidłowość się klaruje... jest wywiad z Kotalą, po łbie dostaje Kurczyk i Bik... jest wywiad z Bikiem to po łbie dostaje Bik i Kurczyk... Kotala gdzieś się zawsze chowa. Z tego, co wiem, to miasto obiecało przelać 150k, ba! Nawet już mówili, że przelali, a w klubie ludzie nic o tym nie wiedzą. Simon nawet nie raz podkreślał, że Kotala to świetny polityk, rozgrywa partię po mistrzowsku... a ostatnia kasa w klubie, to kasa Bika - "nie" filantropa.

Rozumiem zmianę finansowania miast, ale Chorzów ponoć wychodził na plus. Albo zatem ktoś nie wie, gdzie leży problem, albo wie, ale wygodniej nie cisnąć Kotalę.

Nie, żebym bronił Bika, czy Kurczyka...broń Boże!

P.S. 5 września, 16:00! Manifa w sprawie stadionu!
INO RUCH! Zakochany w tym Klubie od małego, a pierwszy oficjalny mecz 13 września 2003 roku (Ruch - Aluminium 2-2)

#wspieramWR

Dejvid

Awatar użytkownika
MLeko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20432 Post autor: MLeko » 15 sie 2019, o 09:56

NiebieskieSeRce1986 pisze:
15 sie 2019, o 04:23
Pewna prawidłowość się klaruje... jest wywiad z Kotalą, po łbie dostaje Kurczyk i Bik... jest wywiad z Bikiem to po łbie dostaje Bik i Kurczyk... Kotala gdzieś się zawsze chowa. Z tego, co wiem, to miasto obiecało przelać 150k, ba! Nawet już mówili, że przelali, a w klubie ludzie nic o tym nie wiedzą. Simon nawet nie raz podkreślał, że Kotala to świetny polityk, rozgrywa partię po mistrzowsku... a ostatnia kasa w klubie, to kasa Bika - "nie" filantropa.

Rozumiem zmianę finansowania miast, ale Chorzów ponoć wychodził na plus. Albo zatem ktoś nie wie, gdzie leży problem, albo wie, ale wygodniej nie cisnąć Kotalę.

Nie, żebym bronił Bika, czy Kurczyka...broń Boże!

P.S. 5 września, 16:00! Manifa w sprawie stadionu!
Też tak to widzę. I po mojemu, to Prezydent Kotala dobrze znał się z Panem (sic!) Patermanem, galeria strony www restauracji Łania, była zawalona ich wspólnymi zdjęciami z różnych imprez. Czy był plan niebudowania stadionu?, to już trochę spiskowa teoria, do końca Smagora tematu nie było, mieliśmy grać na SŚ, ale nagle wszystko się wyje..lo i trzeba było zacząć "działać". Zadłużony "biznesmen" mógł być wygodnym narzędziem w rękach wytrawnego polityka.

Awatar użytkownika
MLeko
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20433 Post autor: MLeko » 15 sie 2019, o 10:03

I przy okazji, jak już się odezwałem 😉.
Niech ktoś mi wytłumaczy jakie ulatwienia mógł mieć Bik przy uruchamianiu kopalni od Prezydenta Chorzowa? Te decyzje są na zupełnie innym szczeblu. Nie mówiąc już o Prezesie rządzącej partii, który lubi jak się fedruje. Od czasów zmiany władzy Kotala do kopalni nie był Bikowi nijak potrzebny. Przed zmianą mógł utrudniać, opóźnić, ale nie zablokować. Jak się mylę proszę o wyjaśnienie, bo nurtuje mnie to od jakiegoś czasu.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20434 Post autor: gerhat » 15 sie 2019, o 10:21

Miasto będzie pobierało bezpośrednio podatek od nieruchomości oraz odszkodowania z tytułu szkód górniczych. W tym drugim przypadku trzeba dobrze żyć z miastem.
Dodatkowo ok 38% podatku dochodowego mieszkańców Chorzowa zatrudnionych w kopalni trafi do kasy miejskiej

Stona
Kontakt:

#20435 Post autor: Stona » 15 sie 2019, o 11:26

A jak siedziba firmy z koncesja na wydobycie znajdzie się w Katowicach? To figa z makiem a nie podatki. http://katowice.wyborcza.pl/katowice/1, ... ln-zl.html
za Tobą pójde w ogień, wode..

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#20436 Post autor: Scypion » 15 sie 2019, o 11:47

I jeden nieistotny drobiazg. Manifa to robia rozne pierdolniete feministki i zboczency.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20437 Post autor: gerhat » 15 sie 2019, o 11:49

Tu jest mowa o PCC jednorazowym podatku od dokonanej transakcji a ja pisze o innych podatkach

Awatar użytkownika
RNK95
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#20438 Post autor: RNK95 » 15 sie 2019, o 11:55

Człowiek wchodzi, czyta i widzi, że towarzysz Wela i jego armia zielonych ludzików stosuje propagandę, której nawet sam Goebbels by się nie powstydził - kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą, tak działacie towarzyszu. Ta dyskusja z nimi przypomina te debaty polityczne w TVN'ie czy TVP, zadajesz pytanie i przez 15 minut na siebie krzyczą, wytykają sobie błędy, przerywają, prawią piękne frazesy, a nie odpowiadają na pytanie, merytoryki w tym mało. Piękne odwołania do Boga, wiary, ojczyzny, ludzkich wartości, honoru, szkoda tylko że to nie wpływa na zmniejszenie zadłużenia klubu zieloni towarzysze, a jak pisze robbo, który ma tu trochę większy dostęp do stanu finansów klubu, ono znów wzrosło.

Pracownicy i piłkarze otrzymali zaległe i obecnie należne pensje ? Czy akcjonariusze wyłożyli na stół konkretne pieniądze ? Nie ? To idźcie głosić te kazania gdzie indziej zielonki. Wiary i Boga szukajcie w Kościele, a nie mieszajcie jej do klubu, biznesu i piłki nożnej. Ciekawi mnie tylko czy to jakieś wynajęte, podpłacone trolle, czy Wela pozakładał całej rodzinie konta na telefonach, laptopach i pisze raz z jednego urządzenia, raz z drugiego.

Awatar użytkownika
niebieski19962
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20439 Post autor: niebieski19962 » 15 sie 2019, o 12:26

Ludzie naprawdę nie dajcie się manipulować z góry przez Waszczuka i idee niszczenia Ruchu przez Bojkot. Tu jest kolejny minus moim zdaniem, że nie dążą do jedności przez rozmowę i argumenty (wkładanie kasy na Ruch), a mieszanie uczuć kibicom.To jest kolejny brak honoru z ich strony.

Zainteresujcie się tematem i zauważcie, że Szymon Michałek został totalnie wysmarowany w oświadczeniu zarządu. Zauważcie, że chłopaki w ostatnich czasach mocno działali chodząc na spotkania, organizując i prosząc o konkretne działania w odbudowie Ruchu. Zostali zlewani (a było to rzeczowo przedstawiane przez godnych reprezentantów). Pooglądajcie spotkania i słowa przedstawicieli kibiców, ba nawet wywiadu godzinnego na weszło gdzie jest Simon-Waszczuk i jeszcze ktoś. Dla mnie osobiście "felieton" Kalusa jest przykładem braku właśnie zainteresowania losami klubu (nie dziwię się przy jego życiu, ale głosi to w myśl zasady 'nie znam to się wypowiem'). Niestety tak to wygląda. Bik i Kotala mają ze sobą interes. Waszczuk jest człowiekiem Bika, który łapie się już brzytwy aby to pogodzić. Nikomu tu nie zależy na Ruchu, tylko na tym aby odzyskać włożone pieniądze.

Nie ma stadionu - akcjonariusze leją na Ruch i liczą na dotacje z miasta. DOŚĆ takich nieudaczników w Chorzowie. Mamy 3 spadki z rzędu i z biegiem czasu będzie coraz trudniej wrócić na ekstraklase gdzie nasze miejsce! Przecież w Chorzowie można zrobić bardzo dobrą piłkę z takimi kibicami. Tylko trzeba chcieć, a nie pozwalać na wegetację i brak rozwoju grzybka, akademii, marketingu itd. To jest wstyd co było przez laty, a normalność możemy osiągnąc tylko bez nich. Nie widzę na ten moment innego wyjścia. Bolesne ale tak musi być... :zalamany:
Pierwszy mecz: Ruch Chorzów - Jagiellonia Białystok 4:0 10.05.2008
https://www.youtube.com/watch?v=bTE1ru0GVD4 --> ;)

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20440 Post autor: Ozor » 15 sie 2019, o 13:06

MLeko pisze:
15 sie 2019, o 10:03
I przy okazji, jak już się odezwałem 😉.
Niech ktoś mi wytłumaczy jakie ulatwienia mógł mieć Bik przy uruchamianiu kopalni od Prezydenta Chorzowa? Te decyzje są na zupełnie innym szczeblu. Nie mówiąc już o Prezesie rządzącej partii, który lubi jak się fedruje. Od czasów zmiany władzy Kotala do kopalni nie był Bikowi nijak potrzebny. Przed zmianą mógł utrudniać, opóźnić, ale nie zablokować. Jak się mylę proszę o wyjaśnienie, bo nurtuje mnie to od jakiegoś czasu.
najpierw cały szereg działań jest po stronie UM, zgody na wydobycie w określonych miejscach , nowe ustalenia odnośnie wpływu szkód górniczych na budynki i inne obiekty które np powstały gdy uznano ze więcej węgla pod nimi już się wydobywać nie będzie(nowa elektrociepłownia Elcho jest podobno w rejonie wydobywczym).Konsultacje społeczne mieszkańców które już się odbyły i ich akceptacja , przeznaczenie nowych terenów pod przemysł górniczy.
Wbrew pozorom jest tego całkiem sporo jak będziesz miał wszystko poukładane z miastem wtedy następny krok to zgody środowiskowe i koncesja na wydobycie

Awatar użytkownika
setnik
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20441 Post autor: setnik » 15 sie 2019, o 15:29

Brakowalo nas dziś w Katowicach... Ruch z transparentem ze nie zginie oraz z haslem: Czesc i chwala bohaterom Gornego Slaska!!!! Takiego klina bysmy wbili!!! Wszyscy ubrani w opaski blekitno biale jak powstancy śląscy!!! Na dopingu i z racami...

pko
Kontakt:

#20442 Post autor: pko » 15 sie 2019, o 17:22

w du*** mam te ich czołgi i parady ... jak powstańcy??? ... co za błazenada

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#20443 Post autor: Radvan138 » 15 sie 2019, o 18:53

pko pisze:
15 sie 2019, o 17:22