Co z tym Ruchem?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
JEDI_V
Kontakt:

Re: Co z tym Ruchem?

#20311 Post autor: JEDI_V » 13 sie 2019, o 12:12

Wela idioto, ty zes miol byc plackiem na zeleznioku, wto tako umyslowo ameba splodzil?, na te wszystkie nasze pytania to dziecko ze podstawowki potrafilo by odpowiedziec.
OFICJALNY KLUB ŚLONZOKÓW/R\, NIY GOROLI, NIY LWOWIOKÓW

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20312 Post autor: robbo2k » 13 sie 2019, o 14:31

Chodzi o Dominika Byszewskiego nowego zawodnika KTS Weszło
Ostatnio zmieniony 13 sie 2019, o 14:41 przez robbo2k, łącznie zmieniany 2 razy.
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20313 Post autor: jajo » 13 sie 2019, o 14:38

nie mam pojecia czemu mielibysmy im to umorzyc.
trenowal, trenowal. lepiej byloby go sprzedac za 5 milionow, ale ze sie nie udalo, to nie znaczy ze nie mamy przyjac 2 tysiecy.
zwlaszcza jak brakuje na proszki i wode. to bylaby zwykla niegospodarnosc.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Awatar użytkownika
robbo2k
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20314 Post autor: robbo2k » 13 sie 2019, o 14:43

jajo pisze:
13 sie 2019, o 14:38
nie mam pojecia czemu mielibysmy im to umorzyc.
trenowal, trenowal. lepiej byloby go sprzedac za 5 milionow, ale ze sie nie udalo, to nie znaczy ze nie mamy przyjac 2 tysiecy.
zwlaszcza jak brakuje na proszki i wode. to bylaby zwykla niegospodarnosc.
Ale ja nie o tym czy umorzyć.... tylko o tym gdzie graja piłkarze Ruchu Chorzów.
Akcjonariusz Ruch Chorzów S.A
Współwłaściciel FC United of Manchester

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20315 Post autor: jajo » 13 sie 2019, o 15:05

chlopak nie przebil sie do doroslej pilki. bedzie kopal amatorsko. a moze po cichu liczy, ze przez medialny klub sie jeszcze przebije.
nie widze w tym nic szczegolnego, a jako, ze wrzuciles to w "co z tym Ruchem" a nie "byli gracze" to potraktowalem, ze wrzucasz to jako opinie o stanie organizacyjnym naszego klubu.

NiebieskieSeRce1986
Kontakt:

#20316 Post autor: NiebieskieSeRce1986 » 13 sie 2019, o 15:27

Z tego, co tam Stano pisał, to mają to w du***, a tymczasem wiem, że już KTS zapłaciło te 2k.
INO RUCH! Zakochany w tym Klubie od małego, a pierwszy oficjalny mecz 13 września 2003 roku (Ruch - Aluminium 2-2)

#wspieramWR

Dejvid

TheEnd2
Kontakt:

#20317 Post autor: TheEnd2 » 13 sie 2019, o 15:47

Te wymiany opinii nie są potrzebne.
Dajecie się wciągnąć w dyskusję i komentarze z Welą....
to jest moim zdaniem bez sensu, prowadzi to tylko do podgrzania emocji.
Przecież te jego wpisy to celowe działanie,
Wielu z nas na tym forum daje sie sprowokować, a konfrontacji z Welą i tak nie będzie,
Oczywiście mamy 100% racji.... ale "z koniem nie będziemy sie kopać"
wiem, że wkurzające jest stawianie do tablicy forumowiczów , aż żal pl... bo pomysły i zadawane pytania mają sens tylko rozmówca Wela to nie partner do dyskusji,

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20318 Post autor: jajo » 13 sie 2019, o 16:33

NiebieskieSeRce1986 pisze:
13 sie 2019, o 15:27
Z tego, co tam Stano pisał, to mają to w du***, a tymczasem wiem, że już KTS zapłaciło te 2k.
napisal ze maja w du*** frajerow i zaplaca. straszny bol dupy o te ekwiwalenty ma. o goscia z Elany tez narzekal.

ja bymn go w sumie poparl jakby domagal sie zmiany tych przepisow. rzeczywiscie to zabija pilke amatorska i juniorska. tylko, ze on nie chce zmian systemowych a po prostu nie przyoszczedzic.

viperR
Kontakt:

#20319 Post autor: viperR » 13 sie 2019, o 17:02

ale przepisy są takie same dla wszystkich..
mogli się próbować odwoływać ale jak nie próbowali to muszą posmarować.
pewnie się zrzucą po 200 zeta i po sprawie. byle by nagłośnić. ale jak się domagał żeby nas je*** to przepisy były równe dla wszystkich

Kujav
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20320 Post autor: Kujav » 13 sie 2019, o 17:13

Muszę pochwalić się jedną rzeczą. Do pewnego czasu określiłbym się jako niewierzący, lecz dzięki Prezesowi Waszczukowi znów się modlę.

Modlę się by to wszystko, jak najszybciej rozpierdoliło się z hukiem. Amen.
Mój głos rozsądku, wszyscy spuszczali wzrok:

https://ibb.co/0tL0xPD

https://www.youtube.com/watch?v=eix_F8y4S5U

scaneRboy
Kontakt:

#20321 Post autor: scaneRboy » 13 sie 2019, o 17:32

Co do tych 2k. Jesli sie nalza niech placa, w czym problem?
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
Siwy82
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20322 Post autor: Siwy82 » 13 sie 2019, o 19:06

Wela czy zapłaciłes wynagrodzenie za lipiec wszystkim pracownikom - konkretne pytanie - konkretną odpowiedź poproszę. Wiem że to czytasz. Bez odpowiedzi nie udzielaj się tutaj proszę.
"Bronić Śląskiej ziemi gotów każdy z nas"
[img]http://www.xif.pl/podpis/podpisy/grzyb.jpg[/img]

TheEnd2
Kontakt:

#20323 Post autor: TheEnd2 » 13 sie 2019, o 20:06

Siwy82... odpowiedz brzmi - nie zaplacilem....🤭
ponieważ zapłace we wrześniu a teraz zaplacilem wypłate za maj i zus za kwiecień, w październiku zaplace Vat za lipiec, jak będzie pożyczka od Bika, a z promocji z umowy UM zapłacę.... pożyczke od Kurczyka,
aaaa zapomniałem z darowizny od 2 dziadków bedziemy mieli na prąd😆

eRka51

#20324 Post autor: eRka51 » 13 sie 2019, o 20:22

robbo2k pisze:
13 sie 2019, o 09:06
Nigdzie nie zarzuciłem ci kłamstwa ... a jedynie iż poza deklaracjami NIC NIE ZROBIŁEŚ. Jak spółka upadnie, wejdzie komornik, czy padnie układ, twoje deklaracje subkonta akademii będą G*no warte bo to są środki spółki akcyjnej i będą zabierane aż światłowody do banku będą furczeć. Twoje deklaracje dzisiejsze są żadnym zabezpieczeniem skoro dzis o 13:00 możesz przestać być prezesem bo tak sobie nagle RN wymyśli. Pracownicy sa naiwni bo nawet jak wzbudziłeś ich zaufanie to nic im z tego nie przyjdzie gdy pojawia sie pieniądze, to ty nagle możesz wyfrunąć z tej spółki ze wszystkimi obietnicami. Dlatego MI i KIBICOM zależy na twardych działaniach prawnych które zabezpieczą i pracowników i Akademie i sztab drużyny a nie wszystko połatane sznurkami "na deklaracjach vice prezesa". Nikt z kibiców nie zaufa prezesowi tej spółki jeśli nie będzie zabezpieczeń prawnych, finansowych i organizacyjnych. Zbyt wiele razy kibice byli oszukiwani.

Gdyby Akademia była zewnętrznym podmiotem wobec spółki akcyjnej "stowarzyszeniem/fundacją" to i kibice i WR by pomogli tak jak pomagają UKSowi.

Odpowiedz sobie SAM NA PYTANIA.
Gdy o 13:00 Rada Nadzorcza dzisiaj powoła prezesa Chrapka to o 13:01 pieniądze z subkonta Akademii mogą pójść na spłatę pożyczki pana Bika?
Czy o 13:02 z konta Ruchu pieniądze na działania "bieżące" mogą pójść na konto Ado-Med na badania medyczne piłkarzy ?

Chwytasz problem? I co mi po deklaracjach byłego vice prezesa. Kibice też od 6 tygodni nie mogą się doprosić planu budżetu czyli jakie przychody planuje prezes i jakie wydatki na sezon 2019/20 który trwa od miesiąca. Uchwalenie budżetu jeśli byłby rozsądny dałby kibicom punkt odniesienia. Mogli by sprawdzac jego realizację czy wydatki i przychody zachodzą i wtedy zaufać lub nie. Dzisiaj jednak widać tylko "Strażaka Sama" który stoi przed dziurawym akwarium i próbuje zatykać otwory. To było dobre tydzień/dwa teraz jednak oczekujemy iż przy tym pożarze bedzie profesjonalne działanie JRG Chorzów.

Na razie budżet wygląda tak... Dostaniemy od miasta 4mln.... spłacimy 4 mln zaległych zobowiązań, na drużynę i pracowników wydamy 3mln, na pozyczke do miasta -2mln Razem -5mln w 2019r. Układ odłożymy na 2020 gdzie mamy co najwyżej 2mln przychodów od miasta. Czyli w 2020 mamy już -3mln póki co. za***isty plan.
To mój zapewne ostatni komentarz na tym forum. Tak jesteście "obiektywni" i "otwarci" na inne zdanie niż sami tutaj reprezentujecie, że zablokowaliście moje poprzednie konto i możliwość komentowania na forum.
Gratuluję "odwagi"! Nie ja pierwszy i nie ostatni najpewniej.
Tworzycie tutaj kółko wzajemnej adoracji, a niektórzy hejtu na wszystkich, którzy mają odwagę publicznie mówić innym głosem.
A środowisko kibiców Ruchu jest mocno podzielone i doskonale już o tym wiecie. Wielu nie podziela nieustępliwego trwania w bojkocie, który NIC(!) już na tym etapie nie wnosi poza zamętem i złą atmosferą. Ludzie chcą spokoju!
Chcą chodzić na mecze i cieszyć się kibicując Niebieskim. I mają taką możliwość, bo meczę będą i brama Stadionu jest otwarta. Każdy zainteresowany widział jak Niebiescy się cieszyli reakcją kibiców po ostatnim meczu w Częstochowie. Jak ich motywowała do walki obecność kibiców.
A Wy im chcecie to zabrać i to u siebie, u siebie w domu! Blokujecie i zamykacie drogę do spokoju wciąż używając tych samych argumentów. Poprzednie lata były bardzo złe, ale czas na nowe rozdanie. Bik nie jest akcjonariuszem większościowym, ani nikt inny. Tutaj potrzebna jest współpraca, a nie żądania o milionach wyssane z palca. Sam wyłóż bezinteresownie choćby jeden. To nie takie proste, prawda, zważywszy na sytuację Ruchu? Co nie zmienia faktu, że dług się sukcesywnie zmniejsza i gdyby nie blokowanie pieniędzy z Miasta w poprzednich latach tego problemu już by zapewne nie było. Innym głosem pan Kotala mówił przed wyborami do kibiców, prawda?!
Wy nie chcecie zgody. Chcecie upadku Ruchu! A być może nawet zablokowania budowy Stadionu, bo po co komu ogromna, kosztowna inwestycja skoro Klubu nie będzie! Mówicie jedno, a z Waszym działań wynika coś zgoła odmiennego. I nie piszcie, że wszyscy kibice tak myślą. Bo nie wszyscy! I nie staję w obronie nikogo poza Ruchem!

Robbo2k, skąd Twoja, nie zawaham się już tego napisać, nienawiść do Weli? Daj człowiekowi pracować! Dopiero co objął stanowisko. Sytuacja Klubu się powoli stabilizuje. Porozmawiaj z pracownikami. Trenerami, piłkarzami. Porozmawiaj z rodzicami dzieci z Akademii. Są liczne spotkania, rozmowy, negocjacje, ustalenia i ciężka praca wszystkich zainteresowanych, żeby RUCH URATOWAĆ!
Jesteś jednym z akcjonariuszy, przyjdź, pokaż na o Cię stać...
Pozwólcie się ludziom swobodnie wypowiadać na forum, bo tracicie wiarygodność.
Wszystkim życzliwym ludziom dziękuję, że mają odwagę coraz głośniej mówić, że warto, że trzeba Ruch uratować. Że nie kopie się leżącego, tylko podaje mu się rękę, żeby wstał. Ostatnie zdanie dedykuję tym, którzy uparcie trwają w zawziętości, która niczemu dobremu nie służy.

Ruch nigdy nie zginie!

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#20325 Post autor: Patton » 13 sie 2019, o 20:33

Kabaret :D
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

ODPOWIEDZ