Modernizacja stadionu
-
- Kontakt:
Re: Modernizacja stadionu
Nie rób nas w ci**a,
hej Andrzej nie rób nas w ci**a
[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- tedeus63
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Panowie takie pisanie tu na forum jak tyn post wyzyj nic nie do, mogymy sie poszkamrać i tyla . Muszymy ruszyć dupska z fotela i robić manifa pod UM I TO TAKO OSTRO BY WIEDZIELI ZE NIY MA JUZ ZARTÓW że żarty sie skonczyły ,że skonczyło się robienie nos w ciula. dlatego prosza, PANOWIE DECYZYJNI !!! , UN !!! , STOWARZYSZENIE !!! czy nawet RAS , kto tylko może organizujCIE PIKIETE my kibice przyjdziemy . To jest ostatnia szansa dla tego klubu , ostatni dzwonek by ten klub jeszcze istniał , bo po prostu nie doczekomy nawet tych 100lot.Elmer pisze:Nie rób nas w ci**a,

-
- Kontakt:
Zalozyl zech sie z kumplami w wieku 31 lot, ze jo pryndzyj doczekom abrahama niz Ruch nowego stadionu. Łostało mi 5 lot i ze zakladu sie niy wycofuja.
OFICJALNY KLUB ŚLONZOKÓW/R\, NIY GOROLI, NIY LWOWIOKÓW
-
- Kontakt:
Stadion zaczną robić w 2018 roku ok lipca. Na budowę zostanie zaciągnięty kredyt bo wiadomo że miasto nie dysponuje taką kasą , będą go spłacać pieniędzmi z podatku jaki będzie wpływał do miasta z tytułu Stadionu Śląskiego. Taki jest realny plan i oby się sprawdził. Źródło bardzo wiarygodne i myślę że potwierdzą się te informacje w czwartek .
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
_BiADACZ_ pisze:generalnie i tak stadionu nie będzie.
To po hu* rozdupiac staro trybuna? Szkoda,że nikt nie pomyśłoł o przeniesieniu obiektu. Na pewno są odpowiednie fundudze z ktorych szloby sie wydstarac o kasa na zachowanie dziedzictwa industrialnego. No ale jak Wy to godocie. Legenda bez końca, najważniejsza jest tradycja. ro***bac zabytek i symbol.
- _BiADACZ_
- Kontakt:
Ja bym to zrównał z ziemią i budował nowy stadion, ale realia mamy jakie mamy. Zresztą sami widzicie jak wszystkim "zależy".
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."
-
- Kontakt:
contichorzow pisze:Stadion zaczną robić w 2018 roku ok lipca. Na budowę zostanie zaciągnięty kredyt bo wiadomo że miasto nie dysponuje taką kasą , będą go spłacać pieniędzmi z podatku jaki będzie wpływał do miasta z tytułu Stadionu Śląskiego. Taki jest realny plan i oby się sprawdził. Źródło bardzo wiarygodne i myślę że potwierdzą się te informacje w czwartek .

Na chwilę obecną tylko Narodowy nie przynosi strat. Reszta w plecy. To jak SŚ ma przynosić dochód?
Większych bzdur nie słyszałem. Jak można tak konfabulować? I, że ktoś w to wierzy?

[quote="buli19R20"]...7.To mnie najbardziej wzruszyło jada w banie a tu wlazi chop z dzieckiem (5/6 lat) bajtel koszuleczka Ruch-u na czole R lica wymalowane na bioło-niebiesko. POPROSTU COS PIEKNEGO. ...
[/quote]
[/quote]
- Bamboleo1
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Tu chodzi o podatek od nieruchomości a nie dochodowy...sebaro pisze:contichorzow pisze:Stadion zaczną robić w 2018 roku ok lipca. Na budowę zostanie zaciągnięty kredyt bo wiadomo że miasto nie dysponuje taką kasą , będą go spłacać pieniędzmi z podatku jaki będzie wpływał do miasta z tytułu Stadionu Śląskiego. Taki jest realny plan i oby się sprawdził. Źródło bardzo wiarygodne i myślę że potwierdzą się te informacje w czwartek .żeby mieć pieniądze z podatku, to SŚ musi przynosić zysk. To chyba oczywiste.
Na chwilę obecną tylko Narodowy nie przynosi strat. Reszta w plecy. To jak SŚ ma przynosić dochód?
Większych bzdur nie słyszałem. Jak można tak konfabulować? I, że ktoś w to wierzy?
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
sebaro nie ośmieszaj się pisząc te głupoty
-
- Kontakt:
Chu.ja sie znocie. Sebaro mo racja

-
- Kontakt:
Ciekawy pomysł. Ktoś wie jakiego rzędu rocznie jest kwota tego podatku?
KS Ruch
byliśmy w Katowicach 44 lata wcześniej
- Bartorus
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dużo zależy od tego jak województwo zgłosi w rozliczeniach. Wydali trochę kasy(siatki ledowe itp) by być liczony jako budowla to 2% od 650 milionów. Jeśli będzie jako nieruchomość to około 9 milionów.
-
- Kontakt:
przy takiej kwocie rocznie spokojnie można z tego sfinansować długoterminowy kredyt,
mnie będzie bolało przeciwników, bo chyba podatek był zawieszony w latach budowy i nie było tej kasy w budżecie miasta
mnie będzie bolało przeciwników, bo chyba podatek był zawieszony w latach budowy i nie było tej kasy w budżecie miasta
KS Ruch
-
- Kontakt:
Podatek trzeba policzyć od kilku rożnych infrastruktur (stadion,hotel itp.) będące obecnie i przyszłe inwestycje , jednak jak by nie liczyć jest to koło 10 mil rocznie - no i trzeba "kibicować" wszelkim innym imprezom, bo to tez mogą dać dodatkowe przychody nie tylko podatkowe dla miasta .
moRawa
- szogun
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Z takim myśleniem to my nigdy nie będziemy mieć stadionu. Jakby od tego zależało to sam leca z kilofem ro***erdolić ta trybuna i wszystko dookoła żeby ino zaczeli budować nowy stadion. Ja patrzmy do tyłu na piękna historia a przyszłość szykuje się ch***ia z patatajnią.Scypion pisze:_BiADACZ_ pisze:generalnie i tak stadionu nie będzie.
To po hu* rozdupiac staro trybuna? Szkoda,że nikt nie pomyśłoł o przeniesieniu obiektu. Na pewno są odpowiednie fundudze z ktorych szloby sie wydstarac o kasa na zachowanie dziedzictwa industrialnego. No ale jak Wy to godocie. Legenda bez końca, najważniejsza jest tradycja. ro***bac zabytek i symbol.