Sponsorzy

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
scaneRboy
Kontakt:

Re: Sponsorzy

#5776 Post autor: scaneRboy » 1 lut 2016, o 17:32

Nie wiem. Mi sie nie spodobalo co innego. Mianowicie gadka, ze jak woj. bedzie doplacac "tylko" 10mln. rocznie, to bedzie ok.

Ja rozumiem, ze pewne inwestcje, szczegolnie o duzym znaczeniu, zanim zmienia zycie ludziom wymagaja decyzji politycznej. Ot zapada decyzja i w jednym miejscu powstaje gornictwo, w innym motoryzacja itd. To wplywa na zycie ludzi na wiele pokolen.

Spodziewalem sie, ze ten stadion i my na nim jako klub wojewodzki bedzie mial jakis wiekszy kontekst z promocja tego regionu na pierwszym miejscu. Jak slysze tylko ile trzeba do tego doplacic, to oznacza ze tego kontekstu nie ma lub jest bardzo skromny.

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#5777 Post autor: Ozor » 1 lut 2016, o 19:47

Pierwszy raz o tym usłyszałem jak się nie mylę 6 lat temu więc trochę czasu już minęło i naprawdę coraz mniej wskazuje na to by ten pomysł miał szansę na realizację.Z finansami Ruchu nie jest ani odrobinę lepiej jak w tamtym czasie zaryzykuję że nawet jest sporo gorzej. Jak dla mnie pewnik jest tylko jeden ktoś chce żeby na tym obiekcie grał Ruch jednak żadnego zabezpieczenia finansowego tej inwestycji nie ma i nie będzie.

Awatar użytkownika
SODA

#5778 Post autor: SODA » 1 lut 2016, o 20:11

niych pan Smagorowicz walczy o sponsorów ..ciekawe ilu znajdzie :)
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

Awatar użytkownika
niebieski98
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#5779 Post autor: niebieski98 » 1 lut 2016, o 20:28

Nie ma się co opierać o polityków i ich wsparcie. Plan (jeżeli jakikolwiek istnieje) naszej gry na SŚ jest nie do zrealizowania w sposób, w którym zapewniałby nam wymierne korzyści. Koszta utrzymania obiektu pochłoną całą kasę z biletów i myślę że za mecze z Niecieczami i tym podobnymi będzie trzeba dołożyć. 12-16 tys. miejsc na nowoczesnym obiekcie na Cichej, co mecz fantastyczna atmosfera, komplet na większości meczach, jedyny klub z regularnie zapełnionym po brzegi stadionem w kraju. Wokół tego należy budować naszą pozycję w Polsce. Potencjalni sponsorzy docenią to i zgłoszą się z pewnością o wiele chętniej i z większą kasą niż na pusty stadion Śląski. Klub będzie mógł spokojnie podwyższać ceny biletów z uwzględnieniem jakości przeciwnika. SŚ jak najbardziej raz, może dwa razy w roku, aby szersza publika mogła przyjść na WDŚ czy inny mecz. Ten model funkcjonowania Ruchu został na tym forum 100 razy przytoczony, jeszcze 100 razy będzie przytaczany, idealny dla każdego klubu w Ekstraklasie, w pełni zapełnione trybuny prawie co mecz dające zysk nawet podczas meczy z rywalami z niskiej półki, a dodatkowo możliwość rozegrania kilku meczy w roku przy największej, 50 tys. publice, pozwalające na solidny zastrzyk gotówki i prestiż, rekord frekwencji w XXI nie do pobicia przez żaden klub w Polsce przez chyba następne 50 lat.

I wiedzą to prawie wszyscy kibice, ludzie związani z Ruchem. Jest tylko ogromny żal, że ta najbardziej decyzyjna osoba nie dopuszcza takiej opcji.

Awatar użytkownika
SODA

#5780 Post autor: SODA » 1 lut 2016, o 20:52

dla mnie jest szkodnikiem Ruchu .. :)
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#5781 Post autor: Radvan138 » 1 lut 2016, o 21:53

SODA pisze:dla mnie jest szkodnikiem Ruchu .. :)
Nie ino dla ciebie

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

milo

#5782 Post autor: milo » 2 lut 2016, o 19:37

4 mln a do raportu wpisywali 1,2 mln :]

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#5783 Post autor: jajo » 2 lut 2016, o 22:41

Już pisałem to wcześniej. Oni dawali też m.in. jako Węglozbyt i Huta Łabędy.

Jeśli chodzi o hajs za sponsoring główny (nie mylić z właścicielami) jesteśmy chyba na 3 miejscu za Legią i Lechem.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

adamo_R

#5784 Post autor: adamo_R » 2 lut 2016, o 22:49

jajo pisze:Już pisałem to wcześniej. Oni dawali też m.in. jako Węglozbyt i Huta Łabędy.
.
Tak. Był taki okres, ze Wszyscy byli widoczni jako sponsorzy. Potem, co niektórzy znikli z pola widzenia , ale za wszystkimi stał ( do dziś tak jest ) Węglokoks. Te 4 bańki to prawda. Dziś praktycznie jesteśmy skazani, na sprzedaż zawodników i trzeba trzymać kciuki, żeby Stępiński, Lipski, byli w dobrej formie. Po sezonie konkretnie pieniądze za nich. Szczególnie za Stępla.

scaneRboy
Kontakt:

#5785 Post autor: scaneRboy » 3 lut 2016, o 07:35

jajo pisze:(...) jesteśmy (...)
raczej - do tej pory byliśmy.
w dziale "polityka" dałem linka do tekstu o wypowiedzeniu układu w KW, co może mieć bardzo duże znaczenie dla rozwoju sytuacji Węglokoksu.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

grhoak
Kontakt:

#5786 Post autor: grhoak » 9 lut 2016, o 10:16

:cwaniak: Banda ciuli i nieudaczników rządzi Ruchem i nawet jakby mieli budżet 100mln to i tak by to przejebali a dodatkowo na drugie 100 by się zadłużyli.....pi***ol,one biznesowe trupy :cwaniak:
PSYCHO FANS SŚ

SK1920R
Kontakt:

#5787 Post autor: SK1920R » 13 lut 2016, o 07:01

Węglokoks nadal na koszulkach, to cieszy, ciekawe na jakich warunkach i za ile dukatów

HKSADIK
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#5788 Post autor: HKSADIK » 13 lut 2016, o 08:52

Logo Węglokoksu pojawiło się też na dresie WF :chytry:

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#5789 Post autor: jajo » 13 lut 2016, o 16:41

HKSADIK pisze:Logo Węglokoksu pojawiło się też na dresie WF :chytry:
Mądre posunięcie. Dres Fornalika to jedna z najtrakcyniejszych przestrzeni reklamowych, jakie Ruch może zaoferować.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Awatar użytkownika
niebieski98
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#5790 Post autor: niebieski98 » 13 lut 2016, o 16:45

Jak się ma zatem zapowiadane wycofanie się Węglokoksu z sponsorowania klubu, jeżeli logo ciągle jest na stronie i innych materiałach klubu, koszulkach i dresach? Oficjalnej informacji o przedłużeniu lub zakończeniu współpracy nie było.

ODPOWIEDZ