Wybory Samorządowe (16 listopad) - GŁOSUJEMY NA RAŚ

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
19daimos20
Kontakt:

Re: Wybory Samorządowe (16 listopad) - GŁOSUJEMY NA RAŚ

#181 Post autor: 19daimos20 » 29 paź 2014, o 14:55

W wyborach na prezydenta głosujemy na p. Bogackiego z RAŚ czy na p. Krzaka?
wysłałem mu pytanie dotyczące pozyskiwanie sponsorów na budowę nowego stadionu w Chorzowie ciekawe co odpisze :)
Dumny homofob i islamofob :)

mrokol08
Kontakt:

#182 Post autor: mrokol08 » 29 paź 2014, o 15:22

Ja osobiście proponuję Pana Bogackiego :), bo jeśli pan Krzak odda po I turze głosy panu Koplowi (nie znam sytuacji do końca licze ze nie), to obniża nasze szanse na stadion a więc strzał w kolano dla nas czy nie?
Batory Fans

matRix_blue
Kontakt:

#183 Post autor: matRix_blue » 29 paź 2014, o 15:58

Witam

Zacznę od tego że kandyduję w wyborach z okręgu 3.

Startuję z listy PIS ( nie jestem członkiem tej partii). Jestem Ślązakiem, moja rodzina jest związana od 130 lat z Chorzowem. Zastanawiałem się z której partii kandydować. Jedna z partii nie miała miejsc na listach, inna chciała duże pieniądze na miejsce...

Chcę walczyć o nowy stadion na ul. Cichej! Ruch potrzebuje nowego stadionu. Miasta nie stać na wstyd, grając na starym obiekcie!
Wszyscy Ci, którzy piszą że można grać na Śląskim nie mają pojęcia o kibicowaniu i kibicach. Jak byliście na meczu z Metalistem w Gliwicach wiecie o co mi chodzi.

Zachęcam Was do udziału w wyborach. Nie napiszę Wam żebyście głosowali na mnie ale mogę Was zapewnić że nie jestem człowiekiem, który przed wyborami obiecuje a po wyborach ma wszystkich głęboko gdzieś.

Wojciech Ahnert

mrokol08
Kontakt:

#184 Post autor: mrokol08 » 29 paź 2014, o 16:18

http://www.mariuszwons.pl/nowy-stadion-przy-cichej.html

Tu jeszcze nasz przewodniczący koła chorzowskiego RAŚ o stadionie jego wypowiedź własna pod którą się podpisuję.
Batory Fans

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#185 Post autor: Ozor » 29 paź 2014, o 17:30

mrokol08 pisze:http://www.mariuszwons.pl/nowy-stadion-przy-cichej.html

Tu jeszcze nasz przewodniczący koła chorzowskiego RAŚ o stadionie jego wypowiedź własna pod którą się podpisuję.
mały błond -wynikow dobrych niy ma , boły ale się zmoły ;)
We wrześniowej sondzie przeprowadzonej przez portal niebiescy.pl 83% biorących udział chce mecze oglądać na Cichej z czego 73% jest do tego w 100% przekonanych. Zróbmy dobrze i kibicom i naszemu miastu.
nos tu niy musisz przekonywać proponują ci to wysłać tu:
http://www.forum.chorzow.slask.pl/index ... d140dfcb41
zoboczymy co ci odpowiedzom :hyhy:

Dorcia
Kontakt:

#186 Post autor: Dorcia » 29 paź 2014, o 18:54

Wszyscy piszecie o nowym stadionie, obiecujecie. Ale macie wizję np. na temat pojemności tego stadionu? Bo stadion na 12 tys. jest o wiele za mały.

Awatar użytkownika
SODA

#187 Post autor: SODA » 29 paź 2014, o 19:15

starczy ..jeżeli ktoś takowy w tym mieście coś wybuduje
WiaRa czyni cuda
WiaRa jest mądrością

mrokol08
Kontakt:

#188 Post autor: mrokol08 » 29 paź 2014, o 20:28

Ozor pisze:
mrokol08 pisze:http://www.mariuszwons.pl/nowy-stadion-przy-cichej.html

mały błond -wynikow dobrych niy ma , boły ale się zmoły ;)
We wrześniowej sondzie przeprowadzonej przez portal niebiescy.pl 83% biorących udział chce mecze oglądać na Cichej z czego 73% jest do tego w 100% przekonanych. Zróbmy dobrze i kibicom i naszemu miastu.
nos tu niy musisz przekonywać proponują ci to wysłać tu:
http://www.forum.chorzow.slask.pl/index ... d140dfcb41
zoboczymy co ci odpowiedzom :hyhy:
Ponoć na tym forum jest sieczka ogólnie :D, inny kolega ogarnia te forum od nos i pado że ciężko jest się tam przebić bo partie ogólnopolskie przejeły to forum
Dorcia pisze:Wszyscy piszecie o nowym stadionie, obiecujecie. Ale macie wizję np. na temat pojemności tego stadionu? Bo stadion na 12 tys. jest o wiele za mały.
Zapraszam do przeglądnięcia stron 1,2,3 tego tematu jest tam trochę o pojemności i jak na to patrzy RAŚ
Batory Fans

heinRich
Kontakt:

#189 Post autor: heinRich » 29 paź 2014, o 21:33

Dorcia pisze:Wszyscy piszecie o nowym stadionie, obiecujecie. Ale macie wizję np. na temat pojemności tego stadionu? Bo stadion na 12 tys. jest o wiele za mały.
Że jak? Że za mały :D

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

Awatar użytkownika
19daimos20
Kontakt:

#190 Post autor: 19daimos20 » 29 paź 2014, o 21:53

Odpowiedz p. Krzaka na temat nowego stadionu:
witam, Istnieją dwie możliwości sfinansowania budowy nowego stadionu dla Ruchu. Pierwsza to ze środków zewnętrznych (kredyt), druga na zasadzie partnerstwa publiczno - prywatnego. Ciężko znaleźć prywatnego partnera do tego typu inwestycji, ale uważam, że szczególnie lokalizacja stadionu (DTŚ) daje szanse na pozyskanie takiego. Jeśli znajdziemy takiego, to powinniśmy pójść w tym kierunku, jeśli nie, to własnymi siłami (kredyt). Stan zadłużenia miasta pozwala na zaciągnięcie takiego kredytu. To ważne, bo wiele miast po prostu nie mogłoby tego już zrobić. Wzrost zadłużenia nigdy nie jest dobry, ale duże inwestycje można robić tylko w taki sposób. W ostatnim czasie pojawiło się kilku państwowych sponsorów. To dobrze. Ale to wsparcie kilkumilionowe na rok. Nie możemy liczyć, że z takich pozyskanych środków wybudujemy stadion za 100-120 mln. Nie taka rola spółek państwowych. Szansą są jak pisałem wyżej przedsiębiorstwa prywatne.
pozdrawiam Grzegorz Krzak
Dumny homofob i islamofob :)

Roni2580

#191 Post autor: Roni2580 » 29 paź 2014, o 22:14

19daimos20 pisze:Odpowiedz p. Krzaka na temat nowego stadionu:
witam, Istnieją dwie możliwości sfinansowania budowy nowego stadionu dla Ruchu. Pierwsza to ze środków zewnętrznych (kredyt), druga na zasadzie partnerstwa publiczno - prywatnego. Ciężko znaleźć prywatnego partnera do tego typu inwestycji, ale uważam, że szczególnie lokalizacja stadionu (DTŚ) daje szanse na pozyskanie takiego. Jeśli znajdziemy takiego, to powinniśmy pójść w tym kierunku, jeśli nie, to własnymi siłami (kredyt). Stan zadłużenia miasta pozwala na zaciągnięcie takiego kredytu. To ważne, bo wiele miast po prostu nie mogłoby tego już zrobić. Wzrost zadłużenia nigdy nie jest dobry, ale duże inwestycje można robić tylko w taki sposób. W ostatnim czasie pojawiło się kilku państwowych sponsorów. To dobrze. Ale to wsparcie kilkumilionowe na rok. Nie możemy liczyć, że z takich pozyskanych środków wybudujemy stadion za 100-120 mln. Nie taka rola spółek państwowych. Szansą są jak pisałem wyżej przedsiębiorstwa prywatne.
pozdrawiam Grzegorz Krzak
pi***olenie o szopenie, każdy kto mi twierdzi, że zbuduje stadion na Cichej za pomocą kredytu, to wiem, że albo łże albo nie zna realiów budżetu Chorzowa. Nie stać nas ani na stadion na 12 ani na 15-16 tysięcy. Większość stadionów w Polsce jest budowana przy pomocy funduszy europejskich z których my skorzystać nie możemy.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#192 Post autor: Scypion » 29 paź 2014, o 22:19

Jak slysza partnerstwo publiczno-prywatne to mnie pusty śmiech ogarnia. Koszta i tak w komplecie lądują po stornie partnera publicznego.

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#193 Post autor: gerhat » 29 paź 2014, o 22:57

Scypion ty chyba nie znasz założeń tego programu. Udział podmiotu prywatnego nie zastępuje zobowiązań administracji publicznej.
Godosz jak urzednik, bo urzędnicy boją sie ppp jako ognia. Lepiej kręci się lody na państwowym. W PPP urzędnicy są kak na świeczniku bez to boją sie tego jak ognia. W inwestycjach samorządowych królują remonty po raz dwudziesty tego samego tudzież wielkie przedsięwzięcia typu ławeczka

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

Awatar użytkownika
_BiADACZ_
Kontakt:

#194 Post autor: _BiADACZ_ » 29 paź 2014, o 22:59

matRix_blue pisze:Witam

Zacznę od tego że kandyduję w wyborach z okręgu 3.

Startuję z listy PIS ( nie jestem członkiem tej partii). Jestem Ślązakiem, moja rodzina jest związana od 130 lat z Chorzowem. Zastanawiałem się z której partii kandydować. Jedna z partii nie miała miejsc na listach, inna chciała duże pieniądze na miejsce...

Chcę walczyć o nowy stadion na ul. Cichej! Ruch potrzebuje nowego stadionu. Miasta nie stać na wstyd, grając na starym obiekcie!
Wszyscy Ci, którzy piszą że można grać na Śląskim nie mają pojęcia o kibicowaniu i kibicach. Jak byliście na meczu z Metalistem w Gliwicach wiecie o co mi chodzi.

Zachęcam Was do udziału w wyborach. Nie napiszę Wam żebyście głosowali na mnie ale mogę Was zapewnić że nie jestem człowiekiem, który przed wyborami obiecuje a po wyborach ma wszystkich głęboko gdzieś.

Wojciech Ahnert
szkoda, że pojawiasz się tak nagle spod ziemi i znikąd...
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."

adamo_R

#195 Post autor: adamo_R » 29 paź 2014, o 23:08

@Roni2580

Kto w Polsce budował stadiony, lub buduje przy pomocy funduszy europejskich.

Nie stać Chorzowa na kredyt np 120 mln ? Dlaczego łżesz. Nie tylko spokojnie będzie nas stać , ale ze spłatą nie będzie żadnego problemu. Rozważamy oczywiście większy okres spłaty, niż 10 lat.

Zablokowany