Może to trochę OT, ale warto dokładnie przeanalizować słowa trenera Rumaka. "Jeżeli ktoś przedstawi mi fajny projekt, który będzie mi odpowiadał, to się w pełni zaangażuję. I nie będzie to dla mnie ujma." No właśnie.19gorek20 pisze:kolejny wp!erdol w 3 lidze
Moze zmiana trenera ?Dystans się panu teraz przyda. O pracę w ekstraklasie może być trudno.
Mariusz Rumak: Czy to będzie ekstraklasa, pierwsza liga, czy druga – jestem otwarty na propozycje. Może być i trzecia liga. Jeżeli ktoś przedstawi mi fajny projekt, który będzie mi odpowiadał, to się w pełni zaangażuję. I nie będzie to dla mnie ujma. Nie wezmę drużyny do ratowania, na zasadzie strażaka, aby tylko coś mieć.
Bo to nie tak powinno być, że klub zaangażuje tego czy innego trenera, obojętnie do której drużyny i uważa: radź pan sobie. To ma być projekt, w którym zapewnione są właściwe warunki do pracy. A jak to wygląda na zapleczu wiodących klubów - nie trzeba przypominać. Praktycznie w rezerwach i juniorach grają ci sami zawodnicy. Bywa tak, że nie ma kogo na ławce rezerwowych posadzić. O wsparciu zawodników z pierwszej drużyny w obecnej sytuacji można na długo zapomnieć. Do tego jeszcze ustawiczne dokopywanie trenerowi, no bo jak raz się mu łatkę przypięło, to przecież huzia na Józia, winny wszystkiemu przecież. To już nie te czasy, że zaplecze opierało się na miejscowych chłopakach, którzy za możliwość założenia niebieskiej koszulki dali się pokroić. Dzisiaj to wielkie paniska. Jak taki zaczyna treningi w poniedziałek, to w sobotę na mecz nie pojedzie, nawet na ławce rezerwowych zasiąść. Wakacje ma przecież!
Wszystkie dotychczasowe mecze rozegrano na wyjeździe i wiemy z jakiego powodu. To też nie sprzyja sukcesom. Rywale bardzo chętnie zgodzili się na zmianę miejsca, ale w rundzie rewanżowej mecz będzie tam, gdzie miał być. Czyli znowu na wyjeździe.
Dzisiejszy mecz zakończył się zwycięstwem. Ale jakoś gratulacji nie widać. Bo i po co? Przecież następny może będzie przegrany i znowu będzie można wołać o zmianę trenera...
A tak wracając do trenera Rumaka, który stwierdził: "Nie wezmę drużyny do ratowania, na zasadzie strażaka, aby tylko coś mieć." Właśnie media podały, że zostaje trenerem Zawiszy Bydgoszcz. Miejsce przedostatnie w tabeli...