Puchar Polski 2012/2013

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
grzechub
Kontakt:

Re: Puchar Polski 2012/2013

#976 Post autor: grzechub » 10 kwie 2013, o 09:15

Stick73 pisze:Prawda jest taka, gdyby nie świetna postawa Kamińskiego w bramce to skończyłoby się 0-3 albo i więcej, dlatego trzeba powiedzieć sobie krótko nic się nie zmieniło od meczu z bielskiem, drużyna bez charakteru ale widać,że w szatni też nie jest tak jak być powinno skoro Ecik jest kapitanem, powiedzmy sobie szczerze to nie jest zawodnik do tej roli już nawet nie chodzi mi oto,że poziomem nie nadaje się do ekstraklasy ale brak mu charakteru,zaangażowania, CHARYZMY ! itd. Wielu powie,że najdłużej gra w Ruchu to mu się należy prawda jest taka gra długo bo tylko nasi działacze są tacy inteligentni i trzymają go płacąc pewnie nie małe pieniądze a jak się za to odpłaca to wszyscy widzimy ...... trzeba wstrząsnąć tą drużyną póki nie jest za późno i przenieść parę gwiazdeczek do ME zaczynając od : Kikuta, Niedzielana , Janoszki ! ! !
Niy wiym co mosz do Ecika,ale wczoraj zagrol calkiym przyzwoicie.Może niy jest super utalyntowanym grajkiem,ale serca niy idzie mu odmówić.
Chciolech jeszcze poruszyć kwestia chopcow od podawania bali.Niech ich ktoś wreszcie nauczy,że w 80min jak gromy w osłabieniu niy muszą tak szybko ciepac tym bali.A sytuacja jak nasi zostawili bal,a synek wleciol po nia prawie na pół boiska,to już kuriozum!

[ Post napisany za posrednictwem urzadzenia mobilnego ]

Stick73
Kontakt:

#977 Post autor: Stick73 » 10 kwie 2013, o 09:28

CSL pisze:Niy wiym co mosz do Ecika,ale wczoraj zagrol calkiym przyzwoicie.Może niy jest super utalyntowanym grajkiem,ale serca niy idzie mu odmówić.
Chciolech jeszcze poruszyć kwestia chopcow od podawania bali.Niech ich ktoś wreszcie nauczy,że w 80min jak gromy w osłabieniu niy muszą tak szybko ciepac tym bali.A sytuacja jak nasi zostawili bal,a synek wleciol po nia prawie na pół boiska,to już kuriozum!

Nie chodzi mi tutaj tylko o Ecika podałem go jako przykład bo skoro bierze na siebie odpowiedzialność bycia Kapitanem to musi liczyć się z konsekwencjami. Jeśli Twoim zdaniem wczoraj zagrał przyzwoicie to aż boję się pomyśleć jak będzie wyglądała jego postawa w meczu jeśli zagra "nie przyzwoicie". Wiem,że nie grał wczoraj na swojej pozycji ale zagrał na niej tak samo jak na swojej czyli lewej bądź prawej pomocy bez echa jest na tym boisku bo jest .....

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#978 Post autor: jajo » 10 kwie 2013, o 09:45

Stick73 pisze:Prawda jest taka, gdyby nie świetna postawa Kamińskiego w bramce to skończyłoby się 0-3 albo i więcej, dlatego trzeba powiedzieć sobie krótko nic się nie zmieniło od meczu z bielskiem, drużyna bez charakteru ale widać,że w szatni też nie jest tak jak być powinno skoro Ecik jest kapitanem, powiedzmy sobie szczerze to nie jest zawodnik do tej roli już nawet nie chodzi mi oto,że poziomem nie nadaje się do ekstraklasy ale brak mu charakteru,zaangażowania, CHARYZMY ! itd. Wielu powie,że najdłużej gra w Ruchu to mu się należy prawda jest taka gra długo bo tylko nasi działacze są tacy inteligentni i trzymają go płacąc pewnie nie małe pieniądze a jak się za to odpłaca to wszyscy widzimy ...... trzeba wstrząsnąć tą drużyną póki nie jest za późno i przenieść parę gwiazdeczek do ME zaczynając od : Kikuta, Lewińskiego , Janoszki ! ! !
Sorry, ale nie nie może oglądasz mecze, a nie widzisz tego co się dzieje na boisku, jak twierdzisz, że nic od Bielska się nie zmieniło. Zmieniła się najistotniejsza rzecz, wczoraj zapieprzali, z Bielskiem człapali. Jakby zagrali z takim zaangażowaniem jak z Podbeskidziem, to mimo Kamińskiego w bramce trójkę dostajemy spokojnie.

Aha i jeszcze apel do wszystkich, których podnieca rzucanie śnieżkami: CIULNIJCIE SIE TA KULKĄ W ŁEB
Wczoraj oddaliście ok. 300 rzutów w kierunku sędziego, piłkarzy Legii itd. Trafiliście jedną osobę, bajtla do podawania piłek! Synek, po tym kilka minut rozmasowywał głowę, bo taki śnieg jest już w ciul twardy. Zdupiać do parku jak się Wom śniezne zabawy marzą, zamiast szpilu.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Pavlique
Kontakt:

#979 Post autor: Pavlique » 10 kwie 2013, o 09:57

Walczyli i ok
Bardzo - moim zdaniem dobry mecz tormana i Jankesa, podobała mi się determinacja naszych grajków i to że im się chciało...
Bardzo słabo idzie nom kreowanie gry, nasz środek nie istniał wczoraj, Tymiński bardzo słabo w ofensywnych akcjach Starzyński baaaaaaaaaaaardzo słabo a po dwóch głupich jego nstratach na 30 metrze od bramki było realne zagrożenie utraty gola.
Nie wiem może się nie znam ale ustawienie na boisku tez jest jakies dziwne, zostawianie bocznym pomocnikom przeciwnika przez naszych bocznych obrońców tyle miejsca powodowało, że kazde podanie do boku pod naszym polem karnym trafiało do adresata...
U legii to najbardziej mi się podobało przechodzenie z obrony do ataku jak szli całą formacją przesuwanie się po boisku bardzo fajnie im to wychodziło...
A co do systemu 4-4-2 to jo sie pytom kto bydzie groł bale do napastników? Starzyński za słaby borok i tela.... a reszta niy poradzi...
Jedyna nadzieja że Gabor wróći i łod razu bydzie w formie....
No i rzykomy ło rymis na Bełchatowie....
I'm a man who walks alone

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#980 Post autor: jajo » 10 kwie 2013, o 10:06

Jankes w ogóle wczoraj grał chory, dlatego poprosił o wcześniejszą zmianę. Tak samo wypompowany był już Djokic.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Lukas89
Kontakt:

#981 Post autor: Lukas89 » 10 kwie 2013, o 10:12

Pavlique pisze:No i rzykomy ło rymis na Bełchatowie.
(Przynajmniej) remis to jest obowiązek! Rzykomy o 3 pkt.
Obrazek

Pavlique
Kontakt:

#982 Post autor: Pavlique » 10 kwie 2013, o 10:15

To niy tyn tymat ale jak my chcymy z naszom grom tora szczelić? Trza liczyć ze możliwe iż niy stracymy choć przi wirtuozie Stawarczyku zowdy jaki elwer idzie chycić i bydzie w plecy...
I'm a man who walks alone

Awatar użytkownika
Raul22
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#983 Post autor: Raul22 » 10 kwie 2013, o 10:15

Stick73 pisze:
CSL pisze:Niy wiym co mosz do Ecika,ale wczoraj zagrol calkiym przyzwoicie.Może niy jest super utalyntowanym grajkiem,ale serca niy idzie mu odmówić.

Nie chodzi mi tutaj tylko o Ecika podałem go jako przykład bo skoro bierze na siebie odpowiedzialność bycia Kapitanem to musi liczyć się z konsekwencjami. Jeśli Twoim zdaniem wczoraj zagrał przyzwoicie to aż boję się pomyśleć jak będzie wyglądała jego postawa w meczu jeśli zagra "nie przyzwoicie". Wiem,że nie grał wczoraj na swojej pozycji ale zagrał na niej tak samo jak na swojej czyli lewej bądź prawej pomocy bez echa jest na tym boisku bo jest .....
to Ty myslisz ze sam sobie chcial zostac kapitanem i nim zostal? Czy moze jednak w druzynie panuje inne przekonanie, niedlugo zaczniecie sie czepiac Ecika o to ze wlazi lewa noga na murawe, a nie prawa. Z Bielskiem kapitanem bylł Malina (dalej jest) i było tragicznie. Jakie to sa niby konsekwencje bycia kapitanem? Mobilizacja chlopakow na boisku i tyle (nie mowie tu o codziennych sprawach jak rozmowy z prezesem o wiadomo co). czepiasz sie niepotrzebnych rzeczy tylko dlatego ze ktos Ci nie pasuje. Zeby nie bylo moim zdaniem tez nie wygladal za dobrze na lewej obronie, ale pisanie ze gra na boku pomocy i obronie to to samo, to sory ale tutaj trzeba linie trzymac, trzeba wymieniac sie w asekuracji i zwracac wieksza uwage na atakujacych, a do tego Starzyński po czerwonej nie bardzo tam pomagał na tej stronie.

Co do wczesniejszego Twojego wpisu o wyniku owszem moglo byc 0:3, ale przy szczesciu i 2 głowkach Jankesa moglo byc 2:0. Wiadomo, ze szału w grze nie bylo i z tym trenerem i materiałem ludzkim nie nalezy sie go spodziewac, jak chcesz ogladac super mecze to nie w polskiej lidze. Wczoraj przynajmniej walczyli, nie zamazali plamy z Bielskiem, bo jej sie nie da zamazac. Najwazniejsza jest liga, pucharu i tak nie zdobedziemy, a przed nami kto wie czy nie najwazniejszy mecz rundy z Bełchatowem, musimy tam trawe gryzc i wygrac, przynajmniej zremisowac.

Rafał19R20
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#984 Post autor: Rafał19R20 » 10 kwie 2013, o 10:17

wczoraj chopcy pokazali że jak chcą to umieją walczyć...Mecz dobry jak na grę w 10 na 11 z szansami na awans :)
Mnie najbardziej dziś poza tormanem podobała się formacja obronna Djokic Lewczuk Szyndro i Baszczu w końcu z tyłu na zero i to w 10-tkę!!, takim zestawieniem powinniśmy zaczynać każde zawody. Nie wiem czemu tak najeżdżacie na Lewczuka, bo do zejścia grał naprawdę bardzo dobrze, często włączał się do gry ofensywnej, 1 kartka niesłuszna....
Co mnie najbardziej denerwuje to nasz atak , nie mamy siły rażenia... nie wiem czemu Zieliński nie spróbuje Andrzeja, Kuświk wczoraj człapał przez 15 min, jakby nie mioł siły :/
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie

Awatar użytkownika
NaRonix
Kontakt:

#985 Post autor: NaRonix » 10 kwie 2013, o 10:30

CSL pisze:
Stick73 pisze:Prawda jest taka, gdyby nie świetna postawa Kamińskiego w bramce to skończyłoby się 0-3 albo i więcej, dlatego trzeba powiedzieć sobie krótko nic się nie zmieniło od meczu z bielskiem, drużyna bez charakteru ale widać,że w szatni też nie jest tak jak być powinno skoro Ecik jest kapitanem, powiedzmy sobie szczerze to nie jest zawodnik do tej roli już nawet nie chodzi mi oto,że poziomem nie nadaje się do ekstraklasy ale brak mu charakteru,zaangażowania, CHARYZMY ! itd. Wielu powie,że najdłużej gra w Ruchu to mu się należy prawda jest taka gra długo bo tylko nasi działacze są tacy inteligentni i trzymają go płacąc pewnie nie małe pieniądze a jak się za to odpłaca to wszyscy widzimy ...... trzeba wstrząsnąć tą drużyną póki nie jest za późno i przenieść parę gwiazdeczek do ME zaczynając od : Kikuta, Niedzielana , Janoszki ! ! !
Niy wiym co mosz do Ecika,ale wczoraj zagrol calkiym przyzwoicie.Może niy jest super utalyntowanym grajkiem,ale serca niy idzie mu odmówić.

Liniowy mu kozoł po nia lecieć to co mioł synek zrobić?

zeqqq
Kontakt:

#986 Post autor: zeqqq » 10 kwie 2013, o 10:41

Moim skromnym zdaniem(pewnie nie tylko moim) dla Kuświka nie ma miejsca w Ruchu.

Raulito
Kontakt:

#987 Post autor: Raulito » 10 kwie 2013, o 10:44

I tu jest pytanie czy Niedzialan jest az tak słaby zeby nie wejsc nawet na 15 min meczu pucharowego?
PSZCZYNA Moim miastem RUCH Moim klubem!!!

marek79
Kontakt:

#988 Post autor: marek79 » 10 kwie 2013, o 11:07

Kaminski rzeczywiscie zaliczyl przyzwoity wystep i juz co niektorzy po 1 szpilu powtarzom 1 sa wstanie wrozyc kariera na lata. Gratuluje.

Konczkowski tyz zagrol dobrze z Lechem a teraz po nim jada jak po lysy kobyle.

Uwielbiom ekspertow z FM-a co po jednym szpilu wiedza kto bedzie ekstra grajkiem (Kaminski) a kto sie nie nadaje ( Chwastek, Lewinski)

grzechub
Kontakt:

#989 Post autor: grzechub » 10 kwie 2013, o 11:36

NaRonix pisze:
CSL pisze:

Liniowy mu kozoł po nia lecieć to co mioł synek zrobić?
Niy wiym,czy liniowy może wydawać takie dysoozycje,ale synek jest usprawiedliwiony jak tak było.

niemalipy1920
Kontakt:

#990 Post autor: niemalipy1920 » 10 kwie 2013, o 11:39

Raulito pisze:I tu jest pytanie czy Niedzialan jest az tak słaby zeby nie wejsc nawet na 15 min meczu pucharowego?
jo niy wiem co sie z Wtorkiem dzieje nawet go nie było na rezerwie,pewnie brak formy

Zablokowany