Sezon 2011/2012
-
- Kontakt:
Re: Sezon 2011/2012
a jo jest za tym aby byla jedna karta za pomoca ktorej mozesz włazic na stadiony w całej polsce! i aby była wydawana bezterminowo!!!!!!!
- DaReQ93
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nie wiem kaj to napisać nawet ...ale, skąd wzięła się ta przyśpiewka z Pawłem Abbottem podczas fety z vice-majstra? Znalazłem dzisiaj filmik z jakiejś imprezy w Anglii i tyż tam to śpiewali, to było na uRodziny czy tak przylgnęło do Pawła?
Pzdr
A żeby nie odbiegać, 5 zł za karte to nie jest jakiś mega wydatek jak np. Stadion dla Chorzowa
Chyba przeżyjecie bez tych dwóch piw...

A żeby nie odbiegać, 5 zł za karte to nie jest jakiś mega wydatek jak np. Stadion dla Chorzowa

- Yego
Takiego czegos nigdy nie bedzie. Takie cos jest tylko w krajach cywilizowanych a nie w krajach dzikich.niebieski! pisze:a jo jest za tym aby byla jedna karta za pomoca ktorej mozesz włazic na stadiony w całej polsce! i aby była wydawana bezterminowo!!!!!!!
Na finale PP wspanialy PZPN chcial zamknac, czy zamknal sektory neutralne dla kibiców posiadaczy KK Ruchu i legii, wiec nie na reke dziadom karty co wszedzie wejdziesz bo tak juz jest i na zawsze zostanie.
Z tobą Thoth
niy chce mi sie godać

- daniel1222
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
tu nie chodzi o te 5zł czy to dużo czy mało, a podejście do kibica z którego na siłę co 2 lata wyciągane jest te 5zł obowiązkowo i trzeba stać w kolejkach po te karty. wiadomo że dla fanatyka to nie jest żaden problem i te 3tyś wyrobi je na pierwszy mecz. 2 razy już były karty i 2 razy było widać jak bardzo popsuły frekwencje...
- Yego
daniel ale produkcja tego kawalka plastiku tez troche kosztuje, nadruk na nim, zalatwienie kamerki do sfotografowania, komputer do wyrabiania, prad, ta osoba co wyrabia tez nie robi tego z milosci do kart kibica za darmoche.
W kolejkach stac musza tylko ci co wyrabiaja KK na ostatni moment. Wystarczy wpasc troche wczesniej i jest ok. A karty sa wszedzie wiec czemu tylko u nas psuja frekwencje? Jakos sa kluby co maja wyrobione wiecej kart kibica niz my i drozsze bilety i tam nie slychac ciaglego narzekania.
A jak ktos nie ma te 5 zloty na KK to nie bedzie mial tez 10 zloty na bilet na mlyn, wiec niech nic nie wyrabia az nie bedzie mial dochodow.
I nie piszcie ze klub wyciaga te cale 5 zloty od kibica bo to smieszne jest po prostu. Klub ma KK bo musi a nie dla zarobku tych 5 zloty raz na 2 lata.
Jak 10.000 kibicow wyrobi KK po 5 zloty to masz 50.000 "zarobku" NA 2 LATA! odejmij od tego wyzej wymienione koszta i to co zostanie to porownaj z kosztem np. podgrzewania murawy na 1 mecz w lutym, kosztem pradu jupiterow na jeden mecz wieczorny, albo koszt posprzatania stadionu od plastikowych kubkow, pustych paczek po fajkach, petow, i wymiotow jakiegos goscia co pomylil stadion z knajpa na rogu.
Juz nie mowie o oplatach Scorpionow za obmacywanie kibica albo o wymianie swiatelek na zegarze czy wyczysczeniu ubikacji na stadionie.
Dlatego jak czytam taki tekst:
W kolejkach stac musza tylko ci co wyrabiaja KK na ostatni moment. Wystarczy wpasc troche wczesniej i jest ok. A karty sa wszedzie wiec czemu tylko u nas psuja frekwencje? Jakos sa kluby co maja wyrobione wiecej kart kibica niz my i drozsze bilety i tam nie slychac ciaglego narzekania.
A jak ktos nie ma te 5 zloty na KK to nie bedzie mial tez 10 zloty na bilet na mlyn, wiec niech nic nie wyrabia az nie bedzie mial dochodow.
I nie piszcie ze klub wyciaga te cale 5 zloty od kibica bo to smieszne jest po prostu. Klub ma KK bo musi a nie dla zarobku tych 5 zloty raz na 2 lata.
Jak 10.000 kibicow wyrobi KK po 5 zloty to masz 50.000 "zarobku" NA 2 LATA! odejmij od tego wyzej wymienione koszta i to co zostanie to porownaj z kosztem np. podgrzewania murawy na 1 mecz w lutym, kosztem pradu jupiterow na jeden mecz wieczorny, albo koszt posprzatania stadionu od plastikowych kubkow, pustych paczek po fajkach, petow, i wymiotow jakiegos goscia co pomylil stadion z knajpa na rogu.
Juz nie mowie o oplatach Scorpionow za obmacywanie kibica albo o wymianie swiatelek na zegarze czy wyczysczeniu ubikacji na stadionie.
Dlatego jak czytam taki tekst:
to wybacz, ale musialbym ci dosrac, ale z szacunku do Ciebie jako kibica Ruchu tego nie zrobiedaniel1222 pisze: ...podejście do kibica z którego na siłę co 2 lata wyciągane jest te 5zł obowiązkowo...
Z tobą Thoth
niy chce mi sie godać

- andrzejn64
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Tu nie chodzi o te 5 złotych bo i 10 to nie byłby wydatek. Martwi trochę to, że znów ci co mieszkają daleko albo za granicą to muszą wcześniej przyjeżdżać i wyrabiać te karty, albo stać przed pierwszym meczem godzinę. Nie można przez to przez internet zapłacić ten 1 raz a to może być kłopotliwe dla tych, którzy nie mieszkają w Chorzowie. Być może takie są wymogi nie wiem, tylko to trochę dziwne bo w końcu każdy już w tym systemie te swoje dane ma, być może chodzi o to, że trzeba na bieżąco to uaktualniać.
- Yego
Ja tez mieszkam daleko i za granica, mam prace, rodzine, obowiazki, i jak wpadam do Polski to jestem w terenach Niebieskiego Poludnia, czyli tez paredziesiat km od klubu, i jakos nigdy nie mam problemu z wyrobieniem dla siebie i rodziny KK, nie mam problemu z zakupem biletu na 3 godziny przed meczem (Nie jestem w prawdzie na kazdym meczu, ale na kazdym jak jestem na Slonsku!), praktycznie nie stoje w kolejce prawie nigdy.
Z drugiej strony widze chlopakow co maja po 19 lat i jedynymi ich obowiazkami jest przeleciec dziewczyne jak mu sie zachce i wypic piwo z kumplami na murku, i tacy przychodza na 15 minut przed meczem pod stadion i stawaja w kolejce, dostaja bilet w 20. minucie meczu, wchodza i narzekaja ze klub otwiera malo kas i ze jest scisk w kolejce i kasy pracuja za wolno. A na koszulce napis: Swiony, Siemce, Cwajka, albo nawet BatoRy. Mecz o 17:00 np. a taki gosciu zaczyna myslec o tym kiedy wejsc do tramwaju o 16:30 ale w miedzyczasie to jeszcze do laski wskoczy.
Trzeba troche ruszyc glowami i planowac pare godzin wczesniej.
Ja jak jade z rodzina na wakacje do Polski to moje wakacje ukladam wedlug terminarza meczy Ruchu i po czesci meczy naszych FC, i jakos zaliczam nawet po 3-4 mecze w tygodniu. Wiem ze nie kazdy musi miec takiego jebca jak ja na tym punkcie, ale niech nikt kto mieszka przynajmniej na terenach GOP nie narzeka ze za KK trzeba stac w kolejce, bo klub jest winny, albo koszta 5 zloty za wysokie. Bo jak takie cos slysze to mnie cholera bierze i to na calej linii.
Po to sie nosi czaszke na szyi zeby od czasu do czasu poruszac tymi szarymi komorkami w jej srodku i jak nie ze swoim fanclubem to z kumplami czy nawet z rodzina albo i samemu wybrac sie na mecz tak zeby nie musiec stac w kolejkach i potem narzekac na kasjerki i kasjerow.
Z drugiej strony widze chlopakow co maja po 19 lat i jedynymi ich obowiazkami jest przeleciec dziewczyne jak mu sie zachce i wypic piwo z kumplami na murku, i tacy przychodza na 15 minut przed meczem pod stadion i stawaja w kolejce, dostaja bilet w 20. minucie meczu, wchodza i narzekaja ze klub otwiera malo kas i ze jest scisk w kolejce i kasy pracuja za wolno. A na koszulce napis: Swiony, Siemce, Cwajka, albo nawet BatoRy. Mecz o 17:00 np. a taki gosciu zaczyna myslec o tym kiedy wejsc do tramwaju o 16:30 ale w miedzyczasie to jeszcze do laski wskoczy.
Trzeba troche ruszyc glowami i planowac pare godzin wczesniej.
Ja jak jade z rodzina na wakacje do Polski to moje wakacje ukladam wedlug terminarza meczy Ruchu i po czesci meczy naszych FC, i jakos zaliczam nawet po 3-4 mecze w tygodniu. Wiem ze nie kazdy musi miec takiego jebca jak ja na tym punkcie, ale niech nikt kto mieszka przynajmniej na terenach GOP nie narzeka ze za KK trzeba stac w kolejce, bo klub jest winny, albo koszta 5 zloty za wysokie. Bo jak takie cos slysze to mnie cholera bierze i to na calej linii.
Po to sie nosi czaszke na szyi zeby od czasu do czasu poruszac tymi szarymi komorkami w jej srodku i jak nie ze swoim fanclubem to z kumplami czy nawet z rodzina albo i samemu wybrac sie na mecz tak zeby nie musiec stac w kolejkach i potem narzekac na kasjerki i kasjerow.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2012, o 11:19 przez Yego, łącznie zmieniany 1 raz.
Z tobą Thoth
niy chce mi sie godać

-
- Kontakt:
nikt nie musi wczesniej przyjezdzac bo jest takie cos :andrzejn64 pisze:Tu nie chodzi o te 5 złotych bo i 10 to nie byłby wydatek. Martwi trochę to, że znów ci co mieszkają daleko albo za granicą to muszą wcześniej przyjeżdżać i wyrabiać te karty, albo stać przed pierwszym meczem godzinę. Nie można przez to przez internet zapłacić ten 1 raz a to może być kłopotliwe dla tych, którzy nie mieszkają w Chorzowie. Być może takie są wymogi nie wiem, tylko to trochę dziwne bo w końcu każdy już w tym systemie te swoje dane ma, być może chodzi o to, że trzeba na bieżąco to uaktualniać.
http://sklep.ruchchorzow.com.pl/pl/p/KARTA-KIBICA/493
a tak jak Yego mowi my zawsze jak jezdzimy to jestemy 30-45 minut przed meczem i najpuzniej jestesmy 10 minut przed meczem na miejscach a na to wystarczy 2 minuty w ciagu tygodnia zeby przes neta bilet zamowic ro ino nie zdazyli my wejsc punktualnie na mecz jak Ruch grol z Poloniom Wawa na Slaskim ale tam polowa ludzi nie wlazla

- daniel1222
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Yego widać że na meczach jesteś od święta i nie masz pojęcia co się dzieje. dla mnie nie jest problemem wyrobić kk więc się tak nie mądruj na mój temat bo kk czy wcześniej identyfikator miałem jeszcze przed sezonem w którym one wchodziły, ale mam oczy i widzę, że przed każdym meczem ludzie wyrabiają kk i jak już je w końcu wyrobili choćby 2-3 mecze temu to już jest pierwszy krok do tego żeby na mecze zaczęli chodzić częściej, a teraz jak dowalą zaś nowe kk to taki ktoś stwierdzi że nie będzie co chwile nowej karty wyrabiał i na kolejny szpil znowu przyjdzie za 2 lata.takim sposobem tracimy kibiców/pikników/januszy nazwij ich jak chcesz. jak już chcesz się bawić w obliczenia to wystarczy że taki kibic co jest na meczu 2-3 razy w sezonie i kupi bilet po 20zł więc w ciągu 2 sezonów jest na meczu 4-6 razy to zostawi 80-120zł. te twoje 50tysięcy zwraca się przy ok 500 takich ludziach, a przynajmniej trybuny są pełniejsze. twoim zdaniem co się bardziej opłaca? wyciąganie po 5zł od fanatyków co 2 lata czy sprzedawanie więcej biletów na każdy mecz? bo wg mnie lepiej sprzedać więcej biletów na mecz i niech se siedzi taki piknik na prostej i obejrzy mecz w spokoju ale przynajmniej zostawi trochę kasy w klubie a nie tylko abonament c+ lub piwo w barze
- Yego
Dokladnie tak jest. Dalem sobie to wytatuowac na czolo i wszyscy to teraz widza przynajmniej z dalekadaniel1222 pisze:Yego widać że na meczach jesteś od święta i nie masz pojęcia co się dzieje.
Po przeczytaniu tego tekstu doszlem do wniosku ze za trudno jest mi rozwiazac powyzej zawarte kwestie matematyczne. Po prostu jakos tego nie potrafie zliczyc, ale nie martw sie Danielu bo to wynika jedynie z braków w moim poziomie IQ, wiec nie dotyczy nikogo innego.daniel1222 pisze:jak już chcesz się bawić w obliczenia to wystarczy że taki kibic co jest na meczu 2-3 razy w sezonie i kupi bilet po 20zł więc w ciągu 2 sezonów jest na meczu 4-6 razy to zostawi 80-120zł. te twoje 50tysięcy zwraca się przy ok 500 takich ludziach, a przynajmniej trybuny są pełniejsze. twoim zdaniem co się bardziej opłaca? wyciąganie po 5zł od fanatyków co 2 lata czy sprzedawanie więcej biletów na każdy mecz?
Drogi Danielu, wielki fanatyku. Objecuje tu na forum przy swiadkach, ze na inauguracje nowego sezonu bede przed pierwszym meczem o umówionym czasie czekal na Ciebie przed Sayonara. przyniose ze soba 5 zloty, dla Ciebie, tak aby zwrócily Ci sie koszta za Karte Kibica. Napisz mi tylko o której sie umawiamy.daniel1222 pisze: wyciąganie po 5zł od fanatyków co 2 lata
Na stadionie niestety nie mozemy sie spotkac bo przeciez "widać że na meczach jestem od święta i nie mam pojęcia co się dzieje" i tego dnia oplace sobie chyba "abonament c+ lub piwo w barze".
Aha i jeszcze cos, bo bym zapomnial
przepraszam juz nie bede poniewazdaniel1222 pisze:...więc się tak nie mądruj na mój temat...
w tym czasie nie chodzilem jeszcze na meczedaniel1222 pisze:...wcześniej identyfikator miałem jeszcze przed sezonem w którym one wchodziły...

Z tobą Thoth
niy chce mi sie godać

-
- Kontakt:
http://www.90minut.pl/news/188/news1881 ... -zyje.html
Pamiętam jak nam strzelił w barażu ze Zniczem gola. Wielu go wówczas u nas widziało. Zamiast niego przyszedł Pulkowski
Pamiętam jak nam strzelił w barażu ze Zniczem gola. Wielu go wówczas u nas widziało. Zamiast niego przyszedł Pulkowski
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
- 19daimos20
- Kontakt:
Problemem nie jest dać te 5 zł bo to jest minimum ale kolejki które znowu będą żeby wyrobić ten kawałek plastiku, jednak 10 tys. osób to nie jest od tak wyrobić kartę bo zajmuje to dużo czasu. Dokładnie tak jak Yego napisałeś klub nie chce brać od nas kasy.... Znowu frekwencja będzie 3 tys dzieki nowym kik om
heh. Obym sie mylił

Dumny homofob i islamofob :)
- jabolgo
- Kontakt:
Wyrobić online i po kłopocie! A przepraszam trzeba dopłacić 5 zł za przesyłkę.19daimos20 pisze:Problemem nie jest dać te 5 zł bo to jest minimum ale kolejki które znowu będą żeby wyrobić ten kawałek plastiku, jednak 10 tys. osób to nie jest od tak wyrobić kartę bo zajmuje to dużo czasu. Dokładnie tak jak Yego napisałeś klub nie chce brać od nas kasy.... Znowu frekwencja będzie 3 tys dzieki nowym kik om![]()
![]()
heh. Obym sie mylił
![]()

Z jugador, 19aRtuR20, scaneRboy, gerhat, alek900, Mirek, Chudy81, kattowitz, buli19R20, tommy tauzen, adamo_R i Bogutschutz vel BOGUCICE jestem na TY a Dorcia to męczyzna :)
Dlaczego pisząc do osób obcych zawracam się per pani/pan? Bo tak mnie wychowano. Bo tak jest kulturalnie. Bo taki mam styl bycia. :)
Forum to nie rynsztok tutaj też obowiązują zasady savoir vivre.
Pana puchu ignoruję. KIBICE NIE ZNAJĄCY SWOJEJ PRZESZŁOŚCI NIE MAJĄ PRZYSZŁOŚCI.
Były akcjonariusz Ruch Chorzów S.A. sprzedał(się) za garść srebrników 200 akcji.
Dlaczego pisząc do osób obcych zawracam się per pani/pan? Bo tak mnie wychowano. Bo tak jest kulturalnie. Bo taki mam styl bycia. :)
Forum to nie rynsztok tutaj też obowiązują zasady savoir vivre.
Pana puchu ignoruję. KIBICE NIE ZNAJĄCY SWOJEJ PRZESZŁOŚCI NIE MAJĄ PRZYSZŁOŚCI.
Były akcjonariusz Ruch Chorzów S.A. sprzedał(się) za garść srebrników 200 akcji.
-
http://sportslaski.pl/przy-cichej-bedzi ... ,info.html
Niby nie mam nic przeciwko, ale to by oznaczało brak modernizacji Cichej. Jeśli doszłoby do tego, że graliby u nas postawiłbym jeden warunek, brak kibiców gości w meczu z GKSem Katowice.
Niby nie mam nic przeciwko, ale to by oznaczało brak modernizacji Cichej. Jeśli doszłoby do tego, że graliby u nas postawiłbym jeden warunek, brak kibiców gości w meczu z GKSem Katowice.
- Yego
Jedyny plus bylby z tego taki ze czesc kosztów za wynajem "Gliwic" by sie zwrócila od Cidrów.Roni2580 pisze:http://sportslaski.pl/przy-cichej-bedzi ... ,info.html
Co nie zmienia dwóch faktów po 1. ze potrzeba nowego objektu i po 2. ze proces licencyjny = proceder korupcyjny
Z tobą Thoth
niy chce mi sie godać