Nie, chciałem się rozwijać, iść do przodu

Nie, chciałem się rozwijać, iść do przodu
No obyś nie wykrakał. Choć w Maćka wierzę bardzo bardzo mocno i mam nadzieję że jak będzie odchodził (kiedyś odejdzie bo poziom sportowo - organizacyjny naszego klubu to DNO i dla dalszego rozwoju kariery musi zmienić klub w mojej opinii na zagraniczny) to bez szopek i ceregieli. Jego postawa na boisku i poza nim pokazuje że dla niego R na piersi coś znaczy. Mamy kilku takich graczy według mnie są nimi:RudaSlaska7 pisze:niech sie uczy od starszego Sadloka.
No i wpływ najbliższych w tym wypadku ojcaWitek46 pisze:Jak się czyta wypowiedzi Sobiecha, to robi się smutno. Chyba dobrze, że go już nie ma. Po tym co wygadywał o Grunwaldzie, u mnie jest mocno podpadnięty. Tak to niestety często się zdarza, że jak do nieprzygotowanych ludzi przychodzi duża kasa, to im się miesza w głowach.
napewno nie od grzyba. chyba od scherfena jak przeszedł na północDżem pisze:Tomek pisze:on te auto odkupił od jakiegos zawodnika z Ruchu wtedy.Kotlet pisze:Ponizej 7 tys zł ?? ku*** i z tego kupiłeś sobie Audi za 160 tys zł ??
Jak to czytam to normalnie sie ciesze ze ta łajza poszła w pi***
ale nie pamiętom teraz od kogo.
Od Grzyba.
Źródło: Przegląd Sportowy- Mimo wszystko liczył się pan z jego stratą?
- Początkowo sądziłem, że jednak zostanie z nami, ale potem zacząłem oswajać się z myślą, że jednak nie zatrzymamy Sobiecha w Chorzowie. Nie miałem żadnego wpływu na tę sytuację. Mogę się tylko domyślić, że oferta dla klubu była z kategorii tych „nie do odrzucenia”.
- Kto zastąpi reprezentacyjnego napastnika?
- Będziemy jeszcze szukali „gotowego” napastnika, choć nie ma dzisiaj na rynku takich piłkarzy. Do zamknięcia okienka transferowego zostało jednak jeszcze trochę czasu, więc zobaczymy. Mam też nadzieję, że w naszej kadrze wykreują się tacy zawodnicy, którzy wskoczą w te wolne miejsca w składzie, jakie z różnych przyczyn się ostatnio pojawiły.
Witek46 - na polskim fusbalu nie idzie zrobic biznesu (no chyba że na korupcji). Tacy ludzie jak Klimek, Cupiał, Walter, Wojciechowski czy Rutkowski to pasjonaci którzy wpierdzielają swoja prywatno kasa w coś co na dzień dzisiejszy nie przynosi zysku a tylko po części zwraca koszty jakie włożyli w te swoje hobby. W Polsce nie ma dzień dzisiejszy podmiotów z taką kasą która funkcjonuje w piłce Zachodniej a tylko taka kasa gwarantuje zbudowanie naprawdę mocnego klubu a co za tym idzie coroczny start w LM lub LE. Teraz to są tylko jednorazowe wyskoki takie jak Ruchu i nic więcej. Kasa, kasa i to w milionach euro.Witek46 pisze:Swoją drogą jeśli prawdziwa jest informacja, że przed laty zamiast zapłacić za Sobiecha 20 tys. zł nasi działacze woleli umowę z Grunwaldem dotyczącą 30 proc. od kolejnego transferu, to wystawia to im bardzo kiepskie świadectwo. Przypomnę, że było to w szczycie koniunktury, kiedy Pan Klimek i jego firma rozwijali się i dynamicznie inwestowali. Jeśli w tamtym czasie działacze poskąpili takich śmiesznych pieniędzy, to jak musi być teraz kiedy główni akcjonariusze mają kłopoty finansowe.
Otóż jestem przekonany, że wbrew temu co wielu tutaj sądzi nasi "dobroczyńcy" z Panem K. na czele nie są wiele stratni na zarządzaniu Ruchem. Sądzę, że niewiele do klubu dołożyli, a wcale bym się nie zdziwił jeśli by się okazało, że są na zero. To wcale nie umniejsza ich historycznej roli w ratowaniu klubu i porządkowaniu jego spraw finansowych i organizacyjnych ale nie stawiajmy im pomników. Są biznesmenami, robią biznes i tyle.
Obawiam się tylko, że pieniądze za Sobiecha szybko się rozejdą i nie doczekamy się znaczących wzmocnień. Raczej oddamy długi, spłacimy niedawne prywatne pożyczki brane na bieżące funkcjonowanie, popłacimy zaległe premie i wypłaty, podniesiemy komuś minimalnie kontrakt, zapewnimy sobie stabilność do końca rundy i tyle. A potem jakoś to będzie, sprzedamy Sadloka, a może ktoś znowu się wypromuje… Wegetacja bez wizji. Ale… może się mylę. Oby!
Grzybek śmiga dalej swoją A3 wiec na pewno nie od niegoTomek pisze:napewno nie od grzyba. chyba od scherfena jak przeszedł na północDżem pisze:Tomek pisze:on te auto odkupił od jakiegos zawodnika z Ruchu wtedy.Kotlet pisze:Ponizej 7 tys zł ?? ku*** i z tego kupiłeś sobie Audi za 160 tys zł ??
Jak to czytam to normalnie sie ciesze ze ta łajza poszła w pi***
ale nie pamiętom teraz od kogo.
Od Grzyba.
Chodzi ci o wypadek Olszara ?jabolgo pisze:Tak mnie teraz naszło. Czy to aby nie pan Artur miał dwa lub trzy sezony temu kontuzjęz
w tle? Bo któryś z zawodników młodego pokolenia miał na 100% ale nie pamiętam który.
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot], Rickenn10 i 64 gości