Raz jeszcze o Macku Mizi...
- Zoltan
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
wiec moje zdanie jest takie- zbiorka z puszkami kto sie doczepi ze pare ludzi lazi z puszkam po stadionie np w czasie przerwy???? ja sie do tego przykaczam! 2 sprawa jak wspomnial kalus niepowinno byc problemu ze spikerem, a 3 cia jesli to moze byc problem to zawsze mozna stanac z puszkami przed bramami,tam to juz chyba nic nam niezrobia! pozdrawiam MACIEK TRZYMAJ SIE !!!!!!!!!!!!
Troche zmienie temat...
Panu Mackowi chyba jush nie zalezy na tym aby grac dla Ruchu !!
A mianowicie dzisiaj widzialem go na meczu jak PALIL PAPIEROSY !!
Czyli nawet jak bedzie po operacji i bedzie zddrowy to ja osobiscie nie chcialbym go widziec w Ruchu!!Oczywscie szanuje pana Macka ,ale zawodnik ktory ma bodajze 37 lat pali papierosy ,to raczej nie jest zachowanie sportowca!!
No ,ale to jest oczywiscie moje skromne zdanie!!!
PS
Jeszcze zapamnialem napisac ,ze my sie tu wsszyscy staramy ,zeby pomogl naszej druzynie i chcemy zbierac na jego operacje,a on to chyba ma w czterech literach
Panu Mackowi chyba jush nie zalezy na tym aby grac dla Ruchu !!
A mianowicie dzisiaj widzialem go na meczu jak PALIL PAPIEROSY !!
Czyli nawet jak bedzie po operacji i bedzie zddrowy to ja osobiscie nie chcialbym go widziec w Ruchu!!Oczywscie szanuje pana Macka ,ale zawodnik ktory ma bodajze 37 lat pali papierosy ,to raczej nie jest zachowanie sportowca!!
No ,ale to jest oczywiscie moje skromne zdanie!!!
PS
Jeszcze zapamnialem napisac ,ze my sie tu wsszyscy staramy ,zeby pomogl naszej druzynie i chcemy zbierac na jego operacje,a on to chyba ma w czterech literach

w imieniu Macka,z którym rozmawiałem dziekuje wszystkim,którzy przychylnie podeszli do jego propozycji zbiórki lub organizacji meczu aby pomóc Mackowi :lol: w najblizszym czasie obiecał Maciek ze sam naskrobie pare słów i byc moze cos wiecej juz bedziemy wiedziec.Pozdrowienia dla wszystkich od Macka 

- radzion
- Kontakt:
no noMecz przyjaźni pomiędzy Ruchem Chorzów a Zagłębiem Sosnowiec? Wielu już puka się w głowę. A jednak... Być może nienawidzących się kibiców obu drużyn połączy (chociaż na chwilę) Maciej Mizia.
Mizia, piłkarz Ruchu, nie gra w piłkę od kilku miesięcy z powodu kontuzji kolana. Jest po pierwszym zabiegu, czeka go kolejna operacja. Niestety, w chorzowskim klubie się nie przelewa i zabieg jest ciągle odwlekany.
- Za pierwszą operację trzeba zapłacić 5 tys. zł, kolejna będzie trochę tańsza. Widzę, że w Ruchu bieda i pieniądze na moją operację to pewnie ostatnia rzecz, o której myśli prezes - żali się piłkarz.
Mariusz Śrutwa, Krzysztof Bizacki oraz trener Jerzy Wyrobek wpadli więc na pomysł, żeby rozegrać mecz charytatywny. Zysk z biletów zostałby przeznaczony na leczenie piłkarza. - Ale z kim zagrać? Tak żeby rywal był atrakcyjny i na mecz przyszło trochę kibiców. Wiadomo, pogoda już nie taka ładna i wielu woli kibicować przed telewizorem.
Najbardziej czuję się związany z Ruchem i Zagłębiem. Cały czas mieszkam w Sosnowcu. Gdy przechodziłem do Ruchu, kibice mi to wytykali, łatwo nie było. Teraz jest inaczej. Ludzie kłaniają mi się na ulicy. Rozmawiamy o problemach obu drużyn. Tak sobie myślę, że fajnie byłoby gdyby z mojego powodu kibice obu drużyn zbliżyli się chociaż o centymetr. To dopiero byłby szczytny cel - uśmiecha się Mizia.
Kibice Ruchu i Zagłębia twierdzą, że na to jedno spotkanie byliby w stanie zapomnieć o wzajemnych animozjach. Wojtek, fan "niebieskich" z Tychów, zadał na forum internetowym Zagłębia pytanie, czy kibice z Sosnowca są gotowi pomóc Maćkowi i przyjechać na mecz do Chorzowa. - Spodziewałem się bluzg, przekleństw. Tymczasem pełne zrozumienie. Potem wspólnie z Maćkiem czytaliśmy wpisy internautów obu drużyn i mieliśmy powody do zadowolenia. Wszyscy byli za - mówi Wojtek.
Kiedy mógłby się odbyć mecz? - Terminów coraz mniej. Wydaje mi się, że najlepszy byłby 11 listopada. Wolny dzień, trochę ludzi na stadion by przyszło. Organizacja takiego meczu to jednak nie taka prosta sprawa. Mimo wszystko na stadionie muszą być jakieś służby ochroniarskie. Wystarczy, że jednemu kibicowi zaszumi w głowie i o awanturę nietrudno. Wiem, że prezes Rogala jest mi przychylny. Czekają mnie jeszcze rozmowy z działaczami Zagłębia. A może zrobimy miniturniej i zaprosimy też zespół z Bielska-Białej, w końcu tam zacząłem karierę - zastanawia się Mizia, który pełni też funkcję dyrektora grającej w lidze okręgowej Zapory Przeczyce.

No i obawa chyba jesczze ,że choć z zaglębiem się nienawidzimy, to jednak cel jest szczytny, oby się to nie zamieniło w totalną rozróbę. Przynajmniej na stadionie... Bo znajdą się pewnie i tacy których "jakiś tam" Mizia nie obchodzi za bardzo, a bardziej zajmą się kibolami Zagłębia.
Pomyśl dobry podchwycenia ze strony władz obu klubów moim zdaniem.
Witam i Pozdrawiam z Sosnowca.Bart pisze:No i obawa chyba jesczze ,że choć z zaglębiem się nienawidzimy, to jednak cel jest szczytny, oby się to nie zamieniło w totalną rozróbę. Przynajmniej na stadionie... Bo znajdą się pewnie i tacy których "jakiś tam" Mizia nie obchodzi za bardzo, a bardziej zajmą się kibolami Zagłębia.
Myślę że 99% prawdziwych kibiców potrafi dotrzymać "zawieszenia broni". Co do tego 1% to myślę że te 99% potrafiłoby ich uspokoić.

W końcu nie gramy "dla siebie", tylko na szczytny cel. Maciek wapisał się w historii zarówno Ruchu jak i Zagłębia. Myślę więc że choćby ten fakt, fakt że walczył dla obydwu klubów z pełnym zaangażowaniem zjednoczy choć na jeden dzień naszych kibiców.
Wspaniale byłoby rozegrać taki mecz. Nie pozwólmy żeby pojedyncze "elementy" uniemożliwiły to czy co gorsza zepsuły to sportowe i (mam nadzieję) ULTRASOWSKIE widowisko.
Możemy się nienawidzieć ale dla Maćka zjednoczmy nasze siły!!!
Pozdro!
- Zoltan
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- Zoltan
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- Zoltan
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt: