CZWARTEK: SPOTKANIE Z M. KLIMKIEM W SPRAWIE STADIONU !

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
wacha
Kontakt:

#166 Post autor: wacha » 26 lis 2006, o 12:47

a co z legitami kk ??
Niebieskie Siemianowice Śląskie

HBSiwy
Kontakt:

#167 Post autor: HBSiwy » 26 lis 2006, o 14:11

Wiem ze na Slasku nie ma latwo ale zobaczcie sobie zaglebie rury w niemczech( Dortmund,Gelsenkirchen,Essen,Bochum) jakie tam jest bezrobocie i ludzie tez nie maja kasy a stadiony jak wygladaja.
Na kazdym meczu na Schalke 60 tys ,Dortmund 80 tys na Essen na 2 lidze po 15 tys Bochum po 20 tys.
I powiem wam ze bilety nie sa tanie bo moze myslicie ze sa po 5 ojro.
Jest jednak podzial na 3 kategorie -Mecze z dobrymi przeciwnikami ,srednimi i padlina :D
Tu jest cennik meczow Werderu jak ktos chce-

http://www.werder.de/tickets/tageskarten.php

Mysle ze na Ruchu tez powinno tak byc.Bilet normalny 15 a bajtle za 10.Mecze z jakas padlina typu Janikowo ,Lomza
za 10-12 zlotkow a bajtle np 8 zl.

Jedno jest pewne jestesmy narodem ciagle szkamrajacym i chocby bilety byly po zlotku to i tak by boly niektorym za droge.
To jest moje zdanie.
Wiem ze znajda sie tacy co powiedzom ze dobrze mi sie dupcy bo tu nie mieszkom,nie myslcie sobie ze w reichu jest wszystko och i ach.
[color=blue][b]JESTESMY WSZEDZIE ALE NASZE SERCA SA ZAWSZE NA CICHEJ[/b][/color]

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#168 Post autor: jajo » 26 lis 2006, o 14:17

myslalem juz o tym, co wkleil HBSiwy.
Konkretnie chodzi mi o to
Preiskategorie 1: Hamburger SV, Borussia Dortmund, FC Bayern München, FC Schalke 04, Bayer 04 Leverkusen, Hannover 96
Preiskategorie 2: VfB Stuttgart, Borussia M’gladbach, DSC Arminia Bielefeld, Hertha BSC Berlin, VfL Wolfsburg, 1. FSV Mainz 05, 1. FC Nürnberg, Eintracht Frankfurt
Preiskategorie 3: FC Energie Cottbus, VfL Bochum, TSV Alemannia Aachen

Zastanawiam sie czy to nie byloby najlepszym rozwiazaniem. Jak na Sosnowcu bedzie pelno za 15 zl, to po co robic bilet za 10. Ale czy to sie ekonimcznie oplaci przy slabych pilkarsko i nieciekawych kibicowsko rywalach, to tutaj nie bylbym tego pewny. I nie chodzi mi tutaj o to, czy ci co kochaja ten klub beda w stanie uzbierac. Bo jak pokazaly ostatnie lata, tych naprawde kochajacych jest gdzies 1500, a reszta swoje wyjscie na mecz uzaleznia od formy zespolu, przeciwniki, pogody/terminu i wlasnie ceny
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Viro

#169 Post autor: Viro » 26 lis 2006, o 14:32

ja bardzo chcialem byc na tym spotkaniu lecz.......... niestety czasem a rozne inne sprawy czego sie nie da przeskoczyc.
Ja uwazam tak jak juz napisalem, ze podnoszenie cen w tym momencie jest zlym pomyslem.
To jest podwyzka z 10 na 15 zeta to jest 50% wg mnie to bardzo duzo!!!
chodzi mi o rozmiar podwyzki
Arcio piszesz czemu mamy sie ogladac na innych - mi sie wydaje , ze w obecnych czasach musimy niestety patrzec na innych. Klub to jest przedsiebiorstwo - my tu mamy bardzo duza konkurencje i tak jak pisze Patt narybek wybierze inny stadion wkoncu. Niemowie tu o ludziach z Chorzowa ale przelozy sie to na nasze fc tj. Katowice czy Ruda.
zeby teraz chodzilo na mecze tyle ludzi co przed podwyzka to naprawde wszystko w rekach, a raczej nogach kopaczy
mam nadzieje, ze bedzie jeszcze jakies spotkanie przed sezonem i bede mial okazje sie pojawic i mam nadzieje, ze te 10 osob nie bedzie przytakiwac zarzadowi tylko bedzie reprezentowac ' interes' zdanie kibicow
a jak ktos wierzy, ze fundacja czy ta podwyzka pozwoli nam wybudowac stadion to jest w wielkim bledzie bo chyba do konca mojego zycia bysmy nie nazbierali

Awatar użytkownika
Patton
Kontakt:

#170 Post autor: Patton » 26 lis 2006, o 15:11

Viro pisze: a jak ktos wierzy, ze fundacja czy ta podwyzka pozwoli nam wybudowac stadion to jest w wielkim bledzie bo chyba do konca mojego zycia bysmy nie nazbierali
Zyj nam sto lat i dluzej :) Chociaz z Twoim trybem zycia, marnie to widze ;)
Słowem, jesteśmy skazani na przeciętność...

DjMaciar
Kontakt:

#171 Post autor: DjMaciar » 26 lis 2006, o 15:35

jajo pisze:Preiskategorie 1: Hamburger SV, Borussia Dortmund, FC Bayern München, FC Schalke 04, Bayer 04 Leverkusen, Hannover 96
Preiskategorie 2: VfB Stuttgart, Borussia M’gladbach, DSC Arminia Bielefeld, Hertha BSC Berlin, VfL Wolfsburg, 1. FSV Mainz 05, 1. FC Nürnberg, Eintracht Frankfurt
Preiskategorie 3: FC Energie Cottbus, VfL Bochum, TSV Alemannia Aachen
to co napisols i to co napisol HBSIWY to sa niemcy nie Polska inne realia i ja bym sie do tego nie odnosil
ktos wspomnial tez tu ze sie nikt nie wypowiedzial na FORUM ze nie bedzie mial tyle tylko wskazujaco mowi ze zna takich
ja w to tez wierze bo ci ktorych nie stac bedzie teraz na te 15 zlotych niestety nie stac ich tez na internet i komputer
i nie moga sie wypowiedziec mysle ze ceny to sliska sprawa dla kibicow kto ma byc i tak bedzie
ale duza ilosc mlodzikow moze przez to sie zniechecic a
ZARZAD SIE KAPNOL ZE LUDZIE PRZYCHODZA I ZARAZ CENY PODNIES BO FOL JEST NA STADIONIE TYPOWE POLSKIE ZLODZIEJSTWO
a za 5 euro jak ktos napisal to nawet na 3 bundes lige nie wejdziesz
[b]Fan Club Deutschland 🇩🇪 [/b]

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#172 Post autor: jajo » 26 lis 2006, o 15:45

Mariusz Klimek uratował ten klub przed upadkiem i zarzucanie mu zlodziejstwa jest co najmniej nie na miejscu. Zdanie mam podobne, co Lukas. Inaczej bym spogladal na ta podwyzke, gdyby chialy ja przeporwadzac poprzednie wladze. Nie wiem czemu sie nie odnosci do czegos co dobrze funkcjonuje. Wiadomo, ze ceny na buli sa kilkakrotnie wzysze, ale sens kategorii meczy moze byc bardzo podobny
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

KLIMZ@WIEC

#173 Post autor: KLIMZ@WIEC » 26 lis 2006, o 16:59

Ludzie tyla razy pisołech że dobrze że zarzad nom teraz powiedzioł otyj podwyżce bo jest czas na to aby RAZEM (np. na najbliższym spotkaniu) znaleść wspólne dobre wyjście z tyj sytuacji. Myśla że dobrym pomysłem jest aby młodzież miała tonij bo wiadomo nie robią i na szpil muszą brać kasa od rodziców (i tak jak ktoś napisoł w końcu ojciec sie wkurzy i powie idz se synek na Górnik czy Gieksa bo tam jest tonij) i tak po leku bydymy tracić tych MŁODYCH kibiców. Jo sie BARDZO CIESZA ze powstanie ta fundacjo i że MY kibice bydymy mieli czestszy kontakt z zarządem i mogymy im przedstacić punkt widzenia WSZYSTKICH kibiców. Tak jak powiedzioł Klimek na spotkaniu że ON wie że tu na ŚLONSKU sie nie przelewo więc pewnie bydzie szło z nim coś utargować na tych biletach. Mie tyż sie nie przelewo ale podwyżka akceptuja bo chca oglądać SILNY RUCH a to musi kosztować i jo to rozumia. Jak powstanie ta fundacja to tyż sie tam dołoża tyla na ile mie bydzie stać. W MOIM SERCU JEST RUCH I NA DOBRE I NA ZŁE!!!!!!!!!!!

adamo chorzow

#174 Post autor: adamo chorzow » 26 lis 2006, o 18:24

ja uwazam ze najtansze bilety powinny byc po 15 zeta,jesli kogos nie stac to niech idzie na Chorzowianka takie moje zdanie.....kozdy narzeko przestoncie sie robic smieszni.....
Kazdy powinien placic bez wzgledu na to kim jest......jesli podniesie sie poprzez to poziom gry naszej druzyny to bilety w przedsprzedazy itak beda sie rozchodzily takze nie wiem o co tu chodzi......
Co chcecie do konca zycie wchodzic na Ruch za 10 zlotych?????Oszaleliscie...Mariusz Klimek chce stworzyc WIELKI RUCH CHORZOW,ale aby tego dokonac trzeba czasem podejmowac i takie decyzje.....jesli mamy miec klub na miare Legii czy Wisly to te decyzje sa nieodwolalne itak dobrze ze nie zrobil biletow po 20 zeta.......
Takze przestancie biadolic tylko niech se kazdy pomysli o czym my tu gadamy...................i zastanowi sie nad tym...
Nie ma co na ten temet osprawiac tylko przejsc do tego jak do porzadku dziennego..A nie martwic sie o to ze tego drugiego nie stac....Mowicie ze Górny Śląsk jest biednym regionem tak???????????To powiedzcie mi za co skad biere 180 milionow zlotych na zadaszenie ,wybudowanie nowej murawy,telebimu,naglosnienia parkingow i monitoringu na STSDIONIE SLASKIM???????Jak dotad tylko nasz region stac na tekie inwestycje wiec przestancie godac ze to biedny region bo co ma taki Krakow powiedziecjak tam jedynie jest wawel i kosciol mariacki zastanowcie sie czasem zanim cos napiszecie...........Na Ruch bilety musza pojsc w gore jesli chcemy WIELKIEGO KLUBU niestety ale takie sa realia,,ja tez bym wolal jakby pan Klimek byl szejkiem i kazdemu wybudowal podgrzewany stolek z osobnym telewizorem na powtorki a bilety zrobil za poldarmo,albo najlepiej jakby do biletu jeszcze co niektorym tu dolozyl 15 zlotych aby mogli sobie po meczu kupic piwo:):):):)
Pomyslcie...JESLI chcecie kluibu ktory da rade konkurowac z czolowka to trzeba juz dzialac zebysmy nie weszli do ligi i jesienia nie byli na ostatnim miescu jak to ostatnio mialo miejse....Podstawy klubu trzeba budowac nuz teraz...

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#175 Post autor: Ozor » 26 lis 2006, o 20:09

Ja chcę widziec adamo ten wielki Ruch ale nie tylko na murawie dla mnie jako kibica mecz to nie tylko biegających 22 piłkarzy+sędziowie ,musi byc klimat atmosfera a do tego potrzebni są ludzie na trybunach a nie 3000 Gerhatów,adamo,i Ozorów na trybunach.
To nie może byc Sląska Amica która miała drużynę nawet nie najgorszą i puste trybuny.
Jesli podwyżka cen biletów to ma byc sposób na finansowanie klubu to blado to widzę.
Mam na bilet ale nie myslę tylko o sobie bo ten klub nie jest tylko mój to klub nasz wspólny i tych biednych i bogatszych ale przede wszystkim to ma byc klub młodych bo to jest nasza przyszłosc.
(adamo a ja myslę że dobra cena za bilet to 50zł wtedy ani kolejek do kasy i miejsce jakie chcesz do wyboru)

cototorca?

#176 Post autor: cototorca? » 26 lis 2006, o 20:12

>18 bilet 10 zł
<18 bilet 15 zł
na sektor rodzinny po 1 zł
i wszystko na temat...

Awatar użytkownika
Simone
Kontakt:

#177 Post autor: Simone » 26 lis 2006, o 20:40

Jestem zdania ze zroznicowanie cen biletow jest jednak niezbedne ...

Tak ja napisal cototorca tylko odwrotnie te znaki ...

Plus jakas akcja wpuszczania na mecz za darmo dzieciakow co naprawde nie maja , z patologicznych rodzin najczeszciej( napewno da sie to sprawdzic )

Stadion Ruchu nie moze byc dla niektorych ( szczegolnie mlodych ludzi ) odleglym , niespelnionym marzeniem na ktore moga sobie spojrzec zza plotu

Fanatyk z Rudy
Kontakt:

#178 Post autor: Fanatyk z Rudy » 26 lis 2006, o 20:47

adamo chorzow pisze:
Na Ruch bilety musza pojsc w gore jesli chcemy WIELKIEGO KLUBU ...

:lol: :lol:

Jak oczekujesz WIELKIEGO KLUBU po podniesieniu cen biletow o 5 zl to powodzenia
Ostatnio zmieniony 26 lis 2006, o 20:49 przez Fanatyk z Rudy, łącznie zmieniany 1 raz.
Litość to zbrodnia NISZCZ KSG

cototorca?

#179 Post autor: cototorca? » 26 lis 2006, o 20:48

no mozliwe ze mi sie jeb*y znaki... ;) wazne zeby karnety byyly w przystepnej cenie 8)

Viro

#180 Post autor: Viro » 26 lis 2006, o 21:47

ja nienazywam P. Klimka zlodziejem itd . bo to byloby jakims nieporozumieniem totalnym, bo czlowiek ten uratowal nasz klub i tu nie ma co dyskutowac.
Ale to chyba on powiedzial, ze chce zrobic z tego klubu dobrze prosperujace przedsiebiorstwo i tu w pelni sie z nim zgadzam i mam nadzieje, ze mu sie uda. Ale ja nie jestem bledna owca, ktora zawsze przytakuje. Decyzje, ktore wg mnie sa dobre popieram, natomist zle nie:)
Spokojnie moge powiedziec tak jak niektorzy, ze 15 zl to dobra cena bo mnie na to stac i pi***ole cala reszte. Tylko, ze mi nie chodzi o mnie tylko wlasnie o ta cala reszte , ktorej na to nie stac, ktora chce chodzic na Ruch, a nie na Chorzowianke i wk***ia mnie takie pi***olenie coponiektorych w stylu ' niestac cie to spierdalaj'
tak jak zostalo napisane o Amice - chyba nikt nie chce zebysmy zostali takim klubem
napisalem tez ze rozumiem podwyzke cen biletow w przypadku awansu do OE ale czy zaraz musi to byc 50%??? Dopiero zachecilismy luzi do przychodzenia i znow robimy cos zeby ich zniechecic. Niektorzy niestety nie sa takimi fanatykmi jak 'my' i potrzebuja troche zcasu, zeby weszlo im w krew kibicowanie i regularne chodzenie na nasz stadion, a niestety zwiekszenie cen biletow o 50% kiedy jestesmy dopiero w polowie dalekiej drogie do sukcesu jest jak dla mnie pomyslem poronionym. A co w przypadku jak nie awansujemy???????????
ceny znow spadna???? i wtedy bedziemy mieli znowu nasze stale 2500 tych samych ludzi co zawsze. Nie mamy sponsora strategiczneg, a budowa Wielkiego Ruchu to mialbyc plan dlugofalowy. Zostalismy juz zauwazeni, ze wzgledu na wspaniala atmosfere na trybunach i dobra frekfencje, wiec po co to psuc w polowie drogi????

ODPOWIEDZ