Remont stadionu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
swce
Kontakt:

#1171 Post autor: swce » 9 lis 2006, o 22:22

no ja kajs grac muszymy to zostaje nom ino Ślonski :roll:
Ruch Chorzów - Gůrny Ślůnsk

"Jestem śląskie dziecko i Ślązakiem zginę. Kocham śląską ziemię i śląską krainę..."
Juliusz Ligoń.

Panewniki
Kontakt:

#1172 Post autor: Panewniki » 9 lis 2006, o 22:48

mike świony pisze:no ja kajs grac muszymy to zostaje nom ino Ślonski :roll:
Ino Cicho 6 :!: :evil: :evil: A te idioty z miasta wkoncu sie przebudza :!: :!: :!: :!: :!:
[img]http://i29.tinypic.com/1hdm9u.jpg[/img]

dziany83
Kontakt:

#1173 Post autor: dziany83 » 9 lis 2006, o 22:52

Niech ktos kto sie orientuje w temacie raz a konkretnie odpowie co ma miasto do stadionu slaskiego. Przeciez stadion lezy w gestii wojewody i to nie Chorzow utrzymuje slaski. Co Kopel pier... ze bedzie trzeba utrzymywac dwie podgrzewane murawy. Przeciez Chorzow nie bedzie finansowal murawy na slaskim. Chyba ze sie myle.

gregor
Kontakt:

#1174 Post autor: gregor » 10 lis 2006, o 08:25

dziany83 pisze:Niech ktos kto sie orientuje w temacie raz a konkretnie odpowie co ma miasto do stadionu slaskiego. Przeciez stadion lezy w gestii wojewody i to nie Chorzow utrzymuje slaski. Co Kopel pier... ze bedzie trzeba utrzymywac dwie podgrzewane murawy. Przeciez Chorzow nie bedzie finansowal murawy na slaskim. Chyba ze sie myle.
To samo mi sie zdawo cos popierdolił. Bo jak by Śląski był miejski to za gra tam nie musieli by my bulić kasy chyba ze zaś jakieś układy i wyciąganie kasy od naszego klubu.
[img]http://republika.pl/zamkowa/Ruch/69.gif[/img]

arcio
Kontakt:

#1175 Post autor: arcio » 10 lis 2006, o 08:55

nowowego stadionu miasto nie wybuduje - to było wiadomo już dawno - tylko pomoc inwestora sprawi, że powstanie nowo arena
co do śląskiego to chyba jakas paranoja - mam nadzieję że kiedyś zaakceptujecie Śląski jako swój stadion pedzioł kopel - jakaś kpina
co do podgrzewanej murawy to nie miasto bedzie to robić na ślaskim tylko wojewoda
kopel padoł że nie potrzeba robić u nas murawy podgrzewanej 800m obok tej co ma być
co do samej idei musze sie zgodzić że bez sensu jest robić coś co można ominąc i nie płacić
jak na ślaskim bedzie pogrzewana to jeden dwa mecze tam możemy zagrać a kase z puli na płyte i podgrzewanie przeznaczyć na projekt nowego stadionu żeby był i czekał

plan na najbliższe miesiące to: wymiana murawy na Cichej, porządna siłownia, przebudowa boiska treningowego
z tego pana rozliczymy bo to pan obiecał panie kopel

wole iść kroczkami jak nie ma kasy zamiast stawiac całego dupnego stadionu za jakieś kredyty
murawa to KONIECZNOŚĆ żebyśmy awansowali i to chyba nie podlega dyskusji
jak zespół bedzie mieć warunki do awansu, awansuje to my kibice będziemy chodzić i zapełniac obecny stadion
wtedy może sie zacznie powoli robić jedną trybunę potem drugą ...

oby
nigdy nie jest za późno

gizm
Kontakt:

#1176 Post autor: gizm » 10 lis 2006, o 13:35

bogas1985 pisze:Trudno. Trzeba sie bedzie pogodzic z tym ze juz zawsze bedziemy grali na brzydkim stadionie zbudowanym na wałach ziemnych o fatalnej widoczności.

Na domiar złego nie będzie podgrzewanej murawy co jest jednoznaczne z tym że zostajemy w II lidze.

Stadion Śląski ma pojemnośc 45 000 miejsc. Zapełnienie go będzie graniczyło z cudem. Nie wyobrażam sobie by w ciągu najbliższych latach tyle ludzi zebrało się na mecz Ruchu. Skoro na Interze było około 20 000, to nie wiem z kim byśmy musieli zagrać by był komplet. Chyba tylko z Górnikeim w meczu decydujacym o MP
10000 ludzi na Śląskim wygląda niczym pusty stadion..

Wczoraj na Wiśle aż żal było patrzeć. Niby nic wspaniałego (stadion Wisły) a jak znacząco różni sie od Cichej 6.
tu sie stobom niy zgodza ze ino 10.000 by przilajziolo na szpile na Stadion Slonski
jak stadion bydzie bespieczny to napewno bydzie wiyncyj ludzi lajzic na szpile ale musi byc bespieczny zeby kozdy mog zcalom rodzinom przijsc
na dobry szpil w OE nawet te 45.000 bybolo o ile Ruch bydzie grol jak za moich czasow lata 80-90

jak zech ostatnio bol po bilety to bolo jakies spotkanie na trybunie i bolo trocha ludzi to godali ze sie bojom naszpil przisc z bajtlami bo muszom durch na wszystko paczec a przeca niypoto sie idzie na szpil zeby potym pitac z rodzinom przez plot albo dostac podaklach albo sie podtruc gazym co policja rozpylo

taki jedy dziadek godol ze lon ino na trynigi lajzi ino jego synnek idzie na szpil nikiedy

bezto mi sie wydowo ze jak bydzie bespieczny stadion to i ludzi bydzie wHuj tak jak na szpil z Zawiszom albo ze Jagom by bolo napewno te 30.000 jakby bolo tyla placu :wink:

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1177 Post autor: gerhat » 10 lis 2006, o 14:55

Koplowi fajnie sie rozporządzo Stadionem Śląskim jak miasto nic do stadionu nie mo, bo to lezy w gestii władz wojewódzkich, a dyrektorem Stadionu Ślaskiego jest komuch z sosnowca.
Czy Kopel zorientowoł się ile będzie kosztowało wynajęcie stadionu, zapewnienie ochrony??? Czy miasto to pokryje czy za to bedzie musioł betzalować Kliemek.

A czy Kopel wie, że przez najbliższe dwa lata Stadion Sląski ze wzgledu na budowę dachu będzie wyłaczony z imprez piłkarskich?
Ponowny wybór tego goscia na prezydenta, to dla Ruchu będzie tragedia.

lojo
Kontakt:

#1178 Post autor: lojo » 10 lis 2006, o 17:36

Jo tam sie nieznom ALE wywalcie tego KOPELA i zagłosujcie na kogoś dobre :D:D;D a nowy stadion może bydzie :P:P
Ruchu Chorzów kocham Cię, Tobie oddam serce swe serce moje jedyne, oddam mojej drużynie.

[img]http://img413.imageshack.us/img413/2554/halymbatf1.jpg[/img]

adamo chorzow

#1179 Post autor: adamo chorzow » 10 lis 2006, o 19:02

TU JEDEN KOLEGA MA RACJE ...STADION SLASKI ZE WZGLEDU NA INSTALACJE PODGRZ.PLYTY,ZAKLADANIE ZADASZENIA,TELEBIMU,NOWEGO NAGLOSNIENIA MODERNIZACJI PARKINGOW BEDZIE NA DWA LATA WYLACZONY Z ORGANIZACJI IMPREZ PILKARSKICH wiec co ten Kopel pierdzieli...............

mulan
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1180 Post autor: mulan » 10 lis 2006, o 19:53

adamo chorzow pisze:TU JEDEN KOLEGA MA RACJE ...STADION SLASKI ZE WZGLEDU NA INSTALACJE PODGRZ.PLYTY,ZAKLADANIE ZADASZENIA,TELEBIMU,NOWEGO NAGLOSNIENIA MODERNIZACJI PARKINGOW BEDZIE NA DWA LATA WYLACZONY Z ORGANIZACJI IMPREZ PILKARSKICH wiec co ten Kopel pierdzieli...............
i jak już go skonczą dalej nic nie bedzie sie na nim dzialo ! ja nie wiem sto ileś.. milionów wydają na ten stadion na ktorym i tak nikt nie bedzie gral procz reprezentacji moze wsytapią raz na rok , powstaje stadion w poznaniu , w warszawie, krakowie i to tam na pewno reprezentacja bedzie grac . W dzisiejszych czasach taki duzy i nowoczesny stadion bez klubu nie jest potrzebny ! nie wiem kto na to kase daje ale jest to JEDNO WIELKIE MARNOWANIE KASY ! ZA CALYM SZACUNKIEM DO NASZEGO STADIONU ŚLĄSKIEGO ! :nie_wie:
Miłość jest naj­wyższą siłą wszechświata, to ona wpra­wia w RUCH

adamo chorzow

#1181 Post autor: adamo chorzow » 10 lis 2006, o 20:10

Wlsanie dlatego chca aby na tym stadionie gral RUCH................mnie tam wszystko jedno obojetne mi to jest........ale niech na Cichej w czasie jak Ruch bedzie zdobywal trofea robia cos z naszym stadionem na Cichej.
Jak awansujemy to co na Katowicka sie bedziemy musieli przeniesc,ale.........tam przeca bedzie remont......wiec..........a juz som nie wiem....................mysle ze nie Roesevelta....:(:(

Awatar użytkownika
Kirek
Kontakt:

#1182 Post autor: Kirek » 11 lis 2006, o 10:27

z tego co pamietam na te zadaszeinie pójśc ma 180 mln złotych. fakt idzie to z kasy wojewódzkiej tylko... po co wkładac taki kapitał skoro ta inwestycja nawet za 20 lat (jeśli jeszcze wtedy bedzie stadionem a nie targowiskiem) nie zwróci czesci kosztów. Skoro sa takie pieniadze dalczego nie rozpisac konkursu w województwie śląskim i wybrac dwa miasta które przedstawiły najlepszy projekt i dac im po połowie sumy czyli 90 mln zł. Jesli surowy badź co bądź stadion korony kosztował mniej niż 50 mln, to za taką sume i dzie wybudować da piekne dopracowane stadiony na 20 tys ludzi. Które będą żyły piłkarsko.

Niestety Stadion Śląski jako nasz stadion narodowy przetrwa w najlepszym przypadku jakies 10 lat, prędzej czy później warszawa zrobi ten swój stadion i wtedy na Ślaskim w ciagu roku z jeden koncert i z jeden zjazd jehowych sie odbedzie, lub nie. Ehhh może chcemy miec zadaszony targ za kilka lat tylko po co ? skoro "KILKA KILOMETRÓW DALEJ" jest Wirek.

PS. Jestem pewien że takie dwa piekne stadiony o wiele bardziej rozsławiły by woj. Śląski jako rozwijajace sport (przyklad kielc o których każdy laik pilkarki wie że jest tam nowy stadion) niż kolejne wysokobudżetowe inwestycje w stadion Śląski.
Chyba że jet plan żeby go sprzedac jakiemus klubowi tylko Ani Ruch Ani gieksa nie dysponuje hmmm 300 mln zltych ?? a pewnie wiecej by kosztowal:)

19Farmer20

#1183 Post autor: 19Farmer20 » 11 lis 2006, o 10:35

Przydał by sie nowy stadion Pozdro:)

Awatar użytkownika
Adrian.G
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#1184 Post autor: Adrian.G » 11 lis 2006, o 15:06

O.T.

Piłkarze Valencii będą mieli nowy stadion dla 75 tys. widzów
11 listopad 2006
Czołowy hiszpański klub piłkarskiej ekstraklasy Valencia CF będzie miał nowy 75-tysięczny stadion. Obiekt w jakimś stopniu wzorowany jest na Allianz Arena, na którym swoje mecze rozgrywa Bayern Monachium.

Stadion Valencii zaprojektowali brytyjscy architekci. Ma powstać w północnej części miasta, w 2009-2010 roku.

Obecnie piłkarze Valencii grają na stadionie Mestalla. Na jego miejscu zbudowane zostaną bloki mieszkalne, a pieniądze ze sprzedaż terenów przeznaczona będzie na sfinansowanie nowego stadionu.
Kupię (wymienię) proporczyki Ruchu Chorzów do mojej kolekcji.

Zapraszam na mój fan page z proporczykami Ruchu Chorzów.

FB ---> https://www.facebook.com/ProporczykiRuchuChorzow/
TT ---> @RuchProporczyki

gizm
Kontakt:

#1185 Post autor: gizm » 11 lis 2006, o 15:25

ale jedyn jest plus wtym calym Slonskim

jak by Ruch miol tam grac to bydymy mieli najlepszy stadion w polsce i najdroszy za jakies 500 Mln albo i wiyncyj
i mysa ze na taki stadion to napewno by wiyncyj ludzi przilajziolo na szpile

40tys na kozdy szpil normalnie ja w Bundeslidze :wink:
gozyj jak by zas braklo placu to niywiym kaj by Ruch miol sie zas przekludzic
albo by zas nowe trybuny na Slonskim stawiali

Zablokowany