UNIA TAK CZY NIE??
- Mikoruch
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- Patton
- Kontakt:
- wojt
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- Konrad
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Odpowiem troszkę inaczej niż inni... Sądzę, że Polska nie ma innej alternatywy jak powiedzieć tak. Z drugiej strony wk***ia mnie ta millerowska propaganda, że jak wejdziemy do unii to będzie cacy. Panowie, jeśli sami nie wypracujemy pewnych rzeczy unia nic nam nie da. Wchodzimy do tej wspólnoty na katastrofalnych warunkach, boję się panicznie zwiększenia bezrobocia, wykupu naszych ziem itp. Wiem, że to wśród kibiców niemodne, ale tak się złożyło, ze zajmuję sie polityką i troszeczkę orientuję się co to faktycznie znaczy unia..... Sądzę, że jesteśmy potężnym rynkiem zbycia, krajem o wielkim potencjale i aspiracjach i to unia powinna nas prosić abyśmy tam weszli. Proszę popatrzeć na Danię i Norwegię. Skandynawowie do dzisiejszego dnia mają w du*** unię, a Duńczycy weszli dopiero z drugim razem gdy unia przystała na ich warunki.
Wójt twierdzii że za parę lat.... - zaufaj mi, że jak za 20 lat poczujesz poprawę warunków życia to będzie dobrze..
PBB - wejściem do unii nie rozwalisz skostniałych sldowskich układów - ci ludzie juz maja przyszykowane ciepłe posadki związana z parlamentem europejskim.
Ja ani nie jestem euroentuzjastą, ani eurofatalistą - z drugiej ku*** strony jak nie wejdziemy to też może być pr***ebane, bo nam zostanie np handel tylko z Białorusią...
Nie wiem jeszcze jak zagłosuję - na dzień dzisiejszy raczej mówię NIE
Pozdrowienia dla wszystkich NIEBIESKICH
Wójt twierdzii że za parę lat.... - zaufaj mi, że jak za 20 lat poczujesz poprawę warunków życia to będzie dobrze..
PBB - wejściem do unii nie rozwalisz skostniałych sldowskich układów - ci ludzie juz maja przyszykowane ciepłe posadki związana z parlamentem europejskim.
Ja ani nie jestem euroentuzjastą, ani eurofatalistą - z drugiej ku*** strony jak nie wejdziemy to też może być pr***ebane, bo nam zostanie np handel tylko z Białorusią...
Nie wiem jeszcze jak zagłosuję - na dzień dzisiejszy raczej mówię NIE
Pozdrowienia dla wszystkich NIEBIESKICH
Polska MOIM KRAJEM, ZAMOŚĆ MOIM MIASTEM, RUCH MOIM ŻYCIEM !!!
- Adi-Żory
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Konrad mam kilka pytan w zwiazku z Twoim postem i oczywiscie mam tez swoje sugestie
po 1 czemu boisz sie wykupu naszych ziem??
mamy okres ochronny, ale to i tak nic jezeli ktos nie chce sprzedac ziemi np. jakis rolnik to niech jej nie sprzedaje nikt go przeciez nie zmusi, a co do ziemi panstwowych to uwazam jak najbardziej jezeli jakis zagraniczny inwestor chcialby kupic nieuzytki lub pozostalosci po "pegerach" to czemu nie i tak stoja tylko niczemu nie sluszac a on moze stworzyc jakies miejsc pracy
co do millera to on chce wejscia do unii za jego kadencji zeby sie mowilo ze to jego zaslugi:) zreszta tego pana lepiej niekomentowac wogole bo ogolnie aly rzad jest z leksza smieszny
czy my wchodzimy na katastrofalnych warunkach??
nie sa napewno to warunki idealne ale duzo lepsze od innych krajow kandydujacych co mozna napewno uznac w jakims stopniu za nasz sukces
jezeli chodzi o bezrobocie to kto jak nie my ludzie na Slasku wiemy otym najlepiej czy moze byc jeszcze gorzej?? do tego unia daje nam tez mozliwosci pracy w innych krajach czlonkowskich co tylko cieszy
to narazie tyle
pozdRawiam
po 1 czemu boisz sie wykupu naszych ziem??
mamy okres ochronny, ale to i tak nic jezeli ktos nie chce sprzedac ziemi np. jakis rolnik to niech jej nie sprzedaje nikt go przeciez nie zmusi, a co do ziemi panstwowych to uwazam jak najbardziej jezeli jakis zagraniczny inwestor chcialby kupic nieuzytki lub pozostalosci po "pegerach" to czemu nie i tak stoja tylko niczemu nie sluszac a on moze stworzyc jakies miejsc pracy
co do millera to on chce wejscia do unii za jego kadencji zeby sie mowilo ze to jego zaslugi:) zreszta tego pana lepiej niekomentowac wogole bo ogolnie aly rzad jest z leksza smieszny
czy my wchodzimy na katastrofalnych warunkach??
nie sa napewno to warunki idealne ale duzo lepsze od innych krajow kandydujacych co mozna napewno uznac w jakims stopniu za nasz sukces
jezeli chodzi o bezrobocie to kto jak nie my ludzie na Slasku wiemy otym najlepiej czy moze byc jeszcze gorzej?? do tego unia daje nam tez mozliwosci pracy w innych krajach czlonkowskich co tylko cieszy
to narazie tyle
pozdRawiam
-
- Kontakt:
To że my jesteśmy potrzebni Unii bardziej to fakt
Więc lepiej jakby to oni nas bardziej wciągali do siebie niż my tam się pchali ale jest jak jest...
Co do bezrobocia to raczej na pewno na początku wzrośnie, jeszcze
Co do wykupy ziem - Viro ma chyba rację - wielkie hallo a i tak nie widze kolejek po nasze ugory
Praca na zachodzie - hmm
Też jest okres ochronny lecz to za jakiś czas zniknie więc będzie łatwiej ale zastanówcie się kto tam pojedzie? Nie wierze że pół Polski wywali na zachód truskawki zbierać - legalnie już
Co do traktatu i naszego udziału - mogło byc lepiej
Rząd Millera- bez komentarza - przemilcze tego ćwoka
Ogólnie musimy wejść ale nie musimy się tam pchać
Tak kończąc pamietajcie o jednym - my z tej Unii niewiele skorzystamy - my tę unie wybieramy dla naszych dzieci !!
Więc lepiej jakby to oni nas bardziej wciągali do siebie niż my tam się pchali ale jest jak jest...
Co do bezrobocia to raczej na pewno na początku wzrośnie, jeszcze

Co do wykupy ziem - Viro ma chyba rację - wielkie hallo a i tak nie widze kolejek po nasze ugory

Praca na zachodzie - hmm
Też jest okres ochronny lecz to za jakiś czas zniknie więc będzie łatwiej ale zastanówcie się kto tam pojedzie? Nie wierze że pół Polski wywali na zachód truskawki zbierać - legalnie już

Co do traktatu i naszego udziału - mogło byc lepiej
Rząd Millera- bez komentarza - przemilcze tego ćwoka
Ogólnie musimy wejść ale nie musimy się tam pchać
Tak kończąc pamietajcie o jednym - my z tej Unii niewiele skorzystamy - my tę unie wybieramy dla naszych dzieci !!
nigdy nie jest za późno