Gdzie sens, gdzie logika ???
- Simone
- Kontakt:
Viro mowisz ze w Gks jest to wszystko lepiej zorganizowane , tzn : propaganda w , ktorej sklad wchodzi reklama i inne ciulstwa bo robia to kibice ktorzy sami najlepiej wiedza czego im trzeba - i ok zgadzam sie ...
Tylko powiedz mi dlaczego grupa kibicow RUCHU ktora ma czas , pomysly , checi oraz jakies tam uklady nie moze umowic sie na spotkanie z Klimkiem i poprostu z nim pogadac ... przedstawic swoja wizje reklamy klubu co za tym idzie zwiekszenia frekwencji i mozliwosci pozyskania sponsorow .
Raczej rzady nie maja juz teraz nic do rzeczy , bo ze za Rogali to bylo nie mozliwe to wiem . Sadze ze w tym momencie sie da .
Mysle ze jak sa kibicami zrobia to na poczatku za darmo , a jak okaza sie dobzi klub pewnie chetnie im za dobra robote zaplaci . Placi tej babce co nic o nas nie wie , im tym bardziej zaplaci .
Chyba ze poprostu u nas nie ma takich ludzi , bo to bardzo prawdopodobne( mam nadzieje ze jest inaczej ) - ale wtedy tez nie ma tematu !
Tylko powiedz mi dlaczego grupa kibicow RUCHU ktora ma czas , pomysly , checi oraz jakies tam uklady nie moze umowic sie na spotkanie z Klimkiem i poprostu z nim pogadac ... przedstawic swoja wizje reklamy klubu co za tym idzie zwiekszenia frekwencji i mozliwosci pozyskania sponsorow .
Raczej rzady nie maja juz teraz nic do rzeczy , bo ze za Rogali to bylo nie mozliwe to wiem . Sadze ze w tym momencie sie da .
Mysle ze jak sa kibicami zrobia to na poczatku za darmo , a jak okaza sie dobzi klub pewnie chetnie im za dobra robote zaplaci . Placi tej babce co nic o nas nie wie , im tym bardziej zaplaci .
Chyba ze poprostu u nas nie ma takich ludzi , bo to bardzo prawdopodobne( mam nadzieje ze jest inaczej ) - ale wtedy tez nie ma tematu !
- wolfik
- Kontakt:
O Gieksie pisze sie sporo, jak na klub czwartoligowy to nawet bardzo duzo, ale nie wydaje, zeby pisano wiecej niz o Ruchu, no i nie jest to bezposrednia zasluga dzialaczy, bo to nie oni placa za te artykuly. Jedyne co im sie udalo zrobic z marketingowego punktu widzenia to reklama i to naprawde porzadna w radiu Planeta, ale to wszystko. A Najwiecej relacji w telewizji katowice w tym sezonie jest ze spotkan Ruchu.Viro pisze:wolfik - wejz sport , gazety , radio, tv - wszedzie pi***ola o Gieksie , a gdzie cos o nas wspomniane jest??
Co do frekwencji Slawko ma racje przypomnijmy sobie ile bylo ludzi na prezentacji przed wiosna, i te raje w przedsprzedazy na Szczakowianke. A z czego to wynika, bo najgorsza jest stagnacja, zmiany przyciagaja ludzi na trybuny, prosty przyklad nawet po spadku do nizszej ligi frekwencja rosnie, mielismy tak po kazdym spadku, tak samo powstala u nas SSA zainwestowal Klimek to od razu zainteresowanie meczami Ruch wzroslo, tak samo jak w Gieksie po odejsciu Dziury, różnica jest taka, ze oni wygrywaja, a mysmy rozegrali chyba najgorszy sezon w historii.
Jest mi bardzo przykro, że o moim ukochanym klubie, po ostatnim meczu mówi się nie w kontekście wydarzeń na boisku, a chuligańskich wybryków – mówi ikona „Niebieskich” Gerard Cieślik. Ci ludzie nie są prawdziwymi sympatykami Ruchu i nie zależy im na sportowych sukcesach. Mam nadzieję, że poniosą konsekwencje swojego zachowania i zostaną objęci zakazem stadionowym. Chcę też dodać, że prawdziwi kibice Ruchu, to osoby, które wspierają swój klub, utożsamiają się z nim i nie narażają go na utratę dobrego imienia i niepotrzebne koszty.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
jo też uważom tak jak Wolfik, po zmianach zawsze jest nadzieja. Wiadomo to czwarta liga, ale mają tam nadzieje na dobry klub, wygrywają, więc ludzie chodzą, u nas też właśnie było tylko, że u nas nie do końca mogło sie to przełożyć na frekwencja, bo był bądź to zamknięty stadion przez długi okres, bądź po wielkich nadziejach w walce o awans przyszła wielka sportowa klapa, ludzi to zniechęca, a nie to , że jest tam relacja live na necie. Choć jo uważom, że trzeba postawić wysokie cele, aby ludzie zaczeli przychodzić, ale też nei może sie do zakończyć tak jak w zeszłym sezonie. Bo jak tak godają, że dla nich ważne 3 punkty w meczu kolejnym, to może dla piłkarzy jest lepiej, ale na pewno nie dla kibiców.
A co do kibiców to mi najbardziej nerwuje przeciepywanie i obrażanie nie raz jednych przez drugich, oraz niestety trocha brak organizacji tzn. oficjalnego stowarzyszenia, bo wiadomo, że pf, a jak widac ostatnio NU też bardzo dobrze sie mo, ale to raczej trzeba nazwać nieformalnymi grupami.
A co do kibiców to mi najbardziej nerwuje przeciepywanie i obrażanie nie raz jednych przez drugich, oraz niestety trocha brak organizacji tzn. oficjalnego stowarzyszenia, bo wiadomo, że pf, a jak widac ostatnio NU też bardzo dobrze sie mo, ale to raczej trzeba nazwać nieformalnymi grupami.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
u nas tez byla nadzieja i hura optymizm co zaprzepascili pilkarze i ciezko bedzie to odbudowac mam nadzieje , ze przerwa zimowa to ulatwi
co do spotkania to my dalismy propozycje , chec spotkania juz raz bylo planowane ale to juz niezalezy niestety od nas zwyklych szarych kibicow
bo pomysly mamy i to naprawde dobre zreszta ludzie ktorzy uczestniczyli w spotkaniach czy to SS czy na ostatnim spotkaniu z Zietkiem moga cos o tym powiedziec
je3st naprawde ogrom pomyslow do zrealizowania i to naprawde niklym nakladem kosztow
zreszta jak sami kibice potrafilismy zrobic prezentacje w cenie 800 zl to sami widzicie , ze naprawde idzie
i w zupelnosci zgadzam sie z wami po co placic komus kto nie ma pojecia o nas kibicach i nie wie czego nam naprawde potrzeba
nikomu nie umniejszajac ale czy ta pani wie gdzie sa nasze fc??
co trzeba poprawic lub gdzie uderzyc , od czego zaczac zeby kibicow bylo wiecej?
mozna zadac jej naprawde wiele pytan na ktore napewno nam nie odpowie , a kazdy z was wie , ze to pytania podstawowe!!!
pozdRo
co do spotkania to my dalismy propozycje , chec spotkania juz raz bylo planowane ale to juz niezalezy niestety od nas zwyklych szarych kibicow
bo pomysly mamy i to naprawde dobre zreszta ludzie ktorzy uczestniczyli w spotkaniach czy to SS czy na ostatnim spotkaniu z Zietkiem moga cos o tym powiedziec
je3st naprawde ogrom pomyslow do zrealizowania i to naprawde niklym nakladem kosztow
zreszta jak sami kibice potrafilismy zrobic prezentacje w cenie 800 zl to sami widzicie , ze naprawde idzie
i w zupelnosci zgadzam sie z wami po co placic komus kto nie ma pojecia o nas kibicach i nie wie czego nam naprawde potrzeba
nikomu nie umniejszajac ale czy ta pani wie gdzie sa nasze fc??
co trzeba poprawic lub gdzie uderzyc , od czego zaczac zeby kibicow bylo wiecej?
mozna zadac jej naprawde wiele pytan na ktore napewno nam nie odpowie , a kazdy z was wie , ze to pytania podstawowe!!!
pozdRo
- Simone
- Kontakt:
to jak sa ludzie i pomysly to naciskac i jeszcze raz naciskac na zarzad , zeby mozna bylo dzialac ...
Wiem ze to napewno nie jest takie proste , ale mysle ze ludzie co chca i maja czas cos zrobic powinni miec swiadomosc ze warto sie starac i beda efekty
Zreszta jakbym byl z 6 lat starszy , mial wiecej czasu sam bym sie w to chetnie zaangazowal ...
Wiem ze to napewno nie jest takie proste , ale mysle ze ludzie co chca i maja czas cos zrobic powinni miec swiadomosc ze warto sie starac i beda efekty
Zreszta jakbym byl z 6 lat starszy , mial wiecej czasu sam bym sie w to chetnie zaangazowal ...
- Patton
- Kontakt:
- Simone
- Kontakt:
wlasnie nie wiem jak jest ... wszystko co napisalem to przy zalozeniu ze nowy zarzad to powazni ludzie z otwartymi glowami a nie jakis zamkniety krag , ktory pomimo tego ze chce cos dla tego klubu zrobic nie bardzo wie jak .
Z drugiej strony to bardzo dziwne ... to przeciez ich kasa , ich czas - mowia ze nie chca na klubie zarobic ale tez stracic .
To wszystko o czym tu piszemy lezy w ich interesie - nie potrafie tego pojac dlaczego tak to wyglada .
Dobre dzialania marketingowe na rzecz klubu to niejako zarabianie dla nich pieniedzy ... i to przez ludzi ktorzy nigdy tego klubu nie opuszcza i nie wystawia - bo dla prawdziwego kibica ten Klub to Świetosc
ehhhh ...
Z drugiej strony to bardzo dziwne ... to przeciez ich kasa , ich czas - mowia ze nie chca na klubie zarobic ale tez stracic .
To wszystko o czym tu piszemy lezy w ich interesie - nie potrafie tego pojac dlaczego tak to wyglada .
Dobre dzialania marketingowe na rzecz klubu to niejako zarabianie dla nich pieniedzy ... i to przez ludzi ktorzy nigdy tego klubu nie opuszcza i nie wystawia - bo dla prawdziwego kibica ten Klub to Świetosc
ehhhh ...
- Slawko
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Moze problem w tym ze nie ma zbyt duzej presji...
Pamietam jak byl jeszcze Rogala i mielismy se zebrac pod stadionem, bylo zebranie zarzadu czy cos...
I bylo nas 40 osob moze...
A poza tym moze nie mam zbyt dlugiego "stazu" w Ruchu - jakies 8-9 lat.. ale odkad pamietam nikt sie z kibicami nie liczyl.
Pamietam jak byl jeszcze Rogala i mielismy se zebrac pod stadionem, bylo zebranie zarzadu czy cos...
I bylo nas 40 osob moze...
A poza tym moze nie mam zbyt dlugiego "stazu" w Ruchu - jakies 8-9 lat.. ale odkad pamietam nikt sie z kibicami nie liczyl.
"Popularność Ruchu na Śląsku nie zna granic" - Przegląd Sportowy, 1934r.