Ruch Chorzów - ŁKS Łódź / 14.09.2025 Godz 15:30
-
- Kontakt:
Re: Ruch Chorzów - ŁKS Łódź / 14.09.2025 Godz 15:30
Doping słaby...bRawo Ruch
-
- Kontakt:
Nie wiem skąd fenomen Sobeczki, bo dla mnie to fajny gość ale bez potencjału na coś więcej w piłce...
Jest progres, ale czy ogarniemy się na coś więcej w tym sezonie? Brakuje jednak zmienników ale pożyjemy zobaczymy
nigdy nie jest za późno
- Rickenn10
- Kontakt:
Takie niespodzianki lubimy.
Mam nadzieję, że nie będzie to taki wypadek przy pracy jak z Rzeszowem i udowodnimy to z Chrobrym w poniedziałek.
To będzie ważne aby dobrze naładowanym jechac podbijać Kraków (Sosnowiec

Ceglarz TOP. Absolutnie przeżyje drugą młodość przy Waldku

-
- Kontakt:
Ceglarz - pan Piłkarz.
za Tobą pójde w ogień, wode..
-
- Kontakt:
Skoro wiedzieliśmy, że Kozak odchodzi, to wiadmo już teraz, że Ceglarz miał być jego bezpośrednim zastępcą. I wyszło to bardzo dobrze, on da drużynie sporo więcej od himerycznego Kozaka.
Co do krótkiej ławki, wczoraj brakło na niej nadal Mezghraniego i Żurawskiego. Po powrocie Szczepka uważam, że mamy 3/4 graczy, którzy po wejściu wniosą jakość.
Co do krótkiej ławki, wczoraj brakło na niej nadal Mezghraniego i Żurawskiego. Po powrocie Szczepka uważam, że mamy 3/4 graczy, którzy po wejściu wniosą jakość.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
No nie wiem, czy Szczepek wnosi jakość. Nie brakuje mi jego upadków, a karne Ceglarz pewnie strzela.GbatJ1920 pisze: ↑wczoraj, o 08:43Skoro wiedzieliśmy, że Kozak odchodzi, to wiadmo już teraz, że Ceglarz miał być jego bezpośrednim zastępcą. I wyszło to bardzo dobrze, on da drużynie sporo więcej od himerycznego Kozaka.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
O krótkiej ławce to można mówić w kontekście maks jednej dwóch pozycji, ale są też pozycje, gdzie mamy wręcz potencjalnie kilku graczy tylko póki co nikt z nich nie pokazywał się jakoś mega dobrze (środek pola). Oczywiście zawsze jest kwestia jakości.
Wczoraj moim zdaniem cichym bohaterem był Ventura, który ma się wrażenie dostał dużo więcej swobody ofensywnej we wczorajszym meczu i kilka razy się bardzo dobrze dołączał do ataku.
Zresztą wogóle miałem wrażenie wczoraj, że graliśmy dużo bardziej odważnie do przodu, wiele razy były sytuacje, gdzie piłka była przy naszych obrońcach, a w linii ataku pośród obrońców przeciwnika mieliśmy w linii czterech graczy. Dotychczas to była naprawdę rzadkość.
Wczoraj moim zdaniem cichym bohaterem był Ventura, który ma się wrażenie dostał dużo więcej swobody ofensywnej we wczorajszym meczu i kilka razy się bardzo dobrze dołączał do ataku.
Zresztą wogóle miałem wrażenie wczoraj, że graliśmy dużo bardziej odważnie do przodu, wiele razy były sytuacje, gdzie piłka była przy naszych obrońcach, a w linii ataku pośród obrońców przeciwnika mieliśmy w linii czterech graczy. Dotychczas to była naprawdę rzadkość.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
- Rickenn10
- Kontakt:
W końcu była odwaga w graniu na 1 kontakt. W końcu potrafimy w taki sposób wyjść spod pressingu i kreować akcje.
Naprawdę dobrze to zaczyna wyglądać.
Oby Shuma utrzymał tendencje wzrostową bo ten chłop ma ogromny potencjał i czuję że niebawem możemy zobaczyć jego pełnię możliwości a do tego brakuje mu chyba bramki, czyli takiego przełomu bo zaplecze techniczne ma i dozę fantazji

-
- Kontakt:
Okazało się, że jednak KTOŚ tę wodę zbierał z murawy...
Okazało się, że nie jesteśmy tacy słabi w środku pola. Brawa dla Denisa [mógł i powinien bramę strzelić].
Okazało się, że odrzut z Motoru, to jednak PAN PIŁKARZ.
Okazało się, że "napompowany" ŁKŚ nie jest znów takim mocarzem [Wisła zresztą też].
Zwycięstwo bardzo cieszy. Zwróciłem uwagę na to, że nasi nie boją się strzelać. Dużo. Kiedy tylko mogą.
Okazało się, że nie jesteśmy tacy słabi w środku pola. Brawa dla Denisa [mógł i powinien bramę strzelić].
Okazało się, że odrzut z Motoru, to jednak PAN PIŁKARZ.
Okazało się, że "napompowany" ŁKŚ nie jest znów takim mocarzem [Wisła zresztą też].
Zwycięstwo bardzo cieszy. Zwróciłem uwagę na to, że nasi nie boją się strzelać. Dużo. Kiedy tylko mogą.
-
- Kontakt:
Pełna zgoda co do Ventury. Kiedy do nas przychodził to w każdym meczu ,musiał walnąć jakiegoś babola, piłke pod nogi rywala. Wczoraj występ bezbłędny. Chwilę przed asystą pokazał się niemal dokładnie w tej samej strefie ale źle podał piłkę do Kolara, za drugim razem zrobił to już perfekcyjnie. Bardzo podobają mi się te jego wejścia w tą część boiska, robi tym przewagę i są z tego sytuacje.Mavo1920 pisze: ↑14 wrz 2025, o 18:25Nie wiem, dlaczego Ventura nie grał wcześniej. Daje w środku pola mega dużo, i gra inteligentnie, potrafi wycofać piłkę z niebezpiecznej strefy, a niejednokrotnie będąc pod pressingiem zagra gdzieś na wolne pole i można pchać akcję do przodu. Obok Ceglarza gracz meczu. Kolar dyskretny występ ale solidny, podobnie Szwedzik.
Rozkręca się Nagamatsu - wreszcie. Szymański w środku pola poprawnie, ale dalej nie przekonująco.
Paduch czyścił jak zawsze. Szkoda że zabrali mu tego gola w 3 minucie.
Był doskok, pressing, inteligentne rozegranie piłki, solidność w obronie... i w pełni zasłużone 3 punkty z solidnym kadrowo rywalem![]()
-----=====NA ZAWSZE Z RUCHEM=====-----
-
- Kontakt:
a mi sie osobiscie bardzo podobala gra Kolara & Nagamatsu
Spryciarze na boisku, plus Japonczyk to showman & fighter, slaski charakter
Spryciarze na boisku, plus Japonczyk to showman & fighter, slaski charakter

My name is prince and i'm funky
17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)
17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)
- Adam1983
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Tsubasa jest kozak. W transmisji godali że we wszystkich meczach mo 96% celnych podań !!!
Okazuje się, że to jednak nie wina Fosy i transferów, że wcześniej nie żarło ino trenera. Teroz zdecydowano większość transferów sama się broni.
Okazuje się, że to jednak nie wina Fosy i transferów, że wcześniej nie żarło ino trenera. Teroz zdecydowano większość transferów sama się broni.
-
- Kontakt:
Czyli jednak DS zna się na robocie

Chyba, że po następnej kolejce będzie miał wypierd....
Czytając komentarze tutaj i na X widać gorąca głowę u niektórych i ocenianie na podstawie jednego meczu a nie całokształtu.
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Na robocie to sie zna Fornalik.
Reszta to stazysci w swoim zawodzie.
Reszta to stazysci w swoim zawodzie.
-
- Kontakt:
Takich samurajów to by się jeszcze 2 przydało 

OFICJALNY KLUB ŚLONZOKÓW/R\, NIY GOROLI, NIY LWOWIOKÓW