Ruch Chorzów - ŁKS / 10.05.2024 Godz 19:30

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
to jo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Ruch Chorzów - ŁKS / 10.05.2024 Godz 19:30

#316 Post autor: to jo » 13 maja 2025, o 21:18

LEMON-CHORZOW pisze:
13 maja 2025, o 18:05
Tych 19 ciuli co złapali powinni pokryć szkody na stadionie ,, klub powinien im proces wytoczyć proces o pokrycie strat razem z tom śmiesznok firmom ochroniarskom za co oni odpowiadają , za targanie biletów , powinny być surowe kary , za złapanie kogos przy wejściu na stadion przy wnoszeniu kominiarki ,,grzywna 10 tys , , za race podobnie , powinni im tak do***ac że jednemu debilowi i drugiemu odeschce się , a kary powinny być natychmiastowe w tym samym dniu najpóźniej na następny i surowo egzekwowane
:zdziwko:
Wyluzuj bo zawału dostaniesz
Ekipa podwyższonego Ryzyka

Awatar użytkownika
Laguna
Kontakt:

#317 Post autor: Laguna » 13 maja 2025, o 21:24

ruch.wielkie.hajduki pisze:
13 maja 2025, o 13:47
ruch.wielkie.hajduki pisze:
12 maja 2025, o 10:51
chropaczow pisze:
11 maja 2025, o 18:05
Maniek1995 pisze:
11 maja 2025, o 17:39
Czemu wy myślicie, że zbudujecie Wielki Ruch? Czemu ktoś miałby zainwestować hajs w Ruch? skoro jest mnóstwo innych klubów gdzie lepiej zainwestować? Tak samo z większymi sponsorami. Polska piłka to słabe miejsce do przyciągnięcia inwestorów z zewnątrz i akurat wydarzenia poza boiskowe mają do tego gówno do gadania.Przestańcie się kłócić między sobą i cisnąć grupa na grupe bo to nie ma sensu, czym więcej kłótni tym mniej zdziałacie. Nie wiem czemu ludzie oczekują, że akurat tutaj będzie normalność gdzie normalności nie ma chyba w żadnym klubie w tym kraju. Skoro jest tylu chętnych kibiców do wsparcia to może czas na socios jak mają inne kluby.
Wszystko ma wpływ na pozyskanie sponsora, a już takie wydarzenia jak wczoraj, najbardziej. Różnica między podzielonymi kibicami jest taka, że prawdziwi kibice, mają w sercu dobro Ruchu. Wielki Ruch to nie socios?
Mamy tradycję i często piękne słowa o niebieskiej rodzinie na ustach w różnych publikacjach, ale prawda jest taka, że po pierwsze tej tradycji nie wykorzystujemy w odpowiedni sposób, a prym wiedzie jednak klimat "okołochacharski", zwłaszcza ostatnie 10-15 lat, kiedy nasze zgody niektórym weszły za mocno i pozowanie na dupnych bandytów jest sposobem na wyrażenie swojego kibicowania. Zaznaczam, że nie komentuję roli PF i ich "interesów", za to komentuję to dupne obnoszenie się z tą stroną oblicza Ruchu przez zafascynowanych tym nastolatków, i tym podobnych mniej jeszcze rozgarniętych osobników. Bo takie rzeczy jak tradycja i legenda tego klubu to nuda, pra? Już nawet fajniejsze niż namalowanie na murze górnośląskiego adlera z herbem Ruchu czy przypomnienie ilości majstrów jest nabazgranie na murze kto jest "60" i że PF to najlepsza banda.

Recydywa w modzie, tylko że to chyba średni magnes na inwestorów i pieniądze na stadion.

A tymczasem jak przychodzi co do czego, to nawet nie potrafimy zebrać marnych 100 tys. zł na grób naszej największej legendy - Eziego Wilimowskiego. Zbiórka trwa już chyba od miesiąca czy dwóch, a zebrane jest ledwie 20 tys. zł z hakiem - także taka jest prawdziwa siła tych "socios" i "rodziny".
No, to mamy siłę naszych socios i "rodziny". Od wczoraj na zbiórce wpłacono w sumie całe... 40 złotych!!! :padam: :wstyd:
https://zrzutka.pl/jx47v9
Nie robić właśnie jaj , tylko wpłacać. Wszyscy!!!!!

19gorek20
Kontakt:

#318 Post autor: 19gorek20 » 13 maja 2025, o 21:40

Powtórzę to jeszcze raz w poważnym ekstraklasowym klubie taka sprawę zamyka klub w pierwszym dniu ogloszenia sprawy albo deklaruje że klub pokrywa wszystko w trosce o legendę światowego futbolu. Opcja druga kasę z prywatnych pieniędzy wykładają właściciele. Opcja trzecia koszty na pół ponosi PZPN i jego niemiecki odpowiednik. My jak zwykle będziemy zebrać i prosić o jałmużnę przez pół roku

Przy okazji w temacie Wilimowskiego i jego czasów polecam kapitalna książkę Macieja Siembiedy Kairos ( cala trylogia to najlepsze co czytałem od długiego czasu ) główny bohater może skojarzyć się z Ernestem wilimowskim a wspomnień o nas jest jeszcze kilka w tej powieści

scaneRboy
Kontakt:

#319 Post autor: scaneRboy » 13 maja 2025, o 21:47

Wiecie, że tutaj nie ma za bardzo cenzury, ale od jakiegoś czasu piszecie w kółko to samo co parę stron.

Zbliża się moment zamknięcia tego tematu.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
WolnyLogin
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#320 Post autor: WolnyLogin » 13 maja 2025, o 22:26

19gorek20 pisze:
13 maja 2025, o 21:40
Powtórzę to jeszcze raz w poważnym ekstraklasowym klubie taka sprawę zamyka klub w pierwszym dniu ogloszenia sprawy albo deklaruje że klub pokrywa wszystko w trosce o legendę światowego futbolu. Opcja druga kasę z prywatnych pieniędzy wykładają właściciele. Opcja trzecia koszty na pół ponosi PZPN i jego niemiecki odpowiednik. My jak zwykle będziemy zebrać i prosić o jałmużnę przez pół roku
Pytałem na forum czy WR zajmie się sprawą (czy pokryje koszty), ale nie pojawiła się żadna odpowiedź. W jakimś materiale telewizyjnym chyba Grzegorz Joszko twierdził, że w pierwszej kolejności będziemy prosić o wsparcie finansowe Polski i niemiecki związek piłkarski. Jaki jest status sprawy obecnie? Żadnych informacji.
HullCityFC pisze:
13 maja 2025, o 20:40
Najgorsze jest to ze we mnie cos peklo i mi jest obojetne gdzie wyladujemy. Czy bedzie tu wielki klub czy klub lokalny po prostu mi zwisa. Ciekawe ilu ludzi jest takich jak ja.

Poczulem sie zdradzony przez dzialaczy, trenera, pilkarzy i kibicow, dla ktorych akcje na plus sa wyzej cenione niz klub.

Moze mi orzejdzie za jakis czas.

W 2019 czulem sile i chec ratowania tego zaxwszelka cene. Dzis zero emocji.
Nie jesteś jedyny. U mnie pozostaje nadzieja, że wraz z końcem sezonu nastąpi jednak trzęsienie ziemi w Chorzowie i będziemy świadkami kilku pozytywnych zmian, które dadzą impuls.

Tak, wiem - to nie ma związku z tematem meczowym ;)

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#321 Post autor: Scypion » 14 maja 2025, o 08:40

To naturalne. Skoro po wspaniałej mobilizacji i odbudowie sportowej i medialnej marki Ruchu nadal nic się nie zmieniło, skoro nadal nikt w nas nie chce zainwestować, skoro sprawa stadionu nie ma realnych perspektyw realizacji, skoro nasi właśni kibice co jakiś czas postanowią popisać się generując straty i koszta to po prostu przestaje sie wierzyć i mieć nadzieje. Wszystko ma swoje granice.

abnamro
Kontakt:

#322 Post autor: abnamro » 14 maja 2025, o 19:11

HullCityFC pisze:
13 maja 2025, o 20:40
Najgorsze jest to ze we mnie cos peklo i mi jest obojetne gdzie wyladujemy. Czy bedzie tu wielki klub czy klub lokalny po prostu mi zwisa. Ciekawe ilu ludzi jest takich jak ja.

Poczulem sie zdradzony przez dzialaczy, trenera, pilkarzy i kibicow, dla ktorych akcje na plus sa wyzej cenione niz klub.

Moze mi orzejdzie za jakis czas.

W 2019 czulem sile i chec ratowania tego zaxwszelka cene. Dzis zero emocji.
I ja Ciebie rozumiem w 100%, masz pełne prawo tak się czuć.
Normalnych ludzi traktuje się gorzej niż ten margines społeczny co robił syf, wszystko mi jedno jaki kolor koszulek mieli.. od 1990 chodzę na szpile, od 1990 macają mnie na wejściu czy przypadkiem nie mam bazooki w galotach... A takie cwierćinteligenty wjeżdżają taczkami z piro... Ku...a czy nie widzicie, że coś jest nie tak..???? O tym trzeba głośno mówić!

Tez czuje obojętność, bo Ruch to nie tylko tytuły, to nie tylko historia, to nie tylko zarząd obecny czy też poprzedni, to nie tylko piłkarze to też kibice.. z takimi mi nie po drodze...
Wiem, wiem zaraz mnie zhepiecie, że są normalni...
Tak są, ale nic nie znaczą dla klubu.... Bo nie jest łatwo nimi manipulować ..
Zawsze i wszędzie RUCH

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#323 Post autor: HullCityFC » 14 maja 2025, o 23:52

Generalnie nie wiem co sie musi wydarzyc bym znowu uwierzyl. Na wstepie chyba wyjebanie Szulczka, Siemianowskiego, Foszmanczyka i rozjebanie aktualnych struktur klubu do zera i budowy od nowa. Tu nie ma co naprawiac. Tu trzeba budowac od podstaw caly klub bo ciezko znakezc cokolwiek co w tym klubie funkcjonuje

- stadionu nie mamy i zaraz nas wy***ia z SS.
- marketing nie istnieje
- zaopatrzenie w sklepie jak za poznego Patermana
- akademia na poziomie Zantki (istnieja oni jeszcze?)
- trener to wuefista, ktory mysli ze jest wizjonerem
- wklady do koszulek to kazdy budzi we mnie odraze

Ktos wierzy jeszcze, ze tu bedzie powazny klub?

Kolezanki i Szczewa to beda przedstawiciele slaskiej pilki w Ekstraklasie. Potowarzyszy im Piast i byc moze kiedys Tychy. My? Bedziemy balansowac miedzy I a II liga. Za 30 lat bedziemy wspomnieniem i ciekawostka.

Harpo
Kontakt:

#324 Post autor: Harpo » 15 maja 2025, o 01:06

HullCityFC pisze:
14 maja 2025, o 23:52
(...) Za 30 lat bedziemy wspomnieniem i ciekawostka.
maaatko..wypluj te słowa :/

Nalegam, żeby takie teksty jak kilka w górę pisać w wątku "Co z tym Ruchem".
Było, minęło, wepiliśmy 1:3, wszystko zostało napisane.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

ruch.wielkie.hajduki
Kontakt:

#325 Post autor: ruch.wielkie.hajduki » 15 maja 2025, o 07:25

HullCityFC pisze:
14 maja 2025, o 23:52
Generalnie nie wiem co sie musi wydarzyc bym znowu uwierzyl. Na wstepie chyba wyjebanie Szulczka, Siemianowskiego, Foszmanczyka i rozjebanie aktualnych struktur klubu do zera i budowy od nowa. Tu nie ma co naprawiac. Tu trzeba budowac od podstaw caly klub bo ciezko znakezc cokolwiek co w tym klubie funkcjonuje

- stadionu nie mamy i zaraz nas wy***ia z SS.
- marketing nie istnieje
- zaopatrzenie w sklepie jak za poznego Patermana
- akademia na poziomie Zantki (istnieja oni jeszcze?)
- trener to wuefista, ktory mysli ze jest wizjonerem
- wklady do koszulek to kazdy budzi we mnie odraze

Ktos wierzy jeszcze, ze tu bedzie powazny klub?

Kolezanki i Szczewa to beda przedstawiciele slaskiej pilki w Ekstraklasie. Potowarzyszy im Piast i byc moze kiedys Tychy. My? Bedziemy balansowac miedzy I a II liga. Za 30 lat bedziemy wspomnieniem i ciekawostka.
I Zagłębie Lubin. :hyhy:
Rudi Michel, Stadion Schalke 04, 2006 r.: "Jeżeli nie widziałeś Wilimowskiego w akcji, to nie masz pojęcia o piłce nożnej."

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#326 Post autor: Rickenn10 » 16 maja 2025, o 09:56

ℹ️ Komisja Dyscyplinarna Polskiego Związku Piłki Nożnej, w związku z wydarzeniami, do jakich doszło podczas meczu z ŁKS-em Łódź, nałożyła na nasz Klub karą dyscyplinarną w postaci zamknięcia części stadionu na jedno domowe spotkanie. Zgodnie z orzeczeniem Komisji podczas ligowego starcia z Polonią Warszawa, które zostanie rozegrane 25 maja, dostępne dla publiczności będą wyłącznie miejsca w sektorach rodzinnych oraz VIP. W związku z powyższym sprzedaż biletów na spotkanie z Polonią została wstrzymana. O zasadach wejścia na mecz poinformujemy w osobnym komunikacie.

Apelujemy do naszych kibiców, aby w kolejnych spotkaniach, zarówno tych rozgrywanych w Chorzowie, jak i na wyjazdach, skupili się wyłącznie na kibicowaniu zgodnym z literą prawa i nie narażali Klubu na ponoszenie niepotrzebnych kosztów, a wszystkich fanów na sankcje.

Awatar użytkownika
spyru
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#327 Post autor: spyru » 16 maja 2025, o 10:33

Co oznacza sektor VIP? Cała trybuna wschodnia? Loże tylko?
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!

scaneRboy
Kontakt:

#328 Post autor: scaneRboy » 16 maja 2025, o 10:39

spyru pisze:
16 maja 2025, o 10:33
Co oznacza sektor VIP? Cała trybuna wschodnia? Loże tylko?
jak nie masz własnych dzieci albo już dorosłe to trzeba zapytać sąsiadów, czy nie udostępnią swojego dziecka w leasingu :P
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
DaReQ93
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#329 Post autor: DaReQ93 » 16 maja 2025, o 17:53

Kiedyś dzieciaki podpinały się pod dorosłych żeby wejść na Ruch a teraz na odwrót :P

ODPOWIEDZ