Ruch Chorzów - ŁKS / 10.05.2024 Godz 19:30

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
pRowincjorz
Kontakt:

Re: Ruch Chorzów - ŁKS / 10.05.2024 Godz 19:30

#301 Post autor: pRowincjorz » 13 maja 2025, o 08:23

ondrasz pisze:
12 maja 2025, o 15:06
damianx123 pisze:
11 maja 2025, o 09:53
South pisze:
11 maja 2025, o 08:55
Już ktoś wcześniej pisał nt. Cichej to raz jeszcze to podkreśle ZOSTAWIĆ NIE ROZBIERAĆ! Jak najszybciej brać oświetlenie ze Sosnowca i będzie OK. Tylko cud może nas uratować od wypowiedzenia umowy przez SŚ, już część z Was nie pamięta, że władza nam nie sprzyja i szukała pretekstu do zabrania nam możliwości rozgrywania meczy na stadionie Śląskim - załatwione.

Nie wiem czy jesteście świadomi ale zostało rozje... mnóstwo pracy, która miała na celu odbudować klub. W przerwie wpier... dostały dziadki i wszechobecny płacz dzieci - tutaj ukłony do prezesa Siemianowskiego, za dobór odpowiednich ludzi, którzy fenomenalnie zabezpieczyli sektory wschodnie. Oczywiście nic nie ujmując kumatym, świetna akcja z racami na reklamy, krzesła, bieżnie - a po drugiej stronie oklep dostają kobiety, dziadki i w pakiecie dzieci uciekające gdzie się da. Dodatkowo chciałbym podkreślić rewelacyjnie przeciągnięcie tego syfu na sektor rodzinny, po prostu rozegraliście to perfekcyjnie, jak prawdziwi stratedzy.

Jako klub wojewódzki możecie już przyjąć Katowice lub Zabrze.

Ze swojej strony uczestniczyłem z rodziną, dziećmi w nie jednym meczu na SŚ myślę, że od przeprowadzki ok. 90% meczy... Krótko i na temat, moja noga już tam nie powstanie (i nie jest to podyktowane odebraniem nam SŚ). Nie będę narażał siebie jak i rodziny na utratę zdrowia.

Uff całe szczęście,nikt cie tu nie potrzebuje, RAUS i nie wracać:)
Wydaje Ci się, że jak Was na stadion będzie przychodzić setka takich, co to lubią sobie mordy poobijać a resztę wygonicie, bo to "pikniki" to ten cały interes nadal się będzie kręcić? Widać, że biednie u Ciebie z myśleniem.
I uwierz że masa ludzi z TG już nie wróci, całe szczęście co ? Całe szczęście że klub finansowo dostanie po du***. Całe szczęście że straciliśmy kibiców. Całe szczęście że rodziny z dziećmi musieli uciekać ze swojego stadionu. Zrozumiesz jak dorośniesz. A teraz ty raus i nie wracaj

Harpo
Kontakt:

#302 Post autor: Harpo » 13 maja 2025, o 08:42

Rickenn10 pisze:
12 maja 2025, o 19:12
https://silesia24.pl/zatrzymano-19-osob ... kgBNCVkvqQ

Cała Polska huczy już :)
U nas to ze skrajności w skrajność było 50k i wielkie święto a 3 miesiące później wielka haja i wielki rozpierdol :)
tylko 19 osób łąpli? Słabo, liczę na 190 idiotów, którzy już nigdy na żaden stadion nie wejdą. Chyba że o kryce na starość.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!

"PRECZ z polityczną poprawnością!"

Awatar użytkownika
Adam1983
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#303 Post autor: Adam1983 » 13 maja 2025, o 09:51

Harpo pisze:
13 maja 2025, o 08:42
Rickenn10 pisze:
12 maja 2025, o 19:12
https://silesia24.pl/zatrzymano-19-osob ... kgBNCVkvqQ

Cała Polska huczy już :)
U nas to ze skrajności w skrajność było 50k i wielkie święto a 3 miesiące później wielka haja i wielki rozpierdol :)
tylko 19 osób łąpli? Słabo, liczę na 190 idiotów, którzy już nigdy na żaden stadion nie wejdą. Chyba że o kryce na starość.
A Sajmon nie ma pojęcia jak race są wnoszone na stadion :rotfl:

ruch.wielkie.hajduki
Kontakt:

#304 Post autor: ruch.wielkie.hajduki » 13 maja 2025, o 13:47

ruch.wielkie.hajduki pisze:
12 maja 2025, o 10:51
chropaczow pisze:
11 maja 2025, o 18:05
Maniek1995 pisze:
11 maja 2025, o 17:39
Czemu wy myślicie, że zbudujecie Wielki Ruch? Czemu ktoś miałby zainwestować hajs w Ruch? skoro jest mnóstwo innych klubów gdzie lepiej zainwestować? Tak samo z większymi sponsorami. Polska piłka to słabe miejsce do przyciągnięcia inwestorów z zewnątrz i akurat wydarzenia poza boiskowe mają do tego gówno do gadania.Przestańcie się kłócić między sobą i cisnąć grupa na grupe bo to nie ma sensu, czym więcej kłótni tym mniej zdziałacie. Nie wiem czemu ludzie oczekują, że akurat tutaj będzie normalność gdzie normalności nie ma chyba w żadnym klubie w tym kraju. Skoro jest tylu chętnych kibiców do wsparcia to może czas na socios jak mają inne kluby.
Wszystko ma wpływ na pozyskanie sponsora, a już takie wydarzenia jak wczoraj, najbardziej. Różnica między podzielonymi kibicami jest taka, że prawdziwi kibice, mają w sercu dobro Ruchu. Wielki Ruch to nie socios?
Mamy tradycję i często piękne słowa o niebieskiej rodzinie na ustach w różnych publikacjach, ale prawda jest taka, że po pierwsze tej tradycji nie wykorzystujemy w odpowiedni sposób, a prym wiedzie jednak klimat "okołochacharski", zwłaszcza ostatnie 10-15 lat, kiedy nasze zgody niektórym weszły za mocno i pozowanie na dupnych bandytów jest sposobem na wyrażenie swojego kibicowania. Zaznaczam, że nie komentuję roli PF i ich "interesów", za to komentuję to dupne obnoszenie się z tą stroną oblicza Ruchu przez zafascynowanych tym nastolatków, i tym podobnych mniej jeszcze rozgarniętych osobników. Bo takie rzeczy jak tradycja i legenda tego klubu to nuda, pra? Już nawet fajniejsze niż namalowanie na murze górnośląskiego adlera z herbem Ruchu czy przypomnienie ilości majstrów jest nabazgranie na murze kto jest "60" i że PF to najlepsza banda.

Recydywa w modzie, tylko że to chyba średni magnes na inwestorów i pieniądze na stadion.

A tymczasem jak przychodzi co do czego, to nawet nie potrafimy zebrać marnych 100 tys. zł na grób naszej największej legendy - Eziego Wilimowskiego. Zbiórka trwa już chyba od miesiąca czy dwóch, a zebrane jest ledwie 20 tys. zł z hakiem - także taka jest prawdziwa siła tych "socios" i "rodziny".
No, to mamy siłę naszych socios i "rodziny". Od wczoraj na zbiórce wpłacono w sumie całe... 40 złotych!!! :padam: :wstyd:
https://zrzutka.pl/jx47v9
Rudi Michel, Stadion Schalke 04, 2006 r.: "Jeżeli nie widziałeś Wilimowskiego w akcji, to nie masz pojęcia o piłce nożnej."

chropaczow
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#305 Post autor: chropaczow » 13 maja 2025, o 14:55

13 maja 2025, o 13:47
12 maja 2025, o 10:51
chropaczow pisze:
11 maja 2025, o 18:05
Maniek1995 pisze:
11 maja 2025, o 17:39
Czemu wy myślicie, że zbudujecie Wielki Ruch? Czemu ktoś miałby zainwestować hajs w Ruch? skoro jest mnóstwo innych klubów gdzie lepiej zainwestować? Tak samo z większymi sponsorami. Polska piłka to słabe miejsce do przyciągnięcia inwestorów z zewnątrz i akurat wydarzenia poza boiskowe mają do tego gówno do gadania.Przestańcie się kłócić między sobą i cisnąć grupa na grupe bo to nie ma sensu, czym więcej kłótni tym mniej zdziałacie. Nie wiem czemu ludzie oczekują, że akurat tutaj będzie normalność gdzie normalności nie ma chyba w żadnym klubie w tym kraju. Skoro jest tylu chętnych kibiców do wsparcia to może czas na socios jak mają inne kluby.
Wszystko ma wpływ na pozyskanie sponsora, a już takie wydarzenia jak wczoraj, najbardziej. Różnica między podzielonymi kibicami jest taka, że prawdziwi kibice, mają w sercu dobro Ruchu. Wielki Ruch to nie socios?
Mamy tradycję i często piękne słowa o niebieskiej rodzinie na ustach w różnych publikacjach, ale prawda jest taka, że po pierwsze tej tradycji nie wykorzystujemy w odpowiedni sposób, a prym wiedzie jednak klimat "okołochacharski", zwłaszcza ostatnie 10-15 lat, kiedy nasze zgody niektórym weszły za mocno i pozowanie na dupnych bandytów jest sposobem na wyrażenie swojego kibicowania. Zaznaczam, że nie komentuję roli PF i ich "interesów", za to komentuję to dupne obnoszenie się z tą stroną oblicza Ruchu przez zafascynowanych tym nastolatków, i tym podobnych mniej jeszcze rozgarniętych osobników. Bo takie rzeczy jak tradycja i legenda tego klubu to nuda, pra? Już nawet fajniejsze niż namalowanie na murze górnośląskiego adlera z herbem Ruchu czy przypomnienie ilości majstrów jest nabazgranie na murze kto jest "60" i że PF to najlepsza banda.

Recydywa w modzie, tylko że to chyba średni magnes na inwestorów i pieniądze na stadion.

A tymczasem jak przychodzi co do czego, to nawet nie potrafimy zebrać marnych 100 tys. zł na grób naszej największej legendy - Eziego Wilimowskiego. Zbiórka trwa już chyba od miesiąca czy dwóch, a zebrane jest ledwie 20 tys. zł z hakiem - także taka jest prawdziwa siła tych "socios" i "rodziny".
No, to mamy siłę naszych socios i "rodziny". Od wczoraj na zbiórce wpłacono w sumie całe... 40 złotych!!! :padam: :wstyd:
https://zrzutka.pl/jx47v9
Dzięki za link. Cegiełka dołożona 👍

Awatar użytkownika
KevinMitnick
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#306 Post autor: KevinMitnick » 13 maja 2025, o 15:55

Myślę że zrzutka i dofinansowanie na obóz dla wkładów będzie lepszą opcją...albo na karę za niedostateczne zabezpieczenie imprezy pod hasłem odbudowy.

Tradycja, niebieska rodzina, historia... ile razy ja to słyszałem w tym klubie.
Najwieksza legenda a my jak te ci*** zrzucamy się na ponowny pochówek.
No cóż klub ma inne problemy zrobienie z Adkonisa graczem roku z największą ilością rozegranych minut a nie tam zajmować się legenda to ogarną kibice pikniki.

LEMON-CHORZOW
Kontakt:

#307 Post autor: LEMON-CHORZOW » 13 maja 2025, o 18:05

Tych 19 ciuli co złapali powinni pokryć szkody na stadionie ,, klub powinien im proces wytoczyć proces o pokrycie strat razem z tom śmiesznok firmom ochroniarskom za co oni odpowiadają , za targanie biletów , powinny być surowe kary , za złapanie kogos przy wejściu na stadion przy wnoszeniu kominiarki ,,grzywna 10 tys , , za race podobnie , powinni im tak do***ac że jednemu debilowi i drugiemu odeschce się , a kary powinny być natychmiastowe w tym samym dniu najpóźniej na następny i surowo egzekwowane

chropaczow
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#308 Post autor: chropaczow » 13 maja 2025, o 18:08

Na Weszło piszą, że oba kluby będą płacić za zniszczenia. Brawo wy. Zacznijcie zbierać na karę.

Oskar20
Kontakt:

#309 Post autor: Oskar20 » 13 maja 2025, o 18:35

Czas odbudowy zakończony upadkiem. Teraz czekać aż zamkną Śląski. Dramat.

Awatar użytkownika
karol fryna
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#310 Post autor: karol fryna » 13 maja 2025, o 18:45

chropaczow pisze:
13 maja 2025, o 18:08
Na Weszło piszą, że oba kluby będą płacić za zniszczenia. Brawo wy. Zacznijcie zbierać na karę.
no licz i rachuj, jak łone ino patrzom ,żeby karnet za darmo dostać!

Awatar użytkownika
Ozor
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#311 Post autor: Ozor » 13 maja 2025, o 19:30

Jak udowodnią ze bieżnia idzie na konto Ruchu to będzie grubo.

Awatar użytkownika
stillimatic82
Kontakt:

#312 Post autor: stillimatic82 » 13 maja 2025, o 19:39

Ozor pisze:
13 maja 2025, o 19:30
Bieżnie akurat uszkodził prawie 50 tonowy samochód policji - czyli patrz i tak zwalą na Ruch no bo jak policja za coś poniesie odpowiedzalność ?

Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

#313 Post autor: Rickenn10 » 13 maja 2025, o 19:46

stillimatic82 pisze:
13 maja 2025, o 19:39
Ozor pisze:
Bieżnie akurat uszkodził prawie 50 tonowy samochód policji - czyli patrz i tak zwalą na Ruch no bo jak policja za coś poniesie odpowiedzalność ?
A Ci co ciepali racami na nią byli wygenerowani przez Al :oczami:
Armatka wjechała na nią bo nudziło im się poza stadionem.
A kogo obciąża winą skoro tylko z naszej strony wszystko leciało na bieżnie? Łączycie wy kropki? Myślenie naprawdę nie boli....
Ozor pisze:
Jak z tytułu jej zniszczenia nie odbędzie się za moment memoriał to takie gówno na nas spadnie że wróci łatka jak sprzed lat.

Cały wysiłek w odbudowę wizerunkowa poszedł się je***.
To na ch** te wszystkie starania? Co 5 lat mamy zaczynać od zera? Jak to tak będzie wyglądać to skończymy naprawdę jako klub osiedlowy.
Serio to jest niepojęte jaki jest wszędzie syf przy tym klubie obecnie.

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#314 Post autor: HullCityFC » 13 maja 2025, o 20:40

Najgorsze jest to ze we mnie cos peklo i mi jest obojetne gdzie wyladujemy. Czy bedzie tu wielki klub czy klub lokalny po prostu mi zwisa. Ciekawe ilu ludzi jest takich jak ja.

Poczulem sie zdradzony przez dzialaczy, trenera, pilkarzy i kibicow, dla ktorych akcje na plus sa wyzej cenione niz klub.

Moze mi orzejdzie za jakis czas.

W 2019 czulem sile i chec ratowania tego zaxwszelka cene. Dzis zero emocji.

chropaczow
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#315 Post autor: chropaczow » 13 maja 2025, o 21:09

HullCityFC pisze:
13 maja 2025, o 20:40
Najgorsze jest to ze we mnie cos peklo i mi jest obojetne gdzie wyladujemy. Czy bedzie tu wielki klub czy klub lokalny po prostu mi zwisa. Ciekawe ilu ludzi jest takich jak ja.

Poczulem sie zdradzony przez dzialaczy, trenera, pilkarzy i kibicow, dla ktorych akcje na plus sa wyzej cenione niz klub.

Moze mi orzejdzie za jakis czas.

W 2019 czulem sile i chec ratowania tego zaxwszelka cene. Dzis zero emocji.
Choć kolejny raz dostaliśmy w pysk mokrą szmatą, nie ma co tracić nadziei. Zawiedliśmy się na kadrze, trenerze i zarządzie. Siemion się ogarnie, znajdzie trenera, a wkłady do koszulek, wymienimy na kogoś, komu piłka nie przeszkadza🙂 Mam nadzieję, że Fosa zajmie się czymś, czego nie zdupi. Bik i ten cwaniak od Stepinskiego też nie są wieczni...

ODPOWIEDZ