I uwierz że masa ludzi z TG już nie wróci, całe szczęście co ? Całe szczęście że klub finansowo dostanie po du***. Całe szczęście że straciliśmy kibiców. Całe szczęście że rodziny z dziećmi musieli uciekać ze swojego stadionu. Zrozumiesz jak dorośniesz. A teraz ty raus i nie wracajondrasz pisze: ↑12 maja 2025, o 15:06Wydaje Ci się, że jak Was na stadion będzie przychodzić setka takich, co to lubią sobie mordy poobijać a resztę wygonicie, bo to "pikniki" to ten cały interes nadal się będzie kręcić? Widać, że biednie u Ciebie z myśleniem.damianx123 pisze: ↑11 maja 2025, o 09:53South pisze: ↑11 maja 2025, o 08:55Już ktoś wcześniej pisał nt. Cichej to raz jeszcze to podkreśle ZOSTAWIĆ NIE ROZBIERAĆ! Jak najszybciej brać oświetlenie ze Sosnowca i będzie OK. Tylko cud może nas uratować od wypowiedzenia umowy przez SŚ, już część z Was nie pamięta, że władza nam nie sprzyja i szukała pretekstu do zabrania nam możliwości rozgrywania meczy na stadionie Śląskim - załatwione.
Nie wiem czy jesteście świadomi ale zostało rozje... mnóstwo pracy, która miała na celu odbudować klub. W przerwie wpier... dostały dziadki i wszechobecny płacz dzieci - tutaj ukłony do prezesa Siemianowskiego, za dobór odpowiednich ludzi, którzy fenomenalnie zabezpieczyli sektory wschodnie. Oczywiście nic nie ujmując kumatym, świetna akcja z racami na reklamy, krzesła, bieżnie - a po drugiej stronie oklep dostają kobiety, dziadki i w pakiecie dzieci uciekające gdzie się da. Dodatkowo chciałbym podkreślić rewelacyjnie przeciągnięcie tego syfu na sektor rodzinny, po prostu rozegraliście to perfekcyjnie, jak prawdziwi stratedzy.
Jako klub wojewódzki możecie już przyjąć Katowice lub Zabrze.
Ze swojej strony uczestniczyłem z rodziną, dziećmi w nie jednym meczu na SŚ myślę, że od przeprowadzki ok. 90% meczy... Krótko i na temat, moja noga już tam nie powstanie (i nie jest to podyktowane odebraniem nam SŚ). Nie będę narażał siebie jak i rodziny na utratę zdrowia.
Uff całe szczęście,nikt cie tu nie potrzebuje, RAUS i nie wracać:)
Ruch Chorzów - ŁKS / 10.05.2024 Godz 19:30
-
- Kontakt:
Re: Ruch Chorzów - ŁKS / 10.05.2024 Godz 19:30
-
- Kontakt:
tylko 19 osób łąpli? Słabo, liczę na 190 idiotów, którzy już nigdy na żaden stadion nie wejdą. Chyba że o kryce na starość.Rickenn10 pisze: ↑12 maja 2025, o 19:12https://silesia24.pl/zatrzymano-19-osob ... kgBNCVkvqQ
Cała Polska huczy już![]()
U nas to ze skrajności w skrajność było 50k i wielkie święto a 3 miesiące później wielka haja i wielki rozpierdol![]()
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
- Adam1983
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
A Sajmon nie ma pojęcia jak race są wnoszone na stadionHarpo pisze: ↑13 maja 2025, o 08:42tylko 19 osób łąpli? Słabo, liczę na 190 idiotów, którzy już nigdy na żaden stadion nie wejdą. Chyba że o kryce na starość.Rickenn10 pisze: ↑12 maja 2025, o 19:12https://silesia24.pl/zatrzymano-19-osob ... kgBNCVkvqQ
Cała Polska huczy już![]()
U nas to ze skrajności w skrajność było 50k i wielkie święto a 3 miesiące później wielka haja i wielki rozpierdol![]()

-
- Kontakt:
No, to mamy siłę naszych socios i "rodziny". Od wczoraj na zbiórce wpłacono w sumie całe... 40 złotych!!!ruch.wielkie.hajduki pisze: ↑12 maja 2025, o 10:51Mamy tradycję i często piękne słowa o niebieskiej rodzinie na ustach w różnych publikacjach, ale prawda jest taka, że po pierwsze tej tradycji nie wykorzystujemy w odpowiedni sposób, a prym wiedzie jednak klimat "okołochacharski", zwłaszcza ostatnie 10-15 lat, kiedy nasze zgody niektórym weszły za mocno i pozowanie na dupnych bandytów jest sposobem na wyrażenie swojego kibicowania. Zaznaczam, że nie komentuję roli PF i ich "interesów", za to komentuję to dupne obnoszenie się z tą stroną oblicza Ruchu przez zafascynowanych tym nastolatków, i tym podobnych mniej jeszcze rozgarniętych osobników. Bo takie rzeczy jak tradycja i legenda tego klubu to nuda, pra? Już nawet fajniejsze niż namalowanie na murze górnośląskiego adlera z herbem Ruchu czy przypomnienie ilości majstrów jest nabazgranie na murze kto jest "60" i że PF to najlepsza banda.chropaczow pisze: ↑11 maja 2025, o 18:05Wszystko ma wpływ na pozyskanie sponsora, a już takie wydarzenia jak wczoraj, najbardziej. Różnica między podzielonymi kibicami jest taka, że prawdziwi kibice, mają w sercu dobro Ruchu. Wielki Ruch to nie socios?Maniek1995 pisze: ↑11 maja 2025, o 17:39Czemu wy myślicie, że zbudujecie Wielki Ruch? Czemu ktoś miałby zainwestować hajs w Ruch? skoro jest mnóstwo innych klubów gdzie lepiej zainwestować? Tak samo z większymi sponsorami. Polska piłka to słabe miejsce do przyciągnięcia inwestorów z zewnątrz i akurat wydarzenia poza boiskowe mają do tego gówno do gadania.Przestańcie się kłócić między sobą i cisnąć grupa na grupe bo to nie ma sensu, czym więcej kłótni tym mniej zdziałacie. Nie wiem czemu ludzie oczekują, że akurat tutaj będzie normalność gdzie normalności nie ma chyba w żadnym klubie w tym kraju. Skoro jest tylu chętnych kibiców do wsparcia to może czas na socios jak mają inne kluby.
Recydywa w modzie, tylko że to chyba średni magnes na inwestorów i pieniądze na stadion.
A tymczasem jak przychodzi co do czego, to nawet nie potrafimy zebrać marnych 100 tys. zł na grób naszej największej legendy - Eziego Wilimowskiego. Zbiórka trwa już chyba od miesiąca czy dwóch, a zebrane jest ledwie 20 tys. zł z hakiem - także taka jest prawdziwa siła tych "socios" i "rodziny".

https://zrzutka.pl/jx47v9
Rudi Michel, Stadion Schalke 04, 2006 r.: "Jeżeli nie widziałeś Wilimowskiego w akcji, to nie masz pojęcia o piłce nożnej."
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Dzięki za link. Cegiełka dołożonaruch.wielkie.hajduki pisze: ↑13 maja 2025, o 13:47No, to mamy siłę naszych socios i "rodziny". Od wczoraj na zbiórce wpłacono w sumie całe... 40 złotych!!!ruch.wielkie.hajduki pisze: ↑12 maja 2025, o 10:51Mamy tradycję i często piękne słowa o niebieskiej rodzinie na ustach w różnych publikacjach, ale prawda jest taka, że po pierwsze tej tradycji nie wykorzystujemy w odpowiedni sposób, a prym wiedzie jednak klimat "okołochacharski", zwłaszcza ostatnie 10-15 lat, kiedy nasze zgody niektórym weszły za mocno i pozowanie na dupnych bandytów jest sposobem na wyrażenie swojego kibicowania. Zaznaczam, że nie komentuję roli PF i ich "interesów", za to komentuję to dupne obnoszenie się z tą stroną oblicza Ruchu przez zafascynowanych tym nastolatków, i tym podobnych mniej jeszcze rozgarniętych osobników. Bo takie rzeczy jak tradycja i legenda tego klubu to nuda, pra? Już nawet fajniejsze niż namalowanie na murze górnośląskiego adlera z herbem Ruchu czy przypomnienie ilości majstrów jest nabazgranie na murze kto jest "60" i że PF to najlepsza banda.chropaczow pisze: ↑11 maja 2025, o 18:05Wszystko ma wpływ na pozyskanie sponsora, a już takie wydarzenia jak wczoraj, najbardziej. Różnica między podzielonymi kibicami jest taka, że prawdziwi kibice, mają w sercu dobro Ruchu. Wielki Ruch to nie socios?Maniek1995 pisze: ↑11 maja 2025, o 17:39Czemu wy myślicie, że zbudujecie Wielki Ruch? Czemu ktoś miałby zainwestować hajs w Ruch? skoro jest mnóstwo innych klubów gdzie lepiej zainwestować? Tak samo z większymi sponsorami. Polska piłka to słabe miejsce do przyciągnięcia inwestorów z zewnątrz i akurat wydarzenia poza boiskowe mają do tego gówno do gadania.Przestańcie się kłócić między sobą i cisnąć grupa na grupe bo to nie ma sensu, czym więcej kłótni tym mniej zdziałacie. Nie wiem czemu ludzie oczekują, że akurat tutaj będzie normalność gdzie normalności nie ma chyba w żadnym klubie w tym kraju. Skoro jest tylu chętnych kibiców do wsparcia to może czas na socios jak mają inne kluby.
Recydywa w modzie, tylko że to chyba średni magnes na inwestorów i pieniądze na stadion.
A tymczasem jak przychodzi co do czego, to nawet nie potrafimy zebrać marnych 100 tys. zł na grób naszej największej legendy - Eziego Wilimowskiego. Zbiórka trwa już chyba od miesiąca czy dwóch, a zebrane jest ledwie 20 tys. zł z hakiem - także taka jest prawdziwa siła tych "socios" i "rodziny".![]()
![]()
https://zrzutka.pl/jx47v9

- KevinMitnick
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Myślę że zrzutka i dofinansowanie na obóz dla wkładów będzie lepszą opcją...albo na karę za niedostateczne zabezpieczenie imprezy pod hasłem odbudowy.
Tradycja, niebieska rodzina, historia... ile razy ja to słyszałem w tym klubie.
Najwieksza legenda a my jak te ci*** zrzucamy się na ponowny pochówek.
No cóż klub ma inne problemy zrobienie z Adkonisa graczem roku z największą ilością rozegranych minut a nie tam zajmować się legenda to ogarną kibice pikniki.
Tradycja, niebieska rodzina, historia... ile razy ja to słyszałem w tym klubie.
Najwieksza legenda a my jak te ci*** zrzucamy się na ponowny pochówek.
No cóż klub ma inne problemy zrobienie z Adkonisa graczem roku z największą ilością rozegranych minut a nie tam zajmować się legenda to ogarną kibice pikniki.
-
- Kontakt:
Tych 19 ciuli co złapali powinni pokryć szkody na stadionie ,, klub powinien im proces wytoczyć proces o pokrycie strat razem z tom śmiesznok firmom ochroniarskom za co oni odpowiadają , za targanie biletów , powinny być surowe kary , za złapanie kogos przy wejściu na stadion przy wnoszeniu kominiarki ,,grzywna 10 tys , , za race podobnie , powinni im tak do***ac że jednemu debilowi i drugiemu odeschce się , a kary powinny być natychmiastowe w tym samym dniu najpóźniej na następny i surowo egzekwowane
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Na Weszło piszą, że oba kluby będą płacić za zniszczenia. Brawo wy. Zacznijcie zbierać na karę.
-
- Kontakt:
Czas odbudowy zakończony upadkiem. Teraz czekać aż zamkną Śląski. Dramat.
- karol fryna
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
no licz i rachuj, jak łone ino patrzom ,żeby karnet za darmo dostać!chropaczow pisze: ↑13 maja 2025, o 18:08Na Weszło piszą, że oba kluby będą płacić za zniszczenia. Brawo wy. Zacznijcie zbierać na karę.
- Ozor
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Jak udowodnią ze bieżnia idzie na konto Ruchu to będzie grubo.
- stillimatic82
- Kontakt:
- Rickenn10
- Kontakt:
A Ci co ciepali racami na nią byli wygenerowani przez Alstillimatic82 pisze: ↑13 maja 2025, o 19:39Bieżnie akurat uszkodził prawie 50 tonowy samochód policji - czyli patrz i tak zwalą na Ruch no bo jak policja za coś poniesie odpowiedzalność ?

Armatka wjechała na nią bo nudziło im się poza stadionem.
A kogo obciąża winą skoro tylko z naszej strony wszystko leciało na bieżnie? Łączycie wy kropki? Myślenie naprawdę nie boli....
Jak z tytułu jej zniszczenia nie odbędzie się za moment memoriał to takie gówno na nas spadnie że wróci łatka jak sprzed lat.
Cały wysiłek w odbudowę wizerunkowa poszedł się je***.
To na ch** te wszystkie starania? Co 5 lat mamy zaczynać od zera? Jak to tak będzie wyglądać to skończymy naprawdę jako klub osiedlowy.
Serio to jest niepojęte jaki jest wszędzie syf przy tym klubie obecnie.
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Najgorsze jest to ze we mnie cos peklo i mi jest obojetne gdzie wyladujemy. Czy bedzie tu wielki klub czy klub lokalny po prostu mi zwisa. Ciekawe ilu ludzi jest takich jak ja.
Poczulem sie zdradzony przez dzialaczy, trenera, pilkarzy i kibicow, dla ktorych akcje na plus sa wyzej cenione niz klub.
Moze mi orzejdzie za jakis czas.
W 2019 czulem sile i chec ratowania tego zaxwszelka cene. Dzis zero emocji.
Poczulem sie zdradzony przez dzialaczy, trenera, pilkarzy i kibicow, dla ktorych akcje na plus sa wyzej cenione niz klub.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Choć kolejny raz dostaliśmy w pysk mokrą szmatą, nie ma co tracić nadziei. Zawiedliśmy się na kadrze, trenerze i zarządzie. Siemion się ogarnie, znajdzie trenera, a wkłady do koszulek, wymienimy na kogoś, komu piłka nie przeszkadzaHullCityFC pisze: ↑13 maja 2025, o 20:40Najgorsze jest to ze we mnie cos peklo i mi jest obojetne gdzie wyladujemy. Czy bedzie tu wielki klub czy klub lokalny po prostu mi zwisa. Ciekawe ilu ludzi jest takich jak ja.