Sezon 2024/2025 - wszystkie ligi
-
- Kontakt:
Re: Sezon 2024/2025 - wszystkie ligi
Lechii i Lubinowi wystarczą 4 pkt w 3 meczach.
Śląsk musi zdobyć 9.
Wg mnie lecą. I dobrze, choć te 30 tys. na ostatnim meczu imponuje - być może zamienią się z Lubinem, zespołem delikatnie mówiąc "dziwnym".
EDIT: przy powyższym będą ew. mieli tyle samo pkt. Co decyduje?
Śląsk musi zdobyć 9.
Wg mnie lecą. I dobrze, choć te 30 tys. na ostatnim meczu imponuje - być może zamienią się z Lubinem, zespołem delikatnie mówiąc "dziwnym".
Ostatnio zmieniony 5 maja 2025, o 12:08 przez Harpo, łącznie zmieniany 1 raz.
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
wg @pklimek99 statystycznie po tej kolejce nasze szanse na awans spadły z 0,41 przed kolejką do 0,35 po kolejce.
Oczywiście to wszystko warto traktować z dużą dozą zabawy.
Oczywiście to wszystko warto traktować z dużą dozą zabawy.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
Powiedziałbym że Lechia może polecieć za brak licencji ale tu czytamy że miasto rusza z odsieczą
https://weszlo.com/2025/05/05/lechia-gd ... olo-urfer/

https://weszlo.com/2025/05/05/lechia-gd ... olo-urfer/
-
- Kontakt:
Lechia to klub rudego, więc i pewnie po części polityka na wsparcie kasą też wpłynęła.
Ruch Chorzów - Górny Śląsk - Polska
Arena C6
Arena C6
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
to sa teraz szanse na awans.
0,41 bylo przed wygrana Miedzi. 0,35 po.
te 0,4 przed kolejka byly na top6. te dane pewnie beda po meczu Kotwicy. spodziewam sie ok. 2%.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
Według mnie lepszy byłby mimo wszystko spadek Lechii. Cały czas u nich zawirowania finansowe i byliby według mnie słabszą konkurencją niż Śląsk i Zagłębie.Harpo pisze: ↑5 maja 2025, o 11:59Lechii i Lubinowi wystarczą 4 pkt w 3 meczach.
Śląsk musi zdobyć 9.
- Rickenn10
- Kontakt:
jak spadną do 1 ligi to myślę, że definitywnie skończy się finansowanie.simon pisze: ↑6 maja 2025, o 18:15Według mnie lepszy byłby mimo wszystko spadek Lechii. Cały czas u nich zawirowania finansowe i byliby według mnie słabszą konkurencją niż Śląsk i Zagłębie.Harpo pisze: ↑5 maja 2025, o 11:59Lechii i Lubinowi wystarczą 4 pkt w 3 meczach.
Śląsk musi zdobyć 9.
Tyle ile oni wygenerowali strat w ostatnie kilka lat to nasze długi to jest koza z nosa

- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Nic sie nie skonczy. Potezny samorzad, potezne wsparcie polityczne. Sa kluby niezatapialne w tym kraju. Lechia jest jednym.z nich.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Na papierze wygląda to bardzo dobrze
Stal już bez spółek skarbu państwa i nadchodzącą rewolucja w składzie ( dadok i cavaleiro jako najlepsi odejdą do tego emeryci wątpię że udźwigną to w 1 lidze na awans )
Puszcza wygląda solidnie ale bez dużych pieniędzy z c+ czeka ich raczej los średniaka
Śląsk bez c+ i kolejna rewolucja kadrowa plus do wymiany sztab
W teorii nikt nie powinien walczyć w następnym sezonie o awans a przy okazji dzień po awansie trener arki mówi że nie są gotowi na ekstraklase kadrowo organizacyjnie i do wzmocnienia jest sztab szkoleniowy. Szkoda że u nas nie było takiego myślenia
Stal już bez spółek skarbu państwa i nadchodzącą rewolucja w składzie ( dadok i cavaleiro jako najlepsi odejdą do tego emeryci wątpię że udźwigną to w 1 lidze na awans )
Puszcza wygląda solidnie ale bez dużych pieniędzy z c+ czeka ich raczej los średniaka
W teorii nikt nie powinien walczyć w następnym sezonie o awans a przy okazji dzień po awansie trener arki mówi że nie są gotowi na ekstraklase kadrowo organizacyjnie i do wzmocnienia jest sztab szkoleniowy. Szkoda że u nas nie było takiego myślenia
-
- Kontakt:
Najlepsze jest to, że po spadku mieli nie dostać licencji na 1 ligę, a dostali. Potem na ekstraklasę i znowu komisja dała im szansę. Teraz kolejny odcinek z tego samego cyklu. Jakby to na nas trafiło to by nas zdegradowano kilka klas niżej. No ale są równi i równiejsi i to wkurza najbardziej.Rickenn10 pisze: ↑6 maja 2025, o 18:40jak spadną do 1 ligi to myślę, że definitywnie skończy się finansowanie.simon pisze: ↑6 maja 2025, o 18:15Według mnie lepszy byłby mimo wszystko spadek Lechii. Cały czas u nich zawirowania finansowe i byliby według mnie słabszą konkurencją niż Śląsk i Zagłębie.Harpo pisze: ↑5 maja 2025, o 11:59Lechii i Lubinowi wystarczą 4 pkt w 3 meczach.
Śląsk musi zdobyć 9.
Tyle ile oni wygenerowali strat w ostatnie kilka lat to nasze długi to jest koza z nosa![]()
- Rickenn10
- Kontakt:
Od 2019 roku KGHM przelał na konto zagłębia 126 440 795 złotychHullCityFC pisze: ↑6 maja 2025, o 19:05Nic sie nie skonczy. Potezny samorzad, potezne wsparcie polityczne. Sa kluby niezatapialne w tym kraju. Lechia jest jednym.z nich.

Natomiast straty wygenerowane przez ostatnie 2 sezony to uwaga 35 700 000

A ogólnie wygenerowane straty w tym samym okresie o którym mowa wyżej wynoszą 144 000 000

Jak dla mnie to tam się coś pierze bo to jest dopiero patologia.
-
- Kontakt:
Śląsk przez te lata gry w ekstraklasie trochę zarobił. Tylko za tamten sezon miał przychodu prawie 70 baniek. Do tego jest jednym z tych klubów, które dość mocno drenują kasę z miasta. Pewnie będą mocno aktywni na rynku transferowym, będąc w stanie ściągnąć do siebie klasowych zawodników, kusząc ich nieco wyższymi kontaktami niż gdzie indziej. Na dzisiaj wydaje mi się, że będą najgroźniejsi spośród wszystkich potencjalnych kandydatów do awansu.19gorek20 pisze: ↑6 maja 2025, o 19:53Na papierze wygląda to bardzo dobrze
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
4,6% na baraże 

Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
I mam ku*** dobry humor !
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Stadion Rakowa zmienia nazwę na zondacrypto Arena...
Wiem, że my nic nie mamy, ale nazwa tego stadionu w Częstochowie to będzie pośmiewisko.
Wiem, że my nic nie mamy, ale nazwa tego stadionu w Częstochowie to będzie pośmiewisko.