Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
-
- Kontakt:
Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
To jeszcze to samo z Nono i Chmarkiem i ich kontrakty przeznaczyć na obrońce i defensywnego pomocnika.
-
- Kontakt:
blue pisze: ↑29 sty 2025, o 18:57ogolnie noga po 8 miesiacach jezzcze nie jest wpełni odbudowana, ja po acl balem sie grac po roku i mialem jeszcze ból jak próbowałem, dopiero po 17miesiach pierwszy raz zagrałem, a Sikor juz 3 takie ciężkie kontuzje , byłem zdziwiony , ze zagral juz w sparingu, miejmy nadzieje ,ze nie bedzie tak zle i wroci ale lepiej miesiac dluzej niz za szybko
Sportowcy mają chyba nieco lepszą opiekę. Pamiętam jak Milik zerwał więzadła bodajże za czasów gry w Napoli i wrócił do gry po... 4 miesiącach.
-
No i co kontuzja za kontuzja
-
- Kontakt:
Bo jednocześnie mają też większe obciążenia niż "normalny" człowiek 
Ciekawi mnie tylko jedna rzecz w związku z odejście Góry. Kto następny będzie ulubieńcem kibiców i czy Sadlok będzie teraz "oceniany" nawet za to jak oddycha na boisku

Ciekawi mnie tylko jedna rzecz w związku z odejście Góry. Kto następny będzie ulubieńcem kibiców i czy Sadlok będzie teraz "oceniany" nawet za to jak oddycha na boisku

- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
w sumie szkoda tego Gory tak po ludzku.
na niezla mine go Janusz wpierdolil.
na niezla mine go Janusz wpierdolil.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...
-
- Kontakt:
- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
to oczywiscie tez.
ale Gora tu tez nie jest niczemu winny. nie ma co sie dziwic, ze chical zmienic Stal na Ruch jak trener chcialo go tak mocno, ze zdecydowal sie na transfer gotowkowy.
a teraz z regularnej gry w 1 ligowcu pol roku temu musi szukac roboty i po weryfikacji u nas niekoniecznie ja znajdzie na tym poziomie.
- Rickenn10
- Kontakt:
Raczej nie ma co oczekiwać już lewego obrońcy i def pomocnikaTo już ostatni ruch transferowy w tym okienku?
- Kadra wygląda dobrze ilościowo i jakościowo, ale oczywiście okienko trwa. Cały czas obserwujemy zawodników i są miejsca, gdzie jeszcze potrzebowalibyśmy kogoś, ale nie jest to dla nas priorytetowe działanie. Jeżeli trafi nam się coś wartościowego na rynku i uznamy, że warto skorzystać z okazji, to oczywiście będziemy rozmawiać.

- jajo
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
a ja mysle, ze jeszcze ktos bedzie.
wczenisej mowilo sie o 2 konkretach, a na razie to max Tsykalo mozna takim nazwac.
jakos mam wrazenie, ze to stawianie pozycji negocjacyjnej: my nie musimy, to zaraz ty zostaniesz bez klubu a sie runda zacznie.
btw za 2 dni rusza esa, paru ludzi bedzie niemilo zaskaczonych, ze nie sa w 11, czy nawet kadrze meczowej.
wczenisej mowilo sie o 2 konkretach, a na razie to max Tsykalo mozna takim nazwac.
jakos mam wrazenie, ze to stawianie pozycji negocjacyjnej: my nie musimy, to zaraz ty zostaniesz bez klubu a sie runda zacznie.
btw za 2 dni rusza esa, paru ludzi bedzie niemilo zaskaczonych, ze nie sa w 11, czy nawet kadrze meczowej.
-
Tak tak ale wartościowych graczy od lata podobno obserwował pan dyrektor trochę lipa ,a po klopsie z Sikorą to już raczej powinien być priorytet a nie że czytamy że jak się ktoś trafi to wezmą ale nie jest to priorytet
-
- Kontakt:
Ta lewo obrona martwi ale z uporem maniaka twierdze Bartol bedzie
My name is prince and i'm funky
17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)
17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
wiadomo każde prawdziwe wzmocnienie się przyda, ale kogo straciliśmy póki co na tej pozycji, żeby była to potrzeba, aż tak panicznego zachowania jakie prezentujesz?
Bo ja widzę Sikorę, który z całym szacunkiem do jego możliwości i niebieskiego serca ostatnie pół roku to też nie był do dyspoycji, więc ciężko mówić o stracie, oczywiście mógł dać coś na plus, ale straty tu nie ma. Po prostu niestety sytuacja na zero.
Oraz Nono, który w ostatniej rundzie grywał conajwyżej naście minut, i to w co trzecim meczu na krzyż, a w koncówce, gdzie wręcz jego dyspozycja powinna rosnąć nie grał już wcale.
Jasne, że jak Starzyński znów się kontuzjuje, a ktoś będzie za karki pauzować to znów będzie trzeba kleić tak jak na tej lewej obronie, ale naprawdę ciężko uznać, że w porównaniu z jesienią nasza kadra wygląda słabiej
Lewy obrońca dużo bardziej by się przydał, chyba, że mówimy o kimś wskakującym od razu do pierwszego składu i robiącym różnice, wtedy na każdą pozycję sprawa otwarta.
Ostatnio zmieniony 30 sty 2025, o 19:14 przez heli, łącznie zmieniany 1 raz.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
Węglowodanowa "sportowa" dieta, makaroniki, ryże i kurczaczek nafaszerowany antybiotykami. Człowiek składa się z wody, tłuszczu, białka i wapnia(kości) i to powinien wp***dalać. Jak śp. Smuda był w latach '90 trenerem Widzewa, w sezonie, w którym zdobywali mistrzostwo, zawodnicy byli na żywieniu optymalnym dr.Kwaśniewskiego(radze poczytać) i ligę zalatali bez ani JEDNEJ poważnej kontuzji przez cały sezon.Adam1983 pisze: ↑29 sty 2025, o 09:53Jak kto pozwolił ? Synek był od dłuższego czasu w pełnym treningu, więc wszyscy widzieli że może grać. Sam też nie podejmowałby takiej pochopnej decyzji. Ponad pół roku temu ktoś tu mówił że on jest dobry ale podatny na kontuzje, co się własnie potwierdziło. Moim zdaniem Patrykowi będzie trzeba podziękować. Wyleczy się, pogra gdzieś w niższych ligach, i może za jakiś czas, będzie tak jak z Bielem.mpapmp pisze: ↑29 sty 2025, o 09:12Szkoda Patryka ale... ten kto pozwolił mu grać powinien za to odpowiedzieć. Chyba, że sam Patryk chciał się pokazać przed końcem kontraktu??
Tak czy siak podejrzewam, że w klubie chyba widzieli wyniki badań. To raczej wyrok i koniec kariery. Z takim kolanem nie ma co liczyć na powrót do gry na poziomie II liga +
OFICJALNY KLUB ŚLONZOKÓW/R\, NIY GOROLI, NIY LWOWIOKÓW
-
Mi bardziej chodziło że ktoś ubywa a oni że to nie priorytet ,ok podsumujemy po sezonie te okienko i dyrektora
-
- Kontakt:
Ja od 4 lat mam zerwane ACL i normalnie funkcjonuje, ale nie gram w piłkę wyczynowo. Boniek najlepsze lata kariery, więc Juve grał z zerwanym ACL, dlatego miał taki charakterystyczny bieg jakby kulał. Zresztą acl nie bierze udziału w obciążeniu a stabilizacji kolana, w 90% przypadków ulega "awarii" bez obciążenia.blue pisze: ↑29 sty 2025, o 18:57ogolnie noga po 8 miesiacach jezzcze nie jest wpełni odbudowana, ja po acl balem sie grac po roku i mialem jeszcze ból jak próbowałem, dopiero po 17miesiach pierwszy raz zagrałem, a Sikor juz 3 takie ciężkie kontuzje , byłem zdziwiony , ze zagral juz w sparingu, miejmy nadzieje ,ze nie bedzie tak zle i wroci ale lepiej miesiac dluzej niz za szybko
OFICJALNY KLUB ŚLONZOKÓW/R\, NIY GOROLI, NIY LWOWIOKÓW