Arka Gdynia - Ruch Chorzów 22.08.2024 godz. 19:00
- jalboss
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Arka Gdynia - Ruch Chorzów 22.08.2024 godz. 19:00
Smutny ten mecz, jedyne pocieszenie że Arka wyglądała równie słabo. A mecz z Wisłą miała rewelacyjny.
Taa, kupmy im jeszcze ze dwa drony, pięć laptopów, nowe zegarki, czujniki do batków i dużo książka dla pana trenera pod tytułem "Co by tu jeszcze sp***dolić?"
Tak mi sie wydaje, że lata odbudowy raczej poszły w piach.
Taa, kupmy im jeszcze ze dwa drony, pięć laptopów, nowe zegarki, czujniki do batków i dużo książka dla pana trenera pod tytułem "Co by tu jeszcze sp***dolić?"
Tak mi sie wydaje, że lata odbudowy raczej poszły w piach.
NIEBIESCY KIBICE MÓWIĄ...
-
- Kontakt:
sam to pisałem kiedy poszło info że JN bedzie trenerem w Ruchuiglo pisze: ↑29 gru 2023, o 13:41Trener Woś to jednak nie zawodnik Woś. Na ten moment funkcja jednak Go przerosła. Jasne ze dysponował takim a nie innym materiałem ale jednak rozczarował albo przynajmniej nie spełnił oczekiwań.
Powodzenia w nowym miejscu pracy.
Info o nowym trenerze naprawdę optymistyczne i jest promyk nadzieji ze jednak jeszcze będzie próba uratowania EX a w wypadku niepowodzenia wierze w solidny fundament na ewentualna I lige
i tak umarła we mnie wiara że projekt JN w Ruchu przyniesie coś dobrego
Oglądałem wczorajszy mecz od 50 minuty - czyli jak włączyłem TV to przestali grać
Brawo sędzia (jprld sam nie wierze że to piszę) dzięki jego pracy mamy 1 pkt
Soma sfrustrowany, Ventura - na ta chwile nieporozumienie. Trójka S (Sadlok, Szymański, Szczepan)jak już tutaj pisano Solidnie. Reszta totalnie bez historii i wyrazu.
Z perspektywy TV nie mamy drużyny, lidera....
Brawo dla kibiców
Nie mom najmniejszej ochoty na "czas na szpil" czy nawet kulisy (Asceto wybacz) i słuchać tego pier... pustych frazesów i słów które nic nie wnoszą.
Czas na zmiany
"Ruch nas rozjechal jak walec, zmiazdzyl, upokorzyl, rozdeptal."
-
- Kontakt:
To żaden
to koń trojański. BOT. Lata temu dość miałem Żurka czy Zielińskiego, potem Fornalska, ale teraz z tym BOTem to nawet komunikacji nie ma żadnej.
Ja się z tym sztabem nie identyfikuję, nawet tych ludzi tam nie ogarniam, co mi się przez 35 lat chłodzenia na Ruch nie zdarzyło.
Jajo, przemyślałem i może dlatego na obóz patrzę w ten sposób że względu na BOTa na ławce.
Trudno będzie wytrzymać z nim i jego świtą do końca sezonu, a zwolnić najemników łatwo nie będzie i raczej nikt się tego nie podejmie. Sezon na straty i oby szkody były jak najmniejsze.

Ja się z tym sztabem nie identyfikuję, nawet tych ludzi tam nie ogarniam, co mi się przez 35 lat chłodzenia na Ruch nie zdarzyło.
Jajo, przemyślałem i może dlatego na obóz patrzę w ten sposób że względu na BOTa na ławce.
Trudno będzie wytrzymać z nim i jego świtą do końca sezonu, a zwolnić najemników łatwo nie będzie i raczej nikt się tego nie podejmie. Sezon na straty i oby szkody były jak najmniejsze.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Wszystko się zgadza tylko że bez formy, zgrania i ławki rezerwowych w 6 meczach przegraliśmy jeden po czerwonej i wątpliwym karnym. Jak na to co prezentujemy na boisku nasze straty punktowe są niewielkie zwłaszcza że graliśmy już z trzema pretendentami do awansu bezpośredniego. Rewelacyjni trenerzy z Wisły, Odry i Znicza też nie robią różnicy dostając baty od Kosowa czy Legnicy - u nas po takich wynikach odwoływano by już oprócz sztabu i prezesa również młynowego i prezydenta Michałkajajo pisze: ↑22 sie 2024, o 22:36nie.Dżem pisze: ↑22 sie 2024, o 22:20A myśmy od tej arki w poprzednim sezonie w lidze nie dostali dwa razy wp***dol? U siebie napewno
Na gorąco, problemami nie są remisy na niecieczy czy w Gdyni. Problemem jest brak zwycięstw u siebie z Siedlcami czy Pruszkowem.
Ventura dzisiaj przebił wszystko swoją grą. Tylko czyja to jest wina? Że za niego nie ma nawet kto wejść bo nasz jedyny zmiennik na tą pozycję musi zastępować nono żeby w 60 minucie chop zawału nie dostał?
W poprzednim sezonie było notorycznie gadanie że nie ma jednej osoby odpowiedzialnej za transfery. Teraz chyba jest takie stanowisko?
raz, ze dwa sezony temu, a dwa, ze JS o wiele słabszym składzie wygrał w Gdyni 2-0.
podobno mozesz byc albo szybki albo wytrzymaly.piotrhalak pisze: ↑22 sie 2024, o 20:56Oczy krwawią..., Trzeba oddać, że dzisiaj Sadlok i Szymański naprawdę solidnie, ale zgodzę się z tymi, którzy pisali, że jestesmy pod względem kondycyjnym katastrofalnie przygotowani do sezonu.
geniusz kacprzak ogarnal nowy poziom.
mozesz byc wolny i nie miec kondycji.
przyznaje, ze dojac piwka mam podobny sposob dojscia do formy optymalnej trenera przygotowania fizycznego.
zeby byc uczciwym to w tej 1 polowie nie biegalismy jakos szczegolnie wolno. liczylem, ze Arka spuchnie w drugiej wszak grala intestywny mecz dzien pozniej niz my. liczylem, ze moze ta ciezkosc poczatku sezonu zacznie oddawac. nie, jednak nie. jednak Kacprzak to zaden sppecjalista. zajebal druzyne, bo Niedzwiedz wyjebal sobie Grzybka.
Nic, ludzie tu sie dopierdalaja stale do nazwisk. szok, ze Sadlok zostal pochwalony.
Monet w tej tragicznej drugiej polowie zaliczyl 1 z 3 naszych udanych kopniec.
Gora - to jeden z moich glownych zarzutow dla Niedzwiedzia, ale akurat po dzis jebanie go jest chore. wszedl przy remisie, gralismy w 10, utrzymalismy remis. nic nie zawalil.
mimo tego, ze chyba jako 1 pislaem tutaj, ze Ventura to nie ma atutow, to nie negowalbym tak tych slow. my po prostu jestesmy fatalnie przygotowani.
i to nie tylko fizycznie.
ale tez merytorycznie jako zespol.
jakbyscie ogladali Some tylko na wiosne, to tez bylby najwiekszym szrotem. moze z Ventura tez jest jakis blad popelniony.
ja by im personalnie dal czas do nowego rozdania, zeby ich zweryfikowac.
tak samo jak ich jebalem po Siedlcach, bo mialem wrazenie, ze chcieli to wygrac sama nazwa i nazwiskami, to te ostatnie 3 mecze to dla mnie bezradne chlopaki sa. chca wygrywac, chca grac lepiej, ale nie umieja. czemu nie umieja?

Nie wiem kto puścił przekaz że awans to my będziemy mieć z palcem w du…
Szwoch i Laski nie zgrani zupełnie, Nono z formą z plaży, Soma z konieczności na nie swojej pozycji i wynalazek Ice Ventura którego nie ma kim zastąpić. Cierpliwość popłaca - wróci Figo, wtedy Szwoch za Ice, Soma na zmianę ze Szczepkiem żeby go nie zajechać jak wróci Kozak, wróci Sikor będą jeszcze dodatkowe możliwości bo na ten moment każdy laik widzi że odstajemy ale ławkę mamy skromną. Pytanie również kiedy wrócimy do formy fizycznej i jak to wygląda u poszczególnych zawodników. Grzybek też dwa lata błądził zanim się nauczył.
Ps
Kolega gieksiarz wspomina jaka u nich była nagonka na trenera a dzisiaj wszyscy noszą go na rękach, byli konsekwentni chyba przez 10 lat, nam brakuje cierpliwości po 9 m-cach - taki jest Ruch
Ostatnio zmieniony 23 sie 2024, o 08:25 przez gerhat, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Tyle że Górak to rzeczywiście jest wuefista, 1 przypadkowy awans tego nie zmienia

- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Góraka trzymali na siłę, bo nie stać ich było na zapłacenie za jego kontrakt. A, że akurat nie wiedzieć czemu na wiosnę odpalili i wszystko im wychodziło, to został nagle okrzyknięty bohaterem.
Podobnie jest z Misiem i jego sztabem. Mają podpisane kontrakty do czerwca 2025 i nikt się nie zgodzi na ich rozwiązanie. Ruchu na to nie stać. Koło się zamyka.
Podobnie jest z Misiem i jego sztabem. Mają podpisane kontrakty do czerwca 2025 i nikt się nie zgodzi na ich rozwiązanie. Ruchu na to nie stać. Koło się zamyka.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!
-
- Kontakt:
Czyli jesteśmy w du***spyru pisze: ↑23 sie 2024, o 09:15Góraka trzymali na siłę, bo nie stać ich było na zapłacenie za jego kontrakt. A, że akurat nie wiedzieć czemu na wiosnę odpalili i wszystko im wychodziło, to został nagle okrzyknięty bohaterem.
-
Cierpliwosć 0krotnych. To, że Górakowi sie udało awansować, to nic nie zmienia. Dlaczego nikt przed nim tego nie zrobił, a mieli na to 19 lat. Moim zdaniem to czysty przypadek ten ich awans. Zbiegło sie to z czasem i okolicznościami. U nas był Kocian i jednym ruchem zmienił oblicze drużyny i zaczęło żreć. Moze też trzeba taki ruch wykonać. JN już siedzi długo - spadł z nami,a teraz lecimy bez pilota w 1 lidze.
-
- Kontakt:
Dawno nie czytałem takich głupotgerhat pisze: ↑23 sie 2024, o 08:21Wszystko się zgadza tylko że bez formy, zgrania i ławki rezerwowych w 6 meczach przegraliśmy jeden po czerwonej i wątpliwym karnym. Jak na to co prezentujemy na boisku nasze straty punktowe są niewielkie zwłaszcza że graliśmy już z trzema pretendentami do awansu bezpośredniego. Rewelacyjni trenerzy z Wisły, Odry i Znicza też nie robią różnicy dostając baty od Kosowa czy Legnicy - u nas po takich wynikach odwoływano by już oprócz sztabu i prezesa również młynowego i prezydenta Michałka
Nie wiem kto puścił przekaz że awans to my będziemy mieć z palcem w du…
Szwoch i Laski nie zgrani zupełnie, Nono z formą z plaży, Soma z konieczności na nie swojej pozycji i wynalazek Ice Ventura którego nie ma kim zastąpić. Cierpliwość popłaca - wróci Figo, wtedy Szwoch za Ice, Soma na zmianę ze Szczepkiem żeby go nie zajechać jak wróci Kozak, wróci Sikor będą jeszcze dodatkowe możliwości bo na ten moment każdy laik widzi że odstajemy ale ławkę mamy skromną. Pytanie również kiedy wrócimy do formy fizycznej i jak to wygląda u poszczególnych zawodników. Grzybek też dwa lata błądził zanim się nauczył.
Ps
Kolega gieksiarz wspomina jaka u nich była nagonka na trenera a dzisiaj wszyscy noszą go na rękach, byli konsekwentni chyba przez 10 lat, nam brakuje cierpliwości po 9 m-cach - taki jest Ruch

nigdy nie jest za późno
-
Ile razy ktoś ma napisać, ze klubu nie stać na opłacanie dwóch sztabów?maxior pisze: ↑23 sie 2024, o 09:26Cierpliwosć 0krotnych. To, że Górakowi sie udało awansować, to nic nie zmienia. Dlaczego nikt przed nim tego nie zrobił, a mieli na to 19 lat. Moim zdaniem to czysty przypadek ten ich awans. Zbiegło sie to z czasem i okolicznościami. U nas był Kocian i jednym ruchem zmienił oblicze drużyny i zaczęło żreć. Moze też trzeba taki ruch wykonać. JN już siedzi długo - spadł z nami,a teraz lecimy bez pilota w 1 lidze.
-
- Kontakt:
Może to umili czas.
https://dayspedia.com/time/countdown/?e=ZaL4waI
https://dayspedia.com/time/countdown/?e=ZaL4waI
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Już jedną zmianę Skrobacza w trakcie rundy zrobiliśmy i nikt tego tutaj nie pochwala z dzisiejszej perspektywy a nagle chcecie to powtórzyć wymieniając nazwisko Szulczka. Nic do chopa nie mom, młody, sympatyczny ziomek ale zdaje się że spuścił Wartę co było majstersztykiem patrząc na to gdzie byli 6 kolejek do końca.
Co innego krytyka Misia a co innego zmiana trenera.
-
- Kontakt:
Chyba żyjesz w innej rzeczywistości. Zmiana była za późno a Wosiem zrujnowano resztę.
Ten trener sam idzie w przepaść tylko szkoda że ciągnie Ruch za sobą

nigdy nie jest za późno
- kroy
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ja to może jestem jakiś dziwny ale pierwsza połowa to chyba było nasze najlepsze 45 min w 1. Lidze.
Druga to już niestety duży zjazd.
Strata punktowa jest bardzo dużan ale trzeba wziąć pod uwagę, że gramy na wyjazdach i z drużynami walczącymi o awans. Pretensję można mieć jedynie o mecze ze Zniczem i Siedlcami gdzie powinniśmy być + 4 pkt i wtedy wynik nie byłby taki zły. Na szczęście gramy z nimi na wyjazdach więc powinno być łatwiej niż wyjazd do Gliwic czy Krakowa.
Wygląda to źle ale ja cały czas uważam, że trzeba jeszcze czasu. I to trzeba minimum zaczekać do połowy sezonu przed zmianami trenera. Zawodnicy którzy przyszli byli na różnym poziomie, może jest jakiś głębszy sens w tym żeby drużyna była lepsza kondycyjnie w późniejszej części sezonu?
Pochopne ruchy mogą zrobić jeszcze większy burdel. Mecze takie jak wczoraj Ventury to kryminał ale też jeden zły mecz czy nawet kilka nie może definiować przydatności piłkarza.
Jak dla mnie to trzeba zaakceptować fakty - o awans z 1-2 miejsca będzie bardzo trudno więc naszym celem jest trzymanie się na 8-10 pkt do czołówki. Wtedy seria na wiosnę może nam pozwolić doszlusować i fartem wejść. 2 cel to być w 4 miejsc barażowych i wtedy od 2 meczów zależy nasz awans.
Jest to wszystko trochę frustrujące ale jak ktoś kiedyś napisał my od 6 lat gramy co rok w innej lidze. Co sezonu wymieniamy połowę składu bo albo jedni nie chcą grać niżej albo drudzy nie dojeżdżają do gry niżej. Do tego brak stabilizacji na ławce trenera.
Moim zdaniem lepiej zostać w 1 lidze na jeszcze jeden rok i ustabilizować sytuację niż znów fartem awansować i spaść.
Druga to już niestety duży zjazd.
Strata punktowa jest bardzo dużan ale trzeba wziąć pod uwagę, że gramy na wyjazdach i z drużynami walczącymi o awans. Pretensję można mieć jedynie o mecze ze Zniczem i Siedlcami gdzie powinniśmy być + 4 pkt i wtedy wynik nie byłby taki zły. Na szczęście gramy z nimi na wyjazdach więc powinno być łatwiej niż wyjazd do Gliwic czy Krakowa.
Wygląda to źle ale ja cały czas uważam, że trzeba jeszcze czasu. I to trzeba minimum zaczekać do połowy sezonu przed zmianami trenera. Zawodnicy którzy przyszli byli na różnym poziomie, może jest jakiś głębszy sens w tym żeby drużyna była lepsza kondycyjnie w późniejszej części sezonu?
Pochopne ruchy mogą zrobić jeszcze większy burdel. Mecze takie jak wczoraj Ventury to kryminał ale też jeden zły mecz czy nawet kilka nie może definiować przydatności piłkarza.
Jak dla mnie to trzeba zaakceptować fakty - o awans z 1-2 miejsca będzie bardzo trudno więc naszym celem jest trzymanie się na 8-10 pkt do czołówki. Wtedy seria na wiosnę może nam pozwolić doszlusować i fartem wejść. 2 cel to być w 4 miejsc barażowych i wtedy od 2 meczów zależy nasz awans.
Jest to wszystko trochę frustrujące ale jak ktoś kiedyś napisał my od 6 lat gramy co rok w innej lidze. Co sezonu wymieniamy połowę składu bo albo jedni nie chcą grać niżej albo drudzy nie dojeżdżają do gry niżej. Do tego brak stabilizacji na ławce trenera.
Moim zdaniem lepiej zostać w 1 lidze na jeszcze jeden rok i ustabilizować sytuację niż znów fartem awansować i spaść.
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !
I mam ku*** dobry humor !
-
- Kontakt:
gerhat pisze: ↑23 sie 2024, o 09:49Już jedną zmianę Skrobacza w trakcie rundy zrobiliśmy i nikt tego tutaj nie pochwala z dzisiejszej perspektywy a nagle chcecie to powtórzyć wymieniając nazwisko Szulczka. Nic do chopa nie mom, młody, sympatyczny ziomek ale zdaje się że spuścił Wartę co było majstersztykiem patrząc na to gdzie byli 6 kolejek do końca.
Przede wszystkim on tutaj nie chce przyjść. Od tego trzeba zacząć. Dwa, zwalniać cały sztab na początku sezonu to debilizm. I ogromne koszta.