Przygotowania/sparingi
- spyru
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Przygotowania/sparingi
Dadok, Stępiński i Vlkanowa będą dużymi wzmocnieniami. Brakuje najbardziej środkowego obrońcy. Ani Szur, ani Szymański nie ogarną tego. Fajnych parę minut Hurasa. Wilak też dobrze wyglądał. Stipica trochę niepewny w rozegraniu. Te piłki jakby ciut za lekkie. Ale myślę, że bez apelacyjnie będzie jedynką.
Fosa, Feliks i przede wszystkim Michalski.. sorry, ale nie ten poziom.
Fosa, Feliks i przede wszystkim Michalski.. sorry, ale nie ten poziom.
Ostatnio zmieniony 23 sty 2024, o 17:27 przez spyru, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja zawsze będę, zawsze będę wspierał drużynę swą!!
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Fajnie sędziowie poszli drugą stroną do szatni. P 

-
- Kontakt:
Pod koniec nieodgwizdany ewidentny elwer na Vlkanovie.
-
- Kontakt:
Po koniec według mie elwer na Vlkano jak byk. Szkoda że Szczepek niy wbił z gowy po dośrodkowaniu Vlkanovy z rożnego cza prziznać że wyciagnoł to tyn ich torman za***iście. Piyrszo połowa była lepszo w naszym wykonaniu. Kozak, Stępiński, Vlkanova bardzo dobry występ. Szczepek też dzisioj widać było że je w formie, dobry mecz brakło trocha szczescia. Ktoś wyżyj pisoł że Feliks słabo, tu sie nie moga zgodzić. Wg mie dobry jego szpil + asysta. Stipica bardzo elektryczny w grze nogami, ale obronił sie obronionym elwrem i ogólnie przyzwoitym wystepem. Jo żech jest mocno optymistycznie nastawiony póki co do naszyj gry coś czuja że jeszcze w tym sezonie namieszomy
Fosa, Michalski czy Bartolewski dzisiej do mie porażka. Szur i Szymański tyż dzisiej bardzo przecietnie, Sadlok jakoś tyż tak sobie... Ogólnie zdowo mi się że ta naszo formacja defensywno to jest durś padaka i za dużo sie tam niy zmiyniło, oby w końcu dopiac jakiś transfer żeby dać jakiś impuls do poprawy tyj pozycji bo tam momy nojwiynkszy burdel jeśli chodzi o umiejetnosci

Niebieska Holandia!
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
szkoda, że ino remis, bo choć to sparing to jednak festiwal remisów kontynuujemy.
Ciężko nie wiedząc nic o przeciwniku kiedy grał u nich lepszy skład oceniać naszych szczególnie, że my raczej też nadal mocno testowe zestawienia.
Pierwsza połowa w naszym wykonaniu zdecydowanie bardziej ułożona, w drugiej już trochę chaosu, ale też mogły je powodować liczne zmiany w trakcie gry.
W pierwszej połowie trójka z prawej strony Stępiński, Dadok, Kozok pokazali się dużo lepiej niż Sadlok, Moneta, Wilak, szczególnie ci dwaj pierwsi mieli dużo strat, a Sadlok co najmniej dwa razy poszedł zostawiając dziurę za sobą. Ale ogólnie było widać co chcemy grać w tej pierwszej połowie.
W drugiej to już trochę zabrakło zgrania, bramka w stylu niestety naszym popisowym czyli jeden chłop leci w poprzek boiska i 3 czy 4 chopów się oglądo, ale do niego nie ruszy. Dużo też indywidualnych błędów, ta druga połowa to był trochę taki nas dotychczasowy styl. Coś tam poszarpaliśmy, mieliśmy momenty, dośrodkowania czy próby strzału, ale ogólnie nie wynikały one raczej ze składnych akcji.
Ciężko nie wiedząc nic o przeciwniku kiedy grał u nich lepszy skład oceniać naszych szczególnie, że my raczej też nadal mocno testowe zestawienia.
Pierwsza połowa w naszym wykonaniu zdecydowanie bardziej ułożona, w drugiej już trochę chaosu, ale też mogły je powodować liczne zmiany w trakcie gry.
W pierwszej połowie trójka z prawej strony Stępiński, Dadok, Kozok pokazali się dużo lepiej niż Sadlok, Moneta, Wilak, szczególnie ci dwaj pierwsi mieli dużo strat, a Sadlok co najmniej dwa razy poszedł zostawiając dziurę za sobą. Ale ogólnie było widać co chcemy grać w tej pierwszej połowie.
W drugiej to już trochę zabrakło zgrania, bramka w stylu niestety naszym popisowym czyli jeden chłop leci w poprzek boiska i 3 czy 4 chopów się oglądo, ale do niego nie ruszy. Dużo też indywidualnych błędów, ta druga połowa to był trochę taki nas dotychczasowy styl. Coś tam poszarpaliśmy, mieliśmy momenty, dośrodkowania czy próby strzału, ale ogólnie nie wynikały one raczej ze składnych akcji.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
Sikora

...

-
- Kontakt:
Pierwszy mecz na normalnej trawie, początek w sumie przygotowań, trudno wyrokować, ale jakoś Dadoka widzę na następcę Długosza a Wilaka na następcę Skwierczyńskiego. Obym się mylił. Moneta i Fosa to zdecydowanie już nie te progi. Ale w sumie to my pod ten styl potrzebujemy dwóch stoperów, wahadła, środkowego pomocnika i napastnika
Trenek zadowolony po sparingu więc może inne były dziś założenia niż kibic by chciał zobaczyć. Nie wiem jak trener to ogarnie, ale trzymam kciuki.

nigdy nie jest za późno
-
- Kontakt:
Po zobaczeniu sytuacji Szymańskiego jeszcze raz, karny słuszny. Do końca kontakt z zawodnikiem, nogą i ręką wytrącił go mocno z równowagi w końcowej sytuacji. Pozycji nie wygrał, był ciut za nim.

https://www.youtube.com/watch?v=SNB5jXN4BBs Od 1:15

https://www.youtube.com/watch?v=SNB5jXN4BBs Od 1:15
-
- Kontakt:
Nie wiem nie jestem trenerem ale jak na moj gust to chyba liga za wysoko dla Szymanskiego
W lidze bylo to samo, mega elektryczny na obronie i nie ze wydajny na defensywny
W lidze bylo to samo, mega elektryczny na obronie i nie ze wydajny na defensywny
My name is prince and i'm funky
17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)
17.11.11 - kolejny fan Niebieskich przychodzi na swiat :-)
-
- Kontakt:
Na ten moment w obronie dalej wyglądamy słabo miejmy nadzieję, że wzmocnienia do ten formacji to kwestia dni a za dużo czasu to my nie mamy tak szczerze.
-
- Kontakt:
Tylko, że jak u nas pomoc nie schodzi do obrony to tak będzie wyglądać gra obrońców.
-
- Kontakt:
Nie wiem czy oglądałes sparing z PB i wczorajszy. Ja tam widziałem wsparcie pomocników, ba nawet wczoraj Letniowski w I połowie przy rozegraniu wchodził jako drugi stoper. Widać było już schematy tylko ze jakość naszych orłów z obrony to już inna bajka. Niestety, ale bez wzmocnień to my się będziemy kopać po czole. Dosłownie.
nigdy nie jest za późno
-
- Kontakt:
Jak rozgrywamy od tyłu to tak jest ale jak tracimy piłkę na polu przeciwnika to pomoc nie nadąża i zostajemy często 2 na 1 na skrzydle.arcio pisze: ↑24 sty 2024, o 15:49Nie wiem czy oglądałes sparing z PB i wczorajszy. Ja tam widziałem wsparcie pomocników, ba nawet wczoraj Letniowski w I połowie przy rozegraniu wchodził jako drugi stoper. Widać było już schematy tylko ze jakość naszych orłów z obrony to już inna bajka. Niestety, ale bez wzmocnień to my się będziemy kopać po czole. Dosłownie.
-
- Kontakt:
No to chyba od tego jest trener żeby ich tego nauczyć a jak widzimy obecny szkoleniowiec ma pojęcie o taktyce więc raczej będzie to ćwiczone.marek79 pisze: ↑24 sty 2024, o 21:55Jak rozgrywamy od tyłu to tak jest ale jak tracimy piłkę na polu przeciwnika to pomoc nie nadąża i zostajemy często 2 na 1 na skrzydle.arcio pisze: ↑24 sty 2024, o 15:49Nie wiem czy oglądałes sparing z PB i wczorajszy. Ja tam widziałem wsparcie pomocników, ba nawet wczoraj Letniowski w I połowie przy rozegraniu wchodził jako drugi stoper. Widać było już schematy tylko ze jakość naszych orłów z obrony to już inna bajka. Niestety, ale bez wzmocnień to my się będziemy kopać po czole. Dosłownie.
Nie wierzę w cuda więc liczę że jakieś wzmocnienie może przyjść później a i nasza gra będzie coraz lepsza z czasem tylko czy zdążymy odrobić do końca rundy? To jest pytanie
nigdy nie jest za późno
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Mam podobne zdanie. Sedlak może nie zachwycał ale poniżej pewnego poziomu nie schodził a Szymański strasznie obniża loty zwłaszcza że jego błędy najczęściej skutkowały utratą bramek.
Jest jeszcze efekt psychologiczny. On i Kamiński w zeszłym sezonie skutecznie walczyli o spadek i jak teraz kolejny raz są nad przepaścią to prawdopodobnie psychika im o tym przypomina i morale im siada. Z Kamińskim się zorientowano bo żadnego meczu nam nie wybronił, co miał puścić to puścił. Mam nadzieję że Szymański to będzie uzupełnienie składu a nie jego podstawa bo tutaj upatrywałbym najsłabszy indywidualny element na wiosnę