Sponsorzy

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
JoKeRoNŁ
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Sponsorzy

#6736 Post autor: JoKeRoNŁ » 14 lip 2023, o 23:56

Wiadomo, że nie ma co narzekać, biorąc pod uwagę gdzie byliśmy pare lat temu. Zadziwiające, a zarazem trochę przykre jest to, że tak bardzo cieszy nas to, co praktycznie wszędzie jest już normą. Wierzę, że te wszystkie lata nędzy wreszcie zostaną nam wynagrodzone.

Co do koszulek, jeśli chodzi o Nike to pewnie max na co nas stać - za dedykowany wzór moglibyśmy się wypłacić. Może kiedy skończy się umowa z NO to przyjdzie czas na jakąś mniej znaną markę, która zrobi dla nas wyjątkowy wzór. ;)
Against modern football !!

chorzowski_rsl
Kontakt:

#6737 Post autor: chorzowski_rsl » 16 lip 2023, o 12:49

Pytanko jak z rozmiarekami nowych koszulek meczowych?na 180 vm L abo XL?
NRŚL GANG

Awatar użytkownika
arango-mokre
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#6738 Post autor: arango-mokre » 29 paź 2023, o 12:55

Niech mi ktoś powie bo jo nie umia zrozumieć:)DLACZEGO RUCH NIE MOŻE ZNALEŚĆ INWESTORA,CO TRZEBA JESZCZE ZROBIĆ?KIBICE STADION(NA TA CHWILE MAMY ŚLASKI)LUDZIE ZARZADZAJACY DOBRZE SA,CZY NAMI NAPRAWDE NIKT SIĘ NIE INTERESUJE? GÓRNIKIEM,LECHIA,WISŁA I INNYMI CO JAKIS CZAS KTOŚ COŚ PISZE O ZMIANIE WŁASCICIELSKIEJ A O NAS ECHO ECHO I ECHO

pedro-sbl
Kontakt:

#6739 Post autor: pedro-sbl » 29 paź 2023, o 13:12

Samo zmiana wlascicielsko niy oznaczo jeszcze, ze klub bydzie odnosil sukcesy. Zwykle tako inwestycja mo schemat taki, ze ftos wklado srodki, kupuje zawodnikow, sztab, rozkreco calo machina, zwiekszo przychody, zeby te zwiekszone koszty same sie splacaly i pozniyj juz niy wklado do biznesu.

Po tym co sie dzieje na rynku, wlasciwie to bych wolol, zeby nikt na chwila obecno niy przejmowol klubu. Niy tak downo juz my mieli szemranego wlasciciela i skonczylo sie jak sie skonczylo.

Po za tym, jesli ty bys miol duzy biznes i powiedzmy 100m moglbys przeznaczyc na klub, zrobilbys to? Bier pod uwaga ryzyko, niyprzewidywalnosc sportu i wiela energii kosztuje prowadzenie klubu.
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#6740 Post autor: HullCityFC » 29 paź 2023, o 13:25

arango-mokre pisze:
29 paź 2023, o 12:55
Niech mi ktoś powie bo jo nie umia zrozumieć:)DLACZEGO RUCH NIE MOŻE ZNALEŚĆ INWESTORA,CO TRZEBA JESZCZE ZROBIĆ?KIBICE STADION(NA TA CHWILE MAMY ŚLASKI)LUDZIE ZARZADZAJACY DOBRZE SA,CZY NAMI NAPRAWDE NIKT SIĘ NIE INTERESUJE? GÓRNIKIEM,LECHIA,WISŁA I INNYMI CO JAKIS CZAS KTOŚ COŚ PISZE O ZMIANIE WŁASCICIELSKIEJ A O NAS ECHO ECHO I ECHO
Powodow jest kilka. Jedne maja sens, inne pewnie mniej. Wypunktuje moim zdaniem

1. Niekorzystny uklad wlascicielski - Miasto, Kurczyk, Bik. Trzeba co najmniej odkupic udzualy od 2 z nich. Najgorzej bedzie dogadac sie z Kurczykiem, bo Bik odda akcje za to co wlozyl, miasto tez chetnie pozbedzie sie problemu, ale Kurczyk chce podobno w ch** kasy za akcje

2. Brak stadionu. Tu moze problem sie rozwiazal polowicznie. Marketing moze promowac klub ze Slaskim. Ale tu duzo zalezy od nas. Musimy go mocno wypelniac by zrobic wrazenie "wielkiego klubu" Lechem tez zainteresowano sie mocniej po latach wypelniania starej Bulgarskiej.

3 Lokalna konkurencja. Legia, Pogon, Jagiellonia, Slask, Lech to hegemonii lokalni. Latwiej inwestowac w taki klub gdzie nie musisz chowac swoje barwy w co drugim miescie w regionie.

4. Malo atrakcyjne miasto. Tu tez robota dla marketingu by sprzedawac klub jako lokalny, bo sam Chorzów jest malym miastem i mało atrakcyjnym dla biznesu przy Wroclawiu, Gdansku czy nawet Katowicach

5. Dlugi - ciagle trzeba te 25 mln oddac.

6. Nieprzychylna prasa. Nie oszukujmy sie. Artykuly o zatrzymaniach PF awanturach odbijaja sie negatywnie, ale nie przesadzalbym akurat w tym punkcie

7. Brak medialnych osobowosci zwiazanych z klubem. Przydalby sie jakis wplywowy polityk ktory kibicuje klubowi. Nie oszukujmy sie. To wiele moze pomoc

COBRA

#6741 Post autor: COBRA » 12 lis 2023, o 12:53

Betclik wyświetlany na bandach innych zespołów extraklasy choć ich nie sponsorują choćby dziś w Mielcu🤔

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#6742 Post autor: west72 » 12 lis 2023, o 13:50

COBRA pisze:
12 lis 2023, o 12:53
Betclik wyświetlany na bandach innych zespołów extraklasy choć ich nie sponsorują choćby dziś w Mielcu🤔
Przecież to marka globalna a nie nasz właściciel. Chca sie reklamowac u innych nikt im nie może zabronić, tym bardziej, że na ta chwile RUCH to nie jest dobry nosnik reklamy, co widac po innych lgnących do nas sponsorach.....

Caly czas łudzę się, ze jestesmy silną marka pilkarska w Polsce, jednak ostatnie wyniki, dzialania w klubie pokazuja, że to bardziej sfera naszych marzeń niz realna rzeczywistość.

Szczerze myslałem, że po przenosinach na SŚ ruszy w sprawie sponsorów i beda perspektywy na wzmocnienie drużyny i poprawe organizacji w klubie, że zaangarzuja sie wladze województwa, bo mecz ze Śląskiem pokazał, ze ten stadion moze żyć..... niestety wyglada na to , ze nawet stadionu nie zbudujemy ........
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA

NG1920
Kontakt:

#6743 Post autor: NG1920 » 12 lis 2023, o 20:15

west72 pisze:
12 lis 2023, o 13:50
Szczerze myslałem, że po przenosinach na SŚ ruszy w sprawie sponsorów i beda perspektywy na wzmocnienie drużyny i poprawe organizacji w klubie, że zaangarzuja sie wladze województwa, bo mecz ze Śląskiem pokazał, ze ten stadion moze żyć..... niestety wyglada na to , ze nawet stadionu nie zbudujemy ........
Myślałeś, że w ciągu tygodnia od pierwszego spotkania na Stadionie Śląskim, w Chorzowie wyląduje helikopter z dwoma walizkami pieniędzy, podpiszemy umowę z 3 sponsorami ze Stanów i ogłosimy "powszechną mobilizację" piłkarzy z perspektywami?

Nawet jeśli coś się dzieje to wymaga to czasu. My musimy udowodnić, że potrafimy sprzedać marketingowo ten produkt na więcej niż 2 spotkaniach na rundę (akurat jesienna jest "nudna" w porównaniu z wiosną), poznać jakie w ogóle są możliwości skyboxów, sal konferencyjnych, powierzchni reklamowych i jaka jest oglądalnóść/klikalność reklam przy okazji naszych meczów na SŚ. Jak ktoś chce zainwestować to też musi obserwować czy to się opłaca i ew. negocjować korzystne również dla siebie warunki ekspozycji swojej marki. Podejrzewam, że cała jesień to będzie badanie rynku z obu stron i szukanie potencjału. To wszystko trwa, a przede wszystkim jeśli w ogóle się dzieje, to za kulisami.

My się możemy dowiedzieć np w styczniu, że firma X dokłada się do organizacji meczów, firma Y wchodzi w sponsorowanie klubu za reklamę na plandekach na sektorach, a firma Z chce zostać sponsorem meczu z Legią/Lechem/Widzewem/Górnikiem. Jeśli będziemy mieli zebrać dobre organizacyjne i finansowe żniwo gry na SŚ to raczej dopiero po tych wielkich meczach. Teraz musimy się tu zadomowić, a w klubie pełną parą muszą szukać możliwości do wykorzystania na wiosnę.

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#6744 Post autor: west72 » 12 lis 2023, o 23:50

NG1920 pisze:
12 lis 2023, o 20:15
west72 pisze:
12 lis 2023, o 13:50
Myślałeś, że w ciągu tygodnia od pierwszego spotkania na Stadionie Śląskim, w Chorzowie wyląduje helikopter z dwoma walizkami pieniędzy, podpiszemy umowę z 3 sponsorami ze Stanów i ogłosimy "powszechną mobilizację" piłkarzy z perspektywami?

Nawet jeśli coś się dzieje to wymaga to czasu. My musimy udowodnić, że potrafimy sprzedać marketingowo ten produkt na więcej niż 2 spotkaniach na rundę (akurat jesienna jest "nudna" w porównaniu z wiosną), poznać jakie w ogóle są możliwości skyboxów, sal konferencyjnych, powierzchni reklamowych i jaka jest oglądalnóść/klikalność reklam przy okazji naszych meczów na SŚ. Jak ktoś chce zainwestować to też musi obserwować czy to się opłaca i ew. negocjować korzystne również dla siebie warunki ekspozycji swojej marki. Podejrzewam, że cała jesień to będzie badanie rynku z obu stron i szukanie potencjału. To wszystko trwa, a przede wszystkim jeśli w ogóle się dzieje, to za kulisami.

My się możemy dowiedzieć np w styczniu, że firma X dokłada się do organizacji meczów, firma Y wchodzi w sponsorowanie klubu za reklamę na plandekach na sektorach, a firma Z chce zostać sponsorem meczu z Legią/Lechem/Widzewem/Górnikiem. Jeśli będziemy mieli zebrać dobre organizacyjne i finansowe żniwo gry na SŚ to raczej dopiero po tych wielkich meczach. Teraz musimy się tu zadomowić, a w klubie pełną parą muszą szukać możliwości do wykorzystania na wiosnę.

To, ze zagramy najblizsze 4 lata na SŚ bylo wiadomo nie od meczu za Śląskiem. Tak, że doskonale zdaje sobie sprawe z sytuacji. Nie jestem jakis oderwany...... Mecz ze Ślaskiem poteierdzil to, ze ten stadion moze żyć i, ze jest klub w Chorzowie ktory regularnie moze go zapełniać swoimi kibicami. W interesie wladz Sradionu i Wojewodztwa jest to aby jak najczesciej z niego korzystać i generowac jakieś przychody, ale zeby to realizować trzeba pomoc temu klubowi przestawic sie na tory Ekstraklasowe bo na razie to nie wyglada dobrze. Nie czarujmy sie, wiele marketingowo narazie pomaga Betclik bez tego byla by lipa bo mamy zbyt maly zespoł zeby ogaenac sie na takim molochu. Niektorych tematów nie da sie ogarniac wolontariuszami...
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA

sabereR
Kontakt:

#6745 Post autor: sabereR » 15 sty 2024, o 17:36

Nasze orły w zarządzie coś tam działają pod względem finansowym i uzyskiwaniu nowych sponsorów?

Awatar użytkownika
Radvan138
Kontakt:

#6746 Post autor: Radvan138 » 15 sty 2024, o 19:26

sabereR pisze:
15 sty 2024, o 17:36
Nasze orły w zarządzie coś tam działają pod względem finansowym i uzyskiwaniu nowych sponsorów?
Leca w ch*** i czekaja na takich specjalistów jak ty

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#6747 Post autor: kroy » 15 sty 2024, o 21:22

sabereR pisze:
Co masz konkretnie na myśli? Mam nadzieję, że nikt z Betclic tu nie zagląda bo to wstyd jak mały szacunek mamy do swojego sponsora strategicznego
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

sabereR
Kontakt:

#6748 Post autor: sabereR » 15 sty 2024, o 21:50

kroy pisze:
15 sty 2024, o 21:22
sabereR pisze:
Co masz konkretnie na myśli? Mam nadzieję, że nikt z Betclic tu nie zagląda bo to wstyd jak mały szacunek mamy do swojego sponsora strategicznego
Ja nie zaglądam na betlica bo sponsoruje patologię która ogłupia młodziez i co?? Chodzi o jakichś nowych pomniejszych sponsorów. Nic nowego od dłuższego czasu nie widać a Stadion Śląski ma ogromny potencjał pod tym względem.

adam12

#6749 Post autor: adam12 » 15 sty 2024, o 22:01

sabereR pisze:
15 sty 2024, o 21:50
kroy pisze:
sabereR pisze:
Ja nie zaglądam na betlica bo sponsoruje patologię która ogłupia młodziez i co?? Chodzi o jakichś nowych pomniejszych sponsorów. Nic nowego od dłuższego czasu nie widać a Stadion Śląski ma ogromny potencjał pod tym względem.
:wstyd: :wstyd: Piłeś, nie pisz

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#6750 Post autor: kroy » 15 sty 2024, o 22:29

sabereR pisze:
15 sty 2024, o 21:50
kroy pisze:
sabereR pisze:
Nie ma sensu prowadzić dalej tej dyskusji.
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

ODPOWIEDZ