Sezon 2023/2024

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
ODPOWIEDZ
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Rickenn10
Kontakt:

Re: Sezon 2023/2024

#286 Post autor: Rickenn10 » 16 cze 2023, o 08:45

O szczegółach transakcji, do której ostatecznie nie doszło kilka miesięcy temu opowiedział w rozmowie z dziennikarzami Goal.pl były prezes Widzewa Mateusz Dróżdż. - Byliśmy zainteresowani Luisem Fernandezem. Ale jak zobaczyłem ile on zarabia w 1. lidze, pomyślałem: To jest niemożliwe. Niemożliwe.
Ile wynosi uposażenie 29-letniego piłkarza Wisły Kraków. Nieoficjalna kwota to około 120 tys. zł miesięcznie. Sam Dróżdż, który był zaangażowany w transfer Fernandeza na tę kwotę powiedział "ciepło", co daje do zrozumienia, że uposażenie piłkarza oscyluje wokół tej kwoty.
Taka ciekawostka

scaneRboy
Kontakt:

#287 Post autor: scaneRboy » 16 cze 2023, o 09:04

Na Wisłę Kraków będziemy musieli jeszcze jakiś czas poczekać.

Swoją drogą jest bardzo ciekawe, jaką metodą (czy taka w ogóle istnieje) kluby wyceniają wartość zawodników. Jak klub kalkuluje ile taki zawodnik powinien przynieść przychodu?

Który to był prezes? Wojciechowski? Co miał karną drużynę, jak się któryś nie sprawdzał to strzygli trawę?

Słuchałem tego wywiadu i próbowałem to sobie jakoś układać. On tam mówi, że Polacy są drożsi od cudzoziemców, a w innej sekwencji, że najdrożsi są młodzieżowcy. Czytam o tych Hiszpanach i się chwytam za głowę.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#288 Post autor: kroy » 16 cze 2023, o 10:12

scaneRboy pisze:
16 cze 2023, o 08:09
kroy - idealizujesz świat, jedno z dwóch, albo nie pamiętasz zdarzeń które miały miejsce w przeszłości, albo nie potrafisz ich ze sobą połączyć. Mielone to przecież tutaj było wiele razy. W idealnym świecie inwestor kupuje akcje i czeka na zysk w postaci dywidendy lub spekuluje kursem akcji, jeśli są w publicznym obrocie. U nas to przecież wyglądało to inaczej. Mieliśmy niby sponsorów w postaci spółek skarbu państwa, a jednocześnie lawinowo rosły długi... no zastanów się! Te 16mln z miasta rozpłynęło się w ciągu 24 godzin! Bezsensowne badania lekarskie! "Profesjonalni kibice", o których lepiej nie wiedzieć czym się zajmowali! W klubie więcej dyrektorów niż ludzi do roboty!

Dywidenda? Nie żartuj!
Ja wiem o tym ze idealizuje. Natomiast wierze, ze nauczeni przeszłością i posiadając zdrowszy i dobrze zarządzany klub uda się uniknąć powtórki z rozrywki.A jeśli przy tym uda się cześć tego zysku zwrócić akcjonariuszom czy przez dywidendę czy, prędzej, zmniejszenie ilości akcji na rynku to po prostu trzeba to zaakceptować i cieszyć się, ze klub może to zrobić.

Myśle, ze teraz osoby które zarządzają klubem maja dużo do powiedzenia i właściciele wiedza, ze będą ich chronić kibice i otoczenie Ruchu. Wiec trzeba będzie znaleźć zdrowy konpromis tak żeby właściciele byli happy, zarząd miał kasę na inwestycje w klub a Ruch miał się coraz lepiej.
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#289 Post autor: jajo » 16 cze 2023, o 11:24

scaneRboy pisze:
16 cze 2023, o 09:04
Na Wisłę Kraków będziemy musieli jeszcze jakiś czas poczekać.

Swoją drogą jest bardzo ciekawe, jaką metodą (czy taka w ogóle istnieje) kluby wyceniają wartość zawodników. Jak klub kalkuluje ile taki zawodnik powinien przynieść przychodu?

Który to był prezes? Wojciechowski? Co miał karną drużynę, jak się któryś nie sprawdzał to strzygli trawę?

Słuchałem tego wywiadu i próbowałem to sobie jakoś układać. On tam mówi, że Polacy są drożsi od cudzoziemców, a w innej sekwencji, że najdrożsi są młodzieżowcy. Czytam o tych Hiszpanach i się chwytam za głowę.
do tego doprowadza ten patologiczny przepis o mlodziezowcu.
nagle, kluczowym staje sie nie, kto ma wybitna 10, skutecznego snajpera, czy stopera dajacego spokoj calej druzynie. tak jest w normalnej pilce. o sile druzyny decyduje w duzej mierze jej kregoslup.
teraz jedna z kluczowych rzeczy jest to, zeby miec mlodziezowca, ktory nie obniza poziomu druzyny. przez co wyplaty tych chlopakow wywindowalo kilkurotnie wyzej niz powinni otrzymac na rynku niezepsutym tym przepisem.

cale szczescie, ze nam sie udalo wychowac Tomka Wojtowicza i przez caly sezon sie on nie polamal. zaryzykuje stwierdzenie, ze z mlodziezowcami, ktorych by nas bylo stac sciagnac, zadnego awansu by nie bylo.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

scaneRboy
Kontakt:

#290 Post autor: scaneRboy » 16 cze 2023, o 12:00

jajo pisze:
16 cze 2023, o 11:24

teraz jedna z kluczowych rzeczy jest to, zeby miec mlodziezowca, ktory nie obniza poziomu druzyny. przez co wyplaty tych chlopakow wywindowalo kilkurotnie wyzej niz powinni otrzymac na rynku niezepsutym tym przepisem.
problem ma dwie strony. Występuje też niska podaż wyszkolonej młodzieży. Być może ten przepis musi jeszcze kilka lat popracować, żeby przyniósł pożądane efekty.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

eRnesto
Kontakt:

#291 Post autor: eRnesto » 16 cze 2023, o 17:27

Ja z zupełnie innej beczki choć w temacie. Czy wiadomo coś na temat koszulek na nowy sezon? Szykują się może jakieś nowe wzory czy zostajemy przy obecnych? Alba pewnie na przodzie zostanie i oczywiście zniknie Fortuna. Pytam bo za tydzień dzień ojca i córy oczywiście koszulkę meczową dla mnie szykują. Ale jakby miał za chwilę wejść całkiem nowy wzór to może by się wstrzymały chwilę...

niebieskifanatyk
Kontakt:

#292 Post autor: niebieskifanatyk » 16 cze 2023, o 17:30

Będą nowe

COBRA

#294 Post autor: COBRA » 16 cze 2023, o 19:12

Tu się zrobi taki młyn z tego że zostaniemy w Gliwicach

scaneRboy
Kontakt:

#295 Post autor: scaneRboy » 16 cze 2023, o 19:26

Słaby tekst. Jeśli taki mężny, stanowczy, mąż opatrznościowy, samiec alfa polityk nie odwagi powiedzieć, że ten stadion trzeba zbulic/zmniejszyc/dostosować do potrzeb to po uj zabiera głos? Wszyscy wiedzą, że to bubel.

Awatar użytkownika
Scypion
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"

#296 Post autor: Scypion » 16 cze 2023, o 22:30

Jak to po co? zeby nas tam wj***c. Zeby nie budowac na c6.

Awatar użytkownika
Harry1990
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#297 Post autor: Harry1990 » 18 cze 2023, o 12:40

Tak dla zabawy można zrobić sobie symulację nadchodzącego sezonu

https://www.worldfootball.net/table_cal ... straklasa/

Według moich prognoz skończymy na 7 miejscu

Obrazek
Blue are the words I say and what I think.
Blue are the Feelings that live inside me.

scaneRboy
Kontakt:

#298 Post autor: scaneRboy » 19 cze 2023, o 06:47

nie wrzucamy tutaj clikbajtów, szczególnie dotyczących konkurencji. Jak im zrobimy 4-5 tys. wejść na ich "niusy", to będą się pojawiać kolejne artykuły.
Tak działa dzisiejszy świat, durne to, ale nie myśmy to wymyślili.

Omawialiśmy tutaj nieraz ich strategię "na gwiazdora" - warto się temu przyglądać, bo to jest jedna z możliwych ścieżek rozwoju, a działają w podobnym środowisku jak my. Niemniej klikając w te niusy podbijamy tego ich gwiazdora. Ostatnie lata baaaardzo wiele nas nauczyły i musimy tą bardzo kosztowną wiedzę wykorzystywać.

Ciekawi mnie jedna rzecz tylko, czy jeśli używamy określenia sz cz ewo lub szach tior, to czy algorytmy również budują im statysykę. W teorii tak.

Od razu napiszę, że za używanie słowa na G będą bany, to samo za umieszczanie linków do materiałów, które oni sponsorują.

Mirek
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#299 Post autor: Mirek » 20 cze 2023, o 23:35

Awatar użytkownika
kroy
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#300 Post autor: kroy » 21 cze 2023, o 00:20

Mirek pisze:
20 cze 2023, o 23:35
To zmiana strony Błoń
https://sport.tvp.pl/70650371/pko-ekstr ... sly-krakow
Niestety Wisła pokazała tutaj zupełny brak klasy. A Cracovia ma szanse dzięki temu zyskać mini fanclub. Dla mnie to było bardzo zaskakujące jak Wiślacy kurwowali na Puszcze, przecież pewnie połowa kibiców Puszczy sympatyzowała z Wisła. A tak odpuścili kilkutysięczna bazę kibiców.
Przegrywać tez trzeba umieć.

To jest kolejny dowód na to, ze czasem taki upadek jak nasz jest potrzebny bo pozwala nabrać pokory, pozbyć się niepotrzebnej pychy i zrozumieć inne, często mniej rozwinięte, drużyny.

No i oczywiście jeszcze raz wielkie podziękowania dla całej społeczności Piasta Gliwice!
Ale ja widzę , że świat już prawie runął.. I co ?
I mam ku*** dobry humor !

ODPOWIEDZ