Derby, bliski wyjazd, cała ta otoczka... Atrakcyjność przede wszystkim.cisiu pisze: ↑22 maja 2023, o 21:42Podświadomie woloł byś cy9onów w eklapie czy innych goroli?Harpo pisze: ↑22 maja 2023, o 20:13Zbyt dosłownie bierzesz niektóre teksty![]()
Podświadomie wolą Ruch w ekstraklasie niż "goroli" z KRK...
"Przyjacielskie" - cudzysłów oznacza że przyjadą na luzie, grają o nic- nie będą się spinać.
Oczywiście OBA mecze mogą być mega trudne i tka się należy nastawić. Oby czyste...Odwróć sytuacja
Sezon 2022/2023
-
- Kontakt:
Re: Sezon 2022/2023
Niebieskie serce od 1988 R.
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
NOWY STADION DLA RUCHU!!!
"PRECZ z polityczną poprawnością!"
-
- Kontakt:
Ciekawe kiedy PZPN nam zabierze Asceta? 

-
Wiadomo już kiedy rusza nowy sezon Ekstraklasy, I ligi i II ligi ?
- daniel1222
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
22-23 lipca
-
Podobno cy9anów w szatni motywuje prezydent Katowic,ich jedyną ambicją jest to by Ruch nie awansował żenada!
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Tym bardziej trzeba pokazać tej niszczarce do banknotów jej miejsce.
-
- Kontakt:
To by bylo nawet logiczne przy ewentualnym awansie mogom chodzic glosy, ze czymu taki Ruch slabo dotowany bez UM awansuje a katowicki UM laduje w gks i od kilkunastu lot nic.
Zresztom, uoni to tych poru tauzynow budujom nowy stadion to watpia zeby sie glosami o finansowanie przejmowali. Kij z nimi, trzeba wygrac w sobota.
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.
http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280
- Rickenn10
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Przed tygodniem wszyscy czuliśmy narastające emocje przed meczem z Opolem. Jest już środa, a nawet nie ma tematu meczowego.
Mam nadzieję, że drużyna utrzyma właściwą koncentrację, a sztab rozdupi te przybłędy nieosiągalnym dla nich poziomem taktyki.
Mam nadzieję, że drużyna utrzyma właściwą koncentrację, a sztab rozdupi te przybłędy nieosiągalnym dla nich poziomem taktyki.
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.
- MakeRson
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
- cisiu
- Kontakt:
To jest prowda??? Jak ja to brak słów na tych zerowych.
--------------------Na Zawsze Niebieski----------------------
---------------------Na Zawsze Ruch--------------------------
---------------------Na Zawsze Ruch--------------------------
-
- Kontakt:
Wystarczy zagrać tak jak na Arce i z Odrą a o wynik jestem w miarę spokojny. Jak nie będzie żadnych eksperymentów z taktyką to koleżanki nas nie ugryzą

nigdy nie jest za późno
-
- Kontakt:
W tematach "przed sobotnich" mam wrażenie, że optymizm (cieszy) zbyt często jest kierowany w stronę "przesadnej pewności". Ja nie mam wątpliwości, że to będzie piekielnie ciężki mecz. Właściwie żaden z naszych meczy nie był łatwy więc tym bardziej w Katowicach (pardon, Chorzowie) czeka nas najcięższa bitwa tej wiosny. Pokora i determinacja musi być "level top".
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
W koncu zagramy w Chorzowie 

-
- Kontakt:
Znany i lubiany w cygonach?
GKS Katowice w poszukiwaniu nowego trenera. Głośne nazwisko
GKS Katowice w sobotę w ramach 33. kolejki Fortuna 1 Ligi zmierzy się w Derbach Śląska z Ruchem Chorzów. W teorii Trójkolorowi już o nic nie grają, bo mają zapewniony ligowy byt i baraże o awans do Ekstraklasy też katowiczanom nie grożą. Tymczasem nie milkną doniesienia na temat zmian w klubie. Przede wszystkim możliwa jest roszada na stanowisku trenera. Nowe wieści przekazał dziennikarz Meczyki.pl – Tomasz Włodarczyk.
Daniel Myśliwiec na celowniku GIeKSy
GKS Katowice jest jednym z tych klubów, który już od dłuższego czasu nie potrafi awansować do Ekstraklasy. Cierpliwość władz klubu w tej sprawie powoli gaśnie, co może skutkować tym, że latem dojdzie przy Bukowej do trzęsienia ziemi.
Niepewny swojej przyszłości w GieKSie są prezes Marek Szczerbowski oraz dyrektor sportowy Robert Góralczyk. Dziennikarz Meczyki.pl Tomasz Włodarczyk przekazał z kolei, że sternicy klubu z Bukowej rozważają zatrudnienie na stanowisko trenera Daniela Myśliwca, który miałby zastąpić Rafała Góraka.
Aktualny szkoleniowiec Stali Rzeszów już zapowiedział, że po sezonie żegna się z klubem. Jednocześnie Myśliwiec będzie jednym z najbardziej rozchwytywanych trenerów na rynku. 37-latek zasłynął z tego, że ma swój oryginalny styl prowadzenia zespołu oparty na ofensywnej grze.
Pod wodzą Myśliwca piłkarze Stali cały czas liczą się w grze o miejsce w barażach o awans do Ekstraklasy. O szóste miejsce w tabeli rzeszowianie najpewniej do ostatniej kolejki Fortuna 1 Ligi rywalizować będą z Arką Gdynia.
Aktualny opiekun Stali nie jest jedynym kandydatem do pracy w GieKSie. Inne opcje to Grzegorz Mokry i Jakub Dziółka
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.