Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
-
Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
Foszmańczyk musi zostać, nie wyobrażam sobie drużyny bez niego, Podolski też ma 37 lat i wiele daje ekstraklasie...
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Miała być ERA NOVUM, a rozmawiają ze Starzyńskim? Ze wspomnianej trójki, może Konczkowski (nie znam aktualnej formy) Mam nadzieję, że to nie wypali. Nie tędy droga.
-
Narazie my jeszcze nie awansowali gdybać można po awansie
-
- Kontakt:
A dlaczego nie? Na razie pokazał, że potrafi się dostosować do problemów w drużynie, potrafi ją zbudować, zmotywować i jak najbardziej zasługuje po ew. awansie na to, aby pokazać się w Polsce jako dobry trener. Ba, myślę, że nawet Myśliwiec mógłby się zakręcić na karuzeli trenerskiej w ekstraklasie jako świeża krew, w przeciwieństwie do tych samych nazwisk od lat.TommyHilfiger pisze: ↑18 maja 2023, o 18:47Ciekawe czy Skrobacza zostawimy? Tak się zastanawiam czy sobie poradzi w ekstraklasie.
Mam w notatniku taką swoją listę kilkunastu zawodników, którzy spokojnie daliby radę w ekstraklasie, wyróżniali się w swoich drużynach w 1 lidze i byliby wartością dodaną u nas- ciekawe czy będę mógł przy starcie ligi powiedzieć "bingo" przy którymkolwiek nazwisku

I to co napisane wyżej- myśmy z ekstraklasy zgarnęli Kobusińskiego i Feliksa, którzy są młodymi zawodnikami z ambicjami i szczytem formy i umiejętności pewnie przed sobą. Takich powinniśmy szukać, bo w razie czego idzie też zarobić. Ci doświadczeni jak do nas przejdą z ekstraklasy to na ogromnych pewnie oczekiwaniach finansowych jak na nasze realia.
- arango-mokre
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Taki Starzyński i Sobiech swoje już zarobili i gdyby w Ruchu mieli np zarabiać po 15 tyś zl to mało to nie jest do życia. W Polsce pomału kończa sie czasy że za przyjecie piłki płaci sie 50 tyś.W Polsce to tylko Lech i Legia i może Cracovia mogą pozwolić sobie na płacenie 50-100 tys zl miesięcznie.Coraz wiecej klubów ma problemy no ale jak się płaci takie sumy zawodnikom.
-
- Kontakt:
Siłą Ruchu jaki znamy z ekstraklasy nie były transfery do klubu uznanych nazwisk. Były przypadki gdy w dziwnych okolicznościach ściągaliśmy znane nazwiska, jesli jeszcze nie ograne to na pewno z głośną myślą o perspektywie (Np. Madej, Paluch, Wierzchowski, Grzelak). Głównie jednak siłą Ruchu było tworzenie tych "wielkich" nazwisk z graczy, którzy wcześniej nie istnieli na poważnie w polskiej pilce (np. Gorawski, Sobiech, Starzyński, Baszczyński, Helik, Konczkowski). Siłą dzisiejszego Ruchu, co wszyscy uznajemy za prawidłową drogę jest przyciąganie głodnych, wyróżniających się piłkarzy z lig niższych. Jestem przekonany, że tą drogę będzie klub kontynuować, ale... mam obawy, że w tych plotkach jest ziarno prawdy, więc zapala mi się lampka alarmowa, bo nie trzeba jechać do Gdańska by o błędach w ocenie przydatności do składu pisać w kontekście "znanych z przeszłości".
Ale że sezon trwa to wypada skupić się na robocie w kolejnym meczu i kibicować drużynie, by zapomnieć o Sobiechach czy Starzyńskich.
Ale że sezon trwa to wypada skupić się na robocie w kolejnym meczu i kibicować drużynie, by zapomnieć o Sobiechach czy Starzyńskich.
Ostatnio zmieniony 18 maja 2023, o 20:00 przez disorder, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontakt:
Kolego, Starzyński ostatni kontrakt podpisywał za 100k miesięcznie a Sobiech nie chce zejść w Lechu z 70/80k do połowy, którą mu proponują bo "ma trzy lepsze oferty". Mam nadzieję, że nie od nas.arango-mokre pisze: ↑18 maja 2023, o 19:43Taki Starzyński i Sobiech swoje już zarobili i gdyby w Ruchu mieli np zarabiać po 15 tyś zl to mało to nie jest do życia. W Polsce pomału kończa sie czasy że za przyjecie piłki płaci sie 50 tyś.W Polsce to tylko Lech i Legia i może Cracovia mogą pozwolić sobie na płacenie 50-100 tys zl miesięcznie.Coraz wiecej klubów ma problemy no ale jak się płaci takie sumy zawodnikom.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
To, że kogoś chcemy i nawet z kimś rozmawiamy to nie znaczy, że przystaniemy na każde warunki. Wiadomo, że w przypadku wariantu A (A jak awans) rotacja pewnie będzie spora dokładnie tak jak było rok temu.
Wystarczy by dobrzy ludzie nic nie robili, a zło zatriumfuje. E. Burke
-
- Kontakt:
Nie no, jakbysmy wydupili Skrobacza po 2 awansach z rzedu z tak malym budzetem i potencjalem pilkarskim to bym sie zastanowil czy w klubie nie ma znowu Smagora. Nasz prezes i reszta „gory” to inteligentni ludzie i mysle ze to ostatnia rzecz jaka by im przyszla do glowy. Co do nazwisk ktore wymieniacie, podpinam sie pod wpis u gory - to nie sa chopy z mentalnoscia walki itd. owszem Figo, albo Sobiech byliby duza wartoscia dodatnia dla naszej druzyny typowo pilkarsko - ale wiekowo sa juz bardziej po drugiej stronie rzeki, w dodatku z ogromnymi kontraktami no i bez mentalnosci walki za Ruch. Predzej poszedlbym droga podbierania ciekawych spadkowiczow z Eklasy, wyrozniajacych sie zawodnikow z 1 ligi (Mroz, Czyzycki,). Marzylby sie ktos z Arki (Czubak,Haydary,Adamczyk) ale to sa nazwiska nierealne w kontekscie beniaminkam pewnie typowanego do spadku. Napewno rozwazylbym tez poszukanie kogos z Hiszpanskich nizszych lig. Nie wiem skad wzial sie ten trend, ale z reguly hiszpanscy zawodnicy swietnie odnajduja sie w naszych ligach, w dodatku nie sa specjalnie mega drodzy, fajnie sie klimatyzuja i co najwazniejsze swietnie graja w pilke, a ich potem mozna ich niezle sprzedac. Oczywiscie to takie luzne typowanie, najpierw musimy wygrac 3 mecze, a o to bedzie baaaardzo ciezko. 

-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Ja się zastanawiam czy nie dałoby się Feliksa z Radomia wyciągnąć.
- Scypion
- Wspiera "Wielki Ruch"
Z powodu Feliksa trzymałem kciuki żeby ten klubik spadł, ale niestety Warta "zapomniała" jak się gra...
-
- Kontakt:
Nasi wiedzieli,co podpisująUmowa między klubami zawiera opcję pierwokupu.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Elmer to o Feliksie?
- arango-mokre
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Co tam bylo w Kulisach bo mi przeleciało,że jakiś grajek bedzie z Czestochowy ogladoł mecz by poczuć atmosfera?
-
- Kontakt:
Konczkowski mo w Śląsku takie pieniądze, że głupotą by mu było zaoferować 1/3 tego.