Modernizacja stadionu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
heR Fik
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Modernizacja stadionu

#20011 Post autor: heR Fik » 31 mar 2023, o 08:46

Dokładnie tak! Myślę, że musimy mówić jako kibice jednym głosem. Nie chce mi się wierzyć, że wśród nas znajdzie się dużo osób którzy ten projekt uważają nawet za optymalny! To jest przestarzały , niefunkcjonalny bubel i dlatego jeśli padnie nawet pomysł ,żeby go przerabiać bo szkoda kasy na nowy, musi być od razu kontra z naszej strony z gotowym planem działania. Oni chcą go wybudować ,żeby się wybielić w jakiś sposób ,że nie zostały te pieniądze zmarnowane , co było już podnoszone niejednokrotnie
..mizerna CICHA - stajenka licha.. :zalamany: pełna NIEBIESKIEJ chwały :hurra: :hurra:

OLSZA
Kontakt:

#20012 Post autor: OLSZA » 31 mar 2023, o 09:19

Mysla że na stadionie powinno znajodwac się odpowiednie muzeum a nie jedna sala pamięci, strefa kibica, dobro knajpka No i pomyśleć o Naszych Niebiekich bajtlach. A czy coś więcej to już nie wiem. I zapewne trzeba przemyśleć parking odpowiedni bo sami widzimy jak jest w Gliwicach z tym .
My musimy zapewnić przetrwanie naszym ludziom i przyszłość dla naszych białych dzieci!

domin11hks
Kontakt:

#20013 Post autor: domin11hks » 31 mar 2023, o 10:35

Oczywiście że tym wszystkim powinno zająć się miasto, że normalni ludzie nie zrzucają się na teatr, muzeum czy też tężnie 😅. Tylko jak wszyscy wiemy w Chorzowie wszystko jest na odwrót, nikomu nie trzeba tłumaczyć sytuacji. Aktualny projekt z 2015 jest nie funkcjonalny i zamyka możliwość funkcjonowania obiektu po za dniem meczowym. W zbiórce na nowy projekt widzę dużo plusów.

- pozytywna prasa i kolejny szum na cała Polskę.
- pokazanie opini publicznej że kibice nie tylko chcą ale też są w stanie realnie wesprzeć miasto.
- zwiększyło by to nacisk na władze Chorzowa.

Awatar użytkownika
Goscioo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20014 Post autor: Goscioo » 31 mar 2023, o 10:42

WR czy kibice robiąc projekt stadionu to dają miastu argument znowu na nie robienie - że za drogo, że się nie da, że forsujemy swoje rozwiazania, że technologicznie nie tak jak oni to widza itp. Projekt powinien byc po stronie miasta w 100%, ewentualnie z doradztwem komisji z udziałem kibicow. Według mnie jak w poprzednim moim poscie, niech kibice czy W|R lepiej sie zajma takim wsparciem finansowym przy realizacji małych elementow calego stadionu - jak zafundowanie krzeselek na jakis 1 sektor, wyposazenia szatni zawodnikow, wyposazenia biurowca czy administracji, wyposazeniem toalet w plytki, sanitariaty, krzeselkami na trybunie rodzinnym itp.
Ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz, czy np nie daloby sie wykorzystac kostki z rozbiorki na nowe parkingi, starych zicow do mlyna lub na sektor gosci itp. kolejne realne oszczednosci.

evn
Kontakt:

#20015 Post autor: evn » 31 mar 2023, o 11:39

Goscioo pisze:
31 mar 2023, o 10:42
WR czy kibice robiąc projekt stadionu to dają miastu argument znowu na nie robienie - że za drogo, że się nie da, że forsujemy swoje rozwiazania, że technologicznie nie tak jak oni to widza itp. Projekt powinien byc po stronie miasta w 100%, ewentualnie z doradztwem komisji z udziałem kibicow. Według mnie jak w poprzednim moim poscie, niech kibice czy W|R lepiej sie zajma takim wsparciem finansowym przy realizacji małych elementow calego stadionu - jak zafundowanie krzeselek na jakis 1 sektor, wyposazenia szatni zawodnikow, wyposazenia biurowca czy administracji, wyposazeniem toalet w plytki, sanitariaty, krzeselkami na trybunie rodzinnym itp.
Ciekawi mnie jeszcze jedna rzecz, czy np nie daloby sie wykorzystac kostki z rozbiorki na nowe parkingi, starych zicow do mlyna lub na sektor gosci itp. kolejne realne oszczednosci.
spokojnie aktualny projekt jak powstanie, WR będzie szukać w jakieś lokalizacji na muzeum, sklep w kontenerze. O tym wszystkim chodzi, po co wydawać ponad 200mln jak to będzie tylko boisko z trybunami i z 6 skyboxami chyba tyle tam było... czy to w ogole dostanie licencje na ligę mistrzów?
Jeśli chcemy przekonać mieszkańców(nie kibiców) na budowę, w tym stadionie musi coś być jeszcze prócz samych trybun..

Jak myślę, to jesteśmy aktualnie bez stadionu i bez licencji na następny sezon. Słyszałem i tej licencji możemy nie dostać bo warunkiem gdy rozgrywamy mecze na rezerwowym to musi coś się dziać z C6. To oznacza że sezon 23/24 spędzimy na SŚ, albo w Gliwicach i z budową C6...
[img]https://www.niebiescy.pl/images/flagi/ruch_chorzow_04.jpg[/img]

Elmer
Kontakt:

#20016 Post autor: Elmer » 31 mar 2023, o 12:48

Ciężki sprzęt wjechał po świeczki...
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

pko
Kontakt:

#20017 Post autor: pko » 31 mar 2023, o 15:44

[Login ON]
Przykro pisać ale w rozmowie Ciony z Grygierczykiem ten drugi sprawiał wrażenie osoby której nie podoba się Ruch. Rozumiem można wbijać szpilki ale to jest kopanie, tylko z tym, że w tym przypadku kopany wstaje z kolan a nie leży. Straciłem do tego Pana zaufanie zwłaszcza po słowach sugerujących że Ruch jest oszustem bo złożył wniosek o zmniejszenie rat restrukturyzacyjnych, którego sąd do tej pory nie rozpatrzył. Jednocześnie są usprawiedliwiani włodarze Chorzowa skomplikowaną sądową sprawą podatkową odnośnie Stadionu Śląskiego. Czyli władza może, podmiot nie? Nie zauważa w rozmowie o poprzednich władzach Chorzowa że Koplowi bliżej było do Katowic zwłaszcza że wymieniony szczerzy zęby w relacji finału hokeja, którą pan dziennikarz oglądał. Z pozytywów za to zauważa że Śląski przechodzi pod wojewodę i pada nazwisko Szczerbowski ... naprawdę ten Szczerbowski?. Czy on już raz nie zarządzał Stadionem, przecież po jego hucznym zwolnieniu miało być super? (tu nadinterpretowałem informacje - sam się zwolnił)
Ciona jasno przedstawia iż misją dziennikarstwa społecznego jest wywieranie ciśnienia na decydentów a Grygierczyk stara się temu umniejszać.
Nie porównujmy i nie porównujmy i jeszcze raz nie porównujmy (ulubione wtrącenie).
Za to wspomnienie o PF aż podniosło pana redaktora z krzesła (przecież to taki wdzięczny temat). Negowanie wszystkiego a potem mówienie że nie ujmuje się komuś pokazuje dwulicowość ... to nie jest bezstronność i neutralność. Generalnie bardziej pozdrawiam brata Grygierczyka, kibica Ruchu, a kolejne wypociny podpisane przez pana dziennikarza będę pomijał.
Ciona szacun rozumiesz na czym polega dziennikarstwo a nie poprawność polityczna którą prezentował rozmówca skrzętnie starając się to ukryć aby nie daj Bóg komuś nie podpaść.
Jeszcze jedno ciągłe przerywanie Cionie zanim zada pytanie do końca ... echhh
Rozwój zaorano RUCH NIGDY NIE ZGINIE!!!!
[Login OFF]
Ostatnio zmieniony 31 mar 2023, o 16:36 przez pko, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20018 Post autor: HullCityFC » 31 mar 2023, o 15:57

Tylko, ze ten Grygierczyk to jedyny dziennikarz, ktory interesuje sie sprawami Ruchu i wokol nich krazy. Mozliwe, ze taki ma przydzial ale na konferencjach prasowych ciezko znalezc innego zainteresowanego. Gdyby nie on nie wiedzielibysmy wiele co sie dzieje.

Co do stadionu. Nie chce mi sie wierzyc, ze wczorajsza sesja rady cis zmieni. Faktem jest ze stary projekt trzeba zaniechac, bo byl fatalny juz 8 lat temu. Potrzebujemy stadionu, z ktorego bedzie mozna korzystac ba codzien. Restauracja, muzeum, pub, sklep, silownia itp.

ciudu

#20019 Post autor: ciudu » 31 mar 2023, o 15:58

Miolech podobne wrazynie suchajac tego goscia.No ale Ciona mysla ze niy ciepol slow na wiatr i ze bydzie Nowy Stadion do RUCHU lobbowol wela sie do.

pko
Kontakt:

#20020 Post autor: pko » 31 mar 2023, o 16:01

[login ON]
To mu mogę oddać do konferencji jest przygotowany (ale wiesz to taki tłusty kot)
Jednak ja odnoszę się do materiału Ciony
[Logi OFF]

Awatar użytkownika
karol fryna
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20021 Post autor: karol fryna » 31 mar 2023, o 16:53

tak na spokojnie to bilety na mecz z tym klubem... z Krakowa nie rozchodzom sie w zastraszajoncym tempie

19JeRRy20
Kontakt:

#20022 Post autor: 19JeRRy20 » 31 mar 2023, o 16:58

karol fryna pisze:
31 mar 2023, o 16:53
tak na spokojnie to bilety na mecz z tym klubem... z Krakowa nie rozchodzom sie w zastraszajoncym tempie
Bo na razie sprzedaż tylko dla osób, które były na wszystkich meczach a wydaje mi się, że 99% takich ludzi to karnetowicze.

Awatar użytkownika
karol fryna
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#20023 Post autor: karol fryna » 31 mar 2023, o 17:04

mimo wszystko

grzechub
Kontakt:

#20024 Post autor: grzechub » 31 mar 2023, o 17:31

Wydaje mi się, że Grygierczyk prezentuje trochę postawę, którą sam krytykuje, a mianowicie: niedasizm.
Marudzi i kręci nosem na to co pozytywne (nie da się, za mało, za dużo, za krzywe, za proste itd.), a pierwszy do samobiczowania się i uwypuklania własnych błędów i niedoskonałości.
Widocznie za dużo siedzi tu na forum 😉
Maciek więcej optymizmu, pewności siebie i wiary! #mysomRuch

pedro-sbl
Kontakt:

#20025 Post autor: pedro-sbl » 31 mar 2023, o 17:35

grzechub pisze:
31 mar 2023, o 17:31
Wydaje mi się, że Grygierczyk prezentuje trochę postawę, którą sam krytykuje, a mianowicie: niedasizm.
Marudzi i kręci nosem na to co pozytywne (nie da się, za mało, za dużo, za krzywe, za proste itd.), a pierwszy do samobiczowania się i uwypuklania własnych błędów i niedoskonałości.
Widocznie za dużo siedzi tu na forum 😉
Maciek więcej optymizmu, pewności siebie i wiary! #mysomRuch
typowy Slonzok
Narodzie Górnośląski! Chcesz Twoje doczesne i wieczne życie na kilka setek lat w tak nieszczęśliwe ręce oddać? Nigdy – przenigdy! Obudź się Górnoślązaku i okaż przed całym światem, że potrafisz gospodarzyć i sam się rządzić. Dlatego też stwórz sobie samoistne wolne państwo – Republikę Górnośląską. Górnoślązacy! Wiem, że tak sobie życzycie. Jeżeli Szwajcaria potrafi się sama rządzić, dlaczego nie nasz bogaty kraj, który ma warunki ku temu.

http://forum.niebiescy.pl/viewtopic.php?f=22&t=23280

ODPOWIEDZ