Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Harry1990
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów

#13936 Post autor: Harry1990 » 26 cze 2022, o 17:12

Trochę mnie to dziwi, Szczepan który na początku sezonu w 2 lidze, marnował wszystko co się dało, nie podziękowano jemu. A takiemu Stępniowi, któremu nie dano się wykazać podziękowano.

Wysłane z mojego V2023 przy użyciu Tapatalka

Blue are the words I say and what I think.
Blue are the Feelings that live inside me.

Mavo1920
Kontakt:

#13937 Post autor: Mavo1920 » 26 cze 2022, o 17:30

Szczepan miał lepsze CV, początek miał słaby, ale pod koniec rundy jesiennej był jednym z najlepszych naszych zawodników. Mieliśmy go wówczas odpalić w połowie sezonu?

Awatar użytkownika
jaRo 1920
Kontakt:

#13938 Post autor: jaRo 1920 » 26 cze 2022, o 18:13

Harry1990 pisze:
26 cze 2022, o 17:12
Trochę mnie to dziwi, Szczepan który na początku sezonu w 2 lidze, marnował wszystko co się dało, nie podziękowano jemu. A takiemu Stępniowi, któremu nie dano się wykazać podziękowano.

Wysłane z mojego V2023 przy użyciu Tapatalka
Szczepka to trener doskonale zna i wie na co go stać. ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Jano99
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#13939 Post autor: Jano99 » 26 cze 2022, o 19:14

Powiedzmy sobie szczerze Stępień się niestety niczym nie wyróżniał. Ani szybkością, dryblingiem, grą tyłem do bramki.. Szczepek jednak pomimo małej ilości bramek na jesień w wielu meczach był chwalony.

nrsl-halemba
Kontakt:

#13940 Post autor: nrsl-halemba » 26 cze 2022, o 19:46

Kwasy będą to pewnie nie małe na linii Klub - Kibice bo mnóstwo osób jest po stronie Żagla z tego co się czyta w komentrzach.
Niebieska Dzielnica Halemba

Awatar użytkownika
jalboss
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#13941 Post autor: jalboss » 26 cze 2022, o 20:08

Czyli czeka nas powtórka z zeszłego sezonu. Gramy cały czas żelazną "11" a końcówki rundy puchniemy.
Nie wiem ilu jeszcze chcą zakontraktować nowych zawodników, ale to musiałoby być już, bo potem będzie znowu problem ze zgraniem. I nowi znowu dostaną tylko do grania końcówki.
NIEBIESCY KIBICE MÓWIĄ...

Awatar użytkownika
jaRo 1920
Kontakt:

#13942 Post autor: jaRo 1920 » 26 cze 2022, o 20:18

nrsl-halemba pisze:
26 cze 2022, o 19:46
Kwasy będą to pewnie nie małe na linii Klub - Kibice bo mnóstwo osób jest po stronie Żagla z tego co się czyta w komentrzach.

Nie sądzę. Myślę, że każdy rozsądny kibic ma duże zaufanie do zarządu i nie będzie żadnej dramy. Nawet jeśli odpalenie Żagla okaże się błędem, to pamiętajcie, że to też są ludzie i nie są nieomylni.
Dajmy im w spokoju pracować, zasłużyli na to.
Obrazek

19aRtuR20
Kontakt:

#13943 Post autor: 19aRtuR20 » 26 cze 2022, o 20:25

Nie zapominejcie o kwestii kontraktu i tego, i ze jednym z czynnikow sa tez pieniadze. Jo tez sie czasami chytom, ze to football manager i ze wszystko jest kolorowe, bo tak momy ogolnie juz ze dwa i pol roku. Jedni pilkarze spuszcza glowa i ida nizej, inny moze nie chciec odejsc i walczyc (czy to sportowo jak Żagiel czy finansowo). Jest koniec czerwca, dwa miesiace do zamkniecia okna transferowego. Damian Kowalczyk też dostoł wolna reka w polowie grudnia, a odszedł na koniec stycznia.

Z jednej strony szacun za to co pisze, w moich oczach trocha zyskol, bo fajnie sie czyto, ale z drugi co on moze osiagnac? Gra w rezerwach? Bo patrzac po liscie na oboz zostol po prostu odsuniety od pierwszego zespolu, wiec raczej ciezko mu bydzie walczyc.

Ogolnie to ta rewolucja jest trocha smutno, bo kozdy z tych pilkarzy raczej sie dobrze kojarzy z awansami czy niebieskimi sercami, czy walka na boisku albo nawet jakiejs kiwce po wejsciu z ławki. Idzie godac, szkoda Kuleja, szkoda Żagla czy Stępnia, ale z drugiej strony wiele razy liga wyży drużyna już nie dojeżdżała. Nawet Ruch w 2007 roku potrzebowoł zimą kilku transferów i pożegnań z autorami awansu (a my sie głównie teraz pozbywomy piłkarzy z szerokiej kadry, nie filarów). Z kluczowych odszedł ino Mokrzycki na co Ruchu nie mioł praktycznie wpływu.

Podstawa to pamietac o tym, że nikt z piłkarzy czy trenerów nigdy nie bedzie większy niż Ruch, ale ostatnie lata pokazuja, ze warto ufać obecnym władzom i sztabowi - zasłużyli na kredyt zaufania

Mavo1920
Kontakt:

#13944 Post autor: Mavo1920 » 26 cze 2022, o 20:41

Szczerze? Ja bym wolał mieć takiego Żagla na ławce. Zawsze to jakaś ciekawa opcja ofensywna. Tym bardziej że kadry teraz za szerokiej nie mamy i nie będzie ona raczej zbyt szeroka z wiadomych względów.

fRoś

#13945 Post autor: fRoś » 26 cze 2022, o 21:03

Nie zdziwię się jeśli Żagiel i Szkatuła nie grali przez tą samą historie, za którą stoi wiadomo kto. I jeżeli to prawda, to mam nadzieje że ten fałszywy uśmiech zniknie z Ruchu jak najszybciej.

a ci co piszą, że Żagiel przez sympatię kibiców musi zostać, to chyba są ślepi i nie potrafią czytać między wierszami - w sumie w obecnych czasach, to żadne zaskoczenie. O Stępniu który nie wypalił i powinien odejść, to nawet nie ma co pisać.

True Blue
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#13946 Post autor: True Blue » 26 cze 2022, o 21:04

Durch czekom na te transfery, ale po lekku sie nerwuja,bo do ligi 3 tydnie, a my momy 22 chopa, z czego 3 to modziki po 15 lot. Mom nadzieja, że jeszcze pochytomy ze 4 nazwiska nojmnij.
ZAWSZE NIYBIESKI

Awatar użytkownika
jajo
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#13947 Post autor: jajo » 26 cze 2022, o 21:16

Gadka o konflikcie jest dla mnie absurdalna. I Sztab i zarząd zasluzyli na PELNE ZAUFANIE. pełna zaufanie to znaczy, że jakby teraz podziękowali Ecikowi i Fosie to nalezy to zaakceptować.
A my mówimy o gościu, który był gdzieś 15-16 do gry lige niżej. Też uważam, że mógłby czasem zmiana robić różnice nawet w 1 lidze, ale...
Po pierwsze to podobnie myślałem o Paszki rok temu i decyzja się wybroniła.
Po drugie my nie znamy wartości kontraktów poszczególnych zawodników. Nie wiemy ile klub komu płaci. Może po prostu to są kwoty, na które nie zasługuje gracz z głębokiej ławki.

Co do Stępnia i proownan że Szczekaniem dla mnie to totalne pudło. Ze Szczepka była niezadowolona większość forum i ci co opinie opierali o liczby na 90minut. Z gry się górnik, może nie od 1 ale 3-4 kolejki. Stępień mnie zaskoczył jak zrobi karierę na poziomie centralnym. Trochę znamienna jest ta akcja z Chojnic. Nie chodzi k to że spudłował, tylko jak się zachował. Nie podniósł glowy, całym ciałem pokazał gdzie będzie strzelał. No i jednak ma 24 a nie 19

Po sparingu jestem mega zaskoczony tym Baranskim. Może epodejmowal złe decyzje, wykonanie też było średnie (gol to pełny fart po mocno średnim strzale), ale chłopak w gołe nie wyglądał jak 15 latek. Normalnie dorosły typ.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...

Awatar użytkownika
arango-mokre
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#13948 Post autor: arango-mokre » 26 cze 2022, o 22:13

fRoś pisze:
26 cze 2022, o 21:03
Nie zdziwię się jeśli Żagiel i Szkatuła nie grali przez tą samą historie, za którą stoi wiadomo kto. I jeżeli to prawda, to mam nadzieje że ten fałszywy uśmiech zniknie z Ruchu jak najszybciej.

a ci co piszą, że Żagiel przez sympatię kibiców musi zostać, to chyba są ślepi i nie potrafią czytać między wierszami - w sumie w obecnych czasach, to żadne zaskoczenie. O Stępniu który nie wypalił i powinien odejść, to nawet nie ma co pisać.

A jaka to Historia?

ecik1920
Kontakt:

#13949 Post autor: ecik1920 » 26 cze 2022, o 22:36

Ciekawe jaka to historia może łączyć żagla i szkatuły że nie grali są znów jakieś klocki

Awatar użytkownika
west72
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#13950 Post autor: west72 » 26 cze 2022, o 23:27

ecik1920 pisze:
26 cze 2022, o 22:36
Ciekawe jaka to historia może łączyć żagla i szkatuły że nie grali są znów jakieś klocki
Nie grali z prostych przyczyn. Przegrali rywalizację. Szkati musiał ustąpić miejsca młodemu a Filip był słabszy od Fosy i
Ecika. Też mi ich szkoda jak i Kuleja, ale nie czarujmy się, nie będziemy potentatem w pierwszej lidze. Jeśli klub ma się rozwijać musimy spokojnie zadomowić się na zapleczu Ekstraklasy. Następny krok myślę że może za dwa trzy lata. Do stabilizacji potrzebujemy lepszych grajków i nie może być sentymentów. Chyba, że przyjdzie do klubu gość z niebieskim sercem i pokaźnym portfelem, ale puki co na horyzoncie takiego brak. Na obóz pojechało 22 zawodników, plus 7 z listy to na dziś prawie 30 osobowa kadra. Żeby zakontraktować nowych trzeba zluzować tych z listy bo budżet nie jest z gumy. Myślę, że ŻAGIELEK wróci na wypożyczenie do Poloni Bytom bo szkoda było by stracić sezon albo grać w okręgówce. Skrobacz ma rozeznanie na tym poziomie rozgrywkowym i trzeba mu zaufać,ze zbuduje solidny zespół. Pamiętajmy że najważniejszy w tej układance jest RUCH a nie piłkarze.
Naszym Honorem Jest Nasz Klub! RUCH Chorzów LEGENDA BEZ KOŃCA

ODPOWIEDZ