atleticomadryt pisze: ↑30 maja 2022, o 18:38
Planem minimum jest sie utrzymac, a wszystko co ponad stan bedzie ogromnym sukcesem.
no mam nadzieje, ze nie pojawia sie glosy o zwolnieniach po 3 nieudanych kolejkach.
jak juz ktos napisal szerzej bedzie mozna ocenic szanse po okienku transferowym, naszym i przeciwnikow.
ale wydaje sie ta liga szalenie wyrownana. nie ma wyraznego faworyta, ani tez wyraznych outsiderow. osobiscie nie bede zaskoczony chyba zadna ekipa w top6. podobnie z gra o utrzymanie. Moze Arka Gdynia by mnie tam zaskoczyla.
wydaje mi sie tez, ze przeskok miedzy 2a1liga jest najmnniejszy ze wszystkich. Nie mowie, ze go nie ma, tylko ze jest mniejszy niz np 3a2, gdzie przechodzi sie z pilki polamatorskiej do calkowicie profesjonalnej, czy miedzy 1aEkstra gdzie wchodza juz grube pieniadze.
my w sparingach, ale i meczach ligowych pokazalismy ze bedac w formie jestesmy w stanie rywalizowac nawet z najlepszymi jak jestesmy w formie. Jestesmy tez Ruchem Chorzów, takze nie ma co zamykac sie na wielkie rzeczy. Co innego jednak zbedna presja, nerwowe ruchy i wyzywanie od najgorszych po nieudanych meczach. Zwlaszcza ze co innego zmobilizowac sie na kilka wanzych meczow i zagrac je na super poziomie, a co innego utrzymac taka forme we wszystkich spotkaniach.
Mam tez taka sugestie co do koszulek awansowych. Oby byla do wykorzystania jak najszybciej

Prezes Zaglebia Sosonowiec swego czasu w Lidze+ analizujac czemu spadli (czy tam byli na drodze do spadku, ostatecznie spadli) z Ekstraklasy powiedzial mniej wiecej tak:
Cala odbudowa naszego klubu byla nastawiona na awans do Ekstraklasy. To był nasz najwyzszy cel. Ciagle o tym mowilismy i zyli jego realizacja. Jak juz nam sie to udalo, to zeszlo z nas powietrze. To byl nasz blad, ze cel nie zostal postawiony dalej.
Stad proponowalbym, zeby nasza kampania "w drodze do celu" jako ostatni punkt miala 15*.
wieRzę, że coś co trwało tyle lat, nie da się zdmuchnąć tak jak domek z kart...