I jakie były matematyczne szanse na to, że Stal w ostatnich 9 meczach wygra 8 razy i ani razu nie przegra?

Możliwości to są takie, że jeszcze Motor awansuje, piszemy o realnym scenariuszu. Pisanie o tym, że oni słabo grają gdy my tydzień temu ledwo przepchaliśmy mecz z Kaliszem. a wcześniej męczyliśmy się z Grodziskiem jest dość odważne.
Ale wiesz, że są jeszcze inne drużyny w grze prawda? I że takie kursy zakładają jeszcze brak awansu np. Stali czy przerasta cię to?
Ja ci tylko mówię, że kursy nie są liczone 1:1, i nie jest tak, że w nich jest tylko uwzględniana pozycja Chojnic i Ruchu. DOpóki istnieją matematyczne szanse,na to, że Stal nie awansuje będzie to widoczne w kursach tak jak pozycja Motoru Lublin ktory jak jutro wygra ma 5 pkt straty do 2 miejsca. To po pierwsze.jajo pisze: ↑3 kwie 2022, o 19:48znow sie spinasz z jakims przerastaniem, a potem bedziesz jeczal, ze tutaj sa bany za inne poglady? a moze za chamstwo?
no tak Ruch m nikle szanse dogonic Chojnice, ale nagle na poczet obliczen sie wciaga inne kluby, ktore maja 5pkt i wiecej straty. Chojnice sa prawie nie do zlapania, ale nagle Stal trzeba policzyc
wszyscy wiedza, ze nie jestesmy fawroytem i Chojnice sa blizej. kazdy oprocz ciebie wie, ze to nie jest 2%, o ktorych pisales. wszyscy o tym pisza, ba to tez nie 7% tylko duzo wiecej.
ale juz sie przyzwyczailismy, ze jak idzie gdzies napisac, ze z Ruchem jest chujowo albo bedzie chujowo to ty nie odpuscisz okazji.
Jednak na żadna. Solidna wygraną Ruchu i męczarnie Chojnic pozwalają na trochę optymizmuRafał19R20 pisze: ↑3 kwie 2022, o 17:04z ciekawości to w którą stronę sprawa się rozstrzygnęła?Scypion pisze: ↑3 kwie 2022, o 13:22W mojej ocenie dzis sprawa sie rozstrzygnie.Rafał19R20 pisze: ↑3 kwie 2022, o 00:16W mojej ocenie najbliższe 2 kolejki zdecydują czy ich dogonimy. Teraz mają wyjazd na zawsze niewygodne Siedlce no i Motor jak i tutaj nie zgubią punktów to trzeba się pogodzić z tym że ugramy max 3 miejsce...![]()
Stary, co Ty gadasz. Można mieć serie 10 zwycięstw jak i 10 porażek z rzędu. Zgadzam się z Tobą ze trudno będzie przegonić Chojniczanke ale Twoja autorska teoria matematyki probabilistycznej mnie nie przekonuje.maro1920 pisze: ↑3 kwie 2022, o 19:01Jak Chojnice przegrają dwa mecze a my zwiększymy serię o 2 kolejne mecze to szansa na to, że kolejne 6 spotkań będziemy punktować podobnie jest niewielka. Zakładasz u nich jakąś sportową zaćmę, że na 2 tygodnie przestaną grać w piłkę a potem wrócą?NG1920 pisze: ↑3 kwie 2022, o 18:55To skoro wszyscy będą równo tracić punkty to po prostu przeliczmy średnią liczbę punktów na mecz u każdej drużyny i według tego dodajmy za pozostałe mecze. Można się rozejsć, żadnych roszad w tabeli już nie będzie. Oszczędzony czas na oglądaniu meczów można przeznaczyć na rozwój osobisty i kontrole u kardiologa przez koszmar poprzednich sezonów![]()
Przestańcie na to patrzeć w krótkim okresie, tylko całości sezonu, Chojnice to solidny zespół, raczej mało prawdopodobne jest to, że nagle przestaną grać w piłkę. Zostało im 7 meczów i można spokojnie założyć ile minimum punktów zrobią.
I to jest faktyczna wykładnia ile my punktów musimy zrobić, a tutaj nie chodzi o moją rację czy twoją, jasno wychodzi, że nawet grając w kratkę utrzymają to 2 miejsce.
NG1920 pisze: ↑3 kwie 2022, o 18:57A wiesz, że prawdopodobieństwo wygrania kolejnego spotkania wciąż jest równe dla każdego meczu? Na tym się już niejeden przejechał. To nie jest tak, że po 8 spotkaniu to już na 100% będzie porażka, albo po 8 porażce na bank się wygra.maro1920 pisze: ↑3 kwie 2022, o 18:50wiesz co to jest rachunek prawdopodobieństwa? Jak ich dojdziemy to będzie oznaczało, że zaliczymy 6 zwycięstwo w 7 meczach i kolejny mecz bez porażki, a to z automatu będzie oznaczało, że najprawdopodobniej zaraz przegramy ta przewaga znowu urośnie. My nie jesteśmy Bayern Monachium, żeby wygrać wszystko, zresztą nawet Bayern średnio przegrywa co 5 meczy.
skoro jest takie same to proponuje CI 10 razy z rzędu wyrzucić orła na monecie. Jak Ci się uda to napisz do mnie, jakoś w 2055. Albo inaczej, wskaż mi drużynę w Europie, która ma w ostatnich 8 meczach 8 zwycięstw.
Tylko, że my przed Hutnikiem przestaliśmy grać i dokładnie tego potrzebujemy od Chojnic. Ja nie mówię, że Ruch nie awansuje tylko, że musimy liczyć na fatalną formę Chojnic.HullCityFC pisze: ↑3 kwie 2022, o 18:58My przed meczem z Hutnikiem mielismy 8 pkt przewagi nad Chojniczanka a po 4 kolejnych kolejkach 2 pkt straty.w 4 kolejki roztrwonilismy znacznie wieksza przewage ze slabszymi rywalami niz ma teraz Chojniczanka.
Zakladam, ze Ostrode ogramy (mam nadzieje ze pilkarze nie zlekcewaza), wiec kluczowy bedzie mecz w Rzeszowie, ktory stery/niestety musimy wygrac.
Było wiele takich serii w historii w różnych ligach. Po za tym my nie musimy wygrać wszystkich meczów i zapewne nie wygramy (choć nie jest to niemożliwe) wystarczy raz wygrac i raz zremisować gdy chojniczanka przegra i jesteśmy na 2 miejscu. Nie za bardzo rozumiem co próbujesz udowodnić m. Każdy jest świadomy ze najbardziej prawdopodobne są baraże i plan A to utrzymanie 3 miejsca. Ale mówienie ze awans to 2% szans to jest po prostu cyfra która sobie wymyśliłeś. Koniec tej dyskusji bo wydaje mi się ze nikogo nie przekonasz, chyba ze wciąż próbujesz przekonać samego siebie do tych wyliczeń statystycznych
no właśnie nie wystarczy, cały czas próbuje wam przekazać, że jak my zdobędziemy np. w 8 meczach 19 punktów, czyli zaliczymy super bilans 6-1-1 to Chojnicom wystarcza bilans 4-2-1. Jak my zaliczymy 6-0-2 to im wystarczy 4-0-3. Przestańcie myśleć krótkoterminowo, że jesteśmy ich w stanie dojść, długoterminowo jest o to za***iście ciężko. Nawet jak ich dojdziemy to dużo większe szanse są na to, że znowu nam odjadą niż na to, że ich wyprzedzimy i tylko o tym piszę.kroy pisze: ↑3 kwie 2022, o 21:19Było wiele takich serii w historii w różnych ligach. Po za tym my nie musimy wygrać wszystkich meczów i zapewne nie wygramy (choć nie jest to niemożliwe) wystarczy raz wygrac i raz zremisować gdy chojniczanka przegra i jesteśmy na 2 miejscu. Nie za bardzo rozumiem co próbujesz udowodnić m. Każdy jest świadomy ze najbardziej prawdopodobne są baraże i plan A to utrzymanie 3 miejsca. Ale mówienie ze awans to 2% szans to jest po prostu cyfra która sobie wymyśliłeś. Koniec tej dyskusji bo wydaje mi się ze nikogo nie przekonasz, chyba ze wciąż próbujesz przekonać samego siebie do tych wyliczeń statystycznych![]()
Różnica między bilansem 4-2-1 a 4-1-2 to jedna bramka z dupy w 89 minucie. To wszystko to jest niczym wróżenie z fusów. Mamy 4 pkt do odrobienia i 8 meczy na to. To JEST możliwe choć wiadomo ze nie będzie łatwo i nie zależy to tylko od nasmaro1920 pisze: ↑3 kwie 2022, o 21:24no właśnie nie wystarczy, cały czas próbuje wam przekazać, że jak my zdobędziemy np. w 8 meczach 19 punktów, czyli zaliczymy super bilans 6-1-1 to Chojnicom wystarcza bilans 4-2-1. Jak my zaliczymy 6-0-2 to im wystarczy 4-0-3. Przestańcie myśleć krótkoterminowo, że jesteśmy ich w stanie dojść, długoterminowo jest o to za***iście ciężko. Nawet jak ich dojdziemy to dużo większe szanse są na to, że znowu nam odjadą niż na to, że ich wyprzedzimy i tylko o tym piszę.kroy pisze: ↑3 kwie 2022, o 21:19Było wiele takich serii w historii w różnych ligach. Po za tym my nie musimy wygrać wszystkich meczów i zapewne nie wygramy (choć nie jest to niemożliwe) wystarczy raz wygrac i raz zremisować gdy chojniczanka przegra i jesteśmy na 2 miejscu. Nie za bardzo rozumiem co próbujesz udowodnić m. Każdy jest świadomy ze najbardziej prawdopodobne są baraże i plan A to utrzymanie 3 miejsca. Ale mówienie ze awans to 2% szans to jest po prostu cyfra która sobie wymyśliłeś. Koniec tej dyskusji bo wydaje mi się ze nikogo nie przekonasz, chyba ze wciąż próbujesz przekonać samego siebie do tych wyliczeń statystycznych![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot], HullCityFC, kamull, Majestic-12 [Bot], Radvan138 i 28 gości