Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
-
- Kontakt:
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Re: Zmiany kadrowe w Ruchu Chorzów
Maciej Grygierczyk
@magrygier
·
55 min
Nowym napastnikiem Ruchu Chorzów może zostać Michał Fidziukiewicz (Stal Stalowa Wola).

Komuś tyż tam łodpowiedzioł że temat Ferugi upod.
@magrygier
·
55 min
Nowym napastnikiem Ruchu Chorzów może zostać Michał Fidziukiewicz (Stal Stalowa Wola).

Komuś tyż tam łodpowiedzioł że temat Ferugi upod.
Nojwiynkszom RUCHu wartościom NIY jest to, że nigdy niy upado na kolana, ale to, że zawsze umiy sie z tych kolan dzwignońć."
-
- Kontakt:
10 bramek w 31 meczach spadkowicza, na zmiane z Idzikiem może to pociągną z przodu, wg transfermarkt umowe ma do 30.06.2021
-
- Kontakt:
Nowy bramkarz juniorów
Mamy nowego bramkarza! Nowym graczem Niebieskich został Wiktor Gasztyk. Chłopak, co prawda grać na codzień będzie w juniorach, ale na treningi czasem zajrzy do klubu głównego. Kontrakt obejmuje póki co trzy lata! No będę obserwować, bo pokładam w chłopaku wielkie nadzieje!
-
- Kontakt:
Nie chce mi sie wierzyc ze Fidziukiewicz pogodzi sie z rola rezerwowego i przyjedzie tu grac po 10-15 minut na mecz. Chyba ze przez wiekszosc czasu mamy grac 3-5-2 bo inaczej wychodzi na pozegnanie z Idzikiem
-
Ten bramkarz wyciągnięty ze Śląska Wrocław. Teoretycznie mógłby walczyć o skład w 2. lidze, a jest u nas. Chyba nie ma tak źle z naszym szkoleniem.
W transfer Fidziukiewicza nie wierzę, choć Grygierczyk przeważnie ma dobre info. Może Idzik odchodzi? Inaczej jakoś tego nie widzę.
W transfer Fidziukiewicza nie wierzę, choć Grygierczyk przeważnie ma dobre info. Może Idzik odchodzi? Inaczej jakoś tego nie widzę.
-
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Idzik dopiero przedluzyl kontrakt to raz, dwa mamy jasny cel walka o awans wiec dzialacze chyba nie byli by tak nieroztropni pozbywajac sie najlepszego zawodnika...dobrze wiemy jak to skonczylo sie po odejsciu Bogusza..
Zawsze mozemy sprobowac gry na 2 napastników , poza tym nie mamy żadnej alternatywy dla Idzika w razie kartek czy kontuzji.
Zawsze mozemy sprobowac gry na 2 napastników , poza tym nie mamy żadnej alternatywy dla Idzika w razie kartek czy kontuzji.
SeRce w Bieli kRew w Błękicie KS RUCH Chorzów to moje życie
-
Bardziej to klub skorzystał z opcji przedłużenia kontraktu, niż sam Idzik podpisał jego przedłużenie. Jeżeli mielibyśmy dostać jakiś konkretny hajs za Idzika jednocześnie pozyskując Fidziukiewicza za paczkę frytek, to miałoby to jakiś sens. Moim zdaniem byśmy się nie osłabili, jednocześnie zasilając budżet. Ale to tylko dywagajce.
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Konkretny hajs za czwartoligowca? Prosze Was
-
- Kontakt:
Przecież Ruch miał jednego napastnika. Szukali drugiego i ma być. Nie wiem po co szukacie dziury w całym. Taki uraz po Smagorowiczu, że jak coś jest normalnie to jest dziwne?
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).
-
W naszym przypadku kilkaset tysięcy to już mnóstwo kasy...

-
- Kontakt:
Feruga w Jastrzębiu. Info: Tadeusz Danisz Twitter.
- HullCityFC
- Wspiera "Wielki Ruch"
- Kontakt:
Kilkaset tysiecy za 23 letniego zawodnikq z IV poxiomu? Nikt tyle nie da. Idzik poki co nie dal rady na wyzszym poziomie niz III liga.
-
- Kontakt:
Może mi ktoś powiedzieć co nasz talent Bartłomiej Korbecki robi w rezerwach kóRnika? Dlaczego oddajemy jednego ze zdolniejszych grajków i to do szczew?
-
- Kontakt:
Daniel Feruga za słaby na Ruch... japierdole
Dlaczego nie wyszło z Ruchem Chorzów?
Rozmowy były. Z mojej strony była też chęć. Spotkaliśmy się jeszcze pod koniec ubiegłego tygodnia. Nie było żadnych wiążących deklaracji podczas spotkania, miałem dostać odpowiedź w sprawie konkretnej oferty. Nie czułem jednak, że w klubie mnie chcą. W końcu, po kilku dniach oczekiwań, odpowiedź przyszła negatywna. Na pewno nie rozbiło się o finanse, jak się czasem słyszy, czy o długość kontraktu. O tym nie rozmawialiśmy. Po prostu nie lubię się nigdzie na siłę wpychać. Tym bardziej że miałem alternatywę, było nie było, z wyższej klasy rozgrywkowej.
Jest żal?
Nie mam żalu do nikogo w Chorzowie. Trzymam kciuki za Ruch, za awans do drugiej ligi. Ja robię swoje, jestem w nowym otoczeniu i klubie, teraz będę robił wszystko na 120 % dla GKS Jastrzębie. Ruch to marka, niech wraca na swoje miejsce. Co będzie potem, zobaczymy. Mam 32 lata, jeszcze nie planuję kończyć grę w piłkę (śmiech). Może jeszcze na Cichą wrócę…
Dlaczego nie wyszło z Ruchem Chorzów?
Rozmowy były. Z mojej strony była też chęć. Spotkaliśmy się jeszcze pod koniec ubiegłego tygodnia. Nie było żadnych wiążących deklaracji podczas spotkania, miałem dostać odpowiedź w sprawie konkretnej oferty. Nie czułem jednak, że w klubie mnie chcą. W końcu, po kilku dniach oczekiwań, odpowiedź przyszła negatywna. Na pewno nie rozbiło się o finanse, jak się czasem słyszy, czy o długość kontraktu. O tym nie rozmawialiśmy. Po prostu nie lubię się nigdzie na siłę wpychać. Tym bardziej że miałem alternatywę, było nie było, z wyższej klasy rozgrywkowej.
Jest żal?
Nie mam żalu do nikogo w Chorzowie. Trzymam kciuki za Ruch, za awans do drugiej ligi. Ja robię swoje, jestem w nowym otoczeniu i klubie, teraz będę robił wszystko na 120 % dla GKS Jastrzębie. Ruch to marka, niech wraca na swoje miejsce. Co będzie potem, zobaczymy. Mam 32 lata, jeszcze nie planuję kończyć grę w piłkę (śmiech). Może jeszcze na Cichą wrócę…
Niebieska Dzielnica Halemba