Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Zablokowany
Wiadomość
Autor
Wela

Re: Marcin Waszczuk odpowiada na pytania?

#766 Post autor: Wela » 3 lis 2019, o 13:09

HullCityFC pisze:
3 lis 2019, o 12:46
Awansowac jest wlasnie najprosciej w pierwszym sezonie po awansie sila rozpedu. Z II ligi do I ligi dwie awansuja bezposrednio a 3-6 graja w barazu.

Gieksa tyle razy zbierala sie do awansu ze zdarzyla spasc a teraz nie zdziwia mnie ich dwa awanse z rzedu.

Nie zgadzam sie z grzejem ze to perspektywa 8 lat. W pilce NIE MOZNA stawiac celow na tak dlugi okres czasu. Ile bylo tych projektow. Pamietacie projekt zaboli na 2012 czy Lech2020? Nic z mich nie wypalilo a zdazylo sie jeszcze ro***bac.

Wiadomo ze w klubie nadal jest burdel ale tu trzeba wracac jak najszybciej do Ekstraklasy walczac z calych sil o stadion
HullCityFC, myśla tak samo jak Ty! Podzielom pragnatyzm i ostrożność Grzeja, ale my muszymy iść za szlagiym!

NIE WOLNO DOPUŚCIĆ DO ROZDUPCYNIO DRUŻYNY!!! Pilnować kontraktów i rychtować zasilenie!
Ta drużyna ma jeszcze większy potencjał, to jeszcze nie wszystko na co Ich stać!

Czekom już kolejny tydzień na spotkanie z Wami i ustalenia dalszych działań...

MUSZYMY IŚĆ NA FALI!

pyRsk! 👌💙

Elmer
Kontakt:

#767 Post autor: Elmer » 3 lis 2019, o 13:14

Przypomniało mi się. Pat mówił o mistrzostwie na 100-lecie. Jest na to szansa. Zwróciłbym Patowi honor, gdyby on go miał.
Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
viRo_BJJ
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#768 Post autor: viRo_BJJ » 4 lis 2019, o 08:51

Wleciał nie był żadnym trupem z szafy, dokładnie wiedzieliśmy jakie ma wynagrodzenie i do kiedy obowiązuje, spłata go w tej chwili pozwoliła na zaoszczędzenie ok 200 tyś zł - nie było to planowane i przewidziane w wydatkach, o których mówiliśmy przy porozumieniu, ale to dobry ruch w kontekście finansów klubu - jest on oczywiście kosztem innych wypłat tzn. do Trenerów AP, którzy mają dzisiaj być nadpłaceni do zaległości 2 wypłat i czekamy na to. Prawdą jest też, że Pan Bik przebywa zagranicą i jesteśmy w stałym kontakcie, także na pewno w tym tygodniu odbędzie się spotkanie i na pewno przekażemy, co, jak i dlaczego. Nikt nie naprawi tej patologii w 2,3,4 miesiące, która nawarstwiła się tam przez ostatnie 30 lat!!! Na dzień dzisiejszy wiemy bardzo dużo, wiemy, gdzie są problemu, kto drenował i drenuje ten klub, gdzie uciekają pieniądze i co należy poprawić. Nie stanie się to z dnia na dzień, ja cały czas zachęcam wszystkich do współpracy i pomocy, koniec narzekania, każdy z nas ma jakiś pomysł, wizję klubu od szkolenia dzieci i młodzieży, po pozyskiwanie sponsorów i partnerów. Pisałem o tym, zapraszałem na pw, ile zgłosiło się osób? 4.........także, jak ktoś chce dalej pi***olić jak jest źle, niech zastanowi się 2 razy co zrobił więcej dla tego klubu niż tylko kupił bilet. JA wiem, że każdy znas jest kibicem i nasza rola powinna kończyć się na wspieraniu klubu, kupowaniu biletów i gadżetów, ale teraz ten klub wymaga od nas czegoś więcej, aby w przyszłości siedzieć na nowym stadionie, wygodnym stołku, pić piwo i dopingować Wielki Ruch w godnych warunkach.
Goscioo pisze:
1 lis 2019, o 22:52
Sorry ze to napisza ale wg sprawa wyglada tak. Niektorzy by sie dali zabic za R i walcza jak sie da, szacin za to ale szuje dalej sa i osiagneli co chcieli. Kibice wrocili kasa wplywa a co chwila wylatuja trupy typu wleciul wlecial i trzeba kase placic. Dalej my sa wvczarnej du*** a kurczyki biki i lyse karduple sie smieja i dalej robia co chca. Tej patologi sie juz nie da naprawic choby sie nawet sto szejkow tu tego 15 przylecialo
JIU JITSU ZNACZY MIEKKA SZTUKA - JESTESMY MIECZAKAMI, KTORZY LEJA TWARDZIELI
RODOWICI KATOWICZANIE KS RUCH CHORZOW

Awatar użytkownika
HullCityFC
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#769 Post autor: HullCityFC » 4 lis 2019, o 12:21

Viro
Czy poznamy nazwiska ludzi ktorzy wyciagali pieniadze z klubu? Czy bedzie to trzymane w tajemnicy dla dobra klubu

Awatar użytkownika
viRo_BJJ
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#770 Post autor: viRo_BJJ » 4 lis 2019, o 12:48

Największymi grabarzami są Paterman i Smagor i tu nie ma co trzymać w tajemnicy. Dzisiaj nie można powiedzieć, że ktoś kradnie bo tak nie jest, ale dalej Ruch mimo 4 poziomu rozgrywek na niektórych płaszczyznach ma wynagrodzenia na poziomie ekstraklasy i te koszty trzeba ciąć.
Dalej funkcjonują układy i układziki, zaszłości jeszcze z lat 90, bo tak tu zawsze było, nie ma lepszego momentu na poprawę stanu rzeczy.
Nie mówie tu o 1 drużynie, ale o klubie jako całości z pracownikami administracyjnymi i Akademią Piłkarską -ludzie są fajni i niektórzy niezastąpieni, ale poukładane to niestety nie jest i dużo pracy przed nami. Jesteśmy w momencie, gdzie trzeba każdą złotówkę obrócić 3 razy, zanim się ja wyda. Ktoś śmiał się z niby tak błahego przykładu jak kwestia wody mineralnej i oszczędności 20 czy 40 groszy na butelce. JEżeli taka oszczędność daje 5000 tyś zł w skali roku, to można powiedzieć co to za oszczędność? ale znajdzie się jeszcze 12 takich małych rzeczy i mamy kontrakt jakiegoś zawodnika X zapłacony na cały rok, i dzisiaj Ruch wymaga takiego myślenia. Dodam tylko, że taka Woda to powinien być Bartel i powinniśmy ją mieć za free, za reklamę itp.
HullCityFC pisze:
4 lis 2019, o 12:21
Viro
Czy poznamy nazwiska ludzi ktorzy wyciagali pieniadze z klubu? Czy bedzie to trzymane w tajemnicy dla dobra klubu

Awatar użytkownika
bergmon
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#771 Post autor: bergmon » 4 lis 2019, o 16:57

viRo_BJJ pisze:
4 lis 2019, o 12:48
Największymi grabarzami są Paterman i Smagor i tu nie ma co trzymać w tajemnicy. Dzisiaj nie można powiedzieć, że ktoś kradnie bo tak nie jest, ale dalej Ruch mimo 4 poziomu rozgrywek na niektórych płaszczyznach ma wynagrodzenia na poziomie ekstraklasy i te koszty trzeba ciąć.
Dalej funkcjonują układy i układziki, zaszłości jeszcze z lat 90, bo tak tu zawsze było, nie ma lepszego momentu na poprawę stanu rzeczy.
Nie mówie tu o 1 drużynie, ale o klubie jako całości z pracownikami administracyjnymi i Akademią Piłkarską -ludzie są fajni i niektórzy niezastąpieni, ale poukładane to niestety nie jest i dużo pracy przed nami. Jesteśmy w momencie, gdzie trzeba każdą złotówkę obrócić 3 razy, zanim się ja wyda. Ktoś śmiał się z niby tak błahego przykładu jak kwestia wody mineralnej i oszczędności 20 czy 40 groszy na butelce. JEżeli taka oszczędność daje 5000 tyś zł w skali roku, to można powiedzieć co to za oszczędność? ale znajdzie się jeszcze 12 takich małych rzeczy i mamy kontrakt jakiegoś zawodnika X zapłacony na cały rok, i dzisiaj Ruch wymaga takiego myślenia. Dodam tylko, że taka Woda to powinien być Bartel i powinniśmy ją mieć za free, za reklamę itp.
HullCityFC pisze:
4 lis 2019, o 12:21
Viro
Czy rozważane jest pociągnięcie ich do odpowiedzialności,np.działanie na szkoda spółki itd jakby to musiało wyglądać. Oni niy powinni być bezkarni.

TheEnd2
Kontakt:

#772 Post autor: TheEnd2 » 4 lis 2019, o 17:13

Pytałem o to Welę ja był jeszcze vice.... zaproponował mi umowę o poufności , wolontariat i grzebanie w dokumentach zeby szukać nowych nieprawidłowości, sądzę że gdyby tamte dwie osoby były umoczone tylko, to już dawno byłby siwy dym, a tak to du...pa

Wela

#773 Post autor: Wela » 4 lis 2019, o 17:26

TheEnd2 pisze:
4 lis 2019, o 17:13
Pytałem o to Welę ja był jeszcze vice.... zaproponował mi umowę o poufności , wolontariat i grzebanie w dokumentach zeby szukać nowych nieprawidłowości, sądzę że gdyby tamte dwie osoby były umoczone tylko, to już dawno byłby siwy dym, a tak to du...pa
TheEnd2, tu trzeba pracować i działać!
Hasła na zasadzie: "weźmy się i zróbcie" niczego nie wnoszą!

Audyt wszystko wykaże i nic nie musi być utajniane!

Viro, trzeba informować Kibiców na bieżąco o sytuacji w Klubie.
Teraz możemy zażądać zgody na audyt zewnętrzny i wykazanie tych, którzy żerowali na Klubie!

Promocja Niebieskich Chacharów...
Kolejny temat, który stoi w miejscu...

CZAS NA INTENSYWNE DZIAŁANIA!

pyRsk!

gerhat
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#774 Post autor: gerhat » 4 lis 2019, o 17:54

Fajnie to Viro napisał.
Co do nazwisk to akurat wymienienie Smagora i Patermana nie jest dla nikogo zaskoczeniem. Bardziej chodzi o wymienienie innych szkodników i nie mam na myśli takich historii jak z Wlecialem bo zachował się przyzwoicie zrzekając się części kasy. Jednego nazwiska można się domyśleć bo niedawno straszył klub sądem i miał problemy ze zwróceniem służbowego auta. Trzeba to nazwać i napiętnować aby każdy następny wiedział że w Ruchu już takie numery nie przejdą

TheEnd2
Kontakt:

#775 Post autor: TheEnd2 » 4 lis 2019, o 18:20

@Wela dyć wiem! i rozumiałem o co chodziło Ci wcześniej żebym się tym zajął...,
natomiast wtedy tylko pytałem tak jak teraz pyta Bergmon, wiem również , że to nie jest łatwe... "układy , powiązania itp " sam wiesz bo teraz próbują z Ciebie zrobić wielbłąda!!! i należy być ostrożnym z wyrokami i oskarżeniami.
Uważam, że prędzej czy później wylezie prawda a banda złodziei poniesie konsekwencje,
Osobiście uważam , że teraz trzeba się zająć działaniem, no i być może te 30 lat odorać grubą krechą, wykorzystać potencjał i cisnąć do przodu, oczywiście bacznie patrzeć na ręce i pilnowac każdej złotówki,
pyRsk !

viperR
Kontakt:

#776 Post autor: viperR » 4 lis 2019, o 21:31

viRo_BJJ pisze:
4 lis 2019, o 08:51
Na dzień dzisiejszy wiemy bardzo dużo, wiemy, gdzie są problemu, kto drenował i drenuje ten klub, gdzie uciekają pieniądze
viRo_BJJ pisze:

to kto drenuje klub jeśli nikt nie kradnie. i co to za układziki jeszcze z lat 90-tych pod koniec 2-giej dekady 21go wieku ?

Awatar użytkownika
KOSTA
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#777 Post autor: KOSTA » 5 lis 2019, o 06:36

napewno po krystianie rogali jeszcze sprzatomy
od bajtla po grob zawsze KS RUCH
Kattowitz Boerschachte

Awatar użytkownika
viRo_BJJ
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#778 Post autor: viRo_BJJ » 5 lis 2019, o 08:07

Panowie przed załatwieniem personalnie sprawy, nie będę pisał na forum o tym, sprawa w toku - po wyjaśnieniu, wszystko opisze. Nikt z Was nie chciałby dowiedzieć się od 3 osoby, że są ustalenia odnośnie Waszej osoby i wszyscy wokół wiedza poza Wami.
viperR pisze:
4 lis 2019, o 21:31
viRo_BJJ pisze:
4 lis 2019, o 08:51
Na dzień dzisiejszy wiemy bardzo dużo, wiemy, gdzie są problemu, kto drenował i drenuje ten klub, gdzie uciekają pieniądze
viRo_BJJ pisze:

to kto drenuje klub jeśli nikt nie kradnie. i co to za układziki jeszcze z lat 90-tych pod koniec 2-giej dekady 21go wieku ?

viperR
Kontakt:

#779 Post autor: viperR » 5 lis 2019, o 08:38

ok, dzięki.

scaneRboy
Kontakt:

#780 Post autor: scaneRboy » 5 lis 2019, o 09:55

to ja też zadam pytanie. Co z wątkiem przedstawicieli kibiców w organach statutowych Spółki?
"Jak Ruch będzie wygrywał, to więcej do szczęścia mi nie trzeba" - Gerard Cieślik w ostatnim wywiadzie.

Zablokowany