Modernizacja stadionu

Forum sympatyków KS Ruch Chorzów
Wiadomość
Autor
JEDI_V
Kontakt:

Re: Modernizacja stadionu

#17971 Post autor: JEDI_V » 16 paź 2019, o 21:30

Panowie powtorza sie ktorys roz z kolei. Czy w naszych szeregach nie ma kumatego prawnika, ktory napisol by odpowiednie pismo do prokuratury, CBA, NIK itp, przeciez to co sie dzieje w Chorzowie a w szczegolnosci w UM to jest czysty kryminal. Ludzi za mniejsze ciulstwa nad ranem odwiedzaja smutni panowie. Na tego lysego ch*** tez sie cos znojdzie, jak zaczna kopac w UM.
OFICJALNY KLUB ŚLONZOKÓW/R\, NIY GOROLI, NIY LWOWIOKÓW

Wela

#17972 Post autor: Wela » 16 paź 2019, o 21:38

Rafał19R20 pisze:
16 paź 2019, o 20:57
Panowie przed rozpoczeciem referendum przede wszystkim musimy wylonic kontrkandydata. Oczywiscie najlepsza opcja bylby Szymon ale trzeba brac pod uwage ze moze nie byc zainteresowany. Organizujac referendum musimy miec plan co dalej.
Kotala Nam dzis po raz kolejny naplul w twarz
je*** go i cale PO!!!....
Oby tego pozalowal
Rafał19R20, myślę, że Simon ze swoim wykształceniem finansowym, bogatym doświadczeniem w ogromnej korporacji, ze swoimi kwalifikacjami, a także z poparciem szeregu środowisk, które już z nami są, a które jeszcze zdobędziemy... że Simon zdecydowanie się zgodzi. Zna Miasto, zna Klub, zna finanse i pokazał, że przeszkody rzucane Mu od nogi nie są Mu straszne - kiedy tworzył sektor rodzinny, to wielu wróżyło Mu, że się nie da, że nie ma sensu, a jednak dokonał tego i sektor rodzinny powstał.
Budujemy koalicję i myślę, że Szymon dobrze będzie się czuł na czele tej koalicji. Poza tym Szymon jest już rozpoznawalny wśród Kibiców i myślę, że w szerokiej społeczności Chorzowa także. A przecież jeszcze zrobimy kampanię na rzecz nowego Prezydenta!

A teraz czas na PLANOWANIE, WDRAŻANIE, REALIZACJĘ, KOREKTY W CZASIE REALIZACJI, ELIMINOWANIE BŁĘDÓW... AŻ DO ZWYCIĘSTWA!

NOWY STADION POWSTANIE W CHORZOWIE, A O A. KOTALI Z LATAMI SŁUCH ZAGINIE... Pozostanie jedynie łatka... kłamcy i oszusta.

pyRsk!

JEDI_V
Kontakt:

#17973 Post autor: JEDI_V » 16 paź 2019, o 21:41

Panie Wela, Kotala powinien zgnic w pi***lu tak kaj jego miejsce.
OFICJALNY KLUB ŚLONZOKÓW/R\, NIY GOROLI, NIY LWOWIOKÓW

Awatar użytkownika
bdomin10
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#17974 Post autor: bdomin10 » 16 paź 2019, o 22:08

Kiedyś pisałem o tym, że Simon pasowałby na Prezydenta Chorzowa...Teraz tylko podtrzymuję to stanowisko. Nie znajdziemy żadnego innego kandydata na to stanowisko, niż Simon. A na radnych? Typujcie, kto by pasował ;)

marek79
Kontakt:

#17975 Post autor: marek79 » 16 paź 2019, o 22:10

Komitet powinien sie nazywać KOTALA

Komitet Oszukanych Tutejszych Autochtonów Lubiących Argumenty :) ;)

Awatar użytkownika
bdomin10
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#17976 Post autor: bdomin10 » 16 paź 2019, o 22:11

marek79 pisze:
16 paź 2019, o 22:10
Komitet powinien sie nazywać KOTALA

Komitet Oszukanych Tutejszych Autochtonów Lubiących Argumenty :) ;)
Ja bym nazwał ten komitet #R - kiedyś taka była nazwa rewolucji Maxa Kolonko :D

Awatar użytkownika
bdomin10
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#17977 Post autor: bdomin10 » 16 paź 2019, o 22:19

Moja analiza ws. nowego stadionu na twitterze. Warto przeczytać - w tym nasza przewaga :D :)

Wela

#17978 Post autor: Wela » 16 paź 2019, o 22:49

bdomin10 pisze:
16 paź 2019, o 22:19
Moja analiza ws. nowego stadionu na twitterze. Warto przeczytać - w tym nasza przewaga :D :)
Dominik, bardzo trafna analiza! Szacun!

Cała Polska dookoła się buduje, tylko nie w Chorzowie! Wniosek dla Chorzowian jest prosty!

CZAS NA ZMIANY!

pyRsk!

Awatar użytkownika
_BiADACZ_
Kontakt:

#17979 Post autor: _BiADACZ_ » 16 paź 2019, o 22:51

gerhat pisze:
16 paź 2019, o 20:54
to musi być działanie zorganizowanych struktur:
- akcje informacyjne, pozyskiwanie poparcia radnych, osób publicznych, dziennikarze, media, związki zawodowe w zakładach a nawet faroża itp.
- zapytać wprost osoby publiczne mieniące się kibicami Ruchu o jasną deklarację - albo popierasz natychmiastową budowę stadionu albo lista hańby
- podliczyć wydane dotychczas w błoto pieniądze w projekty i zarzucić mu niegospodarność
-gdyby ta świnia chciała budować stadion etapami to zaczęłaby stawiać jedną trybunę, mydli oczy jakimś budynkiem klubowym o którego nikt nie zabiegał
- zagranie z Morawieckim to akcja polityczna, wnioski składa się do Ministerstwa Sportu, tak zrobiła Pogoń i tak robi Opole - test wiarygodności - czy taki wniosek łysy do MS złożył?
- wzrost płacy minimalnej to również wzrost wpływów do budżetu z PiT - tego fantomas nie wspomina
- wzrost gospodarczy notowany od 4 lat to również coroczne znaczne wzrosty wpływów do budżetu - wystarczy prześledzić jak wzrastał budżet w ostatnich latach a perspektywy są cały czas bardzo dobre - ostatnio Bank Światowy podniósł perspektywę wzrostu PKB na najbliższy rok do 4,3% a na kilka następnych lat również powyżej 3% Gospodarczo idziemy do przodu jak walec, jeżeli teraz nie podejmuje się takich decyzji to kiedy?

Chorzów - miasto które się wyludnia i podupada miało w ciągu 30 lat 2 prezydentów. To jest ewenement jak bierne jest w mieście społeczeństwo. Bytom, Swiony, które maja podobne problemy zmieniają co wybory a nawet odwołują w referendum - przynajmniej próbują coś zmienić.
z tego co widać i słychać, to radni mają tak samo wyjebane, jak oszust kotala.
"Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz Ruch Chorzów gra..."

Awatar użytkownika
bdomin10
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#17980 Post autor: bdomin10 » 16 paź 2019, o 22:54

Wela pisze:
16 paź 2019, o 22:49
bdomin10 pisze:
16 paź 2019, o 22:19
Dominik, bardzo trafna analiza! Szacun!

Cała Polska dookoła się buduje, tylko nie w Chorzowie! Wniosek dla Chorzowian jest prosty!

CZAS NA ZMIANY!

pyRsk!
Jeszcze dodam, że gdyby "prezydent" zechciał zbudować nowy stadion, to pozyskałby też unijne fundusze lub pieniądze z Ministerstwa Sportu i Turystyki.
Znam przykłady obiektów, które powstały za unijną kasę, a są to m.in. Kompleks Sportowy w Byczynie (gm. Poddębice), na którym wiosną 2015 jako gospodarz grał tam I-ligowy wówczas Widzew Łódź, czy również stadion Kotwicy Kołobrzeg.

Elmer
Kontakt:

#17981 Post autor: Elmer » 16 paź 2019, o 23:05

Pierwszy raz przy Cichej: 10.06.1989 r. Ruch - Olimpia 2:1
Pierwszy wyjazd: 3.10.1992 r. Górnik - Ruch 1:1
Najwyższe zwycięstwo: 7:0 ze Stomilem Olsztyn. Najwyższa porażka: 0:6 z... Pogonią Siedlce.
Sukcesy, które świadomie przeżyłem: 1 mistrzostwo Polski, 1 wicemistrzostwo Polski, 3xbrązowy medal, Puchar Polski (1996), finał Pucharu Intertoto (1998).

Awatar użytkownika
markus7820
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#17982 Post autor: markus7820 » 16 paź 2019, o 23:15

Po manifestacji na rynku wpod mi taki pomysł do głowy (pisołech tu o tym wtedy) żeby stowarzyszenie WR wynajęło lokal mieszkalny ,meldujemy się tam czasowo na czas referendum zawsze to jakoś opcja żeby...." te łyse coś odwołać"... a jak nie dej Boże sie nie udo to i tak rozgłos bydzie.
"z BOGIEM po Zwycięstwo"

Awatar użytkownika
pRedatoR
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#17983 Post autor: pRedatoR » 17 paź 2019, o 09:54

Jeden z komentarzy ostatniego wpisu na FB niebiescy.

"Gdyby na na protesty odnośnie budowy stadionu przyszło 15-20 tyś ludzi to wiadomość poszłaby w świat i zobaczyliby że długo zwlekać z budową nie mogą, a jak przychodzi z tysiąc ludzi to se myślą komu my to mamy budować! Także siły w kibicach nie ma za dużo."

(moje marzenie 15tys. )Liczba oczywiście nie do osiągnięcia ale 5tys. już tak... tak na mecze chodzi 3 tys. niemniej jednak, budowa stadionu to jest coś ważniejszego niż mecz w 3 lidze. No ale to jest temat złożony, samego utożsamiania się z klubem na co dzień a nie tylko w weekend itd.
tysiąc ludzi na manifestacji to Nasza porażka.
Nie mam pojęcia czy coś możemy wskórać jeszcze ale jestem za tym, że mobilizacja powinna być non stop do po rzygu.

Awatar użytkownika
KevinMitnick
Wspiera "Wielki Ruch"
Wspiera "Wielki Ruch"
Kontakt:

#17984 Post autor: KevinMitnick » 17 paź 2019, o 11:47

Wela pisze:
16 paź 2019, o 12:08
KevinMitnick pisze:
16 paź 2019, o 10:38
....
Trzeba jak najszybciej wybrać sensownego kandydata na Prezydenta Miasta i powoli go promować...
KevinMitnick, nie musimy szukać kandydatury. Ona już jest. ....
To Szymon Michałek ....
Pytanie czy Szymon tego chce ?? Dwa trzeba się zastanowić nad kandydatami do rady... Wela jako prezes tyś się całkowicie nie nadowoł co zawsze Ci wytykałem ale jeśli chodzi o politykę i radę uważam się, że się nadajesz bo potrafisz rozmawiać z ludźmi i odpowiadać politycznie ;) Na pewno będziesz dobrym kandydatem który zbierze trochę głosów, ale trzeba się zastanowić nad innymi... I na kogo z teraźniejszej rady można liczyć na poparcie nie ważne czy będzie to PiS, Ko, Zieloni, Czerwoni czy inni bo niestety ale trzeba szukać koalicji na większość w radzie... najważniejszy jest stadion.
Wiem jak ważne jest referendum trzeba wierzyć ale trzeba już teraz myśleć co po nim... a referendum będzie najlepszym momentem do promowania swoich kandydatów.

Damiano
Kontakt:

#17985 Post autor: Damiano » 17 paź 2019, o 12:20

Trzeba pamiętać że radnym może być tylko i wyłącznie mieszkaniec Chorzowa.
Dzielnice powinny zająć się na już akcją Kotala=oszust. Do każdej dzielnicy przypisać FC do pomocy np. Szicówa razem z FC Świętochłowice. Należy zrobić zrzutka na akcje promocyjne.
Zorganizować demonstrację na trasie Stadion Urząd na nich muszą stawić się wszystkie FC razem ze zgodami
SERCEM I DUCHEM NA ZAWSZE Z RUCHEM

ODPOWIEDZ